דרוש מתכון רעיונות לאירוח קליל בערב בסוכות

hehrua

משתמש פעיל
חותכים את הגבינה לקוביות, טובלים בקמח לאחר מכן בביצה ובפרורי לחם ומטגנים במחבת מכל הצדדים.
רוטב- איזה שאוהבים ( ברעיון מתאים לטבל סלט חסה כזה ברוטב שנקרא וינגרט. אנחנו פחות התחברנו וזה היה טעים מאד גם עם רטבים אחרים)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אשמח לרעיונות /מתכונים לאירוח קליל בערב בסוכות גם למשפחות עם ילדים /מבוגרים וכו
@ה. בקר
@java
* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
* משקאות על בסיס פירות קפואים, שוקולדים, חלב (לשייק) או יוגורט (לפרוזן)
* תפו״א, רביולי או פסטה מוקרמים
* חטיף ׳בית לזית׳ - יש לי מתכון בספר, אבל יש הרבה מתכונים ברשת.
* בואיקוס מעולים של נירה רוסו.
* פילו בניצה - אני מכינה בלי מתכון, אבל יש ברשת.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לקינוח:
* טארט שוקולד לבן של @shira bira
* בראוניז קרמל של נטלי לוין - עוגיו.נט, שאי אפשר לעמוד בפניהם


בנוסף, למתכונים מלוחים או מתוקים, את יכולה לעמוד על הפורום מבחוץ וללחוץ על המקדם חלבי, תגיעי מן הסתם למאות עד אלפי מתכונים מעולים.
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
* אם כבר דובר על חלומי - יש לי מתכון מדויק ומעולה לסלט
* משקאות על בסיס פירות קפואים, שוקולדים, חלב (לשייק) או יוגורט (לפרוזן)
* תפו״א, רביולי או פסטה מוקרמים
* חטיף ׳בית לזית׳ - יש לי מתכון בספר, אבל יש הרבה מתכונים ברשת.
* בואיקוס מעולים של נירה רוסו.
* פילו בניצה - אני מכינה בלי מתכון, אבל יש ברשת.
המתכון של הסלט כנראה בח"נ
אפשר להטריח אותך להעתיק אותו לכאן?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המתכון של הסלט כנראה בח"נ
אפשר להטריח אותך להעתיק אותו לכאן?
תודה על ההארה! לא שמתי לב.
מדובר בקלאסיקה, אבל ההרכב המדויק הוא חיבור שאני יצרתי.
את הרעיון לרוטב הגיתי לפני כמה שנים ומאז הוא האהוב עלי.

חומרים:
ראש חסה
בצל סגול קטן
חצי סלסלת פטריות
בטטה גדולה
עגבניות שרי חצויות.

לחלומי:
חבילת גבינת חלומי
ביצה
פירורי לחם
רוטב צילי
חרדל
תבלינים: פלפל, א. מרק פטריות, ומה שרוצים.

רוטב ויניגרט פסטו:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מיץ לימון
כפית חרדל
1/4 כפית מלח
כף ממרח פסטו

הוראות הכנה:
1. שוטפים את החסה היטב וקוצצים.
2. מקלפים את הבטטה לפרוסות דקיקות ומטגנים בשמן עמוק עד שנהיה קריספי. ניתן לאכסן עד יממה סגור היטב בטמפרטורת החדר.
3. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות (או רבעים) ומקפיצים במחבת. פורסים את הבצל לחצאי טבעות.
4. מכינים את גבינת החלומי: חותכים את הגבינה לקוביות של 2*2 ס״מ. טורפים ביצה עם צילי וחרדל ומערבבים את פירורי הלחם בתבלינים.
מצפים את הגבינה בביצה ופירורים כמו שניצל. (אחרי השלב הזה ניתן להקפיא או לקרר מספר שעות אם עוד לא רוצים לטגן). מטגנים בשמן חצי עמוק. שומרים בחימום עד להגשה.
5. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל החומרים מלבד הפסטו לתמיסה חלקה. מוסיפים
את הפסטו ומערבבים שוב (במידה ואין ממרח פסטו, ניתן להכין: טוחנים היטב כוס צנוברים (או שקדים מולבנים),
חבילת בזיליקום, 3 שיני שום, מלח וחצי כוס שמן זית)
6. מרכיבים את הסלט: מערבבים את החסה עם הפטריות והבצל. מפזרים מעל ציפס בטטה
וגבינת חלומי. מוזגים רוטב בנדיבות או מצרפים בכלי נפרד.

היתה תקופה שאהבתי לעשות את זה עם גבנ״צ. כשאצבעות גבינה היו באופנה.
מחליפים את גבינת החלומי בגוש גבנ״צ.
חותכים את גוש הגבינה לקוביות בגודל 2*2 ס״מ טובלים
בביצה ובפירורי לחם כנ״ל 3 פעמים לסירוגין (ביצה-פירורים-ביצה-פירורים-
ביצה-פירורים) מקפיאים למשך שעה ולאחר מכן מטגנים בשמן עמוק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה