קינוחים קינוחים בשיטת Mix and match - כל אחד יכול

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
תודה רבה!
איך את אופה?
אפשר להקפיא?
בד"כ אני לא אופה את הקרמבל לבד אלא מעל מאפים.
אם תאפי את זה לבד - תשטחי בתבנית ותאפי על 180, כשאת צמודה לתנור כי זה עלול להשרף בשניות חלילה. מיד אחרי האפיה מומלץ לפורר.
מעולה בהקפאה.
 

שרי ויסוצקי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פעם הכנתי משהוא דומה
והבצק השתחם מהר בגלל הסור ולא נאפה מספיק....(בקינוח הרגישו שזה מאה אחוז אפוי...)
יש מה לעשות עם זה?
 

יבר

משתמש מקצוען
@shira bira חן חן על ההשקעה .
הכל מוסבר כדרכך בטוב טעם.
יש לך אולי רעיון גם לשילובים עם משהו קצת יותר קליל ואורירי אבל ללא ביצים (נראה לי שדרישה לא כ"כ מציאותית) ?
תודה רבה !
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש לך אולי רעיון גם לשילובים עם משהו קצת יותר קליל ואורירי אבל ללא ביצים
שימי לב שציינתי שאפשר להחליף בקצפת.
כמו כן ראי הקינוח עם הפירות.
מחליפים את הקרם בקצפת ושאר המתכון כרגיל.
 

יבר

משתמש מקצוען
שימי לב שציינתי שאפשר להחליף בקצפת.
כמו כן ראי הקינוח עם הפירות.
מחליפים את הקרם בקצפת ושאר המתכון כרגיל.
תודה על התשובה המהירה.
קצפת לטעמי היא גם עדיין גם כבדה ודחוסה.
אגב , אולי יש הבדל בין החברות.
על איזו קצפת פרווה את ממליצה, והאם כדאי לדדל במים/ בחלב סויה או בריץ' קפה ?
הפירות זו אכן אופציה.
אבל חיפשתי גיוון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה על התשובה המהירה.
קצפת לטעמי היא גם עדיין גם כבדה ודחוסה.
אגב , אולי יש הבדל בין החברות.
על איזו קצפת פרווה את ממליצה, והאם כדאי לדדל במים/ בחלב סויה או בריץ' קפה ?
הפירות זו אכן אופציה.
אבל חיפשתי גיוון.
לטעמי הגלידן - שמוכרים בחנויות אפיה כבדה ושומנית מדי.
אני מעדיפה את הקצפת הצמחית של השף הלבן בתוספת מעט פודינג (כי היא מתוקה מלכתחילה).
אני לא מדללת כי לטעמי (ורק לטעמי) זה פוגע במרקם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פעם הכנתי משהוא דומה
והבצק השתחם מהר בגלל הסור ולא נאפה מספיק....(בקינוח הרגישו שזה מאה אחוז אפוי...)
יש מה לעשות עם זה?
אולי התנור שלך חזק.
תורידי בעשר מעלות מהטמפ' המצוינת במתכון ותאפי בשליש האמצעי של התנור.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קינוח ראשון
כוסיות וניל עם שטרויזל ופירות אדומים


(יש להשתמש במתכוני בסיס מספר 1,2,3)

מניחים בכל כוס כף שטרויזל שקדים.
מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף.
מזלפים שכבה נאה מעל השטרויזל.
מקשטים בכף של רוטב פירות יער/תותים.
הי @שירה בירה ,
כמי שבדרך כלל דוגלת בהרכבה בסמוך לאירוע, אשמח להתיעץ איתך לגבי הרכבה של קינוח זה מראש והקפאה בכוסיות של 3 השכבות
למשך תקופה לא ארוכה
יעבוד?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יעבוד רק בתנאי שתכיני עם קצפת רגילה ולא עם פטיסייר.
המרקם כמובן ישתנה מעט בהקפאה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הפירות הטחונים אמורים להיות בסדר.
 

le

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@shira bira וואוו מדהים, אבל הסתכבתי מרוב השפע, מקווה שזה בסדר שאני שואלת:
מה לדעת הקינוח הכי קל, ושאפשר להקפיא מוכן ממחר עד לר"ה...
(אני צריכה לשלוח מחר למשהו...)

תודה רבה!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira וואוו מדהים, אבל הסתכבתי מרוב השפע, מקווה שזה בסדר שאני שואלת:
מה לדעת הקינוח הכי קל, ושאפשר להקפיא מוכן ממחר עד לר"ה...
(אני צריכה לשלוח מחר למשהו...)

תודה רבה!!!
אם אינני טועה קינוח האוריאו הוא הקל ביותר להכנה.
 
  • תודה
Reactions: le

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
[QUOTE="shira bira, post: 6906920, memb

3.
קרם פטיסייר פרווה מושלם


500 מ"ל חלב סויה/שקדים. לא בטעמים (רק וניל או נייטרלי)
כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית (וניל אמיתי)
4 חלמונים L
3/4 כוס (150 גר') גרם סוכר לבן
50 גרם קורנפלור

  1. אם יש לכם מחית וניל בסיר שמים חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
  2. אם יש לכם תמצית שמים בסיר רק חלב והוספנה תמצית בסוף שלב 6.
  3. בזמן שהחלב מתבשל מניחים במיקסר חלמונים וסוכר ומקצפים במהירות גבוהה עד לקבלת לתערובת בהירה
  4. מוסיפים לחלמונים את הקורנפלור וממשכים להקציף עד שרובו נטמע. מכבים.
  5. מבצעים השוואת טמפרטורות: מפעילים את המיקסר על מקסימום מהירות ויוצקים לתוך הקערה את החלב הרותח,. מערבלים עד לאיחוד.
  6. מכינים ליד הכירים מטרפה, לקקן ,קערת פיירקס ושקית הקפאה.
  7. מעבירים בחזרה את התערובת לסיר ולאחר מכן ממשיכים לבשל על אש בינונית תוך טריפה נמרצת-ללא הפסקה, עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך שקשה לערבב ויש בועות גדולות על פני השטח.
  8. בעזרת הלקקן שהכנו בהישג יד מעבירים בזריזות את התערובת לקערת הפיירקס.
  9. משטחים את הקרם ומניחים עליו ישירות את השקית (כדי למנוע היווצרות קרום)
  10. מקררים לפחות 4 שעות.
קרם פטיסייר נשמר במקרר כ2-3 ימים. לא ניתן להקפיא.

הערה חשובה לגבי קרם פטיסייר:

לפני שמעבירים לשקית זילוף "פותחים" את הקרם ע"י שטורפים אותו מעט עד לקבלת מרקם חלק ומעט נוזלי. (בקירור הוא מתייצב בדומה לג'לי)
לגבי הפטיסייר,
אם אני שמה אותו בתוך מאפה ואופה
כמה זמן הוא מחזיק??
[/QUOTE]
לא יותר משלשה ימים - במקרר בלבד.
 

חני מן

משתמש רשום
קינוח ראשון
כוסיות וניל עם שטרויזל ופירות אדומים


(יש להשתמש במתכוני בסיס מספר 1,2,3)

מניחים בכל כוס כף שטרויזל שקדים.
מעבירים את קרם הפטיסייר לשקית זילוף.
מזלפים שכבה נאה מעל השטרויזל.
מקשטים בכף של רוטב פירות יער/תותים.
מה ידוע לכם על נגיעות בפירות יער קפואים?
האם צריך לטחון? אשמח לכל מידע
תודה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@חני מן על האריזה יש בד"כ הוראות של ההכשר אם צריכים לטחון או לא.
לרוב צריכים לטחון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה