שאלה תכננתי מטבח לבד, מתאים?

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אנחנו צריכים להזמין מטבח, ניסיתי לתכנן את המטבח לבד
עשיתי שירטוט בתוכנה של אופיס, ואמרו לי שלא ניתן ככה לקבל חוו"ד
אז הלכתי לאתר של שירטוט מטבחים וזה מה שיצא
בעיני מושלם, בעיניכם בטח חובבני :)

  • הקיר שממול הפתח השארתי ריק מארונות קיר, בשביל תחושת האוורור
  • הדלפק עם 4 מקומות ישיבה הכרחי
  • מימין ומשמאל לתנור הולך להיות 4 מגירות בכל צד (2 קטנות ו2 גדולות), באתר לא מצאתי ארון כזה
  • מתחת לכיורים הולך להיות 2 מגירות לאחסון, שפשוט יגיעו רק עד הסיפון (בעומק), החלק העליון יראה כמגירה אבל לא יפתח
  • בארון השמאלי השני יהיו 3 מגירות בעומק ואורך מלאים

השאלות 🤔
  • היכן אשים את הטוסטר אובן? (38 עומק 50 רוחב) והמיקרוגל? הכי טוב בארון הקדמי משמאל, (כי הם לשימוש בשרי, ושמאל = בשרי) אבל העומק של כל הארונות העליונים הוא 30, זה מתאים שארון אחד יחרוג ויהיה 37?חשבתי לשנות את כל הארונות משמאל שיהיו 37 עומק, הבעיה היא שזה יפריע בעת שטיפת כלים.
  • מיקסר, חשבתי לשים בתריס שישיב על השיש במקום של הארון הקדמי מימין, ומעליו קלאפה עד גובה שאר הארונות.
    הבעיה היא שזה תופס שטח מהשיש וחבל עליו.
    את החלות אשתי חושבת להכין על הדלפק מימין (ימין חלבי שמאל בשרי), אבל אין הכרח שהמיקסר יהיה על אותו משטח אלא אדרבה, על השיש הקדמי מימין הכי מתאים (מין שיש פרוה כזה)
  • וגם: כמה שטח שיש מינימלי חייבים "לבזבז" משמאל לכיורים (מימין למקרר ומימין לזווית הימנית של המטבח)
    מצד ניצול שטח שיש הייתי רוצה לשים את הכיורים בקו אפס עם המקרר ועם הזווית של השיש בהתאמה, אממה שכולם צווחים עליי בנידון דידן...

תודה תותחיםות!!

מצ"ב כמה תמונות
1716157526187.png


1716157570217.png

1716157827158.png

1716157917088.png
 

מירי קוגלמן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
השרטוט מאד יפה וברור!
-הכיריים הולכים להיות ככ רחבים או שסתם אין פרופורציה בשרטוט?
-האם יש אפשרות לשבור את הקיר מימין לדלפק ולסובב את הדלפק וכך להרוויח עוד שטח שיש?
-מיקסר מיקרוגל וטוסטר אובן כדאי למצוא להם מקום מלכתחילה ולא מקום בדיעבד
-בין הכיור למקרר המינימום אפשר 10 סמ. ראיתי כבר מטבחים כאלה שמתפקדים מעולה
 

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
תודה!

הכיריים 90 ס"מ וזה הפרופורציה המדוייקת
"לסובב את הדלפק" הכוונה לעשות לו רגל פנימה? צורת האות מ?
כי חשבתי על זה אבל זה נותן צורה קצת מוזרה למטבח, וגם גורם שיישבו לאכול ממש על פתח הבית.

מה המיקום ה'לכתחילה'דיג' עבור הטוסטר מיקרוגל ומיקסר?
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ממליצה לעשות חושבים מחדש על כל הנושא של טוסטר אובן,
הרי ממילא לא תוכלו להדליק אותו בתוך הארון, וגם הגישה לא נוחה בכלל,
תקנו תנור בילד אין וירווח לכם.
כל שאר התכנון קשה להתעמק,

ממליצה מאד מאד ללכת למעצבת או לכל הפחות לפגישת ייעוץ,
אתם הולכים להשקיע עשרות אלפי שקלים במטבח,
תוסיפו עוד כמה מאות ותדעו שקיבלתם מה שמגיע לכם,
(לרוב העלות של המעצבת מתקזזת מאי אילו רווחים אחרים שהיא תעזור לכם לקבל).
בהצלחה
 

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
מה ההבדל בין טוסטר לבילד אין מבחינת ההדלקה בתוך ארון?

בילד אין לא מתאים לנו מפני שזה תופס מקום משמעותי על חשבון השיש, וזה פרט קריטי
דלפק גדול קריטי, השיש הבשרי במצב המינימום שלו
לא נותרת ברירה.

פניתי למעצבת אברכית מתחילה, רצתה 4000 ש"ח
לא כמה מאות
 
נערך לאחרונה ב:

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה ההבדל בין טוסטר לבילד אין מבחינת ההדלקה בתוך ארון?
שמים וארץ.
הייתי מאריכה, אבל אין לי זמן.

ולא מבינה מה בין תנור לבין לתפוס מקום על השיש?
התנור נמצא מתחת, ולא קשור לשיש משום כיוון.

לא, היא לא הגזימה זה מחיר למתחילה לתכנון מטבח קומפלט,
אני מבינה שקשה לכם לשלם את המחיר,
אז לפחות לכו לפגישת ייעוץ,
תפתחו את העיניים,
אתם לא עשירים לעשות כ"כ בזול!
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא משכנעת ואין לי אינטרסים,
אני כבר שנים לא מתכננת מטבחים.
רק כואב לי בשבילכם,
יש לכם שטח מכובד ויפה,
ולא מנוצל בכלל בכלל.

אפשר לבקש בפורום ייעוץ ספציפי,
עזרה בלפתוח את הראש לעוד רעיונות, ולעוד כיוונים,
אבל לכם עדיין חסר את הבסיס.
 

אילה מינה

משתמש מקצוען
מה ההבדל בין טוסטר לבילד אין מבחינת ההדלקה בתוך ארון?

בילד אין לא מתאים לנו מפני שזה תופס מקום משמעותי על חשבון השיש, וזה פרט קריטי
דלפק גדול קריטי, השיש הבשרי במצב המינימום שלו
לא נותרת ברירה.

פניתי למעצבת אברכית מתחילה, רצתה 4000 ש"ח
לא כמה מאות
תלוי מה הבקשה
אם ביקשת תכנון מטבח מקצועי-זו לא הסחפות בכלל
ליעוץ קטן זה אכן מופקע
ממליצה לפנות למעצבת ותיקה ומומחית ולקחת שעת יעוץ בעלות של כמה מאות
יכול לשדרג מאוד מאוד
 

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
חסרונות בתכנית הזו:
1. הרבה מקום מבוזבז בשביל הדלפק.
בד"כ צורת השימוש בדלפק היא שהכסאות עומדים בצד אחד, ובצד השני ניתן לעמוד ולהשתמש בשיש.
אמנם נכון שתוכלו להזיז את הכסאות ולהשתמש בשיש, אבל זה לא נוח.
2. טוסטר אובן לא מיועד לעבוד בתוך ארון. תצטרכו להוציא אותו כל פעם בשביל להשתמש. אז אולי כבר כדאי לשים אותו בארונות למטה.
3. השימוש העיקרי לשיש הוא בין הכיור לכיריים, ובחלבי השארתם מרווח ממש קטן.
 

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מה ההבדל בין טוסטר לבילד אין מבחינת ההדלקה בתוך ארון?

בילד אין לא מתאים לנו מפני שזה תופס מקום משמעותי על חשבון השיש, וזה פרט קריטי
דלפק גדול קריטי, השיש הבשרי במצב המינימום שלו
לא נותרת ברירה.

פניתי למעצבת אברכית מתחילה, רצתה 4000 ש"ח
לא כמה מאות
הייתי רוצה הסבר מה עניין "אברכית" פה. "מתחילה" הבנתי ,אבל איך המילה "אברכית" קשורה להצעת המחיר
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ולכם דווקא עדיף ללכת לפגישת ייעוץ למישהי מאד מנוסה, עם המלצות
אחת שעושה את זה הרבה, יודעת מה היא אמורה לתת לכם, ותדע איך לנצל את זמן הפגישה בצורה הכי יעילה.
לפני שאתם סוגרים עם מישהי על ייעוץ, תעשו תיאום ציפיות מה אתם מצפים לקבל מהפגישה.
יש הבדל גדול בין העמדת מטבח ומיקומים לבין חלוקה מדוייקת של ארונות, ועיצוב, ובחירת חומרים, וכו' וכו'

ועוד נקודה למחשבה - מחיר של מטר בדירה הוא לכה"פ 20-25 אל"ש (חוץ מדימונה). אם שילמתם למעצבת 5000שח והיא חסכה לכם מטר אחד שמנוצל יותר טוב - יצאתם ברווח. ובד"כ תרוויחו יותר.
אנשים משלמים כל חודש אלפי שקלים על משכנתא, ומתקמצנים לשלם פעם אחת לייעוץ מקצועי שימנף את שווי ההשקעה שלהם ואיכות חייהם לאורך שנים.
ואני לא כותבת את זה כי אני מהתחום. אני בכלל לא עוסקת בכאלה דברים ולא יכול להיות לי מזה שום רווח. אני פשוט מאד מאד מאמינה בערך של ייעוץ מקצועי. בכל תחום.

ברכה והצלחה!
 

אסתי פרקוביץ

אסתי פרקוביץ מעצבת פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לדעתי השיש החלבי פצפון!!!!
אני הייתי מבטלת את הקיר הזה ועושה מקומות ישיבה לכיוון הסלון
וככה מרוויחה עוד המוןן משטח עבודה שכ"כ נצרך פה
לא חושבת שבמטבח כזה קטן נכון לבזבז כ"כ הרבה שטח על המקומות ישיבה
1716215036418.png

ואפשר גם לבטל רק חצי מהקיר ולעשות מקומות ישיבה מ-2 הכיוונים ועדיין אתם מרוויחים פה עוד חתיכת שיש קריטית.
1716215108418.png
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לדעתי השיש החלבי פצפון!!!!
אני הייתי מבטלת את הקיר הזה ועושה מקומות ישיבה לכיוון הסלון
וככה מרוויחה עוד המוןן משטח עבודה שכ"כ נצרך פה
לא חושבת שבמטבח כזה קטן נכון לבזבז כ"כ הרבה שטח על המקומות ישיבה
צפה בקובץ המצורף 1657024
ואפשר גם לבטל רק חצי מהקיר ולעשות מקומות ישיבה מ-2 הכיוונים ועדיין אתם מרוויחים פה עוד חתיכת שיש קריטית.
צפה בקובץ המצורף 1657025
רעיון טוב
במקרה הנל צריך להחליף מקום למקרר או לקנות מקרר מאד יפה
כי המקרר בתוך הסלון
 

נחמי3

משתמש מקצוען
תודה!

הכיריים 90 ס"מ וזה הפרופורציה המדוייקת
"לסובב את הדלפק" הכוונה לעשות לו רגל פנימה? צורת האות מ?
כי חשבתי על זה אבל זה נותן צורה קצת מוזרה למטבח, וגם גורם שיישבו לאכול ממש על פתח הבית.

מה המיקום ה'לכתחילה'דיג' עבור הטוסטר מיקרוגל ומיקסר?
למה את הולכת על גז - ישן, וכן על מקרר דוג' ישנה, אם מטבח חדש אז אינדוקציה, ומקרר חדיש
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אנחנו צריכים להזמין מטבח, ניסיתי לתכנן את המטבח לבד
על זה חיוויתי את דעתי למעלה
עכשיו יש לי כמה דקות אז אתן את תגובתי למקרה שאתם עדיין מעוניינים לתכנן לבד, ובכל מקרה יפתח לכן כיוונים למחשבה.
עשיתי שירטוט בתוכנה של אופיס, ואמרו לי שלא ניתן ככה לקבל חוו"ד
אז הלכתי לאתר של שירטוט מטבחים וזה מה שיצא
בעיני מושלם, בעיניכם בטח חובבני :)
שרטוט יפה מאד. שיש סטנדרטי הוא 90
להוריד
2סמ שיש,
לפחות 10סמ סוקל (עם עושים הכנה למדיח צריך 12. וכך מומלץ. אבל אם ברור לכם ב1000% אחוז שאין שום סיכוי שאי פעם תקנו מדיח - אתם יכולים לעשות 10. אבל תחשבו על זה טוב טוב קודם, ותתיעצו עם אנשים שיש להם).
נשאר 78
מקובלת חלוקה של 16-26-34 (לסוקל 12) עם שינויים קטנים.
בחלוקה ל4 לא נשארות 2 מגירות גדולות.

  • הקיר שממול הפתח השארתי ריק מארונות קיר, בשביל תחושת האוורור
לפתוח את המטבח חלקית זו אופציה? זה יהיה הרבה יותר משמעותי מבחינת אוורור, ותרוויחו אחסון משמעותי.
אם לא יהיה מספיק אחסון - מטבח מבולגן ועמוס ג"כ לא נותן תחושה מאד מאווררת... אז אולי כן תעדיפו ארונות עליונים. אפשר לעשות בהר, ולחשוב על צורה שלא תכביד מידי.
  • הדלפק עם 4 מקומות ישיבה הכרחי
V - אלו הצרכים שלכם וטוב שאתם כותבים.
  • מימין ומשמאל לתנור הולך להיות 4 מגירות בכל צד (2 קטנות ו2 גדולות), באתר לא מצאתי ארון כזה
מאד לא מקובל.
  • מתחת לכיורים הולך להיות 2 מגירות לאחסון, שפשוט יגיעו רק עד הסיפון (בעומק), החלק העליון יראה כמגירה אבל לא יפתח
בחלוקה הנ"ל לגובה מגירות הכיור לא נכנס במגירה העליונה.
אפשר לעשות מגירות מתחת לכיור עם חריץ אמצעי לסיפון, אם כי אני הייתי שוקלת ארון עם מדפים.
  • בארון השמאלי השני יהיו 3 מגירות בעומק ואורך מלאים
בכל יחידה יהיה מספר מגירות שונה? נראה רע מאד.
מקובל שהממשקים בכל המטבח באותו גובה (אותה חלוקת מגירות) אין בעיה בהפסקות של דלת ארון שלמה.
השאלות 🤔
  • היכן אשים את הטוסטר אובן? (38 עומק 50 רוחב) והמיקרוגל? הכי טוב בארון הקדמי משמאל, (כי הם לשימוש בשרי, ושמאל = בשרי)
מיקרוגל אפשר חלק תחתון של ארון עליון אחד בלי דלת. בד"כ נכנס. לא ככ יפה.
בעניין הטוסטר אובן - מצטרפת להמלצות על תנור בילד אין. יש גם קטנים.
  • אבל העומק של כל הארונות העליונים הוא 30, זה מתאים שארון אחד יחרוג ויהיה 37?
חד משמעית לא
  • חשבתי לשנות את כל הארונות משמאל שיהיו 37 עומק, הבעיה היא שזה יפריע בעת שטיפת כלים.
זה יפריע בכל פעם שיתכופפו קצת לשיש לחתוך סלט, יתרוממו, וידפקו את הראש בארון. בשום אופן לא לעשות ארונות עליונים עמוקים מהסטנדרט. יש סיבה לסטנדרט הזה.
  • מיקסר, חשבתי לשים בתריס שישיב על השיש במקום של הארון הקדמי מימין, ומעליו קלאפה עד גובה שאר הארונות.
    הבעיה היא שזה תופס שטח מהשיש וחבל עליו.
    את החלות אשתי חושבת להכין על הדלפק מימין (ימין חלבי שמאל בשרי), אבל אין הכרח שהמיקסר יהיה על אותו משטח אלא אדרבה, על השיש הקדמי מימין הכי מתאים (מין שיש פרוה כזה)
לא ברורה השאלה, אבל כדאי שהמיקסר יהיה על המשטח שעליו מתכננים לעבוד איתו.
  • וגם: כמה שטח שיש מינימלי חייבים "לבזבז" משמאל לכיורים (מימין למקרר ומימין לזווית הימנית של המטבח)
    מצד ניצול שטח שיש הייתי רוצה לשים את הכיורים בקו אפס עם המקרר ועם הזווית של השיש בהתאמה, אממה שכולם צווחים עליי בנידון דידן...
אכן, א"א להצמיד.
כדי שלא יהיה חשש שהשיש ישבר בעת חיתוך החור לכיור חייבים מינימום 7סמ או אפילו 10 (לא זוכרת בע"פ). בכל מקרה מומלץ 10.
 

עכביש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
לדעתי השיש החלבי פצפון!!!!
אני הייתי מבטלת את הקיר הזה ועושה מקומות ישיבה לכיוון הסלון
וככה מרוויחה עוד המוןן משטח עבודה שכ"כ נצרך פה
לא חושבת שבמטבח כזה קטן נכון לבזבז כ"כ הרבה שטח על המקומות ישיבה
צפה בקובץ המצורף 1657024
ואפשר גם לבטל רק חצי מהקיר ולעשות מקומות ישיבה מ-2 הכיוונים ועדיין אתם מרוויחים פה עוד חתיכת שיש קריטית.
צפה בקובץ המצורף 1657025
השיש החלבי הוא השיש של הדלפק, חלות, אפיה וכו' אשתי תעשה שם, כך נוח לה.
החצי חדר שמיד אחרי המטבח הוא לא הסלון, ואני עתיד לסגור אותו אי"ה עם קיר מכיוון המסדרון, מלבד זאת יש בוידעם שיושב נתמך על הקיר הזה, כך שלא ריאלי לשבור את הקיר הלז
(הכניסה לבית היא מצד שמאל למטה של השרטוט שבציטוט, מהכניסה יש מסדרון, משמאל דלת המטבח ואח"כ החצי חדר)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה