מאפים שדרוג קליעת שמרים #2--- והפעם- לחמניות.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בינתיים תמונה של התוצרים
מחר בעז"ה הדרכה שלב שלב לכל התוצרים. מלווה בתמונות בעז"ה

שוב, כמו באשכול הקודם, הרעיונות לא שלי. אני רק מנגישה לכם אותם בתהליך מלווה תמונות.
IMG_0050_1024x682.jpg


לחמניות פרסה
IMG_0043_682x1024.jpg

לחמניות צדף
IMG_0046_1024x682.jpg

וחבל שלא צילמתי לחמניות צדף ממולאות שוקולד, אבל את התהליך צילמתי אז תקבלו בעז"ה. אפשר לראות אותם מציצים בצד בתמונה הכוללת

לחמניות רשת
IMG_0045_1024x682.jpg


לחמניות קשר פרח
IMG_0044_1024x682.jpg


לחמניות שלא מצאתי שם בשבילן [המלצות תתקבלנה בברכה]
IMG_0047_1024x682.jpg


לחמניות סריגה :)
IMG_0042_1024x682.jpg



ועוד רעיונות בעז"ה בהמשך.....
 

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה ממש יפה,
לחמניות הרשת בכלל..

בשורות טובות לכולם!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נתחיל?

לחמנית פרסה.

מרדדים חתיכת בצק למשולש דק עם קצוות מחודדות- שפיציים
IMG_0020_1024x682.jpg

כפי שניתן לראות המשולש לא חייב להיות ממש מדוייק.
ככל שצלע המשולש העליונה תהיה ארוכה יותר, כך תהיה הפרסה גדולה יותר

מגלגלים כמו רולדה מצלע המשולש העליונה.
ומעצבים לפרסה.
מקפידים שהשפיץ של הזוית התחתונה של המשולש יהיה בחלקו התחתון של הפרסה
IMG_0021_1024x682.jpg


זהו.
התפחה של כ 15 דקות, מריחה בביצה טרופה ואפיה.
קל.
IMG_0043_682x1024.jpg


טיפ:
לפני הגלגול אפשר להניח תלולית של מלית בקצה העליון של המשולש. חשוב להקפיד שלא יגיע עד לקצה ממש. באופן זה מתקבלת לחמנית פרסה ממולאת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמניות צדף ממולאות בשוקולד-
פינוק חמוד לילדים.

נתחיל ברידוד חתיכת בצק לאליפסה [שנוטה למלבן עם קצוות מעוגלות].
הבצק לא צריך להיות דק. עובי של כס"מ
בעזרת צידו הקהה של סכין חורצים סימנים בחצי האליפסה. מקפידים שלא לחתוך את הבצק
IMG_0024_1024x682.jpg

בעזרת 2 מקלות, שיפודים למשל, צובטים יחד את 2 צידי האליפסה אחרי הסימונים ומהדקים היטב
IMG_0025_1024x682.jpg

הופכים את החלק ללא הסימונים אל מתחת זה עם הסימונים ומכניסים קובית שוקולד ביניהם
IMG_0026_1024x682.jpg

בעזרת צידו הקהה של סכין מעצבים את צורת הצדף על ידי שמכניסים פנימה נקודות בשולי הצדף ליד סיום הסימונים
IMG_0027_1024x682.jpg

זהו.
התפחה של כ 15 דקות, מריחה בביצה טרופה ואפיה.
התמונה לא ממש ברורה, שכחתי לצלם אותם בנפרד...
צדף ממולא.jpg

טיפ:
לאחר ההתפחה ופני מריחת הביצה הטרופה רצוי לחזור על הסימונים ולהעמיק אותם כדי שיבלטו יותר וכן על עיצוב שולי הצדפה
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לחמניות צדף ממולאות בשוקולד-
פינוק חמוד לילדים.

נתחיל ברידוד חתיכת בצק לאליפסה [שנוטה למלבן עם קצוות מעוגלות].
הבצק לא צריך להיות דק. עובי של כס"מ
בעזרת צידו הקהה של סכין חורצים סימנים בחצי האליפסה. מקפידים שלא לחתוך את הבצק
צפה בקובץ המצורף 1473253
בעזרת 2 מקלות, שיפודים למשל, צובטים יחד את 2 צידי האליפסה אחרי הסימונים ומהדקים היטב
צפה בקובץ המצורף 1473255
הופכים את החלק ללא הסימונים אל מתחת זה עם הסימונים ומכניסים קובית שוקולד ביניהם
צפה בקובץ המצורף 1473256
בעזרת צידו הקהה של סכין מעצבים את צורת הצדף על ידי שמכניסים פנימה נקודות בשולי הצדף ליד סיום הסימונים
צפה בקובץ המצורף 1473259
זהו.
התפחה של כ 15 דקות, מריחה בביצה טרופה ואפיה.
התמונה לא ממש ברורה, שכחתי לצלם אותם בנפרד...
צפה בקובץ המצורף 1473263
טיפ:
לאחר ההתפחה ופני מריחת הביצה הטרופה רצוי לחזור על הסימונים ולהעמיק אותם כדי שיבלטו יותר וכן על עיצוב שולי הצדפה
מדהים! את מוכשרת!!
הלחמניות עם הרשת זו מטריצה.?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמנית רשת:
יוצרים צורת לחמניה רגילה. אפשר עגולה או אצבע. אני הכנתי אצבע.
מגלגלים במים ולאחר מכן בשומשום שחור או פרג [אפשר כמובן גם שומשום לבן אבל האפקט יהיה הרבה פחות בולט]
IMG_0036_1024x682.jpg

לוקחים חתיכת בצק נוספת. חתיכה קטנה תספיק מכיון שהבצק יעבור מתיחה.
מרדדים דק לרצועה ברוחב של אורך הלחמניה.
בעזרת גלגלת עוברים על פנים חתיכת הבצק המרודדת. נזהרים לא לחרוץ בשוליים. חורצים עמוק בגלגלת.
פותחים את הבצק במתיחה לקבלת אפקט הרשת
גלגלת מטריצה.jpg

[תמונת המטריצה שלעיל היא מהרשת]

מניחים את הרשת מעל ללחמניה בזהירות ואת שולי הרשת מכניסים מתחת הלחמניה
IMG_0039_1024x682.jpg


התפחה ב-15 דקות
ביצה טרופה ואפיה
IMG_0045_1024x682.jpg


טיפ:
בהיעדר מטריצה אפשר לחרות חתכים באורך של כסנטימטר במרווחים לסירוגין. כלומר, שורת חריצים לאורך עם מרווח קטן בין חריץ לחריץ ואז בשואה הסמוכה [עם מרווח בין שורה זו לקודמתה ברוחב זהה למרווח שבין החריצים שבשורה הראשונה] ואז את החריצים בשורה השניה לחרוץ לא במקביל לאלו שבראשונה אלא רק חלקית. כמו בתרשים כאן:
חריצים.jpg


טיפ נוסף:
את הביצה הטרופה מורחים בזהירות רק על הרשת ונזהרים שלא לגרור מהשומשום השחור או הפרג לרשת כדי שישאר נקי [את הפשלות תוכלו לראות על הרשת שלי..]
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמנית צדף:
מרדדים בצק לעיגול דק.
ככל שהעיגול גדול יותר, הלחמניה גדולה יותר.
אני עבדתי עם עיגול בקוטר של כ-10 ס"מ
IMG_0028_1024x682.jpg

חותכים ל-4 רבעים שווים
ואז,
משאירים 2 רבעים כמו שהם.
את ה-2 רבעים הנוספים חותכים באופן הבא:
רבע אחד ל 1/4 ו 3/4
את הרבע השני ל-2 חלקים בגדלים שונים מעט מה 1/4 ו 3/4.
הדיוק לא ממש חשוב. רק כדאי שיהיו מ-2 הרבעים האלו 4 חלקים לא שווים

IMG_0029_1024x682.jpg

מניחים את 2 הרבעים השלמים זה על זה ומעליהם מסדרים במרכז את יתר החלקים מהגדול קטן. הקטן הכי למעלה
IMG_0030_1024x682.jpg

בעזרת חלקו הקהה של סכין לוחצים במרכז את כל החלקים יחד בצביטה
IMG_0032_1024x682.jpg

מקפלים את החלק של השפיצים מתחת לשכבות ומתקבל צורת צדף. מסדרים את הקצוות השפיציים מעט
IMG_0031_1024x682.jpg



זהו
התפחה כ-15 דקות
ביצה טרופה ואפיה
IMG_0046_1024x682.jpg
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אין מילים! מהמם!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמניה שחור-לבן או בלי שם [כי לא הצעתם שמות]

כמו בלחמנית הרשת, מכינים לחמנית אצבע רגילה.
מגלגלים במים ולאחר מכן בשומשום שחור או בפרג
IMG_0036_1024x682.jpg


בעזרת מספריים שיועדו לאוכל [סכין יצליח פחות] חותכים "שניצים" בלחמניה באלכסון
IMG_0037_1024x682.jpg

עכשיו פותחים את ה"שניצים" מעט לצדדים. כל פעם לצד אחר, לסירוגין
IMG_0038_1024x682.jpg


זהו,
התפחה של כ-15 דקות.
מריחה של ביצה טרופה, בזהירות רק בחלקים הלבנים כדי לא למשוך "שחור" ללבן. אני לא נזהרתי ממש ורואים בתוצאה.
אפיה
IMG_0047_1024x682.jpg
 

חני101

משתמש פעיל
@ה.בקר תודה רבה!!
על ההשקעה בהכנת ההדרכה המפורטת!
אפשר בבקשה קישור לקליעת שמרים שהאחרת?
תודה !
 

שאשי

משתמש פעיל
הני.................................. מושלם!!!!!!!!!!!! ומאווווווד מגרה!!!!!!!!!!!!!!!!!
ממש הגיע במקום הנכון!!!!!!!!!!
תעסוקה מושלמת לכל בני המשפחה!!!!!!!!!
רעיונות מדהימים!!!!!!!
תמונות מרהיבות עין!!
ומעל הכל הסברים מפורטים!!!!!!!
תברכי משמים בכל טוב!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חלת סריגה:

מכינים נחש בצק ארוך באורך של כ-50 ס"מ
חותכים ל-2
נחש אחד באורך 30 ס"מ והשני 20 ס"מ
הדיוק לא משמעותי ממש רק צריך שרצועה אחת תהיה ארוכה יותר מהשניה.
התמונה לא מדוייקת כי לא רואי את הקצה השני של הנחשים...
IMG_0014_1024x682.jpg

מקפלים את הרצועה הקצרה לצורת U הפוכה
IMG_0015_1024x682.jpg

מתחילים "לסרוג"
משחילים את קצה הרצועה מתחת לצד השמאלי העליון של ה U ההפוכה ומעבירים מתחת לצד הימני
IMG_0017_1024x682.jpg


עכשיו מעלים את הרצועה מעל לצד הימני ומתחת לשמאלי. ממשיכים ב"סריגה" באופן הזה עד לסוף הרצועה ומהדקים היטב בקצה את קצות ה U.
IMG_0018_1024x682.jpg



IMG_0019_1024x682.jpg

זהו
מתפיחים כ- 15 דקות
מושחים בביצה טרופה
ואופים
אפשר לפזר שומשום. אני בחרתי שלא לפזר כדי שהצורה תהיה יותר ברורה
IMG_0042_1024x682.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לחמנית טבעת פרח

מתחילים בהכנת נחש בצק ארוך.
עושים לולאה בקצה הנחש. הלולאה צריכה להיות עם חור מספיק גדול להכיל את נחש הבצק כ-4 פעמים- להיקפים.
IMG_0040_1024x682.jpg

עכשיו מתחילים ללפף את יתרת הנחש סביב הטבעת פנימה והחוצה לכל היקף הלולאה. מתחילים בנקוד החיבור של קצה הלולאה [קצה הנחש שמתחבר עם המשכו]
לצערי הרב שכחתי לצלם את השלב הזה....
מקווה שמובן

זה מה שנקבל בסוף הליפופים:
IMG_0041_1024x682.jpg

זהו
התפחה כ-15 דקות
משיחה בביצה טרופה
אפשר לפזר שומשום
אפיה
IMG_0044_1024x682.jpg
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
את מוכשרת, כבר אמרתי פעם?
איזה רעיונות יפים!

סתם שאלה, הקליעות השונות משפיעות על הטעם של הלחמניות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה