לא הספקתי לעבור על כל השרשורים בפורום. אם אני מהדהדת פה פוסט של מישהי אחרת - עמה ועמכן הסליחה.
זה מתכון נורא פשוט ונורא מוצלח של דודה אסתר, השכנה של ההורים שלי, שאני מכירה לה טובה על לא מעט מתכוני מחץ:
מבשלים אורז בסיר סוטאז. תכף אסביר למה. אני מבשלת שתי כוסות אורז בשביל חצי קילוגרם בשר הודו טחון.
מורידים מהאורז המבושל בערך שתי כוסות. שמים בצד, למתכון אחר.
(אין צורך בכל האורז שבישלנו. מצד שני, כוס אורז אחת לפני בישול לא מספיקה. לכן תמיד מבשלת שתי כוסות ומורידה שתי כוסות מהאורז המבושל). אין לי מידות מדויקות, אבל התערובת של הבשר והאורז צריכה להיות מאוזנת. לא יותר מדי בשר. לא יותר מדי אורז.
מוסיפים ביצה ותבלינים לתערובת הבשר והאורז.
מכינים במקביל, בסיר הסוטאז הריק, רוטב טוב. (הרוטב הטוב שלי: בצל ושום מאודים, ואז רסק עגבניות ומים, אבל במינון שישאיר את הרוטב סמיך. ואז תיבול הגון: פלפל שחור, פפריקה מרוקאית, קצת מלח, קצת אגוז מוסקט, כורכום, קצת כמון, קייג'ון, גריל עוף, שאטה.)
בזמן שהרוטב מתגבש לו להנאתו, מכדרים 'קיפודים' עגולים ויפים. בשלב הזה האורז לא אמור להציץ החוצה. זה קורה רק בתום הבישול.
שמים בסיר. לכן צריך סיר סוטאז. כדי שלא ייערמו כדורים זה על גבי זה. אם הכדורים מסודרים במעגלים שטוחים, הם מתבשלים מהר יותר וטוב יותר.
יוצקים רוטב על כל קיפוד. מרתיחים. מנמיכים אש. אוכלים אחרי ארבעים דקות ארוחה שלכלכה סיר, קופסה, כף ומזלג, ויש בה גם בשר וגם אורז. ולמי שאוכלת את הבצל, גם ירק .
טיפ: להגיש עם המון רוטב. אלו קציצות שלא אוהבות להתייבש...
זה מתכון נורא פשוט ונורא מוצלח של דודה אסתר, השכנה של ההורים שלי, שאני מכירה לה טובה על לא מעט מתכוני מחץ:
מבשלים אורז בסיר סוטאז. תכף אסביר למה. אני מבשלת שתי כוסות אורז בשביל חצי קילוגרם בשר הודו טחון.
מורידים מהאורז המבושל בערך שתי כוסות. שמים בצד, למתכון אחר.
(אין צורך בכל האורז שבישלנו. מצד שני, כוס אורז אחת לפני בישול לא מספיקה. לכן תמיד מבשלת שתי כוסות ומורידה שתי כוסות מהאורז המבושל). אין לי מידות מדויקות, אבל התערובת של הבשר והאורז צריכה להיות מאוזנת. לא יותר מדי בשר. לא יותר מדי אורז.
מוסיפים ביצה ותבלינים לתערובת הבשר והאורז.
מכינים במקביל, בסיר הסוטאז הריק, רוטב טוב. (הרוטב הטוב שלי: בצל ושום מאודים, ואז רסק עגבניות ומים, אבל במינון שישאיר את הרוטב סמיך. ואז תיבול הגון: פלפל שחור, פפריקה מרוקאית, קצת מלח, קצת אגוז מוסקט, כורכום, קצת כמון, קייג'ון, גריל עוף, שאטה.)
בזמן שהרוטב מתגבש לו להנאתו, מכדרים 'קיפודים' עגולים ויפים. בשלב הזה האורז לא אמור להציץ החוצה. זה קורה רק בתום הבישול.
שמים בסיר. לכן צריך סיר סוטאז. כדי שלא ייערמו כדורים זה על גבי זה. אם הכדורים מסודרים במעגלים שטוחים, הם מתבשלים מהר יותר וטוב יותר.
יוצקים רוטב על כל קיפוד. מרתיחים. מנמיכים אש. אוכלים אחרי ארבעים דקות ארוחה שלכלכה סיר, קופסה, כף ומזלג, ויש בה גם בשר וגם אורז. ולמי שאוכלת את הבצל, גם ירק .
טיפ: להגיש עם המון רוטב. אלו קציצות שלא אוהבות להתייבש...