קוגל ירושלמי (אטריות)

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
יש למישהו מתכון ?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
בבקשה:
ירושלימ'ער קוגל

3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
להמיס עד להשחמה, לכסות חלקית במכסה ובזהירות ליצוק 7 כוסות מים-להביא לרתיחה.
להוסיף:
1 כף מלח
3 כפות סוכר
1 כפית פלפל שחור
ואז להכניס 1 חב' אטריות דקות (לא דקיקות) משובח יותר מתוצרת-אטריות של סבתא,
להרתיח 3 דק', לכבות את הלהבה, ולכסות הרמטית לכ-1/2 ש', עד ספיגת כל הנוזלים.
להוסיף 2 ביצים, לערבב מיד! כדי שלא תתבשלנה באטריות.
להעביר לתבנית ולאפות מכוסה בניר כסף כ-50 דק',
ליצוק 1/2 כוס מים רותחים ולאפות עוד 10 דק' לא מכוסה.
הערה:
ניתן לאפות בסיר -כמובן להוריד את הידיות.
בכל מקרה מומלץ להשהות כשעה לפני הפריסה.
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

nit

משתמש פעיל
מתכון קל ומומלץ במיוחד:
לבשל חבילת אטריות ולסנן
במחבת לשים חצי כוס שמן ו11 כפות סוכר גדושות לחכות עד שסוכר יהפוך לקרמל כהה.
לשפוך לתוך סיר האטריות את הקרמל לערבב היטב . להוסיף 3 ביצים במהירות שלא יקרשו מחום האטריות.
לתבל במלח פלפל וסוכר בנדיבות לאפות כשעה וחצי
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י OR_Design;1436364:
זה לא הורס? לשפוך את זה על הקיגל???
לא יוצא מדי רטוב?

זה פשוט נותן עסיסיות לקוגל.
אני אופה כבר המון שנים לביהכ''נ .
מה שכן, אם אופים בסיר, אפשר להניח מתחת לעיסה ניר פרגמנט ואז אפשר לשחרר בקלות.
לקרר היטב, אפילו כמה שעות ובחוט לפרוס לפרוסות נאות.
בהצלחה
א גוטן שבת!
 

אביגיל 24

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
טיפ: במתכונים שבהם יש להכניס את הסוכר המוקרם אל תוך האיטריות המבושלות, כדי למנוע את קרישת הסוכר, מומלץ לחמם את האיטריות בתוך סיר ע"ג אש נמוכה, ואז, גם אם נוצרו גושי סוכר הם נמסים בחזרה אחרי כמה דקות.
טיפ 2: מומלץ לבשל את הקוגל בסיר ע"ג הגז. החיסרון הוא, שצריך להפוך אותו אחר כך. התוצאה משובחת יותר (לטעמי)
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם מערבבים את הסוכר והשמן כל הזמן אז הוא לא מתקרש
ויותר נוח לשפוף על הסוכר והשמן שהתקרמלו את חבילת האיטריות ואז את המים ככה מונעים השפרצת שמן רותח
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י TK;1436472:
אם מערבבים את הסוכר והשמן כל הזמן אז הוא לא מתקרש
ויותר נוח לשפוף על הסוכר והשמן שהתקרמלו את חבילת האיטריות ואז את המים ככה מונעים השפרצת שמן רותח
ואז מה שמקבלים זה אטריות שמתרככות במים פושרים שעדיין לא רתחו ממש, השאלה אם הן לא תמעכנה ותתקבלנה דייסתיות מעט?
 

KR

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!

בקיצור, מומלץ!

להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר

להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.

לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.

לתת רגע להתקרר.

להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.

לתת לעיסה לנוח מעט.

בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).

לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.

לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.

זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס :)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י OR_Design;1436940:
איך להשאיר אותו עד שבת בבוקר?
אפשר לשים בשקית קוקי בסיר של החמין? ישירות על הפלטה בתבנית?
מה אתן עושות?

אגב עשיתי כמו שמישהי רשמה הוספתי את האטריות ומיד את המים וזה באמת קצת יצא "דייסתי" כמו שחדוי אמרה אז נראה לי שזה לא הכי מומלץ
עוד משהו, השמן והסוכר בישלתי על אש נמוכה ונהיו כמו חתיכות קטנות קטנות והשמן כאילו נפרד מהסוכר למרות שערבבתי כל הזמן, למה? וגם זה לקח המון זמן אני חושבת רבע שעה ככה זה אמור להיות?
(רק פעם שניה שאני מכינה את זה לכן כמות השאלות..הפעם הקודמת הייתה עם איזה מתכון לא משהו לדעתי)
חבל שערבבת, אין לגעת בזה רק לקראת הסוף אפשר מעט לנענע את הסיר,
ברגע שתוסיפי מים בלבד והם ירתחו ממילא הכל יימס,
לא נורא, לפחות תדעי לפעם הבאה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה, רק אני עושה "עם העיניים"?

מבשלת חב' איטריות מסננת ושוטפת במים קרים.

שופכת לסיר יבש בערך 4\3 כוס סוכר ומחכה שישחים היטב,
שופכת את האיטריות מייד לסיר ומערבבת היטב,
מוסיפה 3-4 ביצים ומערבבת
שופכת כוס שמן
שופכת סוכר בערך כוס, כוס וחצי
זורה פלפל שחור ומעט מלח.

מוסיפה סוכר וניל\תמצית וניל, תנסו פעם...

ואופה שעה על 200 מע'
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושיה;1437094:
מה, רק אני עושה "עם העיניים"?

מבשלת חב' איטריות מסננת ושוטפת במים קרים.

שופכת לסיר יבש בערך 4\3 כוס סוכר ומחכה שישחים היטב,
שופכת את האיטריות מייד לסיר ומערבבת היטב,
מוסיפה 3-4 ביצים ומערבבת
שופכת כוס שמן
שופכת סוכר בערך כוס, כוס וחצי
זורה פלפל שחור ומעט מלח.

מוסיפה סוכר וניל\תמצית וניל, תנסו פעם...

ואופה שעה על 200 מע'

כנראה אוהבים אצלכם קוגל מתוק מאד מאד!
 

KR

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י KR;1436563:
יש לי מתכון לקוגל אטריות ירושלמי, הכי אמיתי שיש, קיבלתי אותו מאשה ירושלמית שורשית, מבוגרת.
הוא מתכון מאוד מאוד מדוייק, למי שאין ניסיון... ובעיקר מאוד מאוד טעים!!!

בקיצור, מומלץ!

להכין את האטריות:
לבשל חבילת אטריות לפי ההוראות שעל השקית, לשטוף ולהעביר לקערה.
להוסיף לאיטריות:
1 כף מלח, לא גדולה.
1 כפית פלפל שחור (לא גדושה ולא מחוקה)
חצי כוס סוכר

להכין את הקרמל:
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
להרתיח בסיר עד שמבעבע והופך לצבע חום.
הוראות מדוייקות: לערבב מעט, לאט לאט מתהווה כמין קצף בהיר שמתחיל להשחים ככל שההרתחה מתקדמת. מסביב לאט לאט נהיה חום יותר ויותר כהה, כאשר הכל חום ורק באזור קטן זה נוטה לשחור - אז יש להוריד את הקרמל מהאש.

לשפוך את הקרמל על האטריות. (כדאי מאוד למלא את הסיר מיד במים בכיור, שלא יתקשה עליו לכלוך).
לערבב היטב.
יתהוו גושים של קרמל, לא להיבהל, הם יימסו עם הוספת הביצים.

לתת רגע להתקרר.

להוסיף 4 ביצים, אחת אחת, ולערבב היטב אחרי כל אחת.

לתת לעיסה לנוח מעט.

בינתיים לצפות סיר בנייר אפיה (אני משרטטת עיגול לקרקעית לפי מידת הסיר וגוזרת, ומצפה את דפנות הסיר בנייר אפיה נוסף, לפי גובה הסיר, זה מאוד עוזר בניקיון אח"כ).

לבשל על אש קטנה ומוקטנת שעתיים.

לקרר את הקוגל.
להפוך אותו בתוך הסיר.
לבשל שעה נוספת, כשהוא הפוך.

זה המקור.
ועכשיו לזיופים:
אני אישית אופה את הקוגל הזה בתנור, כשעתיים, בתוך "סיר קובנה" מכירים?
סתם כדי לא להסתבך עם הזמן שדורש לקרר את הקוגל ולהפוך אותו.
יוצא דליקטס :)

אגב, לגבי השעתיים אפיה (לא בישול)
אני עושה את הקוגל בכמות כפולה, ייתכן שלכמות אחת צריך פחות זמן אפיה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י חדוי כנרת;1437131:
כנראה אוהבים אצלכם קוגל מתוק מאד מאד!

אוהבים אצלנו קוגל מתוק במתיקות סבירה, ה-4\3 כוס סוכר המיועד להשחמה בכלל לא מתוק, הוא הופך למריר אחרי ההשחמה.
זה דבר ידוע.
אמא שלי תמיד מלמדת את הבנות לפני שהן מתחתנות טיפים כאלו, זה אחד הדברים הכי ברורים אצלה (ואצלה כל עוגה נאפית עם מחצית מכמות הסוכר שרשומה במתכון)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שושיה;1437605:
אוהבים אצלנו קוגל מתוק במתיקות סבירה, ה-4\3 כוס סוכר המיועד להשחמה בכלל לא מתוק, הוא הופך למריר אחרי ההשחמה.
זה דבר ידוע.
אמא שלי תמיד מלמדת את הבנות לפני שהן מתחתנות טיפים כאלו, זה אחד הדברים הכי ברורים אצלה (ואצלה כל עוגה נאפית עם מחצית מכמות הסוכר שרשומה במתכון)

אמת, את צודקת! אבל חוץ מזה אם איני טועה את מוסיפה עוד 11/2 כוסות סוכר במקום הסטנדרט שהוא 3 כפות מקסימום 1/2 כוס? תקני אותי אם אני טועה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כמו שכתבתי, אני עושה "עם העיניים" אין לי אומדן מדויק, אבל מה שראיתי שבכל השמחות הקוגל מתוק עפ"י רוב אלא אם את מבקשת אחרת...
חוצמיזה שנראה לי שקשור גם לעובי האיטריות, אם את עושה את הקוגעל מאטריות דקיקות, לא צריך הרבה סוכר, אבל אם את עושה מאטריות סבתא\רחבות או רחבות מאוד, אז את צריכה לדעתי יותר סוכר.
כדי שיורגש.
 

חולי

משתמש סופר מקצוען
אימי קיבלה את המתכון מהרבנית קנייבסקי ע"ה והמתכון מוצלח מאוד.
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
לבשל ביחד עד שהופך לקרמל, אח"כ מוסיפים 6 כוסות מים, מחכים עד שימס כל הקרמל.
מוסיפים: 1 כפית שטוחה מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית קינמון מערבבים,
מוסיפים חבילת איטריות, כשהאטריות מבושלות עם המים מכבים את הגז,
מחכים שיתקרר מעט ואז מוסיפים 3 ביצים טרופות.
שופכים לתבנית ואופים על חום של 180 מעלות עד שאפוי.
 

הגפן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
מעניין לעניין באותו עניין, בילדותי היינו אצל אחת הרבניות החשובות בירושלים והיא היתה מכבדת אותנו בשקדים מצופים קרמל+סוכר מעשה ידיה. ניסתי כמה פעמים לחקות ולא הלך לי.
יש לכם אולי איזשהו מושג איך עושים את זה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכא

א שִׁיר לַמַּעֲלוֹת אֶשָּׂא עֵינַי אֶל הֶהָרִים מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרִי:ב עֶזְרִי מֵעִם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:ג אַל יִתֵּן לַמּוֹט רַגְלֶךָ אַל יָנוּם שֹׁמְרֶךָ:ד הִנֵּה לֹא יָנוּם וְלֹא יִישָׁן שׁוֹמֵר יִשְׂרָאֵל:ה יְהוָה שֹׁמְרֶךָ יְהוָה צִלְּךָ עַל יַד יְמִינֶךָ:ו יוֹמָם הַשֶּׁמֶשׁ לֹא יַכֶּכָּה וְיָרֵחַ בַּלָּיְלָה:ז יְהוָה יִשְׁמָרְךָ מִכָּל רָע יִשְׁמֹר אֶת נַפְשֶׁךָ:ח יְהוָה יִשְׁמָר צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה