עוגות/עוגיות שוב מתוק? כמה אפשר? צודקים. קבלו את המלוח-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כשהייתי בתיכון ובסמינר אהבנו, חברותיי ואני, לחזור הביתה ברגל.
לפעמים הארכנו את הדרך אני וחברות שלי וסטינו מהמסלול אל הבית רק בשביל העוגיות האלו.
צעדנו מהתיכון לרחוב תורה מציון, רחוב שקט שרק המולת התחנה המרכזית הקרובה הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
צעדנו כשהשמש קפחה על ראשינו וכהשרוח הירושלמית איימה להפיל אותנו. גם הגשם לא הרתיע אותנו.

רק המולת התחנה המרכזית?
אז לא. לא באמת.

גם מאפיית עבאדי ששכנה שם [ואולי עדיין], הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
המאפיה היתה מלאה כמעט תמיד.
והעוגיות המלוחות שלהם היו הלהיט הכי נמכר בשמנו.
בחורף התחממנו מעט בזמן שהמתנו בתור ובקיץ נגבנו אגלי זיעה מהמצח.

עוגיות עבאדי
פריכות, קשות מבחוץ, והטעם-
טוב מה אני מדברת כל כך הרבה...

קבלו אותם,
בשלוש גרסאות.
כי כמו שאתם כבר יודעים אני אוהבת להשתמש באותו בסיס ולהכין אותו במגוון צורות.

כעכים, כמו שקנינו אז בעבאדי-
IMG_6084_800x600.jpg


מקלות מלוחים:
IMG_6085_800x600 (1).jpg


ו-
קרקרים. דקים. פריכים. מזמינים. רק תביאו גבינה, חומוס או טחינה...
IMG_6082_800x600.jpg


אה, מתכון?
בטח.

4 כוסות קמח [אפשר מלא, אני השתמשתי במלא 80%]
1 כוס שמן
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס שומשום
1 כפית סוכר

מערבבים את כל הרכיבים בקערה. אפשר בלי מיקסר. מתחילים בערבוב בכף עץ גדולה ואח"כ עוברים ללישה ידנית. הבצק מתקבל מעט שומני וזה בסדר.

עכשיו מחליטים מה רוצים להכין.
כעכים?
מקלות?
ואולי בכלל קרקרים?

לכעכים:
לוקחים חתיכת בצק. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת הידיים מגלגלים לרצועת בצק ארוכה.
חותכים לרצועות באורך של כ-10 ס"מ. סוכרים לכעכים.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. הכעכים לא תופחים הרבה ולכן אפשר להניח די בצפיפות.

למקלות:
מגלגלים חתיכת בצק על משטח מקומח לרצועה באורך הרצוי. אני הכנתי באורך של כ-18 ס"מ.

לקרקרים:
מרדדים את הבצק דק דק על משטח מקומח היטב. חותכים למלבנים, ריבועים, משולשים או כל צורה אחרת שתרצו. אפשר גם לקרוץ עיגולים לקרקרים עגולים. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק קטן זה מזה.

אופים ב 180 מעלות לבערך 25 דקות עד להשחמה נאה.

טיפ:
רוצים כעכים, מקלות או קרקרים כמו בתמונות שהעליתי כאן?
בכיף,

את רצועות הבצק המוכנות [למקלות או כעכים, לפני שסוגרים את הרצועה לצורת כעכים], מגלגלים בתערובת של שומשום ופרג . אפשר להוסיף במל מטוגן, שום גבישי, זעתר, קימל, שומשום שחור, קצח, טימין או כל תבלין אחר שתרצו.

לקרקרים:
מרדדים את הבצק לעלה דק. מפזרים מעליו תערובת תבלינים כפי בחירתכם [אני כאמור, השתמשתי בתערובת של שומשום ופרג]. מרדדים קלות, בלי ללחוץ מדי חזק את הבצק עם התבלינים. חותכים לצורה רצויה, ומכאן ממשיכים כנ"ל.
IMG_6086_800x600 (1).jpg


תכינו, תשתפו בתוצאות!
 
נערך לאחרונה ב:

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
זה באמת יוצא כמו של עבאדי?
כי עוד לא מצאתי מתכון כזה

הלוואי שאת תביאי את הבשורה.
כי עבאדי ממש עפים על עצמם בקטע של המחיר...
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וואו העני איזה כיף! העוגיות הללו זה הלהיט אצלנו בבית אני אשמח להחליף אותן במשהו ביתי בריא יותר!
 

leahhecht

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני הכנתי ויצא אם טעם לוואי מוזררר
ובצבע צהוב כיאלו סשמתי כורכום
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה