• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

מידע שימושי תזכורת - לגזוז ציפורניים

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
טוב, למדתי משהו חדש
הקפצה לתזכורת ;)

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תפאורה: בית יהודי בערב שבת

האחים עמלים לקראת שבת.

מאיר שב הביתה עם סל מלא בירקות ודגים

מיכל עם משחה: "מי מביא לי את הנעליים שלו של שבת שאני יצחצח לו לכבוד שבת?"

נחמה מגיע עם דלי מים: "זוזו זוזו, אני שופכת מים" ומחילה לשפשף במרץ עם את הרצפה.

מלכה מסתכלת עליהם. מביאה למיכל את הנעליים של כולם מהחדר, מחזיקה לנחמה את היעה כשהיא מטאטה את החדר, מניחה על השולחן פמוטים.

עדינה: מותחת מצעים על המיטות.

מאיר נכנס הביתה עם הסל, מביא לה את הסל: "שלום, אמא הבאתי מהשוק גזרים בצל ודגים, את תכיני לנו געפילטע פיש לכבוד שבת?"

אמא עומדת במטבח ומבשלת. עונה לו: "כן מאיר הצדיק שלי, ותודה רבה שקנית."

עכשיו היא מסתובבת לילדים שבבית ומנסה להכניס קצת דברי תורה "אתם יודעים ילדים למה אנחנו אוכלים בשבת געפילטע פיש?"

נחמה: "אולי כי זה טעים ואוכלים אוכל טעים לכבוד שבת?"

מיכל: "ואולי כי זה מתוק ושיהיה לנו שבת מתוקה כמו שאוכלים בראש השנה תפוח בדבש?"

מלכה: "נראה לי שאוכלים געפילטע פיש כי אין בו עצמות, שלא נידקר מהעצמות."

אמא: "אתם ילדים צדיקים שלי, כולכם צדקתם, אבל אבא אמר לי פעם שהרב אמר לו שאוכלים געפילטע פיש שלא נצטרך להוציא את העצמות בשבת!"

מאיר מיכל ועדינה יוצאים בריקוד קליל- "כמה טוב שיש לנו שבת!"

מלכה מסתכלת עליהם, נעמדת ומתחילה לשיר- אילו היה לי כוח, הייתי רץ ברחובות, וקורא בקול- שבת היום לה'.

מיכל: מוציאה בגדי שבת לכל המשפחה.

התארגנות לשבת פיזית.

אמא מדליקה נרות שבת, מתפללת.

עדינה: אמא, על מה את מתפללת?

זה 2-3 דקות וצריחך להיות 7 דקות. עזרה!
אמר דרשן באלול תשפא בהכנה לחגים: "היום כג אלול שבוע לפני החג..., אבל זיכרו טוב שאנחנו חודש לפני כ"ג תשרי, חודש לפני שנגמרים התאריכים המיוחדים.... (שמחת תורה חל ב-כב תשרי)
תובנה

כ"כ מהר עבר?......... אכן מהר .......

צריך ליתפוס ולנצל

תזכורת לימות השנה: רבי אליעזר פאפו זי"ע בספרו "פלא יועץ": "קבלה מאנשי שם הקדושים, שמי שיש לו איזה דוחק השעה או צער או שהוא מהלך בדרך או עובר בים או בנהרות, יקרא כל התהלים בכל יום בלי הפסק בכוונה והכנעה ויראה נפלאות, וזה בדוק ומנוסה". *וידוע מצדיקים שלומר 15 שיר המעלות בכוונה זה תפסת מועט תפסת, וזה גם טוב.
ועוד תובנה: אדם שהגיע לחנות ליקנות סנדוויץ', שאל אותו המוכר "לשׂים את זה"?, ענה הקונה "כן", וכך השאלה והתשובה חזרו על עצמם כמה פעמים, בסיום המילוי הקונה לקח שילם והלך, אחד שראה זאת מהצד הלך מישם להתפלל מנחה, והנה הוא עובר ליד בית הכנסת והוא שומע את החזן אומר שים שלום טובה וברכה וכו', חשב לעצמו, מעניין, הקונה שילם על כל מה שֶׁשָׂמוּ לו בסנדוויץ', ואילו אנו, מה אנו משלמים על מה שמבקשים בברכת "שׂים שלום טובה וברכה" וכו'? ומקבלים חינם.

אכן מתנות חינם
והתשלום בברכת מודים ובעוד הזדמנויות

רמז:
הרגו גוי רשע בערב החג, באבוד רשעים רינה, וזה רמוז בראשי תיבות
והיה בהניח לך ה' אלוקיך מכל אויביך מסביב. מסבי"ב, יחיא סינואר מת בכורסא בבית.

היתה שיחה בין מנהיגים, ושאלה בפי אחד מהם "למה בקהילתכם לא נוהגים נעילת החג", השיב המנהיג בשאלה "מה זה נעילת החג ומי נועל ואיך נועלים?" והוסיף, "למה לינעול, הרי החג ממשיך נכון שאין סוכה או מצות אבל ההשפעות ממשיכות". והמנהיג השואל נהנה והגיב "אכן צריך להמשיך!"

אימרה חסידית ידועה "שבת נָאך - שבת נֳאך", שבת אחרי - שבת עוד, כלומר שבת אחרי חג זה עדיין חג, ועדיין אפשר להמשיך את השפעות החגים. [אמנם המקור לכך הוא בשבת אחרי חג "שבועות" שאז השבת היא עדיין בששת ימי התשלומים, והיא כמו "שבת חול-המועד", אבל מיכך אפשר לילמוד גם על שאר השבתות שאחרי חגים.]
ועוד: שבת בראשית – עדיין שמחת תורה. אמרו הדברי שמואל - והבית אברהם - סלונים אמר בשם הרה"ק רבי דוד משה מטשורטקוב זי"ע, שבת שאחרי יו"ט נקראת בלשון המדוברת שבת נאך (אחר) יום טוב, והפירוש ס'איז נאך (עדיין) יום טוב. הוא ז"ל אמר זאת על שבת שאחרי שבועות, ובפרט שבת שאחרי שמחת תורה, שהכל מודים שבשבת ניתנה תורה (שבת פו), וכל ההשפעות הטובות שנמשכות לעולם הזה הן על ידי תורה ושבת."

יש שמביאים שלא אומרים תחנון עד ר"ח חשון, כי זה שבע ברכות אחרי שמחת תורה כי יש חתנים. חתן תורה וחתן בראשית.

"אושר" הוא לא מה שאתה בונה לעתיד אלא מה שאתה מעצב בהווה ויכול להישאר לעתיד.

תמיד הדשא של השני נראה ירוק יותר, אבל בדשא ה[אולי] אפור שלך תמצא אוצרות גדולים יותר.

אל תחשוב שהשקט הוא חולשה - אנשים חכמים לא מתכננים תוכניות בקול.

המשך שנה טובה בס"ד

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה