בשרי קיפודים ברוטב

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
לא הספקתי לעבור על כל השרשורים בפורום. אם אני מהדהדת פה פוסט של מישהי אחרת - עמה ועמכן הסליחה.

זה מתכון נורא פשוט ונורא מוצלח של דודה אסתר, השכנה של ההורים שלי, שאני מכירה לה טובה על לא מעט מתכוני מחץ:
מבשלים אורז בסיר סוטאז. תכף אסביר למה. אני מבשלת שתי כוסות אורז בשביל חצי קילוגרם בשר הודו טחון.
מורידים מהאורז המבושל בערך שתי כוסות. שמים בצד, למתכון אחר.
(אין צורך בכל האורז שבישלנו. מצד שני, כוס אורז אחת לפני בישול לא מספיקה. לכן תמיד מבשלת שתי כוסות ומורידה שתי כוסות מהאורז המבושל). אין לי מידות מדויקות, אבל התערובת של הבשר והאורז צריכה להיות מאוזנת. לא יותר מדי בשר. לא יותר מדי אורז.
מוסיפים ביצה ותבלינים לתערובת הבשר והאורז.
מכינים במקביל, בסיר הסוטאז הריק, רוטב טוב. (הרוטב הטוב שלי: בצל ושום מאודים, ואז רסק עגבניות ומים, אבל במינון שישאיר את הרוטב סמיך. ואז תיבול הגון: פלפל שחור, פפריקה מרוקאית, קצת מלח, קצת אגוז מוסקט, כורכום, קצת כמון, קייג'ון, גריל עוף, שאטה.)
בזמן שהרוטב מתגבש לו להנאתו, מכדרים 'קיפודים' עגולים ויפים. בשלב הזה האורז לא אמור להציץ החוצה. זה קורה רק בתום הבישול.
שמים בסיר. לכן צריך סיר סוטאז. כדי שלא ייערמו כדורים זה על גבי זה. אם הכדורים מסודרים במעגלים שטוחים, הם מתבשלים מהר יותר וטוב יותר.
יוצקים רוטב על כל קיפוד. מרתיחים. מנמיכים אש. אוכלים אחרי ארבעים דקות ארוחה שלכלכה סיר, קופסה, כף ומזלג, ויש בה גם בשר וגם אורז. ולמי שאוכלת את הבצל, גם ירק :).


טיפ: להגיש עם המון רוטב. אלו קציצות שלא אוהבות להתייבש...
 

pnina887

משתמש מקצוען
האורז לא יוצא דביקי כזה? עיסתי?
רוצה לנסות אבל חוששת מהבישול החוזר של האורז...
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
האורז לא יוצא דביקי כזה? עיסתי?
רוצה לנסות אבל חוששת מהבישול החוזר של האורז...
לא, הוא יוצא מצוין. אבל את יכולה לבשל אותו חלקית.
אין כרטיס זיכרון למצלמה. אבל רוצה לציין שזאת התקדמות, כי עד לפני שנה גם לא הייתה מצלמה :).
אפשר להכין כוס וחצי :)
נכון :). סתם נצמדת למספרים שלמים :).
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
וואיי
פתחתי בעיקר כי חשבתי איזה מביך שיש כזו טעות
לכתוב קיפודים במקום שיפודים
לא ממש הסתדר לי שזה יקרה דווקא לך...
אבל הנה הרווחתי מתכון מהמם!!!
זה מה שאני אוהבת קל יפה טעים ולא נשארת הרבה עבודה אחרי...
תודה
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
בזמן שהרוטב מתגבש לו להנאתו, מכדרים 'קיפודים' עגולים ויפים. בשלב הזה האורז לא אמור להציץ החוצה. זה קורה רק בתום הבישול.
מה הכוונה שלא יציץ החוצה האורז?
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
מתי מבשלים את הבשר?
רק ברוטב אחרי בישול האורז?
 

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה הכוונה שלא יציץ החוצה האורז?

אין כרטיס זיכרון למצלמה. אבל רוצה לציין שזאת התקדמות, כי עד לפני שנה גם לא הייתה מצלמה :).
דבורי, את תאלצי להשיג כרטיס זיכרון ולצלם לנו.
אני יכולה להשאיל לך... :p

אבל לפי מה שהבנתי: מכדררים כדורים מהעיסה של הבשר+ האורז, משליכים לתוך הרוטב הרותח ובמהלך הבישול האורז מזדקר החוצה ונראה כמו קיפוד עם קוצים.
נכון?

מתחשק לי להכין, אולי אכין ואצלם לכן...
 
נערך לאחרונה ב:

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
דבורי, את תאלצי להשיג כרטיס זיכרון ולצלם לנו.
אני יכולה להשאיל לך... :p

אבל לפי מה שהבנתי: מכדררים כדורים מהעיסה של הבשר+ האורז, משליכים לתוך הרוטב הרותח ובמהלך הבישול האורז מזדקר החוצה ונראה כמו קיפוד עם קוצים.
נכון?

מתחשק לי להכין, אולי אכין ואצלם לכן...

תודה על ההסבר :)
רק עכשיו הבנתי למה זה נקרא קיפודים...
תעלי תמונות
זה יהיה מעולה אם יש מישהיא שעדיין לא השתכנעה...
 

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
יש תמונות ברשת.
לדוגמה:
 

dvory

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מה הכוונה שלא יציץ החוצה האורז?
לפני הבישול אלה כדורים 'חלקים' מאד. אחרי הבישול, גרגרי אורז מזדקרים החוצה מהכדורים, ונותנים לקציצות מראה קיפודי.
מתי מבשלים את הבשר?
רק ברוטב אחרי בישול האורז?
בדיוק. אני משתמשת בהודו טחון. אולי בקר טחון דורש יותר זמן בישול.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
קחו תמונה מהסיר שלי.(טרי מהיום :) )
אמנם זה פלפלים ממולאים
אבל המילוי הוא בערך אותה עיסה
וקוצי האורז מזדקרים גם פה.
15929508609716785084769937382057.jpg
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נראה מעולה ומגרה..
אפשר מתכון/ הוראות הכנה??
טנקס
את רוצה דווקא של הסיר הזה?
הוא נטול שמן וביצים...

המתכון המקורי:
כוס וחצי אורז מבושל חלקי (אני שמה במיקרו עם 2 כוסות מים לחמש דקות)
1/2 ק''ג בשר טחון (אני אוהבת לערבב עוף עם הודו. לבקר לוקח הרבה יותר זמן בישול וגם התבשיל יוצא מאד כבד)
3 ביצים (הפעם השמטתי, המרתי בקישוא מגורד)
1 בצל בינוני קצוץ דק.
כפית מלח
מעט כמון
טיפה אגוז מוסקט
2 כפות רסק עגבניות

מכאן תוספות אופציונאליות :
עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי)
קישוא מגורד
שום כתוש
תבלינים אחרים שאהובים עליכם...

מכינים עיסה מהכל
קוטמים לפלפלים את הראש (ממה שירד, הכנתי לצ'ו)
ממלאים בעיסה ומסדרים צפוף בסיר רחב ושטוח (סוטאז')
מדללים 4-5 כפות רסק עגבניות עם 2 כוסות מים, מתבלים במלח, פלפל, כמון, ויצקים בין הפלפלים.
הרוטב אמור לכסות את הפלפלים עד חצי מגבהם.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מדי פעם שופכים מהרוטב על הפלפלים.
 

shevi123

מהמשתמשים המובילים!
מנהל קבוצה
כתיבה ספרותית
את רוצה דווקא של הסיר הזה?
הוא נטול שמן וביצים...

המתכון המקורי:
כוס וחצי אורז מבושל חלקי (אני שמה במיקרו עם 2 כוסות מים לחמש דקות)
1/2 ק''ג בשר טחון (אני אוהבת לערבב עוף עם הודו. לבקר לוקח הרבה יותר זמן בישול וגם התבשיל יוצא מאד כבד)
3 ביצים (הפעם השמטתי, המרתי בקישוא מגורד)
1 בצל בינוני קצוץ דק.
כפית מלח
מעט כמון
טיפה אגוז מוסקט
2 כפות רסק עגבניות

מכאן תוספות אופציונאליות :
עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה, סלרי)
קישוא מגורד
שום כתוש
תבלינים אחרים שאהובים עליכם...

מכינים עיסה מהכל
קוטמים לפלפלים את הראש (ממה שירד, הכנתי לצ'ו)
ממלאים בעיסה ומסדרים צפוף בסיר רחב ושטוח (סוטאז')
מדללים 4-5 כפות רסק עגבניות עם 2 כוסות מים, מתבלים במלח, פלפל, כמון, ויצקים בין הפלפלים.
הרוטב אמור לכסות את הפלפלים עד חצי מגבהם.
מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
מדי פעם שופכים מהרוטב על הפלפלים.

תודה רבה חני,
יש לך מושג איך זה יילך באפיה?
פשוט אין לי סוטאז בשרי, רק סיר גדול אבל כנראה זה יהיה מדי עמוק....
התרגלתי לפתור בעיות עם אפיה...

נראה לך שצריך לשנות משהו בהתאם?
תודהה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
תודה רבה חני,
יש לך מושג איך זה יילך באפיה?
פשוט אין לי סוטאז בשרי, רק סיר גדול אבל כנראה זה יהיה מדי עמוק....
התרגלתי לפתור בעיות עם אפיה...

נראה לך שצריך לשנות משהו בהתאם?
תודהה
לא מצליחה לדמיין.
זה מתבשל ומתעסס (נהיה עסיסי) בתוך הרוטב.
אבל אולי תנסי
ותמציאי לנו מתכון חדש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה