פאי פקאן -מתכון

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מחפשת מתכון טוב שניסיתן בעצמכן (ולא מהרשת)
לפאי אגוזי פקאן
עדיף לא כזה שהאגוזים יבשים, אלא שורים במלית סמיכה
(מי שהיתה בשבת באם וילד, וטעמה כזה למנה אחרונה- יודעת למה אני מתכוונת...:))

תודה!
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטאזרית;1545885:
מחפשת מתכון טוב שניסיתן בעצמכן (ולא מהרשת)
לפאי אגוזי פקאן
עדיף לא כזה שהאגוזים יבשים, אלא שורים במלית סמיכה
(מי שהיתה בשבת באם וילד, וטעמה כזה למנה אחרונה- יודעת למה אני מתכוונת...:))

תודה!

לא הייתי באם וילד...
אבל המתכון של קארין גורן- מעולה.
הכנתי כמה וכמה פעמים.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שיר770;1545938:
לא הייתי באם וילד...
אבל המתכון של קארין גורן- מעולה.
הכנתי כמה וכמה פעמים.

יש באתר שלה כמה מתכונים-
את מתכוונת לזה:
לקלתית:
100 גרם חמאה, מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
1 ביצה
2 כוסות קמח (280 גרם)
למלית ולקישוט הפקאנים:
1 כוס סירופ מייפל (320 גרם)
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה (120 גרם)
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
3 ביצים
½ 1 כוסות אגוזי פקאן קצוצים (150 גרם)
½ 1 כוסות אגוזי פקאן שלמים יפים (150 גרם)
1 כף שמנת מתוקה
להגשה:
גלידה, סירופ מייפל (לא חובה)

אופן ההכנה
מכינים את הקלתית ומקפיאים:
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר. טורפים פנימה ביצה. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד (מסיימים לאחד בלישה קצרה בידיים). מהדקים בידיים את הבצק לדפנות ולתחתית של תבנית. מיישרים את שולי הקלתית בסכין. דוקרים במזלג ומקפיאים עד להרכבה.
מכינים את המלית והקישוט, מרכיבים ואופים 30 דקות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקרוגל מחממים סירופ מייפל, סוכר חום וחמאה ומערבבים עד שהסוכר והחמאה נמסים. מצננים מעט.
חשוב! מחלקים את תערובת המייפל באופן שווה ל-2 קערות.
לקערה מס' 1 מוסיפים סוכר וביצים וטורפים מיד (התערובת חמה לכן חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו). מערבבים פנימה פקאנים קצוצים. מוזגים על קלתית הבצק ומיד אופים למשך 30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים ועדיין רכה במרכז. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 180 מעלות.

מקשטים ומחזירים לתנור לסיום אפייה (10 דקות). מקררים:
מסדרים בידיים את הפקאנים השלמים במעגלים על הפאי האפוי חלקית (זהירות! חם). מערבבים את תכולת קערה מס' 2 עם שמנת מתוקה ומוזגים מעל בעדינות (מחממים מעט אם הרוטב כבר לא נוזלי). מחזירים לתנור לסיום האפייה, למשך 10 דקות.
מוציאים מהתנור, מצננים (רצוי לחלץ את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין פושר) ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש, להתייצבות
מגישים:
פורסים ומגישים קר או מחומם מעט, עם כדור גלידה ליד.

???
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
יש איזה מתכון קליל שכמובן אין לי אותו, אבל בטח אי מי מכן עשתה אותו

זה ברעיון בצק פריך לפאי/קלתית
עליו מפזרים אגוזים מכל מיני סוגים (אפשר רק פקאן)
מפוררים חלבה
כשיוצא שמים סירופ מייפל
ככה זכור לי כששאלתי מה המתכון

בהצלחה
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מישהי ניסתה את המתכון של קרין גורן, או מתכון דומה על בסיס שכבר אפוי ומוכן (בסיס פאי אמיתי, לא אלו המוכנים תוצ"ח של גליק'ס)?
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כן.
רק אני הורדתי מכמות הסוכר במילוי, לדעתי מתוק מידי.
את הקלתית אני מרדדת על נייר אפיה מקומח ואז מעבירה לתבנית הפאי.
ויש לי כמה שינויים בקלתית: מערבבים רק 50 גרם מרגרינה, עם חצי כוס סוכר והביצה. אחרי שזה מעורבב טוב- מוסיפים את הקמח ומעבדים ממש מינימום.
ועוד משהו- אל תרסקי את הפקאנים למילוי יותר מידי, זה נהיה קצת בצקי. אלא ממש חתיכות גרוסות גס.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שיר770;1545965:
כן.
רק אני הורדתי מכמות הסוכר במילוי, לדעתי מתוק מידי.
את הקלתית אני מרדדת על נייר אפיה מקומח ואז מעבירה לתבנית הפאי.
ויש לי כמה שינויים בקלתית: מערבבים רק 50 גרם מרגרינה, עם חצי כוס סוכר והביצה. אחרי שזה מעורבב טוב- מוסיפים את הקמח ומעבדים ממש מינימום.
ועוד משהו- אל תרסקי את הפקאנים למילוי יותר מידי, זה נהיה קצת בצקי. אלא ממש חתיכות גרוסות גס.

תודה!
נראה לך שיצא טוב גם אם הבסיס כבר אפוי?
 

שיר770

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י סטאזרית;1545973:
תודה!
נראה לך שיצא טוב גם אם הבסיס כבר אפוי?
לא ניסתי...
אבל אולי תורידי מזמן האפיה. ותשימי לב שהבסיס לא ישרף.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אם את עושה עם בסיס אפוי, אני ממליצה לך להכין את מה שכתבו כאן:
מפזרים על הבסיס אגוזי פקאן ושקדים מולבנים פרוסים במעגלים יפים, שופכים סירופ מייפל עד שמכסה (די הרבה) ומפוררים קצת חלבה.
אופים 10 דקות
אני עושה את זה המון, זה קל, יפה, טים ומרשים מאד לארועים/ ברים וכד'.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה