העולם נחלק לשתי קבוצות. הכלבויניק, וכל השאר..
סקרנים לדעת איך זה בא לידי ביטוי? אז יאללה קדימה לסיור קצר מאחורי הקלעים...
כשהשנה התקרבה לסיומה,
@הכלבויניק (או כמו שחברי פרוג קוראים לו מאחורי גבו, "מעצב ללא הפסקה"..) הכריז כהרגלו לצוות המשרד,
"זהו חברים, הפעם פרוג לא יהיה סתם אתר – הוא יהיה חוויית חיים! בלי קשר לחיים דיקמן"...
הוא כחכך בגרונו והוסיף בפאתוס:
"אנחנו הולכים להדהים את המשתמשים בעיצוב מהפכני שלא היה מעת בריאת העולם"...
יונתן, המתכנת הראשי, שאל בזהירות:
"הכלבויניק, בלי לבאס, זה באמת רעיון נהדר, אבל... למה באנר נע עם אנימציה של פיל רוקד?"
הכלבויניק הביט בו במבט חד,
"כי פיל רוקד מעביר מסר של קלילות ואלגנטיות. זה פסיכולוגיה בסיסית, יונתן!"
יונתן הנהן בראשו בכבדות של פיל.. זה הבוס שלו, טיפוס כזה שלא יודע מה זו מנוחה. אפילו כשהכיסא הסתובב לרגע, הוא ניסה לשדרג את הפונקציונליות שלו עם כפתור סיבוב טורבו...
אז הוא שתק וקדימה לעבודה.
לא עברו יומיים והכלבויניק קפץ לאולפן בעיניים נוצצות:
"המצאתי משהו גאוני! משתמשים יוכלו להחליף את צבע האתר לפי מצב הרוח שלהם!
כחול - רגוע.
אדום - עצבני.
ירוק - מקובע"....
שירה, המעצבת גרפית, הרימה עיניים מהמסך.
"ומה אם מישהו במצב רוח קודר?" שאלה את הבוס המהפכני..
הכלבויניק חייך חיוך זדוני.
"שירה זה באמת קל! נשלב ערפל דיגיטלי ומוזיקה של צפרדעים בלילה גשום"...
הצוות, שמזמן כבר הבין שאין טעם להתווכח, התחיל לעבוד במרץ. עיצוב חדש? יאללה. גרפיקה מתקדמת? למה לא.
וב
@משך שבועות עמלו על ערכת עיצוב חדשה. פיצ'רים חדשים נוספו, כפתורים עוצבו, וחוויית הגלישה עברה לפחות עשר מהפכות בשבוע אחד.
היה גם מקרה שהכלבויניק בא עם פיג'מה למשרד, עם חיוך מאוזן לאוזן.
"תקשיבו, הלילה חלמתי על כפתור מיוחד בשם 'אני לא מבין איפה אני', מה דעתכם חברים? הברקת המאה לא?!... ספק שאל ספק קבע.
"מה ייעודו?" ניסה
@פרוגמטי הפרגמטי לקרקע בשאלה מתקילה את הדמות המפוג'מת שנחתה במשרד כמו חוצן חיוור...
"נו באמת, לא ברור לך מה תפקידו? להחזיר משתמשים לדף הבית אחרי שהתבלבלו...!"
פרוגמטי נאנח, והכלבויניק רץ ליונתן המתכנת, לבדוק שהבין אותו בלי להתבלבל....
ביום ההשקה, הכל היה מוכן. הכלבויניק המרוגש שהפעם עלה על חליפת יוקרה.. ביקש לחגוג את הרגע הקרב ובא..
"שירה תביאי את הקברנה סובניון שנת 1025.. מהמדף העליון, על חשבוני..". אמר בנדיבות אופיינית.
הוא נעמד מול המסך הראשי במשרד, לחץ על הכפתור הגדול שסימן את העלאת "העיצוב הכי טוב בהיסטוריה של העיצובים", וצעק:
"פרוג 2025 – לכבוש את העולם!"
שמפניות נפתחו, ובלונים התפוצצו..
הקהילה געשה. מאות תודות הומטרו על הפוסט שלו שהיה עמוס במידע,
ונראה שהוא הצליח לשלב בו כל תכונה אפשרית חוץ ממתכון לסופגניית שוקולד....
אבל אז התחילו להגיע התגובות בקצב מסחרר.
תגובה ראשונה: "וואו, עיצוב מדהים! אבל איפה הכפתור לכניסה לפורום? נעלם לי מתחת לגלריית הפיל הרוקד."
תגובה שנייה: "מגניב ממש! אבל אפשר לכבות את צלילי הצפרדעים שנשמעים כשמעבירים עכבר על פוסט?"
תגובה שלישית: "הצילו, עזרה! איך אני חוזר לעיצוב הישן? כפתור 'אני לא מבין איפה אני' לא עובד!"
תגובה רביעית: "תודה על העיצוב החדש, אבל פיל עם מטריה מתבוסס בשלולית מלאה בצפרדעים (ברררר..) זה חלק מהעיצוב?!"
הצוות הביט בעינים כלות בכלבויניק שהצטנף בפינה. פרוגמטי ושירה לחששו ביניהם, "אמרנו לו שזה לא רציני"...
אבל הכלבויניק מהר חזר לעצמו.. גירד בראשו וניסה להרגיע: "כנראה פספסנו כמה דברים קטנים"...
"קטנים?!" יונתן המתכנת כמעט נחנק. "אני לא מצליח להיכנס לפורומים מהטלפון שלי! הפיל רוקד גם על כפתור 'כתבו תגובה'!"...
מרגע לרגע הדברים הסתבכו.. מה שלא השאיר ברירה לכלבויניק להוריד הילוך.. להתיישב מול המסך ולכתוב הודעה לחברי פרוג:
"חברים יקרים, אנחנו עכשיו בתקופת הרצה. נשמח לשמוע תובנות, הערות, ופידבקים. ובעיקר, אם מישהו יודע איך עוצרים פיל רוקד, אנחנו נשמח לעזרה. תודה על התמיכה וההשתתפות הפעילה!"
הצוות נאנח, אבל הכלבויניק כבר נפנה להתרגש מהפיתוח החדש:
עיצוב 2026 – עכשיו גם עם צ'יוואווה מתעטש!...
"שירה נשאר משהו מהקברנה סובניון 1026?"....
תתחדשו!