פרווה פלפל ממולא עסיסי

אקטיבית

משתמש פעיל
מחפשת מתכון לפלפל ממולא אורז פרווה בלבד,
יוצא עסיסי כמו של אולמות.
תודה מראש למגיבות
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
להוסיף לאורז לפני בישול
רסק שמן טיראקי סוכר חום אבקת מרק עוף פלפל מלח
להכניס לפלפל
ןלהכין רוטב מכל החומרים
לשפוך בנדיבות על הפלפלי8 הממולאים
ועוד שמן
 

אקטיבית

משתמש פעיל
נשמע טוב.
את יכולה להסביר לי בדיור איך לבשל את האורז בנפרד
ואיך אח"כ את הפלפלים?
 

תותחינוס

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

לאה הההה

משתמש פעיל
להוסיף:
בצל קצוץ מטוגן בדי הרבה שמן
פטריות שימורים קצוץ מטוגן (מוסיפה למחבת לאחר שהבצל מוכן ומטגנת יחד)

אני מוסיפה גם עדשים כתומות מבושלות בערך חצי כוס ל-2 כוסות אורז
 

EfratHL

משתמש פעיל
אשמח גם כן למתכון מסודר, עם הוראות הכנה
תודה!
 

ד' תודה!

משתמש צעיר
אני מכינה כך ויוצא מצוין!
מורידים לפלפלים את הראשים מגלענים שוטפים וכו'
משמנים כל פלפל עם הידיים ושמים בתבנית לבערך 30 שעה בתנור לא חום גבוה מידי.
מכינים אורז לבן רגיל, ורוטב אדום טעים
מערבבים את האורז עם הרוטב, רטוב לפי כמה שאוהבים
ממלאים את הפלפלים ובסוף שופכים מעל הפלפלים ובצדדים את הרוטב שנשאר
אופים ביחד שוב, בערך עוד 20-30 דקות
פשוט קל וטעים!!
 

שפרינצלה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
פלפל ממולא במינמום זמן וכלים ומקסימום טעם

מטגנים 2 בצל ב4\3 כוס שמן בסיר רחב הסיר בו יהיו הפלפלים

בנתיים מורידים את הראש והבפנים של 10-8 פלפלים

בקערה:
כוס וחצי אורז
2 ביצים
כפית מלח
כפית אבקת ש ום
פלפל שחור
2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
3\2 מכמות הבצל מטוגן והשמן שיצא

מערבבים וממלאים את הפלפלים עד 3\2 מהפלפל

מניחים את הפלפלים על הבצל מטוגן בסיר

בקערה מערבבים
ליטר מים רותחים
חצי קופסת שימורים רסק עגבניות
חצי כוס חומץ
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
פלפל שחור

מערבבים ושופכים בזהירות על הפלפלים גם לתוך הפלפל בעדינות
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש שעה-שעה וחצי עם מכסה
בתאבון

אם רוצים בשרי מוספים בשר טחון למלוי
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
הפלפל הממולא שלנו (מתאים גם לקישואים)
את האורז להרתיח ולכבות את האש .
להשאיר את הסיר סגור 10 דק'.(אם נותרו מים לנקז אותם)
להוסיף בצל מטוגן
רסק עגבניות.
פפריקה ,מלח
על כוס אורז לא מבושל 2 ביצים Mׁ (ביצים מקשות את המילוי)
לבזוק מלח לתוך הפלפל ולמלא כ 2/3 עד 3/4 מממנו.
לבשל ברוטב עגבניות:
רסק עגבניות
מים
מלח, פפריקה פלפל (מרקם הרוטב כשל שמנת)
להרתיח ולבשל עד התרככות הפלפל -כשעה.
 

מירי84

משתמש פעיל
אחרי חיפושים רבים ונסיונות רבים,
מצאתי את המתכון המושלם כאן
חוזרת על זה כבר הרבה פעמים וכולם ממש אוהבים!
שווה לנסות!
 

אקטיבית

משתמש פעיל
פלפל ממולא במינמום זמן וכלים ומקסימום טעם

מטגנים 2 בצל ב4\3 כוס שמן בסיר רחב הסיר בו יהיו הפלפלים

בנתיים מורידים את הראש והבפנים של 10-8 פלפלים

בקערה:
כוס וחצי אורז
2 ביצים
כפית מלח
כפית אבקת ש ום
פלפל שחור
2 עגבניות קלופות וקצוצות דק
3\2 מכמות הבצל מטוגן והשמן שיצא

מערבבים וממלאים את הפלפלים עד 3\2 מהפלפל

מניחים את הפלפלים על הבצל מטוגן בסיר

בקערה מערבבים
ליטר מים רותחים
חצי קופסת שימורים רסק עגבניות
חצי כוס חומץ
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
פלפל שחור

מערבבים ושופכים בזהירות על הפלפלים גם לתוך הפלפל בעדינות
מביאים לרתיחה ומנמיכים אש שעה-שעה וחצי עם מכסה
בתאבון

אם רוצים בשרי מוספים בשר טחון למלוי
אורז מבושל או לא?
 

רחל רוטנברג

משתמש רשום
אחרי הרבה נסיונות...
מצרפת מתכון מעולה לפלפל ממולא פרווה, שתמיד מצליח! שווה לנסות!
הפלפלים נאפים בתנור ולא בסיר, ויוצאים עסיסיים ביותר!
המתכון מתאים גם לכרוב ממולא.

החומרים:

20 פלפלים (קטנים-בינוניים)
2 כוסות אורז - לבשל במי מלח (כמעט עד לסוף הבישול)

תערובת למילוי הפלפלים:

2 כוסות מים
1 כפית מלח
2 כפות שמן
2 כפות בצל מטוגן
אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
1 גזר מגורד
2 קישואים מגורדים (לא חובה, אפשר להחליף בגזר מגורד נוסף)


רוטב:

6 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים
2 כפות קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות


ההכנה:
  • לבשל את כל חומרי התערובת למילוי הפלפלים על אש קטנה, לאדות ולצמצם נוזלים
  • לערבב את התערובת שבושלה עם האורז המבושל
  • למלא בכל פלפל אורז (בערך בגובה 3/4 מהפלפל) ולסדר את הפלפלים בתבנית אחד ליד השני
  • לערבב יחד את חומרי הרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
  • לאפות מכוסה כשעתיים
 
נערך לאחרונה ב:

אקטיבית

משתמש פעיל
אחרי הרבה נסיונות...
מצרפת מתכון מעולה לפלפל ממולא פרווה, שתמיד מצליח! שווה לנסות!
הפלפלים נאפים בתנור ולא בסיר, ויוצאים עסיסיים ביותר!
המתכון מתאים גם לכרוב ממולא.

החומרים:

20 פלפלים (קטנים-בינוניים)
2 כוסות אורז מבושל במי מלח (כמעט עד לסוף הבישול)

תערובת למילוי הפלפלים:

2 כוסות מים
1.5 כפיות מלח
2 כפות שמן
2 כפות בצל מטוגן
אבקת מרק עוף
2 כפות רסק עגבניות
1 גזר מגורד
2 קישואים מגורדים (לא חובה, אפשר להחליף בגזר מגורד נוסף)


רוטב:

6 כפות רסק עגבניות
5 כוסות מים
2 כפות קמח
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות


ההכנה:
  • לבשל את כל חומרי התערובת למילוי הפלפלים על אש קטנה, לאדות ולצמצם נוזלים
  • לערבב את התערובת שבושלה עם האורז המבושל
  • למלא בכל פלפל אורז (בערך בגובה 3/4 מהפלפל) ולסדר את הפלפלים בתבנית אחד ליד השני
  • לערבב יחד את חומרי הרוטב ולשפוך מעל הפלפלים
  • לאפות מכוסה כשעתיים
תודה על המתכון וההוראות המפורטות!!
2 כוסות אורז זה חפני בישול או אחרי?
 
  • תודה
Reactions: Tmj

נחמה של אמא

משתמש רשום
מומלץ מאד להוסיף לתערובת האורז: פטרוזיליה קצוצה ותבלין בהרט
מתאים לכל מתכון ומקפיץ את הטעם....
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כמו של אולמות:
בשלי אורז רק רבע שעה,
הכיני תערובת בקערה רסק עגבניות קטן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות סוכר,
כף אבקת מרק, כוס מים, מלח, פפריקה. (בערך, תראי לבד לפי הטעם איך להוסיף)
הוסיפי חצי מהרוטב שהכנת לאורז המוכן וערבבי,
מלאי פלפלים באורז, שימי בתבנית תנור בצפיפות,
שפכי את שאר הרוטב מעל הפלפלים ובתבנית,
אפי בערך שעתיים ועוד כמה שעות על הפלטה.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
בשלי אורז רק רבע שעה,
כמה אורז? עם כמה מים?
הכיני תערובת בקערה רסק עגבניות קטן, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות סוכר,
כף אבקת מרק, כוס מים, מלח, פפריקה. (בערך, תראי לבד לפי הטעם איך להוסיף)
לכמה כוסות אורז? לכמה פלפלים?
מלאי פלפלים באורז, שימי בתבנית תנור בצפיפות,
עד למעלה או חלקי?

גם עם תעני רק בערך יעזור לי
תודה רבה!
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לכמה כוסות אורז? לכמה פלפלים?
האמת שאני מכינה לפי העין, ולפי הטעם, אני צריכה להכין כדי לדייק כמויות,
מה שנראה לי, לתבנית 20 על 30 נכנסים בערך 12 פלפלים,
בערך שלושת רבעי חבילת אורז.
(כאן הסברתי את הטכניקה, שזה ערבוב של הרוטב בלבד, והוספה לפלפלים)
כשהכנתי בתנור יצא הרבה יותר טעים כי הפלפלים מתקרמלים מהאפיה הארוכה,
והמים יוצאים מהם, לכן קחי בחשבון שלא צריך כ"כ הרבה רוטב כי יתווסף מיץ מהפלפלים.
(כתבתי מסברה את התיבול של האולמות כי יש לזה טעם מעט חמצמץ ואבקת מרק,
וגם מרקם דייסתי לאורז שנוצר כתוצאה מהמון זמן על הפלטה והרוטב המימי)
כנראה שהם גם מוסיפים שמן לכל התערובת וקצת מלמעלה.)
(אני מכינה את הטכניקה הזאת עם תערובת 2 שליש בשר טחון, שליש אורז, בצל קצוץ, כף רסק עגבניות, ואז רוטב
לתבנית שיהיו אדים ולא יתייבש.)
אפשר למלא את הפלפלים עד למעלה כי האורז כבר מבושל.
בפעם האחרונה שהכנתי נשאר לי הרבה תערובת בשר שמתי בתבנית, ומעל שמתי בטטות פרוסות ושפריץ שמן, הלך מאוד טוב ביחד גם בטעמים וגם במראה. (אם כי לא התאחד כמו פשטידה)
 

יונלה

משתמש מקצוען
אני מכינה עם אורז לא מבושל,
חובה למלא רק 2/3 מהפלפל, לשפוך רוטב בנדיבות, ולבשל כשעתיים.

אני מבשלת אותם (הכמות אצלי בערך 5-6 פלפלים), לא ניסיתי לאפות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה