קוגל ירושלמי (אטריות)

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
עדכון לגבי תוספת הסוכר לאחר רתיחת המים:
ל- 3 כפות הסוכר כדאי להוסיף עוד 4 כפות סוכר ז.א. ביחד 7 כפות סוכר להדגשת הטעמים.
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
עשיתי שינוי קל במתכון וזה יוצא מדהים ממש.
וקל יותר.
לא צריך להיזהר מהמים הרותחים שמשפריצים ממגע עם הקרמל.

פשוט שופכים את האטריות מהחבילה, לתוך הקרמל שנמס.
מערבבים עד שהן מצופות וסופגות את הקרמל.

ואז בהוספה של המים החמים לא צריך להיזהר, לא משפריץ כלום.

1704965282521.jpeg
 

יוו

משתמש פעיל
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל

אגב- 1.5 סוכר בסה"כ , זה לא מדי?
3 ביצים? אני רגילה ל-4, זה נדבק טוב ולא מתפורר?

וטיפ קטן- לא חייב להסיר את הידיות של הסיר
אני מצפה בנייר כסף
 

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל

אגב- 1.5 סוכר בסה"כ , זה לא מדי?
3 ביצים? אני רגילה ל-4, זה נדבק טוב ולא מתפורר?

וטיפ קטן- לא חייב להסיר את הידיות של הסיר
אני מצפה בנייר כסף
רוצה תמונה?
זה יוצא כ"כ טוב, שבערב לביבות אחרי מלא מלא חלבי וסופגניות וספינג'ים ושוקולדם ופסטות
כשהגיע הקוגל כולם אכלו
התחסל.

זה באמת משובח
 

מ. י.

משתמש מקצוען
@ע.מ. עשיתי כבר כמה פעמים את המתכון שלך.
יצא טעים מאד, אלב 2 שאלות:
1) הוא יוצא מאד בהיר לא משנה כמה זמן אני מבשלת את הסוכר
2) אני אופה לפחות 3 שעות, הגיוני?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@ע.מ. עשיתי כבר כמה פעמים את המתכון שלך.
יצא טעים מאד, אלב 2 שאלות:
1) הוא יוצא מאד בהיר לא משנה כמה זמן אני מבשלת את הסוכר
2) אני אופה לפחות 3 שעות, הגיוני?
שמחה בשבילך
1. ייתכן שהכיריים שלך איטיים [כמו שלי] ואז זה לוקח באמת המון זמן עד שהסוכר משחים מאד.
2. לא מבינה למה, היית כותבת שלוקח לך ½ ש' יותר, מילא אבל פי 3? נשמע לי קצת מוגזם.
אולי תנסי להעלות את חום התנור?
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
בטוח טוב?
כי זה מה ששנוי עלי בקוגל
את שואלת לגבי הוספת האטריות ורק אח"כ את המים? יוצא מעולה! גם אני עושה ככה. מערבבת את האטריות לתוך הקרמל, לא נורא אם לא הכל מצליח להתערבב טוב, ואז מוסיפה את המים וכו'.
 

יוו

משתמש פעיל
הכנתי, יצא מוושלם!
חוץ מ-
ההוספה בעשר דק' אחרונות של כוס מים
לא ממש הלך. נאלצתי לאחר כ20 דק' לשפוך ולהמשיך באפיה
תודה @אסתר א !!
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
יש לי בטעות איטריות דקידות ולא דקות.
ילך?
אין לי מה לעשות ב3 חבילו איטריות דקיקות..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה