מרקים שני מרקים מחממים וטעימים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
המידות בכוסות חד פעמיים סטנדרטיים של 180 מל'.

רכיבים:
3. גזרים מגורדים דק.
1 בטטה גדולה מגוררת דק.
3-4 גבעולי ועלי סלרי קצוצים דק.
2 בצלים קצוצים דק
כוס חומוס מבושל (סנפרוסט או שימורים מסוננים ושטופים ובדוקים היטב).
1/4 כוס סולת בדוקה שהושרתה במים קרים לחצי שעה.
מלח ופלפל
מים לכיסוי.

אופן ההכנה:
מרתיחים את כל הירקות ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך.
מוסיפים את החומוס והסולת ומבשלים 15-20 דקות נוספות.
מתבלים לפי הטעם הרצוי.

הערות:
1. ניתן וכדאי לטגן בכף שמן מס' דקות את הירקות הארומטיים - בצל גזר וסלרי לפני ההרתחה עד לשקיפות של הבצל. זה יוסיף רובד של טעמים.
2. אפשר להחליף את הסולת בגריסי פנינה שטופים ובדוקים - כדאי להתחיל ב1/3 כוס.
3. לא כדאי לוותר על הסלרי.
4. אפשר להחליף את הסולת בבורגול, אמנם התוצאה תהיה שונה אך טעימה.

בהצלחה ובתאבון!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מרק ירוק ודל קלוריות שאילתרתי אתמול וזכה להצלחה מרובה:

2 בצלים קצוצים
1 גזר מרוסק בפומפיה
2 מקלות סלרי ללא עלים קצוצים
2 כפות שמן זית
3-4 זוקיני פרוסים- עם הקליפה
חופן כוסברה קצוצה
כפית שמיר קצוץ
3/4 כוס עדשים כתומות שטופות וברורות.
מלח ופלפל שחור (אני השתמשתי בגרוס).

1.מכינים מירפואה: בשמן הזית מאדים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהם רכים- כ10 דקות על אש נמוכה וערבוב מדי פעם.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
3. מבשלים כמעט עד שהירקות רכים ואז מוסיפים את העדשים ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
4. מתבלים ומגישים- אפשר גם לטחון למרק חלק.
 

מאת שרה

משתמש צעיר
אם כבר מרקים...
אין על המרק הזה!!!
תנסו ותבינו;)
מרק פטריות עם גרסים- (לא כתבתי כמויות כי אפשר לשחק עם הכל)
לטגן בצל
להוסיף שום כתוש
להוסיף קוביות גזר
להוסיף פטריות טריות חתוכות לקוביות
להוסיף גריסים מושרים
להוסיף שקית רוטב פטריות
לערב ולהוסיף מים
וזהו....
(אה..אפשר קצת מלח ופפל"ש אם חסר..)
****
הצעת הגשה: לחמניות שומשום טריות (אכתוב מתכון אם יהיה ביקוש)

תתחממו ותהנו!
1706624316629.png
 

מאת שרה

משתמש צעיר
נראה טעים,
יש ביקוש למתכון הלחמניות.
זה בצק ממש פשוט וטוב,
אני מכינה איתו הכל..
חומרים:
קילו קמח
2 כפות שמרים
1 כף מלח
בין חצי ל-3/4 כוס שמן
בין חצי ל-3/4 כוס סוכר
שלושה כוסות מים חמימים
אופן ההכנה:
* לערב את כל החומרים היבשים
* להוסיף את השמן
* להוסיף בהדרגה תוך כדי לישה את המים החמימים
*ללוש חמש דק,
*לנוח חמש דק
*ושוב.. (זה הסוד לדעתי..)
*להתפיח שעה בערך
*ליצור את הצורות הרצויות
במקרה של לחמניות שומשום- ליצור נחשים לטבול את כל הלחמניה בביצה ואחר כך בשומשום
*להתפיח עוד כחצי שעה
*לאפות 20 דק בערך על 180
בתאבון!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  23  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה