• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

עוגות/עוגיות עוד אחת שתחזרו לכאן להודות עליה---- עוגת מוקה אגוזי מלך ופיסטוק.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
שווה שווה.
באמת

היום הציצה אלי שוב פחית הקפה בטעם מוקה. זו שהבטחתי לה שבאה לה עדנה.
איכשהו שוב שכחתי ממנה.... ושוב היא היתה עצובה. ודמעות כבר עמדו על קצות עיני הפח שלה.
איך לחשה לי "כבר איבדתי לגמרי את האמון בך..."
זו היתה לחישה ממש עצובה. מהולה בחנק דמעתי.
ריחמתי עליה, על קופסת הפח הזו.
והמצפון שלי החל להכות בי חזק חזק. "איך שוכחים חברים?". "איך שוכחים הבטחות?". תחשבי עליה על פחית המוקה הזו. מרגישה כל כך לבד. עצובה. בדד. בצד. מזמן הבטחת. ושוב שכחת. איך?

שתקתי.
לא היה לי מה לענות מול טענות אלו
אז חיפשתי רכיבים שאולי ירכיבו לי עוגה חדשה עם אבקת הקפה מוקה הזה
והלכתי לשמח את המוקה.

האמת?
היא לא שמחה. היא מ-א-ו-ש-ר-ת!!!
וגם אנחנו כאן בבית
ויש לנו עוגה משובחת לשבת


כן, כן.
ו---קלה להכנה
מאוד.
קערה ומטרפה.
IMG_9253_1024x682.jpg


תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל

לבסיס:
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס אגוז מלך טחון דק
3/4 כוס פיסטוק טחון גס
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
[מעט מים, לפי הצורך ורק אם יש צורך]

לפיזור מעל הבסיס:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן

לשכבת שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חלב סויה/מים
2 כפות אבקת קפה נמס/מוקה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח

לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס פיסטוק טחון גס

שמים בקערה את רכיבי הבסיס. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אם התערובת פירורית, מוסיפים מעט מים. [אבל לא אמורה להיות פירורית בכלל]

מפזרים שוקולד צ'יפס ולוחצים קלות לתוך הבסיס.

שמים בקערה [אותה קערה, אין צורך בשטיפה], את רכיבי השכבה השניה. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
יוצרים מעל לשוקולד צ'יפס.

מפזרים פיסטוק

אופים ב 180 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למדע וקיסם שננעץ במרכזה יוצר יבש. נזהרים שלא לייבש את העוגה יותר מדי.

פורסים רק לאחר התקררות.
שכבת הבסיס מרגישה רטובה עט וכאילו לא מוכנה לפני שמתקררת בגלל השוקולד צ'יפס. לאחר קירור היא מתייצבת.
IMG_9254_1024x682.jpg

IMG_9252_1024x682.jpg
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
נראית משובחת במיוחד!
תודה
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
@ה. בקר ,
דחוף:
אם אני רוצה לעשות בתבנית תנור גדולה- איזה כמות לעשות?
ועוד משהו? כדאי לאפות בתבנית ח"פ או תבנית תנור?
 

מלכה123

משתמש מקצוען
@ה. בקר נראה יפהפה לגמרי!!!!!
מה אפשר לשים במקום פיסטוק? אולי להוסיף אגוזים טחונים, ומלמעלה אגוז גרוס?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר תודה על המתכון!
הכנתי אותה לשבת והשכבה התחתונה לא התייצבה גם לאחר קירור.
מה הסיבה?
מעניין. אצלי התייצבה. היא לא נעשית ממש יבשה כמו בצק פריך, אבל יציבה בהחלט.
אולי כדאי לנסות עוד קצת אפיה. לא יודעת איך זה בתנור שלך
@ה. בקר נראה יפהפה לגמרי!!!!!
מה אפשר לשים במקום פיסטוק? אולי להוסיף אגוזים טחונים, ומלמעלה אגוז גרוס?
אפשר להמיר באגוזים
 

קוי דמיון

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מעניין. אצלי התייצבה. היא לא נעשית ממש יבשה כמו בצק פריך, אבל יציבה בהחלט.
אולי כדאי לנסות עוד קצת אפיה. לא יודעת איך זה בתנור שלך

אפשר להמיר באגוזים
זה מה שאני עשיתי באמת
והיה ממש מוצלח
@ה. בקר רציתי באמת להודות לך מאד על המתכון
הכנתי בשישי אחה"צ בלי ללכלך מיקסר וכולם אהבו והתלקקו

ניסיתי לדמיין איך הטעם עם פיסטוק ,האם יותר מוצלח?
בהזדמנות רוצה לנסות ובלי נדר אחזור לעדכן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
זה מה שאני עשיתי באמת
והיה ממש מוצלח
@ה. בקר רציתי באמת להודות לך מאד על המתכון
הכנתי בשישי אחה"צ בלי ללכלך מיקסר וכולם אהבו והתלקקו

ניסיתי לדמיין איך הטעם עם פיסטוק ,האם יותר מוצלח?
בהזדמנות רוצה לנסות ובלי נדר אחזור לעדכן
משך האפיה משתנה מתנור לתנור. הזמן שאני כותבת הוא מה שלוקח בתנור שלי. אבל בהחלט יתכן שיש תנורים שצריכים עוד קצת אפיה

שמחה שיצא לך טוב ונהניתם.
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@ה. בקר עם קפה גם יוצא טוב או רק עם מוקה?
המתכון נשמע קולע לפנטזיה של עוגה לשבת השבת.
אבל אין לי מוקה, יהיה פחות טעים?
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

סתם אחת

משתמש מקצוען
שווה שווה.
באמת

היום הציצה אלי שוב פחית הקפה בטעם מוקה. זו שהבטחתי לה שבאה לה עדנה.
איכשהו שוב שכחתי ממנה.... ושוב היא היתה עצובה. ודמעות כבר עמדו על קצות עיני הפח שלה.
איך לחשה לי "כבר איבדתי לגמרי את האמון בך..."
זו היתה לחישה ממש עצובה. מהולה בחנק דמעתי.
ריחמתי עליה, על קופסת הפח הזו.
והמצפון שלי החל להכות בי חזק חזק. "איך שוכחים חברים?". "איך שוכחים הבטחות?". תחשבי עליה על פחית המוקה הזו. מרגישה כל כך לבד. עצובה. בדד. בצד. מזמן הבטחת. ושוב שכחת. איך?

שתקתי.
לא היה לי מה לענות מול טענות אלו
אז חיפשתי רכיבים שאולי ירכיבו לי עוגה חדשה עם אבקת הקפה מוקה הזה
והלכתי לשמח את המוקה.

האמת?
היא לא שמחה. היא מ-א-ו-ש-ר-ת!!!
וגם אנחנו כאן בבית
ויש לנו עוגה משובחת לשבת


כן, כן.
ו---קלה להכנה
מאוד.
קערה ומטרפה.
צפה בקובץ המצורף 1705724

תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל

לבסיס:
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס אגוז מלך טחון דק
3/4 כוס פיסטוק טחון גס
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
[מעט מים, לפי הצורך ורק אם יש צורך]

לפיזור מעל הבסיס:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן

לשכבת שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חלב סויה/מים
2 כפות אבקת קפה נמס/מוקה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח

לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס פיסטוק טחון גס

שמים בקערה את רכיבי הבסיס. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אם התערובת פירורית, מוסיפים מעט מים. [אבל לא אמורה להיות פירורית בכלל]

מפזרים שוקולד צ'יפס ולוחצים קלות לתוך הבסיס.

שמים בקערה [אותה קערה, אין צורך בשטיפה], את רכיבי השכבה השניה. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
יוצרים מעל לשוקולד צ'יפס.

מפזרים פיסטוק

אופים ב 180 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למדע וקיסם שננעץ במרכזה יוצר יבש. נזהרים שלא לייבש את העוגה יותר מדי.

פורסים רק לאחר התקררות.
שכבת הבסיס מרגישה רטובה עט וכאילו לא מוכנה לפני שמתקררת בגלל השוקולד צ'יפס. לאחר קירור היא מתייצבת.
צפה בקובץ המצורף 1705740
צפה בקובץ המצורף 1705741
עוד לא ניסיתי את המתכון (בתקוה שיום אחד תזדמן גם לי קופסת מוקה פטפטנית), אבל אני חייבת: הכתיבה שלך זה משהו!!
אני תמיד נהנית לקרוא את ההקדמות למתכונים שלך!! והפעם אפילו הקראתי לבעלי - שלא כל דבר מצחיק אותו - וברח לו ציחקוק (שזה מקביל ל"נשפך מצחוק" אצל אנשים אחרים)..
בקיצור המון תודות על זה. וגם על המתכונים :)
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

IMG_9042_1024x682.jpg

עוגה משובח על שכבת בסיס בצק פריך דק דק, מעל הבסיס שכבה שוקולדית נימוחה ומעליה שכבת עוגה בחושה עם נגיעות קפה.

לא מיקסר!

שווה באמת!


תבנית חד פעמית ענקית.
כוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה


לבסיס הפריך:
4.5 כוסות קמח
3/4 כוס שמן קוקוס או שמן רגיל
3 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס מים, או יותר לפי הצורך שלא יהיה בצק מדי פירורי

מערבבים בקערה ומשטחים בשכבה דקה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

לשכבת השוקולד:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן
1.5 כוסות קמח

באותה קערה, אין צורך לשטוף, טורפים היטב את רכיבי שכבת השוקולד לבלילה אחידה וסמיכה מעט. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
מפזרים 1.5 כוסות שוקולד צ'יפס מעל לשכבת השוקולד.

שוטפים את הקערה.

לשכבת העוגה הבחושה:
3 חלבונים
3 ביצים
3 כפות פודינג וניל
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 ו 1/4 כוסות מים
1 כף אבקת קפה נמס
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

טורפים את כל רכיבי הבחושה בקערה בעזרת טרפה, לבלילה אחידה.
יוצקים בעדינות ממש בעזרת מצקת את הבלילה מעל לשכבת השוקולד והשוקולד צ'יפס. משתדלים בעדינות כדי שלא יתערבב עם שכבת השוקולד. אם נראה שמעט מתערבב, זה בסדר...מעט.

אופים ב 180 מעלות כ-35-40 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.

פורסים לאחר קירור בסכין חדה ומשוננת.
IMG_9040_1024x682.jpgIMG_9039_682x1024.jpg


שבת שלום וחודש טוב.
חודש של שקט ושלווה
חודש של שמחה
חודש של אחדות
חודש של ישועה

הלוואי
מרגישה כבר כמו תקליט שבור, כזה שנתקע וחוזר על אותם הדברים שוב ושוב,
אבל מה ל'שות ואכן שוב יש מקום לכתוב את אותם הדברים-
אז,
גם זו,
עוגה יפה,
קלה מאוד להכנה,
ללא צורך במיקסר,
טעימה,
מפיקה כמות גדולה,
מעולה לאירוח, ולסתם כך כשרוצים לכבד מישהו, או שבת או חג,
וגם סתם, כך, לפנק את בני הבית, ואת בחורי הישיבות היקרים, ששבים הלילה מהישיבה לבינהזמנים.
IMG_9550_682x1024.jpg

תבנית תנור

לבסיס:
2 כוסות קמח
1/2 כוסמסוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
2 כפות פיסטוק טחון
1/2 כוס ריצ'

לבחושה פיסטוק:
6 ביצים + 2 חלבונים שנותרו מהבסיס
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/3 כוס מחית פיסטוק
2/3 כוס ריצ'
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס פיסטוק טחון

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
1 כוס פיסטוק גרוס

הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס לבצק אחיד. משטחים בשכבה אחידה [ודקה...] בתבנית מרופדת בניר אפיה.

באותה קערה טורפים בעזרת טרפה את רכיבי שכבת הבחושה פיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
מקררים

מכינים ציפוי:
ממיסים ריצ' ושוקולד מריר לגנאש אחיד וחלק ומורחים מעל לעוגה.
מפזרים פיסטוק גרוס
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה או לפחות כשהגנאש יבש לגמרי.
IMG_9549_682x1024.jpg
אתמול צדו עיניי מתכון באיזה שהוא עיתון.
היה נראה טוב.
היה נשמע טוב.
החומרים היו לי זמינים.
התמונה נראתה סופק מבטיחה.
אז למה בעצם לא להכין?

בלוטות הטעם שלי כבר הרגישו את הטעם של העוגה.
הכנתי.

האמת-
התאכזבתי.

אני מאמינה שהמתכון מעולה.
כנראה משהו שאני עשיתי היה לא נכון.
אבל תכ'לס התאכזבתי. גם אם זה מעצמי על שלא הצליח כמו שחשבתי וכמו שאמור לצאת, זו אכזבה


העוגה טעימה.
בהחלט.
אבל לא מה שדמיינתי
נצטרך לנסות שוב בהזדמנות אחרת. כי אני בטוחה שזו עוגה טובה ומשהו שאני עשיתי לא היה היה נכון

אבל בינתיים,
העוגה הזו נועדה לשליחה לבית הכנסת שלנו, אמורה היתה להגיע לפיהם של בחורי הישיבות של הקהילה שלומדים גם בבין הזמנים וחוה"מ וקול תורתם ממלא את היכל בית המדרש בקול המתוק ביותר, קול לימוד התורה, ובשבילם, רציתי משהו שאני מרוצה ממנו מלכתחילה.
אז בזמן שהעוגה הנ"ל התקררה והמתינה לפריסה, המצאתי משהו חדש.
נשאתי תפילה, באמת, שהיא תהיה טובה. שתשמח את בחורי הישיבות ותיתן להם מרץ, כח ורצון לעשות שטייגען אמיתי בבית הכנסת גם בבין הזמנים, וחול המועד.

תודה לבורא עולם שהיה בעזרי.
העוגה הצליחה מעל ומעבר ב"ה.
ואני כבר מחכה לשלוח אותה לבית הכנסת בחוה"מ.
IMG_9561_682x1024.jpg

תבנית תנור

לשכבת הבסיס- שוקולד צ'יפס, שכבה דקה ממש

3 ביצים
1 כוסות סוכר לבן
1 כוס סוכר חום, אפשר דמררה
1.5 כפיות שטוחות סודה לשתיה
1 ו 1/4 כוסות שמן
2 כוסות שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני
3.5 כוסות קמח

בין בשכבות:

4-5 כפות ריבת משמש

לשכבת הקפה:
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
4 כפות שטוחות קפה נמס
1 כוס שמן
3/4 כוס ריצ'
1 אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2.5 כוסות קמח

לציפוי:

2 כוסות אבקת סוכר
2 כפיות וניל
1/3 כוס ריצ' גולמי
2 כפות אבקת קפה נמס

הכנה:
מערבבים בקערה [את השכבה הזו אפשר ביד] את רכיבי הבסיס ומשטחים בתבנית תנור מרופדת בניר אפיה בשכבה דקה ואחידה.

מורחים ריבה.

מקציפים במיקסר [בוו בחושות], ביצים שלימות עם סוכר לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
יוצקים מעל לשכבת השוקולד צ'יפס. מוודאים שהבלילה מכסה את כל שכבת השוקולד צ'יפס

אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד ששכבת הקפה יציבה אבל לא יבשה מדי. כזו שקיסם יוצר מנה יבש ולא יותר.

מקררים ומכינים ציפוי:
טורפים במטרפה או מערבבים במהירות הכף את רכיבי הציפוי ומורחים על העוגה.
מקררים. פורסים רק אחרי שהציפוי התייבש. רצוי לאחר הקפאה חלקית.

אפשר לזרות פתיתי שוקולד ולזלף פסים של שוקולד לבן


IMG_9560_682x1024.jpg

בהצלחה לבחורי הישיבות הלומדים גם בבין הזמנים.
לב ליבו של העם היהודי!
יום חמישי.
אני שומעת קולות במטבח.

רכיבים בארון מתווכחים ביניהם.
מתקרבת לארון, מקשיבה.
"הפעם תורי", הקקאו.
"קשקוש, הפעם אני", השוקולד צ'יפס
"אוי באמת, הצחקתם, אני בכלל לא בריב, בכל מקרה אני בפנים", הסוכר הלבן
"מה אתה אומר, מר סוכר לבן, הפעם גם אני בפנים", סוכר חום.
נו, שוין.
אני כבר מכירה את הקולות שלהן. וכבר מזהה אותם. ומבינה כבר מה הם רוצים.
רבים ביניהם מי יזכה לענג אצלינו את השבת.
רכיבי עוגת השוקולד צ'יפס, או רכיבי הבראוניז.

אני מתמהממת.
לא יודעת מה להחליט. לא רוצה לפגוע ברגשותיהם של מוצרים כאלו או אחרים.
רוצה לרצות את כולם.
אבל יודעת שהפעם זו עוגה אחת.

טוב, בסוף לא ממש עוגה אחת.
יצאו 2. כך הוחלט בקבינט השלום. אבל אם כבר שלום, אז מה שלום יש ב-2 עוגות? זה פשוט הפרד ומשול. 2 מדינות ל-2 עמים.
לא. לא שלום.

אז מה עושים?
מלמדים אותם לחיות בשלום בתבנית אחת. ולהעניק זה לזה מהטעמים שלהם וביחד ליצור ישות חדשה של טעמים ומרקמים.
אז זה מה שעשינו

בראונשוצ'יפס
IMG_9002_1024x682.jpg

אחרי שהיא היתה מוכנה, נזכרתי בבלונדשוצ'יפס.. שהם בעצם עוגה די דומה, בהיפוך.
המתכון מעט שונה.

בכולופן, בין אם תכינו את אלו ובין אם את הבלונדשוצ'יפס, תקבלו עוגה מעולה!

מתכון לבראונשוצ'יפס:

תבנית חד פעמית ענקית.

לשכבה התחתונה-
4 ביצים
1 כוס סוכר חום- עדיף כהה, אפשר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן
1.5 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
1 חבילה, 300 גרם שוקולד צ'יפס

לשכבה העליונה-
4 ביצים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כף אבקת אפיה
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
1 ו 1/4 כוסות קמח

הכנה:
מערבבי בקערה את רכיבי השכבה התחתונה.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה, אין צורך לשטוף, מערבבים את רכיבי השכבה העליונה. רצוי במטרפה כדי שהתערובת תהיה אחידה לחלוטין ללא גושי קמח או קקאו. התערובת אמורה להיות סמיכה אבל נשפכת.
יוצקים מעל לשכבה התחתונה. מורחים על פני כל השכבה התחתונה.

אופים ב 180 מעלות 25 דקות עד שהשכבה העליונה יציבה.

פורסים לאחר קירור.

IMG_9003_1024x682.jpg

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה