מאפים קניש תפוח אדמה, בצל ופטריות

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מנה ראשונה קלה להכנה.
מזכירה למעשה את הבורקס אבל נאפת כיחידה גדולה וכל סועד מקבל מנה +רוטב.
IMG_4788_800x600.jpg


2/3 חבילה בצק עלים או בצק פילאס, מופשרים. או הבצק שיובא בסוף המתכון.

לתערובת המילוי:
5 תפו"א בינוניים
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים
1 קופסא שימור פטריות
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה

לציפוי:
ביצה טרופה
תערובת של שומשום, קצח ופרג. אפשר רק שומשום ופרג ואפשר גם רק שומשום ואפשר כלום. רק ביצה.

קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. ככל שהקוביות קטנות יותר, משך הבישול יתקצר. מכסים במים ומבשלים לריכוך מלא.


בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים:
מאדים בצל ושום כתוש במעט שמן עד להשחמה של הבצל.
קוצצים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מאדים עוד דקה.
מסירים מהאש ומעבירים למסננת להגרת הנוזלים. משאירים במסננת לדקה שתיים.

מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. ומסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים. מועכים לפירה חלק ומוסיפים את הבצל המטוגן עם השום והפטריות.
מוסיפים מלח, פלפל שחור ומעט פפריקה.
מערבבים היטב.

פותחים את הבצק.
מניחים תלולית גבוהה ורחבה של תערובת הפירה במרכז הבצק. משהו כמו גובה 3 ס"מ רוחב 6 ס"מ.
חותכים את הבצק באורך באופן שישאר מספיק בצק בצד שיוכל לכסות את הפירה בצדדים [של רוחב הפירה, אורך הבצק]
מקפלים את הקצוות של אורך הבצק על תערובת הפירה באופן שיכסה את קצה התערובת באורך התערובת עד למעלה.

מקפלים את קצוות הבצק מרוחב הבצק על אורך התערובת האופן שהקצוות יתחברו זה עם זה.
הופכים את הכל מעל לניר אפיה באופן שהחיבור יהיה מלמטה.

בעזרת סכין חדה חורצים חריצים מלמעלה ברוחב של פרוסות המנה האישית הרצויה.

מושחים בביצה טרופה ומפזרים מתערובת הציפוי.

אופים ב 180 מעלות כחצי שעה, עד להשחמה נאה של הקניש מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.


מתכון לבצק חליפי:
1/2 כף מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים
2 כפות סוכר
1.5 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן

מעבדים בצק מכל הרכיבים.
משהים להתפחה להכפלת הנפח.


אפשר כמובן להכין כמנות אישיות מראש. כמו בורקס רגיל
IMG_4790_800x600.jpg


מגישים חם עם רוטב פטריות.
 
נערך לאחרונה ב:

מירי456

משתמש מקצוען
נשמע טוב
ממש מגרה!
ננסה אי"ה לסוכות.

איזה בצק רואים בתמונה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נשמע טוב
ממש מגרה!
ננסה אי"ה לסוכות.

איזה בצק רואים בתמונה?
עלים.
פעם בשנה אני משתמשת כי מאוד אוהבים את זה אצלינו
אני לא אוכלת.

נשמע טעים ביותר.
איזה בצק בתמונה?


נראה לי המשפט הזה טעות. כתוב אחר כך שוב למעוך את התפ"א
השעה המאוחרת עשתה את שלה
תוקן
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
יש בצק שאני קבוע מכינה איתו ויוצא טעים באופן היסטרי
קלי קלות

3 כוסות קמח
3/4 כוס פחות כף שמן
3/4 כוס מים רותחים
3 כפות חומץ
כפית מלח
כף סוכר

מערבבים (אני לשה בשקית הקפאה) לבצק נעים ונוח לעבודה
אפשר להוסיף קמח/מים בהתאם לצורך
המרקם רך ונוח לעבודה, אין צורך בשימון או קימחו משטח העבודה (לבדוק שהמרקם אכן מאפשר את זה)
מחלקים ל3, מרדדם לעלה וממשיכים כרגיל

טוענים שטעים יותר מבצק עלים, נסו ותגידו את דעתכן.

דגשים:
1. המלית לא יכולה להיות חמה- הבצק יקרע
2. אופים עד הזהבה, אפשר עם ביצה ושומשום
3. חותכים אחרי האפיה עם סכין טובה, התחתית נהיית קראנצ'ית כזאת. לא לחתוך לפני אלא רק 2 חריצים כמו בלחם לשחרור האוויר
קופא מצוין בכל שלב
 

דבורה הנביאה

משתמש צעיר
12 מנות גדולות
כדאי לרדד קצת את הבצק
אין כמו המענה המהיר שלך!
אם אני אכין בצק עלים שלם- זה לא יכנס בתבנית תנור?
לפצל לשתי גלילות?
ואני רוצה גם להבין אם הבנתי נכון איך להשתמש בבצק-
לפרוס אותו לכל האורך- למלא את המרכז, לסגור לאורך,
ואז לסגור את שתי קצוות הבצק ולהדק ותם מתחת ברמה שבעצם הכפלתי את התחתית כולה כפול שתיים?
ד' ישלם לך וזכויות שמחת החג של כל המשפחה המורחבת יעמדו לך!!
 

נחמי3

משתמש מקצוען
עוד שאלה
זה חייב להיות לכאורה טרי
אחרת, זה לא טעים ??
 

רותי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יו....... איך שהילדים שלי מתגעגעים לזה ג"כ מכינה רק בתקופה הזו את הנ"ל בדיוק כך!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אין כמו המענה המהיר שלך!
אם אני אכין בצק עלים שלם- זה לא יכנס בתבנית תנור?
לפצל לשתי גלילות?
ואני רוצה גם להבין אם הבנתי נכון איך להשתמש בבצק-
לפרוס אותו לכל האורך- למלא את המרכז, לסגור לאורך,
ואז לסגור את שתי קצוות הבצק ולהדק ותם מתחת ברמה שבעצם הכפלתי את התחתית כולה כפול שתיים?
ד' ישלם לך וזכויות שמחת החג של כל המשפחה המורחבת יעמדו לך!!
לא יכנס כל הבצק בתבנית, במיוחד שמרדדים קצת אז הוא מתארך לגבי הגלגול:
תחילה סוגרים את הקצוות הקצרים [כלומר הרוחב של הבצק, אבל בראש אורך המילוי].
אחר כך סוגרים את הצדדים.
יש חלק קטן שהצדדים חופפים אחד על השני.

מקווה שעכשיו הובן
 

קבצים מצורפים

  • קיפול.docx
    KB 12.8 · צפיות: 88

*טובית*

משתמש מקצוען
אוף העני, למה רק עכשיו גיליתי?
מנסה לראות אם יש סיכוי מחר.
איך הבצק שנתת לו מתכון?
סוג שמתקשה מהר? (כשהוא כבר יבש, אחרי האפיה).
יש לי מתכון מצוין לבצק עם שמן קמח מים ומלח אולי.
מעדן, רק שאחר כך הוא כזה...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אוף העני, למה רק עכשיו גיליתי?
מנסה לראות אם יש סיכוי מחר.
איך הבצק שנתת לו מתכון?
סוג שמתקשה מהר? (כשהוא כבר יבש, אחרי האפיה).
יש לי מתכון מצוין לבצק עם שמן קמח מים ומלח אולי.
מעדן, רק שאחר כך הוא כזה...
לא מתקשה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יווווו בורקס.... בדיוק לסוכות- זה הזמן כמעט היחיד בשנה שאני מרשה לעצמי לקנות כמה חבילות של בצק עלים....
תודה !
אל תכני אותו בורקס.
הוא ייעלב מאוד מאוד

זה בן דוד ראשון שלו
 

HOBBY

משתמש פעיל
העני תבורכי!
אחרי שבועיים בלי תיאבון בגלל הקורונה,
זה הדבר הראשון שהכנתי ואכלתי. (והיה עם טעם!)
כולם פה אהבו, זהו נכנס למתכוני הבית : )
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  22  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה