ציליאק פתאום אי אפשר לאכול גלוטן תביאו לי בבקשה מתכונים טובים

ביתה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
פתאום עכשיו באמצע החיים אני צריכה לשנות את כל התפריט של האוכל גיליתי שאני לא יכולה לאכול גלוטן
זה קרה אחרי שהחלמתי מקורונה
מי יכול לעזור לי ולהביא לי מתכונים שיהיה לי מה לאכול ולא שטויות במקום
תודה
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יש קמח תירס שהוא ממש תחליף לקמח רגיל וכמעט אין הבדל בטעם (הכשר בעלז)
 

פרקטית

משתמש מקצוען
פתאום עכשיו באמצע החיים אני צריכה לשנות את כל התפריט של האוכל גיליתי שאני לא יכולה לאכול גלוטן
זה קרה אחרי שהחלמתי מקורונה
מי יכול לעזור לי ולהביא לי מתכונים שיהיה לי מה לאכול ולא שטויות במקום
תודה
ואוו זה לא פשוט!!
מתכונים למה בעיקר את מחפשת?
 

איש שדה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
מה הקמח טירס
איפה קונים
אפשר לעלות תמונה ?
תודה
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
הוא טוב אבל זה לא כל כך טעים

כל דבר אפשרי

תודה לכולם
אז תלמדי להכין אותו...
אמנם אני עוד לא התנסיתי אבל שומעת בקבוצת מייל פלאים אודות הקמח כנראה צריך ללמוד את המתכון הנכון....
 

ברכון

משתמש מקצוען
מתכון ללחמניות:
בקערת המיקסר מכניסים:
1 כף שמרים
רבע כוס סוכר
350 מ"ל מים פושרים
מחכים שיתסוס (כעשר דקות)
מוסיפים:
500 גרם קמח מולינו (כחול)
רבע כוס שמן
כפית מלח
150 מ"ל מים
לשים עד לקבלת בצק דביק מעט.
מעבירים לקערת פלסטיק או זכוכית משומנת, ומכסים
מתפיחים לשעה
יוצרים צורות ומתפיחים לחצי שעה נוספת
אופים בחום בינוני (180 מעלות) למשך חצי שעה.
לקבלת מרקם של בגט - אופים ליותר זמן...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מתכון לפיתות:(מתוך האתר של קמח הארץ)
500 גר' תערובת "מולינו" על בסיס עמילן חיטה (אריזה כחולה)
450 מ"ל מים
10 גר' (כף) שמרים יבשים
35 גר' שמן זית
20 גר' סוכר
15 גר' מלח

אופן ההכנה​

  • בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את כל חומרי הבצק יחד ולשים כ- 5 דקות במהירות נמוכה ועוד כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • מוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב בקמח ללא גלוטן.
  • בעזרת קלף או סכין חדה חותכים חתיכות של כ- 100 גר' מהבצק ויוצרים כדור מכל חתיכה.
  • מרדדים כל כדור לצורה של פיתה.
  • מניחים להתפחה של כ- 40 דקות מכוסה במגבת לחה.
  • מחממים תנור לחום מירבי – oC 240-250
  • מכניסים את הפיתות לאפייה בתנור ל- 5-10 דקות עד להזהבה קלה.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    יש באתר של קמח הארץ, גם מתכון מצוין לפיצה....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
מתכון מעולה מעולה ללחם (מרגיש כמו הלחמים המלאים של המאפיות)

בעוגות בחושות, את יכולה לעשות את אותו המתכון ולהמיר את הקמח לקמח כרגיל,
למתכונים של בצקים פריכים - את יכולה להמיר את הקמח לקמח תמי
(אמרו לי שגם מולינו ירוק,- אבל אני עוד לא ניסיתי)

בהצלחה ענקית!!
ובתאבון!!
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה