כללי פורים כבר כאן...!

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ווא, דינה!
איזה רעיונות!!!!
הכי התלהבתי מהגפילטע...
אבל הכוס עם השקיקים החמודים אפילו יותר מתוקה,
יש מתכון?
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וכן ממה עשוי הדפיף הקטן והחוט.
 

Deena

משתמש פעיל
עוד כמה רעיונות זריזים למשלוח מנות:
שנה אחת עשינו "דבש וחלב תחת לשונך" - לא שזה כזה מבריק אבל ראיתי שאם יש רעיון אז אפשר להוציא פחות $$ :)
אספנו שקיות חלב (ושטפנו היטב..) - הקפדנו לפתוח את השקיות הפוך בשבועות לפני פורים (אבל זו לא חובה..). בפורים הכנסנו לשקית כמה מוצרים חלביים + דבש (סוכריות דבש, דובשניות, שקית שוקו ושוקולד - זה ממלא כבר את כל השקית), הידקתי למעלה ואז הפכתי (כדי שלא יראו את החלק המהודק) והכנסתי לתוך כדים של חלב שעליהם כתבנו "פורים שמח ממשפ.. בארץ זבת חלב ודבש" (אצלינו זה נושא כי אנחנו חוצניקים :) - אפשר גם "דבש וחלב תחת לשונך" או מה שלא יהיה.
זה יצא מאד מתוק, וקל להגשה - מאד מסודר על השיש ושוב - נוח להגיש.

ארוחת בוקר - מוכר אבל אהוב מאד - ותכל'ס, אני נהנית בכל שנה לקבל ארוחת בוקר משכנים - מגש מחולק עם כמה צבעים של דגני בוקר, עם שקית שוקו וארוז בסרט יפה.

יאללה, בזבזתי כאן מידי הרבה זמן :)
אם אזכר בעוד משהו אעלה.
 

Deena

משתמש פעיל
נכתב ע"י pr;538474:
ווא, דינה!
איזה רעיונות!!!!
הכי התלהבתי מהגפילטע...
אבל הכוס עם השקיקים החמודים אפילו יותר מתוקה,
יש מתכון?

כן - מאד פשוט אבל צריך להקפיד על ההוראות (ובעיקר לא להחליף את החמאה במרגרינה כי אז העוגיה "תתפשט" בתנור והצורה תיהרס)

2 כוסות חמאה מרוככת (מתנצלת אם התרגום לא נכון - ??)
1 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח

לחמם את התנור מראש ל180 מעלות
להקציף את החמאה והסוכר עד שזה אוורירי, להוסיף ת. וניל ולערבב, ואז להוסיף את השאר ולערבב.
להכין את העוגיות (אני הכנתי מלבן, חתכתי מעט בקצוות למעלה כדי שתהיה צורה של "שקית תה", אח"כ קיפלתי את החלק התחתון קצת כדי שיהיה יותר עבה למטה)

עוד טיפ - לתת לזה טיפה עובי - לא מאד עבה אבל גם לא דקיק מידי

בהצלחה!
 

Deena

משתמש פעיל
לא :)

נכתב ע"י orli_dimri;538477:
על זה היא אמרה שמעוגיות...
ומה החוט גם אכיל?
:)

כייף לילדים כשהאמא יצירתית...

החוט הוא חוט עבה רגיל (אולי אשתמש בסוף בצמר) - היה לי בבית חוט כזה אבל מעט מידי.
הפתקיות זו הדפסה רגילה של המון קטנות בדף - נו, אתן גרפיקאיות פה, לא? ;)

ואגב אני לא יודעת אם זה כיף לאמא או כיף לילדים - השנה הם התעקשו דווקא על תחפושות קנויות (קרי: נמאס להם? ;) - אחת רוצה להיות כלה, הגדול רוצה להיות דוד המלך (כי אז הוא יכול לומר את השם של אבא כ----ל היום..), עוד אחת רוצה להיות תינוקת או בובה... רק הקטן נותן לי עוד יד חופשית :)
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
2 כוסות חמאה???
אין פה טעות?
 

מ_ר_צ

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
דברים מדהימים אחד אחד, הרעיונות כ"כ מיוחדים.

נברתי טיפלה בארכיון שלי כמה רעיונות משנים עברו וכמובן שהמשלוחים היו תואמים
אצל הסינים היה לנו דברים שקשורים למטבח הסיני - רוטב סויה שהיה עטוף בדוגמית של בגד של סינים (אין לי פה תמונה) נודלס וכמובן מקלות סיניים שקניתי בקורוס סין.... ועוד כל מיני דברים שקשורים ואני לא זוכרת...
אצל התימנים (ואנחנו ושכינינו אשכנזים...) קניתי קנקנים שמיליתי בטבלין של התה שהם לועסים, סוכריות זכוכית (בשביל הסוכר) ותפרתי שקים קטנטנים שמיליתי בכל מיני תבלינים תימניים והריח היה...., זה היה מאוד מקורי
אצל המיקי מאוסים- המשלוח היה בצבעים המתאימים - שחור ואדום - קניתי קעריות חרס אדומות מיליתי בעוגיות שוקולד כהה פיצקיות שאפיתי, וליד היה בקבוק קולה קטן מזכוכית.

השנה אני קצת באיחור אשמח אם למישהו יש תמונה של תחפושת דייג (השנה הרעיון על דגים)
 

קבצים מצורפים

  • מיקי.jpg
    KB 163.2 · צפיות: 28
  • מיקי ומיני.jpg
    KB 192.9 · צפיות: 23
  • סיני.jpg
    KB 380.1 · צפיות: 19
  • סינית.jpg
    KB 474.8 · צפיות: 24
  • תימניה.jpg
    KB 469.5 · צפיות: 20

Deena

משתמש פעיל
אין לי מושג

נכתב ע"י pr;538490:
2 כוסות חמאה???
אין פה טעות?

גם אני התפלאתי - אבל זה מתכון חדש (לא המתכון שהשתמשתי בו בפעם הקודמת שלא הצליח לי מכמה סיבות) שאמרו לי שהוא יותר טוב.
אני מתכננת לנסות אותו היום או ביום ראשון - אעדכן :)
 

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נראלי שכדאי להעביר את האשכול הזה לפורום איש את רעהו, לא?
 

Deena

משתמש פעיל
והמתכון... (של הגעפילטע) - בהנאה

3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית סוכר וניל
2 ביצים
200 גר מרגרינה
(או 3/4 כוס שמן - אני לא ניסיתי)

(במתכון המקורי כתוב שניתן להשאיר מעט בצק בצד בשביל הגזר - אני ממליצה לשים גזר "אמיתי":)

להכין את הבצק
לגלגל ל"רולדה" (בדיוק כמו געפילטע)
להקפיא למשך 45 דקות
לפרוס לפרוסות (בגודל שבו תרצי את פרוסות העוגיה - העוגיה לא מאד 'מתרחבת')
לאפות במשך 10-15 דקות בחום של 150 מעלות

יש להקפיד להוציא את העוגיות כשהן עדיין "לבנות" - הן משחימות מהר מאד ואז זה כבר לא כ"כ נראה כמו געפילטע....

אם השארת בצד מעט בצק לגזר - להוסיף מעט צבע מאכל אדום/כתום, לפרוס לפרוסות דקות מאד, להוסיף לעוגיות בתנור מעט לפני תום זמן האפיה.
שוב - אני שמתי גזר אמיתי וזה נראה אמיתי הרבה יותר.

בהצלחה!
אנסה להעלות תמונות של ה"תהליך"
 

Deena

משתמש פעיל
תהליך ההכנה בתמונות

והתמונות
 

קבצים מצורפים

  • 1.jpg
    KB 46.3 · צפיות: 26
  • 2.jpg
    KB 45.2 · צפיות: 21
  • 3.jpg
    KB 50.7 · צפיות: 16
  • 4.jpg
    KB 78 · צפיות: 13
  • 5.jpg
    KB 70.6 · צפיות: 23

Deena

משתמש פעיל
ואגב - את העוגיות של השנה (שקיות תה) כבר התחלנו להכין
לצערי לא השתמשתי בחותכן ולכן הן לא מדויקות :( :(
אבל אנסה להעלות תמונות של ה"תהליך" שוב כשנסיים... (בינתיים רק הכנו את העוגיות בלי ההמשך)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה