חגים שבועות- מתוקים- עוגות/עוגיות/קינוחים

דפה

משתמש מקצוען
של @שירה בירה- אליפות!
גם לאפרת סיאצ'י יש מצויינים.

@שירה בירה ו @shira bira
הן לא 2 ניקיות שונות?
אני רואה הרבה שמתייגים את זאת שבעברית בנוגע למתכוניה של זאת באנגלית...
סתם מסתקרנת.
איך את שמה לב?:eek: את גם תיקנת אותי כשקראתי לדבורי ראנד בעברית.
אז העין הטובה שלך היא תרתי משמע?!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה!
שאלה נוספת בבקשה - שמתי את השוקולד הלבן להמסה על אדים עם טיפה שמן. וזה לא נהיה מרקם חלק.
איך ממיסים אותו?
מקווה שלא נכנסו לך אדים לשוקולד
כי אדים=מים וזה הורס את השוקולד
תנסי להעביר לשקית אטומה בתוך קומקום מלא מים רותחים.
תנסי גם להוסיף עוד מעט שמן
 

P.R.

משתמש מקצוען
תודה רבה!
שאלה נוספת בבקשה - שמתי את השוקולד הלבן להמסה על אדים עם טיפה שמן. וזה לא נהיה מרקם חלק.
איך ממיסים אותו?
מה שאני גיליתי,
שכדי שהמרקם של השוקולד יהיה חלק וימס באופן מלא,
יש להמיס את השוקולד בנפרד, ללא השמן, ורק אח"כ להוסיף את השמן ולערבב
(אני המסתי את השוקולד בתוך שקית זה כמה דקות בודדות, ואז העברתי לכלי וערבבתי עם השמן).

לאחר כמה פשלות של המסת שוקולדים חלביים שחור/ לבן, הבנתי שזה הפתרון!
 

yudit:)

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
סופלה גבינה

חיפשתי משהו שיהיה קינוח לשבועות.
רציתי משהו שיוגש חם.
בנוסף למוס ריבת חלב ושוקולד שאכין בעז"ה.

רציתי גם שלא יהיה מאוד משמין.
משהו אישי שאוכל לקחת לעצמי [ולוותר על המוס] ולא להרגיש נקיפות מצפון. זה לא דיאטתי בהגדרה אבל יחסית לעוגות גבינה וקינוחים חלביים הוא סביר בהחלט.

הלכתי עם המחשבה להכין מין סופלה גבינה עם קראנצ' שקדים מעל.

יצא מושלם. לא מדי מתוק. אבל מתוק מספיק.
אצטרך להכין שוב לשבועות כי נשארו כרגע רק בודדים מתוך 16 יחידות שהכנתי. לא מיהרתי להקפיא. שילמתי מחיר.


רכיבים ל-16 קוקטים קטנים. [לא הגדולים ממש ולא הפצפונים] קוטר של בערך 4 ס"מ

500 גרם גבינה לבנה 5%
1 פודינג וניל
1 כוס סוכר
3 ביצים
3/4 כוס קמח
קמצוץ קינמון [אפשר לוותר מי שלא אוהב]
4 סוכר וניל
1 שמנת חמוצה 15%

מערביים את כל הרכיבים בקערה עד לקבלת קרם חלק

ממלאים בקוקטים לגובה 2/3-3/4. התערובת עולה באפיה ואח"כ צונחת קצת אבל אם ממלאים מדי היא תגלוש.

מכינים קראנצ' שקדים:
1 כוס קמח שקדים
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר

מערבבים לקבלת פירורים.
מפזרים פירורים על תערובת הגבינה.

אופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקות. בתנור שחומם מראש.

הסופלה מוכן כאשר הוא יציב במגע.


כוסות חד פעמי פשוטים כמו בכל המתכונים שלי.

האמת- שהם טעימים חמים, רותחים. וטעימים גם קרים.


מחממים לפי ההגשה על הפלטה.
צפה בקובץ המצורף 658073
תודה @ה. בקר .
הכנתי כבר 3 פעמים.
מתכון קל וטעים!
 

אסתי מהודר

משתמש מקצוען
סתם טוב לעצור לרגע ,
תפתחו את הקישור הזה:
יש פה מתכונים של תנובה והשף הלבן + כניסה להגרלה על מיקסר...
 

i am

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני מחפשת מילוי לעוגת רולדה, המילוי הרגיל שאני עושה - חלבי - הוא שמנת מתוקה+כוס חלב+פודינג וניל.
אני מחפשת מילוי פרווה שיהיה כמה שיותר דומה.
תודה
 

<Mordesign

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מחפשת נואשות אחרי מתכון לעוגת גבינה שלא יכאב לי הלב עם כל ביס שאקח (דיאטטטטטה :( )
צריכה תנאים מיוחדים-
גבינה לבנה רגילה
לא יותר משמנת מתוקה אחת
בלי חמאה
ועם קצת לוטוס בשביל שמחת החג
אה,
ואם אפשר גם שתראה נחמד...
 

ורת

משתמש רשום
מתכון פצצתי!!
 

קבצים מצורפים

  • אלפחורס.jpg
    אלפחורס.jpg
    2.5 MB · צפיות: 36

ציפי122

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אשמח מאד למתכון למלוי של גליליות
הכי פשוט
מקציפה ריצ'. מזריקה לתוך הגליליות
ממיסה שוקולד עם ריצ' או עם שמן וטובלת את הגלילית מ2 הצדדים
אפשר לטבול גם בשקדים טחונים אחרי הטבילה בשוקולד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה