חגים שבועות- מתוקים- עוגות/עוגיות/קינוחים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בעוגות גבינה ממש כך - צריך לומר ב"ה!
ברור
ובכל מתכון שאני מעלה, למרות שאני יודעת שהוא מצליח כי עובדה שהצליח לי, וזה תמיד מתכונים שאני בונה לבד [99.9%] אני תמיד מקווה שיצליח גם לאחרות. ותמיד מודה להקב"ה אם הצליח לאחרות. שלא תהיינה מאוכזבות ממתכון שלי.
למרות שגם זה קורה לפעמים כי לכל אחת יש את הטעם שלה ומה שטעים ומוצלח בעיניי לא חייב להיות כך בעיני אחרות.
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
יש מצב לעלות מתכון?
חסום לי

מקווה שזה בסדר להעלות כך.


מגנום צ'יזקייק | 15-20 מגנומים| ברוכי קופטייל

לבסיס:

2 כוסות קמח
1/2 שקית א. אפיה
3/4 כוס סוכר
כף וחצי קקאו (לא חובה)
3/4 כוס שמן
למלית
2 קופסאות גבינה
1 שמנת חמוצה (אפשר להחליף את היחסים)
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס פודינג וניל
4 ביצים
2 כפות קמח
20 מקלות ארטיק קצרים
תבנית 20*30
לציפוי:
כ3 חבילות שוקולד (לפחות 1.5 מכל סוג)
3 כפות שמן או 25 ג' חמאת קקאו
50 גר' ברס אגוזי לוז /פצפוצי אורז/ פירורי עוגיות
אופן ההכנה:

מערבבים היטב את חומרי הבצק, משטחים על התבנית ואופים בתנור על חום של 180 מעלות כ10 דקות.
מערבבים את חומרי המלית ומשטחים על הבצק האפוי,
אופים בחום נמוך 150 מעלות 3/4 שעה עד שהעוגה יציבה ומעט רוטטת במרכז.
מצננים לגמרי, עדיף במקפיא או במקרר.
חותכים למלבנים קטנים בגודל 3*4.5 ס"מ.
ממקמים מקל ארטיק במרכז כל מלבן ומכניסים למקפיא.
מומלץ להכניס למקפיא חזק, ככל שהארטיקים יהיו קפואים חזק יותר, הציפוי ילך הרבה יותר בקלות.
מכינים את הציפוי:
ממיסים בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות את השוקולד.
אם מוסיפים חמאת קקאו זה הזמן להכניס אותו.
אם מוסיפים שמן מכניסים לאחר שהשוקולד נמס.
מעבירים לכלי צר וגבוה ככל האפשר שיוכל לצפות את הארטיקים לגמרי.
מערבבים לתוכו את האגוזים.
מוציאים את הארטיקים מהמקפיא וטובלים בשוקולד, מחזיקים את הארטיק מעל הכוס עד שכל יתרת השוקולד ירדה, ניתן לנער מעט את העודפים בשלב זה רוב הציפוי אמור כבר להיות קשה.
מניחים על נייר אפיה.
שומרים את הארטיקים במקרר.
אם כי ניתן להגיש אותם גם מהמקפיא.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
מחפשת מתכון לרולדה עם ריבת חלב,
מכירות?
טעמתי פעם משהו מטורף,
ואני חולמת להכין רולדה משובחת...
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון לרולדה עם ריבת חלב,
מכירות?
טעמתי פעם משהו מטורף,
ואני חולמת להכין רולדה משובחת...
אחיותיי ואני מכינות את המתכון הזה.
טעים ומאד קל להכנה!
אני לפעמים ממירה את הדבש בסוכר.
 

רותי לב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אחיותיי ואני מכינות את המתכון הזה.
טעים ומאד קל להכנה!
אני לפעמים ממירה את הדבש בסוכר.

יש מצב את מעלה את המתכון?
חסום לי,
תודה!
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
יש מצב את מעלה את המתכון?
חסום לי,
תודה!
[/QUOTE/]


מתכון לרולדה במילוי קרם (ריבת חלב, וניל או שוקולד) שמכינים בקלות ומהירות עם אפיה קצרה.|אפרת סיאצ'י| מתכונים בעשר דקות.

עוגת רולדה

מצרכים:

עוגת רולדה:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (40 ג') דבש

2 כפות (20 מ"ל) מים פושרים

2 כפות (16 ג') שמן

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה

לקרם המילוי:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב (80 גרם)

שליש כוס (80 מ"ל) חלב (לפרווה ניתן לשים חלב סויה, חלב קוקוס או רבע כוס מים קרים)

לציפוי:

כף מלאה (25 ג') ממרח ריבת חלב / לוטוס/ שוקולד

כף (10 מ"ל) מים

*במקום ממרח ניתן להמיס 40 גרם שוקולד מריר + כף שמן.


אופן הכנה:

הכנת העוגה:

–מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב באופן אחיד.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

-מוסיפים דבש, מים ושמן ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת על נייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית באופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

מיישרים את הרולדה, מוציאים 3 כפות גדושות של קרם לקערה נפרדת (בקרם נשתמש אח"כ לציפוי העוגה). את יתרת הקרם מורחים על העוגה באופן אחיד. מגלגלים בעדינות לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר (זאת ההזדמנות לטעום )

-מורחים בחלק העליון של הרולדה קרם (הכוונה ל-3 הכפות שהשארנו בצד).

-ממיסים כף ממרח עם כף מים, מערבבים היטב ומזליפים מעל העוגה פסים.

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
יש מצב את מעלה את המתכון?
מצרכים:

עוגת רולדה:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

2 כפות (40 ג') דבש

2 כפות (20 מ"ל) מים פושרים

2 כפות (16 ג') שמן

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה

לקרם המילוי:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל/ שוקולד/ ריבת חלב (80 גרם)

שליש כוס (80 מ"ל) חלב (לפרווה ניתן לשים חלב סויה, חלב קוקוס או רבע כוס מים קרים)

לציפוי:

כף מלאה (25 ג') ממרח ריבת חלב / לוטוס/ שוקולד

כף (10 מ"ל) מים

*במקום ממרח ניתן להמיס 40 גרם שוקולד מריר + כף שמן.

אופן הכנה:

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים אותה היטב באופן אחיד.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים במשך כחצי דקה. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

-מוסיפים דבש, מים ושמן ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת על נייר האפיה המשומן ומשטחים על כל התבנית באופן שווה.

-מכניסים לתנור למשך 8-10 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר במשך כ-2 דקות. לאחר מכן מגלגלים לרולדה יחד עם נייר האפיה. מצננים במשך כ-25 דקות.

הכנת קרם:

-מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מכניסים למקרר עד שהעוגה מתקררת.

הכנת הרולדה:

מיישרים את הרולדה, מוציאים 3 כפות גדושות של קרם לקערה נפרדת (בקרם נשתמש אח"כ לציפוי העוגה). את יתרת הקרם מורחים על העוגה באופן אחיד. מגלגלים בעדינות לרולדה והפעם ללא נייר האפיה. חותכים את הרולדה בשני הקצוות למראה יפה יותר (זאת ההזדמנות לטעום
1f642.svg
)

-מורחים בחלק העליון של הרולדה קרם (הכוונה ל-3 הכפות שהשארנו בצד).

-ממיסים כף ממרח עם כף מים, מערבבים היטב ומזליפים מעל העוגה פסים.

-מכסים את הרולדה ומכניסים אותה למקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אני מכינה רולדה בסיסית ממתכון של עוגיונט:
4 ביצים מופרדות
2 כפות שמן
100 ג’ סוכר (חצי כוס)
80 ג’ קמח (חצי כוס + כף)
כפית תמצית וניל

1. להקציף חלבונים כשמתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב.
2. לטרוף חלמונים שמן ותמצית וניל ולקפל אל הקצף. בסוף להוסיף את הקמח בקיפול.
3. לרפד תבנית בנייר אפיה לצקת את הבלילה לשטח באופן שווה.
4. חום בינוני 180 מעלות כ 14 דקות או עד שהעוגה זהובה. כשהעוגה יוצאת מהתנור לגלגל אותה עם הנייר אפיה

על הרולדה אני מורחת שכבת ריבת חלב
ועליה שמנת מוקצפת + פודינג וניל
מגלגלת לרולדה.
מורחת על הרולדה המגולגלת שכבת ריבת חלב
ומעל מזלפת שוקולד לבן
רולדה.JPG
 

אינסוף

משתמש מקצוען
@hbecker עשיתי עכשיו את הבלינצ'ס במלית אוכמניות יצא מושלם! טעים בטירוף! הכפלתי כמויות והחבאתי מהר במקרר שישאר לשבועות...
תודה רבה רבה!!!!
דרך אגב עשיתי במכשיר בלינצ'ס והכמות של המלית הספיקה לי ל2 כמויות של הבלינצ'ס
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@hbecker עשיתי עכשיו את הבלינצ'ס במלית אוכמניות יצא מושלם! טעים בטירוף! הכפלתי כמויות והחבאתי מהר במקרר שישאר לשבועות...
תודה רבה רבה!!!!
דרך אגב עשיתי במכשיר בלינצ'ס והכמות של המלית הספיקה לי ל2 כמויות של הבלינצ'ס

טוב בהקפאה?
 

sarit m

משתמש פעיל
מחפשת מתכון של סופלה גבינה ללא קמח במלית ריבת חלב שהיה פעם בקראט.
אשמח אם יעלה כאן
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה