בשרי שניצלים בתנור, כמו מטוגנים

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
לפני מתכון, התנור חייב להיות ממש חם, כדי לחקות את אפקט הטיגון.
בכל אפיה של בשר, עוף ודגים, התנור צריך להיות רותח
כדי שיקבלו מכת חום מיידית ו"יסגרו" מבחוץ
אחרת הם מתייבשים מבפנים אט אט.

לפותחת האשכול - לדעתי שניצל בתנור לא יצא אף פעם כמו מטוגן.
אבל הוא יצא טעים מאד. נתנו פה מתכונים מצויינים
אין טעם להשוות.

(באופן כללי כשמנסים לעבור למטבח בריא, לדעתי עדיף לחפש פשוט דברים בריאים מלכתחילה, במקום לחפש "תחליפים" שאף פעם לא יהיו כמו המקור).
 

שושובלה

משתמש רשום
בקשר לספרי שמן.
בעיקרון אמור להיות בכל רשת מזון כמו יש אושר עד וכו'
ברוב המקומות יש ספרי שמן קטן שנגמר מאד מהר.
באושר עד (בירושלים ובאשדוד) יש ספרי שמן מצויין גדול במיוחד בכשרות חת"ס ב"ב שמחזיק המון זמן.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
מתכון להיט
אצלנו קוראים לו גלגולים
שווה . מדהים בהקפאה
מכינה 2 תבניות מחלקת לכל הנשואים.

אז ככה:
דופקים שניצלים רגיל. טובלים בקערה עם שמן ותבלינים: מלח פפריקה אבקת עוף ועוד...
לאחר מכן טובלים משני הצדדים בפרורי לחם (עדיף מוזהבים)
קוצצים בתבנית בצל
מגלגלים את השניצל הטבול בשמן ובפרורי לחם (אין צורך בקיסם) ומניחים בצמוד אחד לשני על הבצל.
לתבנית שמים כוס מים כדי שלא יתיבש.

מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופים בדיוק 45 דקות
מעדן .

אצלנו טוענים שהוא יותר משניצל.
 
נערך לאחרונה ב:

אסתי קלוגר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אצלינו עושים שניצלים בתנור ממש כמו שניצל רגיל
רק במקום הביצה טובלים את החזה בשמן ורק אח"כ מצפים בפרורי לחם וכמובן באמצע הופכים את השניצלים
לשדרוג מטורף שופכים בשתי הדקות האחרונות של האפיה צ'ילי מתוק (יאמי :p )
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא יוצא ממש כמו מטוגן, אבל יוצא פצצה, וכבר שכחתי איך מטגנים.
כלום עבודה.
מתכון של אביגיל מייזליק.

מחממים תנור ל200 מעלות.
חזה מ2 עופות, לחתוך לרצועות בעובי 2 ס"מ בערך.
לרפד תבנית בנייר אפיה, להניח את הרצועות, להוסיף:
כפית סילאן, כף פפריקה מתוקה בשמן, כף חוויאג' למרק (אני מוסיפה כפית) 3 שיני שום כתושות (בעצלנותי, שום גבישי) ו3 כפות שמן.
מערבבים בעזרת ניר האפיה (וקצת עם הידיים:p) עד שהכל מתובל בצורה אחידה.
שופכים כוס פירורי לחם, ומערבבים שוב עד שהכל מצופה.
יוצקים מעל עוד שתי כפות שמן, ואופים 12-15 דקות.
 

Ayalam

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמובן שאין כמו שניצל מטוגן, אבל אפשר להכין אפוי מצוין!!!
נתנו לך מתכונים מצוינים,
אני רוצה להדגיש כמה נקודות שחשובות להצלחה:
1. לאפות בתנור מחומם
2. זמן האפיה הכולל 7-8 דק'- 5 דק' צד אחד, 2 דק' צד שני- חזה עוף מתייבש ברגע ומתקשה.
3. לחתוך דק את השניצלים, עדיף מאשר לדפוק
4. השריה של לילה בטיבול מרככת מאוד את החזה ומאפשרת ספיגת טעמים
אני מכינה את המתכון של חני גרינשטיין לילה קודם, מסדרת בתבנית, כשחוזרים הביתה בצהריים רק אופים
5. אפיה צמוד לאכילה, בד"כ שניצל אפוי לא מוצלח בהקפאה.
6. לאפות על נייר אפיה משומן, לא חייבים ספרי שמן, אפשר לטפטף על הנייר בכמה נקודות, שכל שניצל יקבל כמה טיפות.
כדאי לטפטף עוד כמה טיפות מעל כל שניצל.
7. לאפות פתוח ללא כיסוי

בהצלחה!!!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני מכינה כמות גדולה של שניצלים כמו המתכון של אביגיל מייזליק (כמה הודעות מעלי) רק בלי השמן.
מקפיאה.
וכשאני מפשירה כמה בודדים אני מטגנת כל אחד, חצי דקה, עם קצת שמן כמו לחביתה. כי בסך הכל זה לא צריך שמן עמוק. זה כבר מבושל.
וזה יוצא בול כמו מטוגן, אבל הרבה יותר בריא.

אפילו בעלי שטען שאפוי זה לא מטוגן. התלהב:)
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כמובן שאין כמו שניצל מטוגן, אבל אפשר להכין אפוי מצוין!!!
נתנו לך מתכונים מצוינים,
אני רוצה להדגיש כמה נקודות שחשובות להצלחה:
1. לאפות בתנור מחומם
2. זמן האפיה הכולל 7-8 דק'- 5 דק' צד אחד, 2 דק' צד שני- חזה עוף מתייבש ברגע ומתקשה.
3. לחתוך דק את השניצלים, עדיף מאשר לדפוק
4. השריה של לילה בטיבול מרככת מאוד את החזה ומאפשרת ספיגת טעמים
אני מכינה את המתכון של חני גרינשטיין לילה קודם, מסדרת בתבנית, כשחוזרים הביתה בצהריים רק אופים
5. אפיה צמוד לאכילה, בד"כ שניצל אפוי לא מוצלח בהקפאה.
6. לאפות על נייר אפיה משומן, לא חייבים ספרי שמן, אפשר לטפטף על הנייר בכמה נקודות, שכל שניצל יקבל כמה טיפות.
כדאי לטפטף עוד כמה טיפות מעל כל שניצל.
7. לאפות פתוח ללא כיסוי

בהצלחה!!!
ועוד סעיף- לפי השיטה של אפרת סיאצ'י ("עשר דקות"), לנגב את החזות ממים לפני הציפוי בשמן מתובל ואח"כ בפירורים.
כדאי גם לאפות ישירות על תבנית התנור (על נייר אפייה) ולא על הרשת.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בהשראת האשכול הזה הכנתי השבוע שניצלים בתנור
הכנתי את השניצל כרגיל (טבלתי בביצה מתובלת, ואח"כ בפירורי לחם)
מרחתי שמן על ניר האפיה, וטפטפתי קצת שמן מעל
אפיתי 10 דק' מצד אחד ועוד כמה דק' מהצד השני
יצא טעים כמעט כמו שניצל רגיל, וחוץ מסרבנית אחת כולם אהבו
מענין למה המתכונים שהבאתן הם בלי ביצה?
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עכשיו רואה שכתבו כאן למה לא מומלץ לטבול בביצה.
מענין שיצא לי מעולה ממש, אבל אולי אנסה בפעם הבאה בלי ביצה
תודה לכולן על המתכונים!
 

שושובלה

משתמש רשום
אני עכשיו רואה שכתבו כאן למה לא מומלץ לטבול בביצה.
מענין שיצא לי מעולה ממש, אבל אולי אנסה בפעם הבאה בלי ביצה
תודה לכולן על המתכונים!
הרעיון של שימוש במיונז במקום בביצה מוצלח מאד כי מיונז מורכב כידוע מביצה+שמן. והמרקם הסמיך שלו גורם לכך שנצמד לכל השניצל וכך נשמרת הלחות והשניצל לא יוצא יבש!
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון להיט
אצלנו קוראים לו גלגולים
שווה . מדהים בהקפאה
מכינה 2 תבניות מחלקת לכל הנשואים.

אז ככה:
דופקים שניצלים רגיל. טובלים בקערה עם שמן ותבלינים: מלח פפריקה אבקת עוף ועוד...
לאחר מכן טובלים משני הצדדים בפרורי לחם (עדיף מוזהבים)
קוצצים בתבנית בצל
מגלגלים את השניצל הטבול בשמן ובפרורי לחם (אין צורך בקיסם) ומניחים בצמוד אחד לשני על הבצל.
לתבנית שמים כוס מים כדי שלא יתיבש.

מחממים תנור ל- 180 מעלות
אופים בדיוק 45 דקות
מעדן .

אצלנו טוענים שהוא יותר משניצל.
45 דקות זה לא הרבה זמן? השניצל לא מתייבש?
האם הבנתי נכון, את טובלת פעמיים את השניצל בשמן?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה