רוטב בולונז בלי בצל - יש?

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
לכל הבשלניות שביננו-
יש למישהי אולי מתכון לרוטב בולונז בלי בצל?
אין לי כרגע בצל בבית, וממילא חצי מבני הבית (כולל אני, כן כן) מוציאים את הבצלים באדיקות.
חשבתי אולי פשוט יש אפשרות להכין בלי, וזהו.
יש מתכון מוצלח?
 

nicky

משתמש מקצוען
אפשר בהחלט להכין בלי -
אפשר כרגיל ופשוט להשמיט את החלק של הבצל (לטגן שום במקום)
ואפשר לטגן פלפל אדום קצוץ דק דק במקום הבצל.. נותן ארומה מיוחדת
(שמעתי פעם על הונגריה עם ילד אלרגי לבצל [וכידוע אצל הונגרים בצל זה בסיסי! קודם כל מטגנים בצל אח"כ מחליטים מה לבשל... ;)] שפשוט היתה מטגנת פלפל אדום במקום, והיא טוענת שהטעם ממש דומה..)
 

אורחת 10

משתמש מקצוען
אפשר אולי מתכון טוב לרוטב בולונז?
ועדיף בלי בצל (כן, גם אני...) ובלי גמבה (גם זה אני...:D)
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני טוענת שיש שני סוגים של בולונז- צרפתי ואמריקאי. בצרפתי יש רוב בשר, והוא מצופה רוטב. באמריקאי יש רוטב- עם בשר.
בצל זה טוב אבל מה שחשוב זה בשר ועגבניות מרוסקות.
לטגן שום קצוץ, פלפל חריף או בצל, ולהוסיף את הבשר הטחון. אפשר לגשת ישר לבשר. לתבל במלח, פלפל גרוס, צ'ילי גרוס- אם אוהבים אפשר להוסיף קצת קארי, וזה לוקח את זה לכיוון אחר.
לפורר את הבשר עם כף עץ עד שהוא שחום מכל צדדיו, להוסיף 100 גרם רסק עגבניות, קופסאת שימורים (800 גרם, כמדומני) של עגבניות מרוסקות, אפשר להוסיף קצת יין לבן בשלב הזה, יש שמוסיפים גם סוכר (לדעתי מיותר), לתבל עוד קצת עם צריך, לכסות, להנמיך ולהמתין.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה