דרוש מתכון קרם חצילים שרופים

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אכלתי השבוע קרם חצילים מעדן מיוחד!!
הי לו טעם של חציל שרוף,מיונז ושום
יש למישהו מתכון מוצלח?
 

echadmishishim

משתמש מקצוען
לי יש:
שלב א':
2 חצילים - את צריכה לעטוף כל אחד חזק בנייר כסף, ולשים על האש עד שהחציל נהיה רך
שלב ב':
במעבד מזון את שמה :
2 שיני שום
1 ביצה
1 כף חומץ
1/2 כף חרדל
2/3 כפית מלח
מערבבים את כל החומרים האלו בסכין
ואז מוסים 2 וחצי כוסות שמן באיטיות כשהמאבד מזון דלוק על המהירות הכי גבוהה.
( זה נהיה מיונז שומי כזה...)
שלב ג':
אחרי שהחצילים מתקררים קצת חותכים לאורך כל חציל ומוציאים רק את הבפנים- לא את הקליפה שנהיתה שרופה.....
אם יש קצת נוזלים שופכים את הנוזלים החוצה
שלב ד':
מכניסים את החצילים לתוך המאבד מזון ושוב מדליקים עד שזה נהיה ממש קרם!

אני לא יודעת האם הסברתי מספיק ברור- אבל אם את עושה את זה כמוני זה יוצא מהממם!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בגדול לא צריך מיונז
המרכיבים הבסיסים הם
חציל קלוי
שמן (זית הולך יופי)
מלח
מעט סוכר
אולי פלפל שחור
וקצת מהקליפה השרופה, מוסיף מאוד לארומה
(אפשר להוסיף כיד הדמיון
חרדל, לימון כבוש, עשבי תיבול, פלפל חריף, שום)

מקלפים את החציל, או מרוקנים אותו מתכולתו לתוך כוס גבוהה או מעבד מזון.
מתבלים אותו לפי הטעם.
מפעילים מעבד מזון או בלנדר מוט
ומתחילים לזלף באיטיות (לא צריך לעמוד רבע שעה...) את השמן פנימה.
מה שקורה זה אמולסיה, התחלבות.
התאים של החציל שמכילים מים וחומרים מתחלבים מתפרקים, ומולקולות המים נצמדות אל מולקולות השמן, באופן שבו כל טיפת שמן, נעטפת בציפי של מים וחומרים מתחלבים. (אפשר להרחיב על זה עוד, אבל זה לא שיעור כימיה)

זה מה שקורה במיונז או בפסטו, ואולי גם בטחינה.
אני ממליץ לא לדחוף מיונז, כי למיונז יש טעם משלו, והוא די משתלט.
קרם חציל או איולי חציל, זה אחד הקרמים הקלים להכנה.
כדאי להכין קודם את הגרסה הבסיסית, לטעום אם חסר משהו, ולהוסיף מה שרוצים אם מרגישים שחסר.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני גם מכינה בלי מיונז.
לפעמים מוסיפים קצת סחוג.
לאחרונה עשיתי כמה פעמים עם טחינה גולמית, יצא ממש טעים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני מוסיפה 2 רצועות מהקליפה השחורה פלוס זץ סילאן לטשטש את המרירות.
אמא שלי קבלה את זה מהשף של ריקוטה, וזה יוצא מושלם.
לאוהבי החצילים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה