את השוקולד הזה, ראיתי על המדף בסופר בזמן שערכתי קניה.
.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.
ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני
בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...
אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.
אז נתחיל?
מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]
מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים
לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי
לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]
אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]
לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]
לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה
[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]
הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.
מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.
טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.
לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.
ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....
ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל
אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.
ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני
בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...
אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.
אז נתחיל?
מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]
מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים
לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי
לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]
אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]
לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]
לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה
[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]
הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.
מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.
טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.
לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.
לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.
ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....
ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל
אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.