• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

פסח עוגת שוקולד פונצ'---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
טוב,
אין מה לומר, יצאה מעולה +++

עוגה שיכולה להוות קינוח מושלם בחג.
IMG_8467_1024x682.jpg


מתכון:

מכינים בלילה לעוגת שוקולד לפי המתכון המצורף, בתוספת 1 אבקת אפיה ולא שוקולד צ'יפס. מתכון שלי מחוברת פסח הראשונה.
מכינים פי 1.5 מהמתכן

1713392981130.png


אופים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ושוליים גבוהים, כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
אם העוגה קיבלה בטן, לוחצים עליה בעזרת מגבת בעודה חמה ומורידים לה את הבטן לתוך העוגה.
מקררים.
חוצים את העוגה ל-3 חלקים כך שמתקבלים 3 עוגות עגולות נמוכות.
עוגה אחת מפוררים. רצוי את העוגה שהכי פחות יפה, לרוב יהיה החלק העליון של העוגה.

מכינים את תערובת הפונצ'

ממיסים בסיר:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מעבירים לקערה את העוגה המפוררת ויוצקים מעליה את השוקולד המומס.
מוסיפים 1/2 כוס יין מתוק. האמת שאני שמתי יבש כי לא היה לי מתוק בבית. אבל נראה לי עדיף מתוק.

מערבבים לתערובת רכה ולחה יותר מתערובת כדורי שוקולד. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים עוד מעט יין או מים.

מניחים עוגה אחת בתבנית עגולה נוספת.
משטחים מעליה את תערובת הפונצ' ומכסים בעוגה האחרונה שנותרה.

מכינים ציפוי:
שמים בקערה
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות קקאו
2 כפות מים
2 כפות שמן

מערבבים לקרם אחיד שניתן למריחה.
אם הקרם יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים.

אפשר לקשט באגוזי פקאן סביב קוטר העוגה.

אפשר גם לזלף פסים בצבע בהיר יותר.
באותה קערה של הזיגוג לאחר שרוקנה ולא נוקתה, מוסיפים עוד מעט מים ואבקת סוכר בכמות שבערבוב תקבל מרקם סמיך מספיק לזילוף.
מעבירים לשקית ומזלפים.

מקפיאים.
פורסים למשולשים לפני ההגשה לאחר הפשרה חלקית.

IMG_8465_1024x682.jpg
 

976חני

משתמש מקצוען
טוב,
אין מה לומר, יצאה מעולה +++

עוגה שיכולה להוות קינוח מושלם בחג.
צפה בקובץ המצורף 1631457

מתכון:

מכינים בלילה לעוגת שוקולד לפי המתכון המצורף, בתוספת 1 אבקת אפיה ולא שוקולד צ'יפס. מתכון שלי מחוברת פסח הראשונה.
מכינים פי 1.5 מהמתכן

צפה בקובץ המצורף 1631458

אופים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ושוליים גבוהים, כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
אם העוגה קיבלה בטן, לוחצים עליה בעזרת מגבת בעודה חמה ומורידים לה את הבטן לתוך העוגה.
מקררים.
חוצים את העוגה ל-3 חלקים כך שמתקבלים 3 עוגות עגולות נמוכות.
עוגה אחת מפוררים. רצוי את העוגה שהכי פחות יפה, לרוב יהיה החלק העליון של העוגה.

מכינים את תערובת הפונצ'

ממיסים בסיר:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מעבירים לקערה את העוגה המפוררת ויוצקים מעליה את השוקולד המומס.
מוסיפים 1/2 כוס יין מתוק. האמת שאני שמתי יבש כי לא היה לי מתוק בבית. אבל נראה לי עדיף מתוק.

מערבבים לתערובת רכה ולחה יותר מתערובת כדורי שוקולד. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים עוד מעט יין או מים.

מניחים עוגה אחת בתבנית עגולה נוספת.
משטחים מעליה את תערובת הפונצ' ומכסים בעוגה האחרונה שנותרה.

מכינים ציפוי:
שמים בקערה
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות קקאו
2 כפות מים
2 כפות שמן

מערבבים לקרם אחיד שניתן למריחה.
אם הקרם יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים.

אפשר לקשט באגוזי פקאן סביב קוטר העוגה.

אפשר גם לזלף פסים בצבע בהיר יותר.
באותה קערה של הזיגוג לאחר שרוקנה ולא נוקתה, מוסיפים עוד מעט מים ואבקת סוכר בכמות שבערבוב תקבל מרקם סמיך מספיק לזילוף.
מעבירים לשקית ומזלפים.

מקפיאים.
פורסים למשולשים לפני ההגשה לאחר הפשרה חלקית.

צפה בקובץ המצורף 1631462
@ה. בקר תודה רבה על המתכון נראה מעולה!
נראה לי ימלא נפלא פונקציה של עוגת יומולדת לחוגגת הפסחית שלנו :)
רק לא בטוחה- לתבנית עגולה 26 איזה כמות לעשות? של המתכון המקורי או פי 1.5?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר תודה רבה על המתכון נראה מעולה!
נראה לי ימלא נפלא פונקציה של עוגת יומולדת לחוגגת הפסחית שלנו :)
רק לא בטוחה- לתבנית עגולה 26 איזה כמות לעשות? של המתכון המקורי או פי 1.5?
פי 1.5
תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ עם שוליים גבוהים
 

רכבת

משתמש פעיל
@ה.בקר לגבי המתכון של העוגת שוקולד שצרפת כבסיס
מה המתכון לזיגוג שוקולד?
תודה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

תפוחה

משתמש מקצוען
העני תודה על המתכון!
שאלה לגבי הזיגוג
מה אמור לצאת ממנו?
מרקם חלק?
כי א"כ ממש לא יצא לי ככה...
מה שכתבת זה אכן הכמויות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני תודה על המתכון!
שאלה לגבי הזיגוג
מה אמור לצאת ממנו?
מרקם חלק?
כי א"כ ממש לא יצא לי ככה...
מה שכתבת זה אכן הכמויות?
מרקם חלק ומבריק

תנסי מים רותחים. אני לא שמה רותחים כי התרגלתי כבר לערבב ממש מהר וחזק. אבל מים רתחים יעזרו לך שלא יהיו גושים
 

Malki.A

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
@ה. בקר תודה רבה על המתכונים המיוחדים
אני משתמשת בהם כל שנה ב"ה לחגיגות היום הולדת שלנו...

בקשר לעוגה - למה צריך להקפיא אותה?
 

משר

משתמש חדש
טוב,
אין מה לומר, יצאה מעולה +++

עוגה שיכולה להוות קינוח מושלם בחג.
צפה בקובץ המצורף 1631457

מתכון:

מכינים בלילה לעוגת שוקולד לפי המתכון המצורף, בתוספת 1 אבקת אפיה ולא שוקולד צ'יפס. מתכון שלי מחוברת פסח הראשונה.
מכינים פי 1.5 מהמתכן

צפה בקובץ המצורף 1631458

אופים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ ושוליים גבוהים, כשעה עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
אם העוגה קיבלה בטן, לוחצים עליה בעזרת מגבת בעודה חמה ומורידים לה את הבטן לתוך העוגה.
מקררים.
חוצים את העוגה ל-3 חלקים כך שמתקבלים 3 עוגות עגולות נמוכות.
עוגה אחת מפוררים. רצוי את העוגה שהכי פחות יפה, לרוב יהיה החלק העליון של העוגה.

מכינים את תערובת הפונצ'

ממיסים בסיר:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

מעבירים לקערה את העוגה המפוררת ויוצקים מעליה את השוקולד המומס.
מוסיפים 1/2 כוס יין מתוק. האמת שאני שמתי יבש כי לא היה לי מתוק בבית. אבל נראה לי עדיף מתוק.

מערבבים לתערובת רכה ולחה יותר מתערובת כדורי שוקולד. אם התערבות יבשה מדי מוסיפים עוד מעט יין או מים.

מניחים עוגה אחת בתבנית עגולה נוספת.
משטחים מעליה את תערובת הפונצ' ומכסים בעוגה האחרונה שנותרה.

מכינים ציפוי:
שמים בקערה
200 גרם אבקת סוכר
3 כפות קקאו
2 כפות מים
2 כפות שמן

מערבבים לקרם אחיד שניתן למריחה.
אם הקרם יבש מדי מוסיפים עוד מעט מים.

אפשר לקשט באגוזי פקאן סביב קוטר העוגה.

אפשר גם לזלף פסים בצבע בהיר יותר.
באותה קערה של הזיגוג לאחר שרוקנה ולא נוקתה, מוסיפים עוד מעט מים ואבקת סוכר בכמות שבערבוב תקבל מרקם סמיך מספיק לזילוף.
מעבירים לשקית ומזלפים.

מקפיאים.
פורסים למשולשים לפני ההגשה לאחר הפשרה חלקית.

צפה בקובץ המצורף 1631462
איך ממירים את השוקולד בקקאו
אנחנו לא משתמשים בשוקולד בפסח...
 

משר

משתמש חדש
יו הני מחכה לתשובה שלך ( או של מישהי אחרת), מה עושים כדי להמיר שוקולד מריר בקקאו -אני לא משתמשת בו בפסח. ניסיתי בקקאו וסוכר ולא תמיד הצליח
אשמח ליחס מדויק למי שיש
והעוגה נראית מעולה אפשר לעשות אותה גם בתבנית מלבן כפרוסות מרובעות?
תודה על כל המתכונים הברורים, הזמינים והמיוחדים בטעמם!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

משובחת. טעימה. חגיגית.
והכי חשוב- למרות שנראית מורכבת, היא רק נראית.
קלה להכנה.
IMG_9543_682x1024.jpg
לעוגה:

10 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
4 כפות שמן
קמצוץ מלח
2 סוכר וניל
3 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות קקאו


לקרם:
1 ריצ' 250 מ"ל
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער [כרמית, פרווה]
3 כפות אבקת פודינג בטעם פירות יער
1 כף שמן

לציפוי:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
100 גרם שוקולד לבן פרווה
3 כפות ריצ'


מקציפים חלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף קשה.

בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר לקבלת תערובת במרקם קצפי ובהיר.
מוסיפים שמן.
מקפלים עם החלבונים.
מוסיפים בהקצפה נמוכה ביותר קמח, אבקת אפיה, וניל ומלח

מחלקים לשליש ושני שליש.
שליש יוצקים בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה

לשני שליש הנותרים מוסיפים אבקת קפה נמס ושוב מחלקים ל-2.
מחצית יוצקים לתבנית A4 מרופדת בניר אפיה

למחצית הנותרת [מהשני שליש], מוסיפים קקאו ויוצקים לתבנית A4 נוספת, שלישית, מרופדת בניר אפיה.
אופים את העוגות כ-18-20 דקות עד שהן אפויות ויציבות.
מקררים את העוגות.

מכינים קרם:
מקציפים ריצ' לקצף יציב
ממיסים שוקולד בטעם פירות יער עם שמן ומוסיפים לריצ' המוקצף. מוסיפים פודינג. מערבבים לקרם חלק.

מרכיבים את העוגה:
השכבה התחתונה היא העוגה הכהה.
מורחים מעליה מחצית מהקרם
מחלצים בזהירות את העוגה בגוון החום בהיר ומניחים מעל לקרם. מורחים את יצרת הקרם ומסיימים בעוגה הלבנה.

מכינים ציפוי:
ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים על העוגה. מורחים על כל העוגה

אפשר לקשט בזילופים של שוקולד בטעם פירות יער ו/או שוקולד מריר.

מקפיאים.
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה בסכין חדה ולא משוננת.
עוגת קרמבו מאתר פודיק
עוגה שאי אפשר לעצור אחרי ביס אחד מניסיון

לתחתית העוגה
2 ביצים L
75 גרם כוס שמן (שליש כוס)
1 כוס סוכר חום (בנפרד 180 מ"ל)
2 כפות חלב
100 גרם קמח לבן (כחצי-שלושתרבע כוס בנפח 240 מ"ל)
4 כפות קקאו הולנדי
1 כפית אבקת אפייה
1 קמצוץ מלח
1 חפיסת שוקולד מריר איכותי קצוצה
לקרם וניל
2 שמנת מתוקה 32%-38% (סה"כ 500 גרם)
0.5 כוס חלב 120 מ"ל
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל צרפתי
1 כפית מחית וניל
1 כף אבקת סוכר
לגנאש שוקולד מלמעלה
150 מ"ל שמנת מתוקה 32% (חצי כוס + 2 כפות)
150 גרם שוקולד מריר (חפיסה וחצי)


אופן ההכנה
1
חימום תנור וטיפול בתבנית
מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון משמנים תבנית 26 ומרפדים בנייר אפייה.

2
הכנת תחתית העוגה
לקערה מוסיפים את כל המצרכים שכתובים למעלה עבור תחתית העוגה: הביצים השמן הסוכר החלב הקמח הקקאו הולנדי אבקת האפייה קמצוץ המלח והשוקולד המריר הקצוץ ומערבבים היטב עד שאין גושים.

3
אפיית התחתית
מעבירים לתבנית האפייה מיישרים ואופים בתנור כ-25 דקות עד שקיסם נכנס ויוצא עם מעט פירורים לחים, מוציים ונותנים לזה להתקרר לגמרי.

4
לקרם וניל
לקערה מוסיפים את השמנת המתוקה החלב האינסטנט פודינג וניל צרפתי, מחית הוניל ואבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקרם על גבי בסיס העוגה שהתקרר ומיישרים, מעבירים למקפיא לכשעה.

5
הכנת הגנאש ושלב סופי
מכינים את גנאש השוקולד: ממיסים בשיטת בן מארי או בתוך קלחת 150 גרם שמנת מתוקה ו-150 גרם שוקולד מריר עד להמסה מוחלטת ושהתערובת חלקה ללא גושים ונותנים להצטנן מעט. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את הגנאש, מיישרים הכל בעדינות מכסים ומעבירים למקרר לכ-3 שעות או לילה. בתיאבון

לא צילמתי כשהכנתי, אז הבאתי תמונה מהאתר שלו
מה עוד צריך בשביל ביס מתוק לברכת שהכל?
כלום.
הן כל כך אלגנטיות הקוביות האלו.
הלוזים משובצים בהם כמו יהלומים
והטעם-
שילוב של שוקולד ונוגט, עם קרנצ'יות של פצפוצי אורז והיהלומים הקטנים האלו, הלוזים.

IMG_9554_682x1024.jpg

תבנית A4

לבסיס:
5 כוסות פצפוצי אורז טחונים חלקית, אפשר לרסק מעט בשקית בעזרת מערוך
200 גרם שוקולד מריר
1 כוס ריצ'
4 כפות גדושות קרם נוגט
1 כוס קרוקנט לוז

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס ריצ'
2 כפות קרם נוגט
1 כוס אגוזי לוז מולבנים, חצויים

לקישוט שוקולד לבן + מעט קרם נוגט

ממיסים שוקולד עם ריצ' לגנאש חלק.
שמים את פצפוצי האורז בקערה ויוצקים מעליהם את הגנאש. מוסיפים קרם נוגט וקרוקנט. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
משטחים במהודק ממש בתבנית A4. מניחים שקית או ניר אפיה על התערובת ומהדקים ממש בעזרת הידיים.

אם התערובת יבשה מדי [תלוי בפצפוצי האורז], מוסיפים עוד מעט ריצ' שיהיה במרקם לא יבש, כזה שניתן לשטח. אבל לא ממש רטוב.

מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם ריצ' וקרם נוגט.
מוסיפים אגוזי לוז לקרם השוקולד ומערבבים.
יוצקים על הבסיס שבתבנית ומורחים על כל הבסיס. דואגים שהלוזים יכסו את כל אזורי העוגה ולא יתרכזו רק באזור אחד.

מקפיאים להתקשות חלקית
פורסים לקוביות קטנות, בסכין חדה ומשוננת, טבולה במים חמים

מאחסנים בהקפאה, או במקרר בקופסא אטומה
 תגובה אחרונה 
בזמן כזה,
מכינים עוגה קלה להכנה, מהירה, אבל--- טעימה.

אז כשנשמע שהמשיח בא, ותשעה באב יהפוך ליום חג, בעז"ה, עוד השנה, תכינו אותה.
היא מעולה.
טעימה
לא יבשה [אם לא תאפו אותה יותר מדי ותייבשו אותה...]

עוגת שיש קפה ושוקולד
IMG_9360_533x800.jpg

2 תבניות אינגליש

אין צורך במיקסר


6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
1 כוס חלב סויה [או חלב לחלבי, או מיץ תפוזים או מים]
2 אבקת אפיה
2 כפות גדושות קפה נמס
1/4 שמן
1/4 מים
2 כפות קקאו

טורפים ביצים שלימות בעזרת מטרפה יחד העם הסוכר, בקערה גדולה. מוסיפים שמן [1 כוס], טורפים. מוסיפים קמח, חלב סויה, אבקת אפיה, 2 כפות גדושות אבקת קפה נמס וטורפים לבלילה אחידה ללא גושים.
יוצקים 3/4 מהכמות ל-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה.

לרבע הנותר מוסיפים את רבע הכוס הנוסף של השמן ושל המים ואת הקקאו.
מערבבים היטב.
מזלפים למרכז העוגה בפס לאורך העוגה- בשתי התבניות

אופים ב 180 מעלות חצי שעה.
לאחר חצי שעה בודקים אם העוגה יבשה. ברגע שהיא יבשה ועובר א מבחן הקיסם מוציאים מהתנור.


אפשר להכין בתבנית A4.
אפשר לזגג בזילופים של זיגוג קפה:
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף שמן
1 כפית אבקת קפה נמס

IMG_9359_533x800.jpg



והלוואי ונזכה לאכול ממנה עוד השנה בחג תשעה באב.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה