בשרי עוף משובח במיוחד - בקלי קלות - מתאים בדיוק לשבת חורפית

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מאמר עוף משובח במיוחד - בקלי קלות - מתאים בדיוק לשבת חורפית | מאמר חדש ומרתק. מוזמנים להגיב
טוב,
אז לעוף הזה יש מבחר מרשים של שמות:
עוף באגוזים ויין
עוף בטעם כבד (כך הבכור שלי)
עוף של פסח (באופן רשמי, זהו מתכון פסחי)
עוף של סוכות (כי אחרי שנתיים בערך שלא הכנתי אותו, נזכרתי בו בחג הסוכות האחרון)
עוף גרוזיני (שגם מזרח-אירופאיים אוהבים)

אבל בשורה תחתונה, אני מכינה אותו המוון, ובעיקר לשבתות החורף, כי הוא הכי מהיר הכנה שיש, ודורש שימוש בהכי פחות כלים (סכין אחת וצלחת חד פעמית לחיתוך הבצל)...
הריח יקרא לכולם למטבח
העוף יוצא עסיסי ועשיר, שוחה בהמון רוטב ובעל צבע שחום יפהפה

אז מה צריך?

תבנית חד"פ בינונית

כ-1.5 ק"ג חלקי עוף - ירכיים / שוקיים / כרעיים - עם העור!
2 בצלים פרוסים לפרוסות עגולות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
0.5 כוס יין אדום מתוק
מעט מיונז - אפשר ומומלץ לוותר
קורט מלח - גם הוא ממש לא חובה
אגוזי מלך קצוצים גס

איך מכינים?

פשוט מאד (מאד) :
  • מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית
  • מעליהן מסדרים את חלקי העוף
  • יוצקים את מיץ התפוזים והיין מעל חלקי העוף
  • למי שבוחר להשתמש במיונז - מורחים את העוף במעט מיונז, ומפזרים מעליו את האגוזים. ממליצה בחום לוותר על המיונז, אני לא משתמשת במיונז, ולענ"ד בכלל לא נדרש. (כתבתי רק כי זה כך במתכון הגרוזיני המקורי).
  • אופים מכוסה בנייר אלומיניום, בחום של 200 מעלות למשך כשעה ו-3/4, פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ15-30 דקות להשחמה נאה.
כמובן שניתן להכפיל כמויות. מעולה גם בהקפאה עם הרוטב.

מצרפת תמונה מהרשת, העוף יוצא ממש כך
 

קבצים מצורפים

  • 8sa6j6hqak49tk8r5b6.jpg
    8sa6j6hqak49tk8r5b6.jpg
    KB 700.7 · צפיות: 256

סוסיתא

משתמש צעיר
מאמר עוף משובח במיוחד - בקלי קלות - מתאים בדיוק לשבת חורפית | מאמר חדש ומרתק. מוזמנים להגיב
טוב,
אז לעוף הזה יש מבחר מרשים של שמות:
עוף באגוזים ויין
עוף בטעם כבד (כך הבכור שלי)
עוף של פסח (באופן רשמי, זהו מתכון פסחי)
עוף של סוכות (כי אחרי שנתיים בערך שלא הכנתי אותו, נזכרתי בו בחג הסוכות האחרון)
עוף גרוזיני (שגם מזרח-אירופאיים אוהבים)

אבל בשורה תחתונה, אני מכינה אותו המוון, ובעיקר לשבתות החורף, כי הוא הכי מהיר הכנה שיש, ודורש שימוש בהכי פחות כלים (סכין אחת וצלחת חד פעמית לחיתוך הבצל)...
הריח יקרא לכולם למטבח
העוף יוצא עסיסי ועשיר, שוחה בהמון רוטב ובעל צבע שחום יפהפה

אז מה צריך?

תבנית חד"פ בינונית

כ-1.5 ק"ג חלקי עוף - ירכיים / שוקיים / כרעיים - עם העור!
2 בצלים פרוסים לפרוסות עגולות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
0.5 כוס יין אדום מתוק
מעט מיונז - אפשר ומומלץ לוותר
קורט מלח - גם הוא ממש לא חובה
אגוזי מלך קצוצים גס

איך מכינים?

פשוט מאד (מאד) :
  • מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית
  • מעליהן מסדרים את חלקי העוף
  • יוצקים את מיץ התפוזים והיין מעל חלקי העוף
  • למי שבוחר להשתמש במיונז - מורחים את העוף במעט מיונז, ומפזרים מעליו את האגוזים. ממליצה בחום לוותר על המיונז, אני לא משתמשת במיונז, ולענ"ד בכלל לא נדרש. (כתבתי רק כי זה כך במתכון הגרוזיני המקורי).
  • אופים מכוסה בנייר אלומיניום, בחום של 200 מעלות למשך כשעה ו-3/4, פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ15-30 דקות להשחמה נאה.
כמובן שניתן להכפיל כמויות. מעולה גם בהקפאה עם הרוטב.

מצרפת תמונה מהרשת, העוף יוצא ממש כך
אפשר לוותר על המיץ תפוזים?
 

הר געש

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה
מיץ תפוזים אמיתי או גם של ספרינג וכו...
 

אמא גאה

משתמש פעיל
מאמר עוף משובח במיוחד - בקלי קלות - מתאים בדיוק לשבת חורפית | מאמר חדש ומרתק. מוזמנים להגיב
טוב,
אז לעוף הזה יש מבחר מרשים של שמות:
עוף באגוזים ויין
עוף בטעם כבד (כך הבכור שלי)
עוף של פסח (באופן רשמי, זהו מתכון פסחי)
עוף של סוכות (כי אחרי שנתיים בערך שלא הכנתי אותו, נזכרתי בו בחג הסוכות האחרון)
עוף גרוזיני (שגם מזרח-אירופאיים אוהבים)

אבל בשורה תחתונה, אני מכינה אותו המוון, ובעיקר לשבתות החורף, כי הוא הכי מהיר הכנה שיש, ודורש שימוש בהכי פחות כלים (סכין אחת וצלחת חד פעמית לחיתוך הבצל)...
הריח יקרא לכולם למטבח
העוף יוצא עסיסי ועשיר, שוחה בהמון רוטב ובעל צבע שחום יפהפה

אז מה צריך?

תבנית חד"פ בינונית

כ-1.5 ק"ג חלקי עוף - ירכיים / שוקיים / כרעיים - עם העור!
2 בצלים פרוסים לפרוסות עגולות
1.5 כוסות מיץ תפוזים
0.5 כוס יין אדום מתוק
מעט מיונז - אפשר ומומלץ לוותר
קורט מלח - גם הוא ממש לא חובה
אגוזי מלך קצוצים גס

איך מכינים?

פשוט מאד (מאד) :
  • מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית
  • מעליהן מסדרים את חלקי העוף
  • יוצקים את מיץ התפוזים והיין מעל חלקי העוף
  • למי שבוחר להשתמש במיונז - מורחים את העוף במעט מיונז, ומפזרים מעליו את האגוזים. ממליצה בחום לוותר על המיונז, אני לא משתמשת במיונז, ולענ"ד בכלל לא נדרש. (כתבתי רק כי זה כך במתכון הגרוזיני המקורי).
  • אופים מכוסה בנייר אלומיניום, בחום של 200 מעלות למשך כשעה ו-3/4, פותחים את הכיסוי ואופים עוד כ15-30 דקות להשחמה נאה.
כמובן שניתן להכפיל כמויות. מעולה גם בהקפאה עם הרוטב.

מצרפת תמונה מהרשת, העוף יוצא ממש כך
סליחה על ההקפצה, אבל נזכרתי במתכון הזה שמתאים לפסח.
אפשר גם בסיר, או רק בתנור?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה