המידות בכוסות חד פעמיים סטנדרטיים של 180 מל'.
רכיבים:
3. גזרים מגורדים דק.
1 בטטה גדולה מגוררת דק.
3-4 גבעולי ועלי סלרי קצוצים דק.
2 בצלים קצוצים דק
כוס חומוס מבושל (סנפרוסט או שימורים מסוננים ושטופים ובדוקים היטב).
1/4 כוס סולת בדוקה שהושרתה במים קרים לחצי שעה.
מלח ופלפל
מים לכיסוי.
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך.
מוסיפים את החומוס והסולת ומבשלים 15-20 דקות נוספות.
מתבלים לפי הטעם הרצוי.
הערות:
1. ניתן וכדאי לטגן בכף שמן מס' דקות את הירקות הארומטיים - בצל גזר וסלרי לפני ההרתחה עד לשקיפות של הבצל. זה יוסיף רובד של טעמים.
2. אפשר להחליף את הסולת בגריסי פנינה שטופים ובדוקים - כדאי להתחיל ב1/3 כוס.
3. לא כדאי לוותר על הסלרי.
4. אפשר להחליף את הסולת בבורגול, אמנם התוצאה תהיה שונה אך טעימה.
בהצלחה ובתאבון!
רכיבים:
3. גזרים מגורדים דק.
1 בטטה גדולה מגוררת דק.
3-4 גבעולי ועלי סלרי קצוצים דק.
2 בצלים קצוצים דק
כוס חומוס מבושל (סנפרוסט או שימורים מסוננים ושטופים ובדוקים היטב).
1/4 כוס סולת בדוקה שהושרתה במים קרים לחצי שעה.
מלח ופלפל
מים לכיסוי.
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך.
מוסיפים את החומוס והסולת ומבשלים 15-20 דקות נוספות.
מתבלים לפי הטעם הרצוי.
הערות:
1. ניתן וכדאי לטגן בכף שמן מס' דקות את הירקות הארומטיים - בצל גזר וסלרי לפני ההרתחה עד לשקיפות של הבצל. זה יוסיף רובד של טעמים.
2. אפשר להחליף את הסולת בגריסי פנינה שטופים ובדוקים - כדאי להתחיל ב1/3 כוס.
3. לא כדאי לוותר על הסלרי.
4. אפשר להחליף את הסולת בבורגול, אמנם התוצאה תהיה שונה אך טעימה.
בהצלחה ובתאבון!