דרוש מתכון שמכיל בוטנים :)

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי כמות גדולה ממש של בוטנים קלויים עם מלח,
ומחפשת מתכונים טובים, עדיף לעוגות אבל כל דבר שמכיל בוטנים יתקבל בברכה.
תודה!
 

976חני

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מצוין לחיתוכיות של שוקולד ובוטנים, טעים מאד, קל להכנה ומרשים, רק שהמקור שלו מאחד עיתוני הנשים, לא זוכרת איזה, כי העתקתי בלי לציין מקור
אם זה בסדר להעלות כך ומענין אותך- ארשום
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מצוין לחיתוכיות של שוקולד ובוטנים, טעים מאד, קל להכנה ומרשים, רק שהמקור שלו מאחד עיתוני הנשים, לא זוכרת איזה, כי העתקתי בלי לציין מקור
אם זה בסדר להעלות כך ומענין אותך- ארשום
אשמח
 

976חני

משתמש מקצוען
מתכון חיתוכיות בוטנים ושוקולד
(מתאים לגודל תבנית A4. מדידה בכוס ח"פ של שתיה חמה)

בצק:
4 כפות שמן
1 כף חמאת בוטנים
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים 12 דקות בחום בינוני

שכבת בוטנים:
250 גרם בוטנים קלויים וקלופים
1/2 כוס סירופ מייפל

מערבבים ומשטחים מעל הבצק האפוי

גנאש:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 ריצ'
3 כפות שמן
1 כף חמאת בוטנים

ממיסים יחד בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתקבל קרם חלק. שופכים מעל שכבת הבוטנים.

מכניסים למקפיא להתייצבות. ולחיתוך יפה מחכים לפחות שעתיים
מומלץ לשמור במקפיא עד להגשה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מתכון חיתוכיות בוטנים ושוקולד
(מתאים לגודל תבנית A4. מדידה בכוס ח"פ של שתיה חמה)

בצק:
4 כפות שמן
1 כף חמאת בוטנים
3/4 כוס סוכר חום
1 ביצה
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. אופים 12 דקות בחום בינוני

שכבת בוטנים:
250 גרם בוטנים קלויים וקלופים
1/2 כוס סירופ מייפל

מערבבים ומשטחים מעל הבצק האפוי

גנאש:
350 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 ריצ'
3 כפות שמן
1 כף חמאת בוטנים

ממיסים יחד בסיר קטן על להבה נמוכה עד שמתקבל קרם חלק. שופכים מעל שכבת הבוטנים.

מכניסים למקפיא להתייצבות. ולחיתוך יפה מחכים לפחות שעתיים
מומלץ לשמור במקפיא עד להגשה
מתכון מעולה, ממרווה.
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
יש לי כמות גדולה ממש של בוטנים קלויים עם מלח,
ומחפשת מתכונים טובים, עדיף לעוגות אבל כל דבר שמכיל בוטנים יתקבל בברכה.
תודה!
בס''ד

שלום @BIZZARC- עשירה,

אולי כדאי להכין ממרח חמאת בוטנים ביתי ?
ממרח חמאת בוטנים קלוים יכול להיות ממש טעים והוא מצריך המון בוטנים..

* יש לוודא שמסירים את הקליפות הדקות של הבוטנים לפני- במידה ויש.
** ניתן להמתיק בדבש/מיפל לאיזון הטעמים.

בהצלחה !!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בס''ד

שלום @BIZZARC- עשירה,

אולי כדאי להכין ממרח חמאת בוטנים ביתי ?
ממרח חמאת בוטנים קלוים יכול להיות ממש טעים והוא מצריך המון בוטנים..

* יש לוודא שמסירים את הקליפות הדקות של הבוטנים לפני- במידה ויש.
** ניתן להמתיק בדבש/מיפל לאיזון הטעמים.

בהצלחה !!
יש לך מתכון טוב?
אשמח :)
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
יש לך מתכון טוב?
אשמח :)
בס''ד

שלום לך,

נאמר מראש - המתכון לא נוסה באופן אישי, אך נראה שהמתכון אמין ויניב תוצר טוב .

@נלקח מאתד פודי/ בשם אוהד חורי (מי שמצוין בעמוד המתכון):

המרכיבים:
  • 500 גרם בוטנים טבעים
    רצוי קלופים
  • 1/2 כפית מלח דק
    או יותר בהתאם לטעם
  • 1 כף דבש
    או מיפל. או יותר בהתאם לטעם האישי

** בתחילת המתכון מסבירים איך לקלות את הבוטנים- מה שלא נחוץ כאן, כי הבוטנים כבר קלוים.. **

מצ''ב החלק של ההכנה :
  1. מניחים את הבוטנים בקערת מעבד מזון חזק ומפעילים (רצוף, לא פולסים). הבוטנים יעברו מספר שלבים - בהתחלה פירורים, לאחר מכן גושים ולבסוף משחה. פרק הזמן בין שלב לשלב משתנה בהתאם לעוצמת מעבד המזון (אני משתמש במג’ימיקס, מעולה). אם אתם מרגישים שהתערובת יבשה מדי ולא מצליחה להפוך למשחה, ניתן להוסיף שמן ניטרלי כלשהו (חמניות, קנולה וכו’), כפית בכל פעם. ככל שתטחנו יותר את המסה ישתחררו יותר שמנים והיא תהיה חלקה יותר.
  2. כשחמאת הבוטנים מוכנה ומספיק חלקה לטעמכם, יש להוסיף לה מלח לפי הטעם ודבש / רוטב מייפל אמיתי לפי הטעם (אופציונאלי אך מומלץ, להדגשת מתיקותם הטבעית של הבוטנים). להתחיל בחצי כפית ולהמשיך משם.
  3. לעבד שוב בכמה פולסים כדי להטמיע את התוספות במסה ולהעביר לצנצנות מעוקרות

בהצלחה !!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה