כשהייתי בתיכון ובסמינר אהבנו, חברותיי ואני, לחזור הביתה ברגל.
לפעמים הארכנו את הדרך אני וחברות שלי וסטינו מהמסלול אל הבית רק בשביל העוגיות האלו.
צעדנו מהתיכון לרחוב תורה מציון, רחוב שקט שרק המולת התחנה המרכזית הקרובה הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
צעדנו כשהשמש קפחה על ראשינו וכהשרוח הירושלמית איימה להפיל אותנו. גם הגשם לא הרתיע אותנו.
רק המולת התחנה המרכזית?
אז לא. לא באמת.
גם מאפיית עבאדי ששכנה שם [ואולי עדיין], הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
המאפיה היתה מלאה כמעט תמיד.
והעוגיות המלוחות שלהם היו הלהיט הכי נמכר בשמנו.
בחורף התחממנו מעט בזמן שהמתנו בתור ובקיץ נגבנו אגלי זיעה מהמצח.
עוגיות עבאדי
פריכות, קשות מבחוץ, והטעם-
טוב מה אני מדברת כל כך הרבה...
קבלו אותם,
בשלוש גרסאות.
כי כמו שאתם כבר יודעים אני אוהבת להשתמש באותו בסיס ולהכין אותו במגוון צורות.
כעכים, כמו שקנינו אז בעבאדי-
מקלות מלוחים:
ו-
קרקרים. דקים. פריכים. מזמינים. רק תביאו גבינה, חומוס או טחינה...
אה, מתכון?
בטח.
4 כוסות קמח [אפשר מלא, אני השתמשתי במלא 80%]
1 כוס שמן
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס שומשום
1 כפית סוכר
מערבבים את כל הרכיבים בקערה. אפשר בלי מיקסר. מתחילים בערבוב בכף עץ גדולה ואח"כ עוברים ללישה ידנית. הבצק מתקבל מעט שומני וזה בסדר.
עכשיו מחליטים מה רוצים להכין.
כעכים?
מקלות?
ואולי בכלל קרקרים?
לכעכים:
לוקחים חתיכת בצק. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת הידיים מגלגלים לרצועת בצק ארוכה.
חותכים לרצועות באורך של כ-10 ס"מ. סוכרים לכעכים.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. הכעכים לא תופחים הרבה ולכן אפשר להניח די בצפיפות.
למקלות:
מגלגלים חתיכת בצק על משטח מקומח לרצועה באורך הרצוי. אני הכנתי באורך של כ-18 ס"מ.
לקרקרים:
מרדדים את הבצק דק דק על משטח מקומח היטב. חותכים למלבנים, ריבועים, משולשים או כל צורה אחרת שתרצו. אפשר גם לקרוץ עיגולים לקרקרים עגולים. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק קטן זה מזה.
אופים ב 180 מעלות לבערך 25 דקות עד להשחמה נאה.
טיפ:
רוצים כעכים, מקלות או קרקרים כמו בתמונות שהעליתי כאן?
בכיף,
את רצועות הבצק המוכנות [למקלות או כעכים, לפני שסוגרים את הרצועה לצורת כעכים], מגלגלים בתערובת של שומשום ופרג . אפשר להוסיף במל מטוגן, שום גבישי, זעתר, קימל, שומשום שחור, קצח, טימין או כל תבלין אחר שתרצו.
לקרקרים:
מרדדים את הבצק לעלה דק. מפזרים מעליו תערובת תבלינים כפי בחירתכם [אני כאמור, השתמשתי בתערובת של שומשום ופרג]. מרדדים קלות, בלי ללחוץ מדי חזק את הבצק עם התבלינים. חותכים לצורה רצויה, ומכאן ממשיכים כנ"ל.
תכינו, תשתפו בתוצאות!
לפעמים הארכנו את הדרך אני וחברות שלי וסטינו מהמסלול אל הבית רק בשביל העוגיות האלו.
צעדנו מהתיכון לרחוב תורה מציון, רחוב שקט שרק המולת התחנה המרכזית הקרובה הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
צעדנו כשהשמש קפחה על ראשינו וכהשרוח הירושלמית איימה להפיל אותנו. גם הגשם לא הרתיע אותנו.
רק המולת התחנה המרכזית?
אז לא. לא באמת.
גם מאפיית עבאדי ששכנה שם [ואולי עדיין], הזכירה לנו שיש חיים ברחוב הזה.
המאפיה היתה מלאה כמעט תמיד.
והעוגיות המלוחות שלהם היו הלהיט הכי נמכר בשמנו.
בחורף התחממנו מעט בזמן שהמתנו בתור ובקיץ נגבנו אגלי זיעה מהמצח.
עוגיות עבאדי
פריכות, קשות מבחוץ, והטעם-
טוב מה אני מדברת כל כך הרבה...
קבלו אותם,
בשלוש גרסאות.
כי כמו שאתם כבר יודעים אני אוהבת להשתמש באותו בסיס ולהכין אותו במגוון צורות.
כעכים, כמו שקנינו אז בעבאדי-
מקלות מלוחים:
ו-
קרקרים. דקים. פריכים. מזמינים. רק תביאו גבינה, חומוס או טחינה...
אה, מתכון?
בטח.
4 כוסות קמח [אפשר מלא, אני השתמשתי במלא 80%]
1 כוס שמן
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
1 כפית סודה לשתיה
3/4 כוס שומשום
1 כפית סוכר
מערבבים את כל הרכיבים בקערה. אפשר בלי מיקסר. מתחילים בערבוב בכף עץ גדולה ואח"כ עוברים ללישה ידנית. הבצק מתקבל מעט שומני וזה בסדר.
עכשיו מחליטים מה רוצים להכין.
כעכים?
מקלות?
ואולי בכלל קרקרים?
לכעכים:
לוקחים חתיכת בצק. מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק. בעזרת הידיים מגלגלים לרצועת בצק ארוכה.
חותכים לרצועות באורך של כ-10 ס"מ. סוכרים לכעכים.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. הכעכים לא תופחים הרבה ולכן אפשר להניח די בצפיפות.
למקלות:
מגלגלים חתיכת בצק על משטח מקומח לרצועה באורך הרצוי. אני הכנתי באורך של כ-18 ס"מ.
לקרקרים:
מרדדים את הבצק דק דק על משטח מקומח היטב. חותכים למלבנים, ריבועים, משולשים או כל צורה אחרת שתרצו. אפשר גם לקרוץ עיגולים לקרקרים עגולים. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחק קטן זה מזה.
אופים ב 180 מעלות לבערך 25 דקות עד להשחמה נאה.
טיפ:
רוצים כעכים, מקלות או קרקרים כמו בתמונות שהעליתי כאן?
בכיף,
את רצועות הבצק המוכנות [למקלות או כעכים, לפני שסוגרים את הרצועה לצורת כעכים], מגלגלים בתערובת של שומשום ופרג . אפשר להוסיף במל מטוגן, שום גבישי, זעתר, קימל, שומשום שחור, קצח, טימין או כל תבלין אחר שתרצו.
לקרקרים:
מרדדים את הבצק לעלה דק. מפזרים מעליו תערובת תבלינים כפי בחירתכם [אני כאמור, השתמשתי בתערובת של שומשום ופרג]. מרדדים קלות, בלי ללחוץ מדי חזק את הבצק עם התבלינים. חותכים לצורה רצויה, ומכאן ממשיכים כנ"ל.
תכינו, תשתפו בתוצאות!
נערך לאחרונה ב: