דיון קליעה מוצלחת של חלות ולחמניות- תנו טיפים

אמיליה

משתמש מקצוען
תמיד כשאני אופה אני עוצרת נשימה פנימית לאורך התהליך--
מתחילה עם המתכון
נצמדת כמו ילדה טובה לכמויות
ומפעילה את המיקסר חסרת ביטחון...
עוברת את שלב הבצק
יצא בצק טוב- יופי, תודה לה'

שלב הבא- הקליעה
פה אני תמיד מסתבכת
החלות מתנפחות, נקרעות במקומות ההצלבה
הלחמניות לא במראה אחיד
וכן על זה הדרך....

רוצה ליצור לחמניות אצבע שייראו כמו בחנות
לחמניות כדור תפוחות ועגולות
וחלות צמה בעלות נפח אחיד בהתחלה ובסוף...

תנו לי טיפים מניסיון, סרטונים עוד יותר טוב
(אין צורך במתכונים)
החלות טעימות אבל מכוערות.
איך, איך עושים את הפלא הזה?
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
פעם אחת, רציתי לחמניות שיראו אחידות בגודל,
לקחתי משקל מטבח, שקלתי את הבצק, חישבתי לכמה בערך אני רוצה לחלק
וכל חתיכת בצק לפני שיצרתי לחמניה, שקלתי לכמות הגרמים המסוימת.
זה טיפה להשתגע, ולא לכל פעם, אבל זה יוצר אותם בגודל אחיד.

מבחינת חלות - חותכת את הבצק לחלקים שווים לפי העין,
כל חלק (=חלה), מחלקת ל3 (למרות שאני קולעת של 6) ואז מגלגלת לנחש כל חתיכה.
מניחה אותם: 2 כמו X ואז עוד אחד לרוחב. מקווה שהובנתי.
שמה סכין במקום החיבור העליון של הX. ואז מתחילה לקלוע, ככה זה לא זז ויוצא אחיד ויפה.

ואי בהצלחה, זה מגיע עם הזמן והמיומנות, אל תתיאשי תמשיכי וזה יבוא.
 

חנה שטרסר

משתמש מקצוען
-כנ"ל, לגודל אחיד של הלחמניות חיבים לשקול את הבצק (כן , זה משעמם.. נותנת את התפקיד לילד שנהנה מזה)
-לחמניות עגולות- אוספים את הבצק פנימה למטה עד לקבלת כיפה מושלמת (לא מכדררים)
-אם הבצק נקרע בתפיחה- סימן שהבצק תפח יותר מידי תנסי להתפיח שעה בלבד לפני הקליעה+20 דקות לאחריה
-שימוש במעט שמן בזמן העבודה במקום בקמח

והעיקר- להכין בכיף ובהנאה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה