עזרה בתכנון מטבח

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חשבנו על זה...
זה בעייתי כי החלון של המרפסת שרות חסום בחציו ע"י בניה חיצונית, כך שמכונת כביסה ומייבש במיקום ההוא יחסמו לנו את האויר שמגיע משם למטבח ולסלון...
(בצד השני ממול אין ניקוז ואין ברז כך שאי אפשר להעביר לשם..)
להעביר את המכונת כביסה לאמבטיה, אפשרי?
 

ציפי11

משתמש פעיל
להעביר את המכונת כביסה לאמבטיה, אפשרי?
לא... היא מספיק קטנה, ויש גם מייבש...
חשבנו על להשאיר את המכונה והמייבש במקומם הנוכחי - אחרי התנורים המתוכננים, ולא להצמיד לחלון, אבל ע"י שבירת הקיר הבעיה שנוצרת היא הרוח שתגיע ישירות לגז ותכבה... (היום הקיר הקטן הזה שבולט 30 ס"מ מעבר לגז - הוא זה שחוסם את הרוח, ועדיין לפעמים ברוח קצת יותר חזקה צריך לסגור דלת)
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חשבנו על זה...
זה בעייתי כי החלון של המרפסת שרות חסום בחציו ע"י בניה חיצונית, כך שמכונת כביסה ומייבש במיקום ההוא יחסמו לנו את האויר שמגיע משם למטבח ולסלון...
(בצד השני ממול אין ניקוז ואין ברז כך שאי אפשר להעביר לשם..)
אז אולי לייצר בהמשך למקרר קיר גבוהים שיכיל את מכונת הכביסה והבילד אין (ואפילו אחסון למכשירי חשמל בפינה) ואז כל הקו העליון ישמש למשטח עבודה רציף עם כיור-כיריים-כיור?
 

ציפי11

משתמש פעיל
כן, כי בעצם יכול לעמוד רק אדם אחד באותה נקודה ואין אפשרות ששני אנשים ישתמשו בשני הכיורים בו זמנית...
זה לא בדיוק שרק אדם אחד יכול לעמוד שם. זה הרי לא פינה ישרה, זה זוית קהה של 135 (90+45) מעלות.
עשיתי בדיקה אצל שכנה, לעמוד אפשרי, וגם לשטוף כלים. אבל זה היה נסיון לדקה...
השאלה מה הכלל המקצועי בנושא...
 

ציפי11

משתמש פעיל
אז אולי לייצר בהמשך למקרר קיר גבוהים שיכיל את מכונת הכביסה והבילד אין (ואפילו אחסון למכשירי חשמל בפינה) ואז כל הקו העליון ישמש למשטח עבודה רציף עם כיור-כיריים-כיור?
סליחה, אבל לא הבנתי את כוונתך. אם אני מצמידה למקרר קיר גבוהים שמכיל גם מכונת כביסה ומייבש וגם בילד אין, זו משהו כמו 120 ס"מ, נכון? זה מגיע כמעט עד הקו האלכסוני - משאיר לי שם 50 ס"מ.
בנוסף - זה עלול מאד להקטין בעיניים את החלל העיקרי של המטבח, גם אם יתווסף לי ההמשך של החדר שרות.
ומה הכוונה "הקו העליון" ישמש למשטח רציף?
ובכלל, יש לי ארון בקיר של המרפסת שרות הגובל עם האמבטיה, שמכיל את סלי הכביסה (בתוך הקיר עצמו), כך שלא נראה לי רלונטי ללכת עם הכביסה מהארון לתוך המטבח... ובכלל הכביסה המטבח עצמו לא נשמע לי.
 
נערך לאחרונה ב:

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
לשים את הכיורים בצורה הזו זה גרוע?
צפה בקובץ המצורף 997158
לדעתי לא נורא בכלל, אבל 110 שיש חלבי מיותר לחלוטין וחבל לא לקחת ממנו לבשרי
יש לי כיור 45 ולא מרגיש לי קטן בכלל, בודאי לא לחלבי, וזה אחרי שהייתי עם כיור 60+, איך זה יראה ליד כיור יותר גדול?שיקולך...
 

ברכה - עיצוב ותכנון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
יש בתכנון הזה הרבה בעיות, אך שתיים מהן ממש בעיות בטיחותיות שכדאי לתת עליהן את הדעת:

1. כיריים צמודים לקיר - מכיוון שבטיגון במחבת אין שטח לידית המחבת לצד הכיריים - הידית תהיה חייבת לבלוט מקו השיש, ומספיק שילד עובר שם במרוצה והמחבת מתהפכת בלי משים...
יש להשאיר מינימום של 20 ס"מ בין הכיריים לקיר.
2. תנורים בחדר שירות - מכיוון שאין משטח הנחה צמוד אליהם - שהרי קורה שלמרות שאנו מוציאים תבניות חמות בעזרת מגבת וכו' - התבנית עדיין חמה לנו בידיים - ולכן *חייבים* שיהיה משטח הנחה לצד התנורים ושהגישה אליו תהיה מהירה, נגישה ונוחה.
יש להשאיר משטח הנחה מינימלי ברוחב 40 ס"מ לצג התנורים כדי לאפשר הנחה בטוחה של תבניות.
אם מתוכנן מיקרוגל מעל התנורים - משטח ההנחה רלוונטי גם לגביו - ויש לשים לב שגובה מדף המיקרוגל לא יעלה על 135 ס"מ.


אחרי עניין הבטיחות שבו אין פשרות - יש את עניין הפרקטיות, שזה כבר יותר גמיש ויכול להשתנות לפי העדפות וצרכי המשפחה:

1. אם לא בוחרים בכיור כפול (שחוסך שטח הן במשטח והן באחסון) - כדאי לתכנן את הכיריים בין שני הכיורים - כך שיתאפשר ניקיון של הכיריים לכיור המתאים (חלבי/בשרי) לאחר הבישול.
2. אחסון מזון - כדאי לייעד לכך מקום מוגדר (מזווה/מגירות ייעודיות).
3. אחסון מוצרי חשמל כמו מיקסר/מעבד מזון/טוסטר וכו' - שלא יתפסו מקום על המשטח, לא יבזבזו שטח של מגירה ויהיו נגישים לעבודה.
4. משטח נוח לעבודה עם בצקים - ללא ארונות עליונים.
5. מקומות ישיבה במטבח - האם נצרכים? אם כן, כמה?
6. מה הצרכים בחדר השירות? האם ניתן להגדיל את המטבח על חשבונו ולייצר ארון כביסה שיכיל את המכונה/המייבש ושאר הדברים הנצרכים בו?
7. נראות - איך משלבים את כל הרשימה הנ"ל עם נראות אסטטית ונעימה - ולא מקבלים מראה עמוס וצפוף?
8. לא לשכוח לתת מקום בתכנון לתאורה נכונה שלא תייצר צללים על משטח העבודה.

ככל שתדייקו יותר את הצרכים שלכם ותחשבו על מה שדרוש לכם במטבח בצורה מפורטת יותר - תוכלו לתכנן מטבח טוב יותר שיענה על כל צרכיכם בצורה אופטימלית ופרקטית.
(ואם אתם לא מסתדרים, בשביל זה יש מעצבות פנים...).

מצרפת הדמייה להמחשה, של מטבח קטן וסגור שתכננתי ללקוחות (כרגע בביצוע) - שעונה על רשימת דרישות גדולה שלהם - בלי להתפשר על הנראות.

בהצלחה!

צפה בקובץ המצורף 997053
איזה מיוחד
אהבתי מאד!
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
איך זה ייראה שהכיורים צמודים ולא באותו גודל
במטבח הזה עשינו שני כיורים צמודים (עם מפריד) אחד 60 והשני 45
נראה ממש בסדר.
השאלה כמה זה יועיל לך מבחינת משטחי עבודה במטבח.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0575.JPG
    6.1 MB · צפיות: 167

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
במטבח הזה עשינו שני כיורים צמודים (עם מפריד) אחד 60 והשני 45
נראה ממש בסדר.
השאלה כמה זה יועיל לך מבחינת משטחי עבודה במטבח.
עיצוב יפיפה ולא שגרתי!
 

ציפי11

משתמש פעיל
ובכן, תודה לכל המסייעים בדבר, עשינו ניסוי פשוט עם 2 נרות שהצבנו, אחד במקום הנוכחי של הכיריים ואחד באמצע - הלהבה היתה יותר יציבה באמצע מאשר במיקום הנוכחי....
אז הוחלט לשים את הכיריים באמצע - הכי מתאים מכל הבחינות.
לגבי הכיורים - האם קריטי לשמור מרווח ביניהם לבין הקיר? הייתי אצל שכנה שיש מרווח מינימלי של 5-7 ס"מ בין הכיור למקרר, וטענה שזה מעולה לה ולא חסר עוד שטח.
מה דעתכם? ואת הכיור החלבי איפה למקם? האם קרוב לכיריים כדי שיישאר משטח חלבי מכובד? צמוד למקרר? באמצע בצורה שתחלק את השיש נניח ל40/65?
1636273261444.png
 

MJ

משתמש רשום
לא כדאי כיור צמוד לכיריים צריך מקום להניח סירים, תבלינים וכו
לא כדאי כיור צמוד למקרר
נראלי יותר 30\35 מהמקרר ככה שיהיה מקום הגיוני למגירות בין המקרר לכיור
 

ציפי11

משתמש פעיל
לא כדאי כיור צמוד לכיריים צריך מקום להניח סירים, תבלינים וכו
לא כדאי כיור צמוד למקרר
נראלי יותר 30\35 מהמקרר ככה שיהיה מקום הגיוני למגירות בין המקרר לכיור
מגירות של 30/35 שוות משהו? מה כבר נכנס בהן? זה יהיה סוג של בדיעבד (לחם/ממרחים/בקבוקים) - דברים שלא הייתי מייעדת להם מגירות מיוחדות על חשבון השטח הקיים, ואני נשארת עם מגירות של 70 בין הכיור לכיריים. אמנם יכיל יפה, אבל אני צריכה עוד מגירות! עבור דברים שאלו של ה35 לא יכילו...
 

רבקי פלד

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי הכיורים - האם קריטי לשמור מרווח ביניהם לבין הקיר? הייתי אצל שכנה שיש מרווח מינימלי של 5-7 ס"מ בין הכיור למקרר, וטענה שזה מעולה לה ולא חסר עוד שטח.
מה דעתכם? ואת הכיור החלבי איפה למקם? האם קרוב לכיריים כדי שיישאר משטח חלבי מכובד? צמוד למקרר? באמצע בצורה שתחלק את השיש נניח ל40/65?
לא התעמקתי בכל השירשור, לגבי השאלה האחרונה, וודאי שקריטי להשאיר רווח בין הכיור לכיריים, גם מבחינת תקן זה לא עובד- נקודת מים לא יכולה להיות קרובה מדי לכיריים או לכל מקור חום, וגם השטח העיקרי שנוח לעבוד בו הוא השטח בין הכיור לכיריים.
עדיף אם כבר להצמיד למקרר, (גם שם חשוב להשאיר משטח להניח דברים שמוציאים מהמקרר) הייתי משאירה 30-35 ס"מ, לגבי המגירות מגירות של 35 הם קטנות, אך יש הרבה דברים שהן יכולות להכיל.
 

MJ

משתמש רשום
בכל אופן גם אם את רוצה להצמיד את הכיור לצד אחד עדיף ליד המקרר מאשר ליד הכיריים
והייתי נותנת 15 ס"מ מהמקרר לכיור זה לא כ"כ נעים שהכיור צמוד לפינה גם מבחינת לכלוך וגם נוחות בשטיפת הכלים
ואגב האם המשתמשים הם ימיניים או שמאלים? בהנחה שימיניים תחשבי איך יהיה לשטוף כלים בכיור שצמוד לחלון
 

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
ובכן, תודה לכל המסייעים בדבר, עשינו ניסוי פשוט עם 2 נרות שהצבנו, אחד במקום הנוכחי של הכיריים ואחד באמצע - הלהבה היתה יותר יציבה באמצע מאשר במיקום הנוכחי....
אז הוחלט לשים את הכיריים באמצע - הכי מתאים מכל הבחינות.
לגבי הכיורים - האם קריטי לשמור מרווח ביניהם לבין הקיר? הייתי אצל שכנה שיש מרווח מינימלי של 5-7 ס"מ בין הכיור למקרר, וטענה שזה מעולה לה ולא חסר עוד שטח.
מה דעתכם? ואת הכיור החלבי איפה למקם? האם קרוב לכיריים כדי שיישאר משטח חלבי מכובד? צמוד למקרר? באמצע בצורה שתחלק את השיש נניח ל40/65?
צפה בקובץ המצורף 999277
תזיזי את הכיור החלבי טיפה יותר למקרר וכך תרוויחו גם יותר משטח בשרי וגם משטח הנחה ליד הכיריים
 

פף

משתמש חדש
שימו לב
פורסם פה היום בפורומים אחת פלד העלתה מטבח שהיא עיצבה.
זה ממש היה נראה תוכנית שמתאימה למבנה המטבח שלכם .
תוכלו להתרשם.
 

ציפי11

משתמש פעיל
יש בתכנון הזה הרבה בעיות, אך שתיים מהן ממש בעיות בטיחותיות שכדאי לתת עליהן את הדעת:

1. כיריים צמודים לקיר - מכיוון שבטיגון במחבת אין שטח לידית המחבת לצד הכיריים - הידית תהיה חייבת לבלוט מקו השיש, ומספיק שילד עובר שם במרוצה והמחבת מתהפכת בלי משים...
יש להשאיר מינימום של 20 ס"מ בין הכיריים לקיר.
2. תנורים בחדר שירות - מכיוון שאין משטח הנחה צמוד אליהם - שהרי קורה שלמרות שאנו מוציאים תבניות חמות בעזרת מגבת וכו' - התבנית עדיין חמה לנו בידיים - ולכן *חייבים* שיהיה משטח הנחה לצד התנורים ושהגישה אליו תהיה מהירה, נגישה ונוחה.
יש להשאיר משטח הנחה מינימלי ברוחב 40 ס"מ לצג התנורים כדי לאפשר הנחה בטוחה של תבניות.
אם מתוכנן מיקרוגל מעל התנורים - משטח ההנחה רלוונטי גם לגביו - ויש לשים לב שגובה מדף המיקרוגל לא יעלה על 135 ס"מ.


אחרי עניין הבטיחות שבו אין פשרות - יש את עניין הפרקטיות, שזה כבר יותר גמיש ויכול להשתנות לפי העדפות וצרכי המשפחה:

1. אם לא בוחרים בכיור כפול (שחוסך שטח הן במשטח והן באחסון) - כדאי לתכנן את הכיריים בין שני הכיורים - כך שיתאפשר ניקיון של הכיריים לכיור המתאים (חלבי/בשרי) לאחר הבישול.
2. אחסון מזון - כדאי לייעד לכך מקום מוגדר (מזווה/מגירות ייעודיות).
3. אחסון מוצרי חשמל כמו מיקסר/מעבד מזון/טוסטר וכו' - שלא יתפסו מקום על המשטח, לא יבזבזו שטח של מגירה ויהיו נגישים לעבודה.
4. משטח נוח לעבודה עם בצקים - ללא ארונות עליונים.
5. מקומות ישיבה במטבח - האם נצרכים? אם כן, כמה?
6. מה הצרכים בחדר השירות? האם ניתן להגדיל את המטבח על חשבונו ולייצר ארון כביסה שיכיל את המכונה/המייבש ושאר הדברים הנצרכים בו?
7. נראות - איך משלבים את כל הרשימה הנ"ל עם נראות אסטטית ונעימה - ולא מקבלים מראה עמוס וצפוף?
8. לא לשכוח לתת מקום בתכנון לתאורה נכונה שלא תייצר צללים על משטח העבודה.

ככל שתדייקו יותר את הצרכים שלכם ותחשבו על מה שדרוש לכם במטבח בצורה מפורטת יותר - תוכלו לתכנן מטבח טוב יותר שיענה על כל צרכיכם בצורה אופטימלית ופרקטית.
(ואם אתם לא מסתדרים, בשביל זה יש מעצבות פנים...).

מצרפת הדמייה להמחשה, של מטבח קטן וסגור שתכננתי ללקוחות (כרגע בביצוע) - שעונה על רשימת דרישות גדולה שלהם - בלי להתפשר על הנראות.

בהצלחה!

צפה בקובץ המצורף 997053
@eden7115 האם המטבח שבהדמיה בוצע?
אשמח לדעת איזה פורמייקה ושל מי? זה בדיוק כיוון הצבעים שלי...
 
  • תודה
Reactions: stk

בית חדיש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@ציפי11 תחשבי שתשטפי כלים ויעמוד סיר חם ליד-סכנה!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  20  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה