פסח שקדים ואגוזים טחונים בפסח - מה אפשר לעשות איתם?

בדיחה

יצירות שוקולד
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
ממרח בטעם כבד
 

הטעם המושלם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בלתק כותבת בתור אחת שלא אוכלת שרויה ואין לה תנור לפסח
ציפוי שניצלים
תערובת תיבול לעוף/ בשר/ פירה
חרוסת- טעים בתור סלט
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אפשר מתכון? ממש מחפשת עוגה ללא פחממות שאפשר להחליף בה את הסוכר לממתיק.
@חני גרינשטיין
גם אני אשמח לקבל את המתכון של הבראוניס של אביגיל מייזליק.
תודה
בבקשה
001.jpg
001.jpg
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
 

fit plus - פיט פלוס

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
אפשר מתכון? ממש מחפשת עוגה ללא פחממות שאפשר להחליף בה את הסוכר לממתיק.
בעיקרון אפשר כמעט כל מתכון להחליף במקום סוכר בממתיק,
ההמלצה זה לא יותר מידי להשתמש בממתיק אבל זה עדיף על הסוכר הלבן
במשך השנה עדיף סוכר קנים.
מתכון מצוין שאפשר להכין גם עם סוכר רגיל וגם עם ממתיק מלאכותי.
8 ביצים
חבילה של ערמונים
18 חבילות ממתיק סוכר לא משנה איזה סוג.
1/3 כוס שמן
או 3/4 כוס סוכר רגיל.
1 ביצה קשה
כוס אגוזים טחונים
לערבב היטב הכל ביחד כעשר דקות בבלנדר או במעבד מזון,
להכניס לתבנית אנגליש קייק לאפות כחצי שעה עשר דקות על כ250 ואחרי זה להוריד למאה שמונים לעוד עשרים דקות.
יוצא מרקם יציב
ניתן לראות כאן בקישור עוד שפע של מתכונים בריאים שאפשר לעשות עם שפע שקדים ואגוזים שכמובן עדיף על כל סוגי הקמחים.
שיהיה לבריאות לכולם!!
 
נערך לאחרונה ב:

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

כוסות מוס שוקולד פסחי ופירורים פריכים​


שילוב נפלא של פריכות ונימוחות…טעמים נפלאים של שוקולד ושל פסח…

בפירורים שנשארו אפשר להשתמש לקינוחים אחרים..
כוסות מוס שוקולד פסחי ופירורים פריכים
כוס מוס שוקולד שניתן להכין לאחר לימודי קונדיטוריה

מתכון: אפרת ליבפרויד

צילום: מיכאל אנטולי

(כ-18 כוסות)

לפירורים:

4\1 1 כוס קמח תפוחי אדמה

כוס אגוזים או שקדים טחונים

1 ביצה

6 כפות שמן אגוזים

2\1 כוס סוכר

⅛ כפית מלח

למוס השוקולד:

300 גרם שוקולד מריר משובח

⅓ כוס שמן אגוזים

2 כפות קפה מגורען מומס ב-3 כפות מים רותחים

2 כפות ליקר או יין

5 ביצים גדולות מופרדות

¾ כוס סוכר

לקישוט-לבחירה

2\1 מיכל שמנת צמחית מוקצפת למרקם רך

200 גרם שוקולד לאפיה , מומס

אופן הכנת הפירורים:

במיקסר או ביד מעבדים לתערובת פירורית את כל רכיבי הפירורים ,אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות או עד השחמה יפה.

מקררים היטב ומפוררים שוב בידיים .

אופן הכנת מוס השוקולד:

מבשלים בסיר קטן, בבחישה מתמדת, את השוקולד עם השמן, הקפה והיין, לקבלת קרם אחיד. מצננים מעט.

מקציפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר, כ-5 דקות. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את תערובת השוקולד.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם ¼ כוס סוכר לקצף יציב.

מקפלים את תערובת השוקולד והחלמונים לקצף החלבונים, לקבלת תערובת אחידה.

אופן הרכבת הכוסות:

בתחתית הכוסות מפזרים כמות נדיבה של פירורים. יוצקים מעל את מוס השוקולד ומעל מפזרים שברי אגוזי לוז או פירורים נוספים.ניתן לקשט את הכוסות בפירות טריים.

שומרים במקרר עד 48 שעות ובהקפאה עד שבועיים.


מקור: הקמפוס הקולינארי https://culinarycampus.co.il/כוסות-מוס-שוקולד-פסחי-ופירורים-פריכים/#comment-5945
 

f.f.f.

משתמש רשום
לטגן המון בצל עד שמשחים
לטחון את הבצל עם שקדים+ ביצים קשות ותבלינים
סוג של סלט דמוי כבד
מעדן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה