עוד שיתוף- נטיפי לוז:)

ליצ'י

משתמש מקצוען
אם אני כבר בקטע של שיתוף, נזכרתי בעוד עוגה שרציתי לאחרונה להעלות כאן,
מה שאטרקטיבי אצלה זה הקישוט המיוחד
אגוזי לוז טבולים בקרמל נמס שיוצרים חוטים שקופים מדהימים שמנוססים לגובה
התמונות שיש לי לא משהו בכלל, אבל ניסיתי לעשות תקריב של העוגה מלמעלה...
IMG_1658.jpg IMG_1660.jpg IMG_1655.jpg ,
 

רוקי

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
מיוחד. טכניקה מבריקה וגימור מושלם. מקפיץ את העוגה לדרגת ליגה.
מצטרפת כמובן לבקשת המתכון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אם אני כבר בקטע של שיתוף, נזכרתי בעוד עוגה שרציתי לאחרונה להעלות כאן,
מה שאטרקטיבי אצלה זה הקישוט המיוחד
אגוזי לוז טבולים בקרמל נמס שיוצרים חוטים שקופים מדהימים שמנוססים לגובה
התמונות שיש לי לא משהו בכלל, אבל ניסיתי לעשות תקריב של העוגה מלמעלה...
צפה בקובץ המצורף 429709 צפה בקובץ המצורף 429711 צפה בקובץ המצורף 429712 ,
מהמם ומוקפד!
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נשמח למתכון.
ניסיתי להכין את זה פעם ולא יצא לי יפה כמו שלך
 

miri

מירי הס- אמנית ציור
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
קודם כל זה יפהפה
שנית השבוע שעשיתי קוגל ירושלמי נהייתה לי צורה כלכך יפה מהקרמל כשהכנסתי את המים חשבתי שצריך להשתמש בזה לקישוט אבל לא עלה בדעתי איך שולפים החוצה את הלוהט הלוהט הזה
ובדיוק את מופיעה פה אז רק תספרי איך שלפת את האגוז לאחר הציפןי
תודה!!
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
תודה על הפידבקים!
לצערי אני גרועה בשמירת מתכונים... מאלתרת, מחברת, עושה הכלאות של מתכונים
ואח''כ לא זוכרת מה עשיתי וצריכה להמציא מחדש...
כזה מין טיפוס אני. קבלו:)
באופן כללי, הבסיס הוא 2 עוגות בחושות מורכבות אחת על השניה,
עם קרם טעים באמצע (בסגנון נוגטי, אבל אפשר להשתמש בכל קרם טעים שבא לכן)
ציפוי בגנאש (שוקולד וריץ')
מסגרת מקצפת
הקישוט הוא הדבר המורכב יותר...
לוקחים לוזים שלמים, טבעיים.
מכינים קרמל רותח (למיטב זכרוני רק מסוכר)
מכבים ברגע שמוכן ומורידים מהאש, כדאי לחכות דקה שתיים .
תוחבים קיסם שינים לתוך תחתית הלוז וטובלים בתוך הקרמל,
מרימים את הלוז ונותנים לשובל של הקרמל לזלוג כלפי מטה
כדאי לנסות ליצור חוטים שאינם דקיקים ושבירים מדי (לא שיש על זה מדי שליטה...)
ממשיכים להחזיק כך את הלוז בצורה הזאת (הפוך, כלפי מטה) עד שמקל הקרמל מתייצב
ואז אפשר להפוך ולהניח בזהירות על משטח.
כך עושים עם כל הלוזים.
אם הקרמל לא נתפס ויוצר את החוט, יתכן שהקרמל טיפונת מדי נוזלי עדיין, אפשר לחכות עוד טיפונת
אבל לא מדי הרבה, כי צריך להספיק להכין את כל הלוזים לפני שהקרמל מתקשה...
יתכן שתצטרכי להכין אותם בשתי נגלות...
להשלמת הקישוט תחבתי עיגולי שוקולד (צורת מטבעות) יש לקנות בחנות מוצרי אפיה
לתוך העוגה בזוויות שונות. הדבקתי כדור מטאלי (עם טיפת שוקולד) ליד כל עיגול
והצמדתי את הלוזים עם שוקולד.
:)
 

לבן

משתמש סופר מקצוען
מכירה את הקישוט הזה מהספר של מרילין איילון (האלופה! המתכונים שלה מדוייקים וטעימים!)
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
לא מכינים את זה מסוכר איזומלט?
זה יוצר סוכר יותר גמיש וקל לעבודה
יתכן שאפשר, לא מכירה
אני ראיתי את המתכון דווקא מקרמל
ואני גם יותר אוהבת את הגוון המהמם שלו. האיזומלט הוא שקוף.
 

אביגיל מרים

משתמש חדש
ממליצה לקלות קודם את אגוזי הלוז השלמים
מניחים על מחבת יבשה לגמרי כשהיא לוהטת על האש ומשגיחים שלא ישרפו
כך קולים גם גפרורי שקדים ופרוסות
כדאי להכיר את נוגט גמח מוצרי אפיה בגבעת שאול
סחורה טריה ומתחדשת כל הזמן מביאים מוצרי מותג מעולים
026537343
 

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אהבתי את הלוזים ככה . ניסיתי פעם ומשום מה הקרמל לא נדבק לאגוז
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  18  פעמים

לוח מודעות

למעלה