חגים שבועות- מתוקים- עוגות/עוגיות/קינוחים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אולי בכל זאת?
@ה. בקר יקרה יש לך רעיון בשבילי?
יש את זו
את יכולה להוסיף לבלילה קרם לוטוס או למרוח מלמעלה אחרי האפיה
 

<Mordesign

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
יש את זו
את יכולה להוסיף לבלילה קרם לוטוס או למרוח מלמעלה אחרי האפיה
אלופה !!!
תודה רבה :giggle:
 

ayalyshazuri

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
מתכון לאלפחורס נמוח פליז
 

Miriam schwartz

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון לאלפחורס נמוח פליז
אני באמצע להכין את זה, הכנתי את זה לפני שנתיים והיה טעים במיוחד, יש מצב זה מפרוג, לא זוכרת מאז לא הכנתי כי זה דורש הרבה זמן
(טוסטר אובן קטן, להחליף תבניות כל רבע שעה בכמות מסחררת;))


אלפחורס מושלמים
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ40-50 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.

לעוגיות

1.5 כוסות קמח

200 ג' קורנפלור

0/5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)

1 שקיות אבקת אפיה

1 שקיות סוכר וניל

3 חלמונים

1.5 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה אם אין פשוט להשמיט.
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות.

למילוי

חצי קוקוס טחון
שלושת רבעי צנצנת ריבת חלב איכותית ולא נוזלית (אני מעדיפה של קומידה/קונדיטור ).

אופן ההכנה

מכינים בצק:
1. על אש קטנה ונמוכה ממיסים בסיר קטן את החמאה עד שכולה נוזלית. מניחים בצד.
2. בינתיים מערבבים את כל החמרים היבשים בקערה. מוסיפים חלמונים וברנדי ומערבבים עוד קצת כדי שייטמעו במקצת בבצק.
3. שופכים את החמאה על התערובת ומערבבים מהר עד לקבלת בצק מגובש למדי ודי שמנוני.
4. מקררים כשעה ואפשר גם לילה .כעת הבצק קשה ומעט יבש (כמו בר בצק שהתייבש באוויר) וזה בסדר. מניחים בחוץ כרבע שעה ואז מתחילים לעבד. לאחר כמה שניות החמאה תתרכך וכעת הבצק נוח לעבודה.
5. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לעלה בעובי של כ-5-6 מ"מ וקורצים עוגיות. מרימים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1 ס"מ. אם קשה להרים מרדדים לעלה קצת יותר עבה וקורצים שוב.
6. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להזהיב מעט מאד. מצננים ורק אז מרימים מהתבנית.

קולים את הקוקוס: מפזרים אותו במחבת בשכבה אחת. ומחממים על אש בינונית עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מערבבים במהירות כדי שהוא יקלה מכל הצדדים ומיד מעבירים לצלחת/קערה כדי לעצור את הבישול.
שלב זה לא הכרחי - אפשר להשתמש גם בקוקוס רגיל (אבל לא כדאי לוותר-לדעתי מאד מוסיף טעם ויופי).

מרכיבים את העוגיות:
ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ובעדינות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים" ע"י הידוק עדין.
מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הקלוי כך שיידבק לריבת החלב.
משהים לכמה שעות בטמפ' החדר כך שהן תתרככנה ואז הן טעימות לאכילה.
ניתן להקפיא בקופסה סגורה היטב . נשמר כמה חודשים. מפשירים כ5 דקות לפני ההגשה.

הערות והארות:
1. לא להחליף את החמאה במרגרינה. מדובר בעוגיות שבהן טעם החמאה הוא דומיננטי מאד וממילא הן חלביות בשל המילוי.
2. אין תחליף לקורנפלור. מעבר לפריכות שהוא נותן , הוא מאריך את חיי המדף של העוגיות.
3. אלו לא עוגיות של יום יום. צריך להקדיש להן זמן. אבל ההשקעה היא לטווח ארוך.
4. אופן ההכנה שונה מרוב מתכוני האלפחורס המוכרים (שבהם מקרימים את החמאה במיקסר) וזו לא טעות.
5. כמובן שכמות העוגיות משתנה בהתאם לקוטר שבחרתם לקרוץ.
 

ארישוק

משתמש מקצוען
את מתכוונת לטרייפל
הכי טוב לאפות עוגת ספוג לבנה ולהתמש בה בתחתית ובין השכבות אילו מפורר או בחתיכות קטנות.

לגבי שילוב טעמים,
זה ענין של טעם אישי

אם את אוהבת םירות לכי על שילוב של שוקולד ופירות
אם את אוהבת ריבת חלב לכי על ריבת חלב, קרמל מלוח ושוקולד
אל תכיני את הקצפת מתוקה מדי כד שלא יצא בסופו של דבר מדי מתוק
ואל תשימי יותר מדי מהרטבים
תודה רבה!!
עזרת לי מאד
 

דג

משתמש פעיל
@ה. בקר
במתכון של הכדורי גבינה ושל הפרלינים שוקולד לבן ופיסטוק,
אפשר לשים שוקולד לבן בלי סוכר? של כרמית
או שזה יהרוס
 

הדקל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג

מקומית

משתמש מקצוען
אפשר להעלות את המתכון? תודה
דעלקעלעך של דודה חייצ'ו | 72 יחידות מיני
מרכיבים:
לבצק
350 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
1 חלמון
למלית:
500 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים M
1 כוס סוכר
4 סוכר וניל
1/2 כוס קמח
תבנית שקעים קטנים
אופן ההכנה:
מעבדים בידיים או במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ומקררים לפחות 3 שעות.
7

מכינים בינתיים את המלית.
מערבבים היטב את כל חומרי המלית ושומרים במקרר
מכינים את הגביניות
8

מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי 2 מ"מ.
9

חותכים לריבועים בעזרת קורצן או סכין, קוביות בגודל 7*7 ס"מ.
10

בעזרת שק זילוף או כפית מניחים במרכז הריבוע תלולית מכובדת של הגבינה.
12

סוגרים את הגביניות:
מרימים את 2 הקצוות המנוגדים ומצמידים אותם
14
16

15

מדביקים שוב את הקצוות השניים ומדביקים למרכז,
17

מניחים בתבנית שקעים, לא דוחפים את העוגיה לתוכה,
10

שמים במרכז ולאט לאט במשך האפיה העוגיה תחליק פנימה,
11

אופים בתנור על חום של 180 מעלות כ15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת טיפה, או שהקצוות מזהיבות מעט,
3

מוציאים מהתנור ומצננים,
2

מקררים היטב מניחים בכלי הגשה,
בוזקים אבקת סוכר בשפע, ומגישים.
6

הערות:
*ניתן להכין את הבצק והמלית כמה ימים לפני ולשמור במקרר.
 

מקומית

משתמש מקצוען
@ה. בקר צריכה עזרה דחופה בהצלת חומרי גלם טובים לפח :(

יש לי תערובת של קורנפלור שמנת חלב ,
יש סיכוי למשהו שמכיל אותם?
חבל לי על זה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר צריכה עזרה דחופה בהצלת חומרי גלם טובים לפח :(

יש לי תערובת של קורנפלור שמנת חלב ,
יש סיכוי למשהו שמכיל אותם?
חבל לי על זה.
רוטב למוקרמים
תוסיפי פטריות חתוכות.
צלח
פלפל שחור

ושפכי על פסטה מבושלת

או על תפו"א מבושל. מלמעלה גבינה צהובה ולתנור לאפיה של כחצי שעה
 

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
עוגת אלפחורס מטורפת……
מעלה מתכון שווה במיוחד השניה גמרתי להכין את עוגה לא הכי מסובכת אבל שווה כל ביס…. למתכון:

בסיס:
- 100 גרם חמאה מומסת.
- 3/4 כוס קמח.
- 1/2 1 כוס קורנפלור.
- כפית אבקת אפיה.
- ביצה וחלמון.
- 1/2 כוס סוכר.
מערבבים תחילה את החומרים היבשים ולאחר מכן מוסיפים את הרטוב עד לקבלת בלילה רכה ומעובדת היטב, בלי גושים כלל!
מומלץ לחכות רבע שעה עמ״נ שהבלילה תתייצב מעט. לחלק לשני חלקים שווים בגולדם, וליצור 2 עיגולים בגודל של התבנית. (מהשאריות אפשר ליצור עיגולים קטנים ולקשט בעזרתם לאחר מכן.)
להכניס את העיגולים לתנור שחומם מראש בחום של 150 מעלות עד להזהבה קלה.
להוציא מהתנור ולקרר.

שכבה ראשונה:
- שמנת מתוקה.
- כוס חלב.
- 4 כפות פודינג וניל.
- 2 כפות ריבת חלב.
להקציף את השמנת עד להתייצבות, אחר כך להוסיף יחד את החלב והפודינג ולבסוף את הריבת חלב.

שכבה שניה:
- שמנת מתוקה.
- כוס חלב.
- 4 כפות פודינג וניל.
- 3/4 כוס קוקוס.
להקציף את השמנת עד להתייצבות, אחר כך להוסיף יחד את החלב, הפודינג והקוקוס.

לקחת את העיגול הראשון להניח בתבנית ולמרוח מעל את השכבה הראשונה, מעל להניח את העיגול השני ולמרוח מעליו את השכבה השניה. ( להזהר שהעיגולים לא יישברו!!)
כעת ניתן לקשט את העוגה לפי טעמכם, מעלה פה שתי תמונות לעוגה הזו:
A291151D-A66C-4E38-813C-09D70CA513DB.jpeg

E7AC68EE-3FE8-4C1F-A0AB-141CE2FC7DE5.jpeg
 

נאן---

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
למשהי יש מתכון לקייקפאפס חלבי?
תודה!!
 

שולחן וכיסא

משתמש פעיל
פרלינים חלביים משובחים במיוחד .

250גרם שוקול לבן חלבי
2 כפות שמן
70 גרם פיסטוק לא קלוי , פוק לפרורים גסים
3 כפות עוגיות לוטוס דפוק גס

להמיס את השוקולד ולהוסיף את שאר החומרים

ניתן ליצוק לתוך תבנית כדורים

להקפיא


זהירות, ממכר (עדיף להיות בשריים) צפה בקובץ המצורף 655128צפה בקובץ המצורף 655130
@פוטו טופ
יש לך אולי קישור לתבנית הזאת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה