דיון תוכניות שונות בתנור- איך משתמשים?

nicky

משתמש מקצוען
אז בשעה טובה ומוצלחת התחדשתי בתנור עם תוכניות! (עד היום הסתפקתי בתנור קשיש שהגיע עם הדירה. היו לו שתי תוכניות- פועל וכבוי ;) )

אשמח אם תוכלנה לתת קצת טיפים , בשבילי וגם לתועלת הכלל-
איזה מאכלים אתן נוהגות לאפות על איזו תוכנית?
(טורבו, גריל עליון/תחתון, חימום עליון/תחתון, טורבו עם גריל, וכו׳)

איך אתן יודעות בכל פעם באיזו תוכנית לבחור? (כבר יצא לי לשרוף דברים כשהשתמשתי בתנורים של אנשים אחרים.. כנראה יש לי כישרון לבחור תמיד את התוכנית הלא נכונה :p)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אז בשעה טובה ומוצלחת התחדשתי בתנור עם תוכניות! (עד היום הסתפקתי בתנור קשיש שהגיע עם הדירה. היו לו שתי תוכניות- פועל וכבוי ;) )

אשמח אם תוכלנה לתת קצת טיפים , בשבילי וגם לתועלת הכלל-
איזה מאכלים אתן נוהגות לאפות על איזו תוכנית?
(טורבו, גריל עליון/תחתון, חימום עליון/תחתון, טורבו עם גריל, וכו׳)

איך אתן יודעות בכל פעם באיזו תוכנית לבחור? (כבר יצא לי לשרוף דברים כשהשתמשתי בתנורים של אנשים אחרים.. כנראה יש לי כישרון לבחור תמיד את התוכנית הלא נכונה :p)
כותבת מנסיוני האישי בלבד ומבעלות של עשר שנים על תנור קינג משולב דו תאי:

אצלי רוב המאכלים נאפים על השליש האמצעי. לעתים רחוקות מאד אני מזיזה את הרשת לשליש אחר.

1. תוכנית רגילה- מסומנת בשני פסים מקבילים : מכינה בה הכל. היא למעשה ברירת המחדל של כל המאכלים והלכתחילה של אפיה עדינה.

2. טורבו- נועדה לפיזור חום אחיד בתנור: בפועל היא לא תמיד מתנהגת יפה.
אני יודעת שעכשיו חצי פורום יקפוץ ויאמר שהוא אופה רק בטורבו. בסדר. מקבלת. גם חלק מהשפים אופים רק בטורבו רק שלדעתי :
א. זה לא עובד באופן זהה בכל תנור. בתנור שלי למשל השמרים מתייבשים בטורבו.
ב. זה לא מתאים למאפים מטבע רגיש- עוגות גבינה, קרם ברולה וכל מאפה שדורש אפיה איטית לא אופים בטורבו.
כשכתוב במתכון מפורשות שדרוש טורבו מומלץ לא להתעלם מן ההוראה ולהשתמש בו.
בקיצור: יש לבדוק בכל תנור את התוכנית הנ"ל.

3. גריל- מסומן בפס עליון: נועד להשחמה ושיזוף של מאכלים ולמעשה זו תוכנית שנועדה לתת גימור ולא לשמש כתוכנית אפייה או צליה מלאה.
אני בד"כ משתמשת בגריל לשלב האחרון של מאפים שאני רוצה לצרוב כמו: תפו"א בתנור, בטטות בתנור, סלמון בתנור ועוד.

כל שאר התוכניות שציינת הן שילוב של הנ"ל ולא באו לידי שימוש אצלי או שהן לא קיימות אצלי.
 
נערך לאחרונה ב:

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
חימום תחתון נועד לכאורה למאכלים כמו פיצה, שרצוי שיקבלו חום גבוה מלמטה, אבל לא יישרפו מלמעלה.
טיפ נוסף:
לחמם את התנור לפני האפיה, לקצת יותר מהחום הדרוש, מכיוון שכשפותחים את הדלת - נכנס אוויר קר, ומוריד את הטמפרטורות של התנור.
ברגע שהאוכל בפנים, אפשר להוריד את החום לטמפרטורה הרצוייה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה