• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

חלבי עוגת מוס גבינה ללא אפיה ב-2 טעמים--

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
את השוקולד הזה, ראיתי על המדף בסופר בזמן שערכתי קניה.
1717451005512.png
.
לא אחת כמוני, תראה ולא תיקח.
אז לקחתי. 3 יחידות. שיהיה.
עוד רגע שבועות
ובטוח אמצא מה לעשות עם זה.

ואכן,
מוכרחה לציין שאחרי שהכנתי יש מסקנות כדי שלכם יצא יותר יפה....אבל המתכון לא משתנה אז בכל זאת, ודווקא כי אני אוהבת להביא תמונות אותנטיות ולא כאלו שעברו תיקונים-עיבודים וכל מיני מהסוג הזה, בחרתי להביא את התמונה כמו שהיא.
אז מה אם היא נראית כמוכת הלם?
גם אני :)
IMG_9009_1024x682.jpg


בסוף המתכון אסביר מה לא לעשות כדי שהיא תצא יפה יותר, עם ציפוי אטום יותר וחיתוך מדוייק יותר...

אבל לפני המתכון, כבר כשלקחתי את השוקולד ההוא מהמדף ידעתי שיש מי שלא יאהב וירצה את הטעם הוונילי הרגיל והבנאלי במקצת.
בשביל אלו הכנתי את אותה עוגה, רק כולה במוס גבינה ווניל-
IMG_9004_682x1024.jpg


זהו,
עכשיו שאני בטוחה שכולם יהיו מרוצים, הנה המתכון.
המתכון הוא אותו מתכון...רק שלמוס הורוד יש תוספת יותר מהלבן.

אז נתחיל?

מתכון ל-2 תבניות אינגליש.
[המתכון כאן הוא לתבנית אחת מכל סוג, אפשר להכפיל את כמויות התוספת לבסיס המוס בדביל להכין רק טעם אחד]

מוס בסיס:
1 שמנת מתוקה 500 מ"ל
750 גרם גבינה 5%
2 פודינג וניל
100 גרם אבקת סוכר
ביסקוויט שוקולד- או אחר.
חלב להרטבת הביסקוויטים

לטעם ווניל:
200 גרם שוקולד לבן חלבי

לטעם פירות יער:
150 גרם תותים טחונים דק עם שליש כוס חלב
200 גרם שוקולד בטעם פירות יער של כרמית [לטעם פירות יער]

אם רוצים 2 תבניות של אותו טעם- מכפילים את כמות התוספת לטעם הרצוי ומוסיפים למוס הבסיס.
[אני שמתי באחד רק ווניל ובשני שכבה אחת של פירות יער ונשאר לי פירות יער ששמתי בכוסיות...]

לציפוי:
טעם ווניל- גנאש שוקולד חלב:
150 גרם שוקולד חלבי
125 מ"ל שמנת מתוקה
50 שוקולד כלשהו משובח לפיזור מעל לגנאש [אני השתמשתי בשוקולד חצי חצי- 2 שכבות חלבי ולבן]

לטעם פירות יער:
150 גרם שוקולד בטעם פירות יער
50 מ"ל שמנת מתוקה

[מהציפוי גם כמות אחת אמורה להספיק ל-2 פסים בשכבת ציפוי דקה]


הכנה:
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים אבקת סוכר, גבינה ופודינג. מחלקים את מוס הבסיס ל-2
לחצי אחד מוסיפים את התוספת למוס ווניל ולחצי השני את התוספת למוס פירות יער.

מכינים 2 תבניות אינגליש. אין צורך בניר אפיה.

טובלים ביסקוויטים בחלב. לשכבה הראשונה צריך 3.5 ביסקוויטים לכל תבנית.
מסדרים אותם לאורך התבנית. לרוחב הם לא נכנסים בשכבה זו מכיוון שהתבנית צרה יותר למטה.
בתבנית אחת מורחים מוס ווניל על העוגיות בשכבה בגובה של כ-1.5 ס"מ. בתבנית שניה מוס פירות יער. מכסים בשכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. בשכבה זו 5 ביסקוויטים לרוחב.
שוב מורחים מוס בטעם המתאים. מכסים בשכבת נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, שוב לרוחב. 5 ביסקוויטים.
מכסים בשכבת מוס שלישית . מורחים בקו ישר. מכסים בשורה אחרונה של 2 ביסקוויטים טבולים בחלב.
מעבירים להקפאה.

לאחר הקפאה טובה. מכינים ציפוי.
ממיסים את רכיבי הציפוי המתאים לטעם, לגנאש חלק. [טעות שלי בגנאש פירות יער ששמתי יותר מדי שמנת ביחס לשוקולד וכן הוא קצת שקוף. במתכון כבר כמות מתוקנת].
מחלצים מהתבנית. אפשר לחתוך מעט את התבנית באחת הפינות בעזרת מספריים ואז המוס יוצא בקלות.
מניחים על מגש.
בעזרת כף מורחים גנאש באופן שייזל מעט לצדדים.
מחזירים להקפאה. רצוי בקופסא לרולדה. מוציאים מההקפאה ומעבירים למקרר כחצי שעה לפני ההגשה.

לשוקולד שמעל לגנאש במוס הווניל- קוצצים את השוקולד בסכין לחתיכות קטנות ולא סימטריות. מפזרים על הגנאש בעודו רטוב.


ומה עוד לא תעשו כמוני כדי שיצא לכם יפה יותר מבתמונה [בנוסף לציפוי פירות יער שכבר תקינתי כמויות במתכון]?
אל תתפתו לפרוס כשעוגת המוס קפואה מדי. אם תבדקו תראו שבתמונה של המוס פירות יער איבדתי את הסבלנות ופרסתי כשהיה קפוא קצת יותר מדי והחיתוך החלק התחתון לא משהו ....

ועוד משהו,
אפשר להכין בכוסיות.
את הביסקוויטים טוחנים ושמים כפית בתחתית כל כוסית קינוח. מעל לביסקוויטים הטחונים מוס ווניל ומעליו מוס פירות יער. מוותרים על הגנאש. מקשטים בתלתלי שוקולד פירות יער. או תלתלי שוקולד משובח מכל סוג אם מכינים רק מוס ווניל

אה, ועוד משהו,
אפשר להמיר את שוקולד פירות היער לשוקולד חלב רגיל או שוקולד פיסטוק [של כרמית] ואז אין צורך בתותים. אם מוסיפים שוקולד פיסטוק, כדאי להוסיף 1 כוס פיסטוק קצוץ דק.
 

שאילתה

משתמש פעיל
יוצרי ai
וואאוו
איך את משקיעה בשבילינו בפירוט והסבר!
זה ממש לא מובן מאליו!!! אז תודה רבה!
נראה יפה ובטוח גם טעים!
 

שמחה ד

משתמש רשום
לבסיס, אפשר לפורר את הבסקוויטים במקום לשים שלמים ?
מה עם החלב לעבב יחד או רק בסקוויטים מפוררים בלי החלב ?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לבסיס, אפשר לפורר את הבסקוויטים במקום לשים שלמים ?
מה עם החלב לעבב יחד או רק בסקוויטים מפוררים בלי החלב ?
פחות יתפוס אם תפוררי. ולא בטח לא לערבב פירורים על החלב. תקבלי דייסה
 

צלמת סופר מקצועית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
השוקולד הזה הוא באמת טוב?

פעם אחת החלטתי לנסות לעשות עם שוקולד של כרמית מוס
וכל השוקולד שקע למטה ורק הקצף נשאר למעלה
פעם ראשונה שקרה לי דבר כזה...

תמיד אני משתמשת בשל עלית ובחיים זה לא קרה לי...

זאת פרסומת??
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

פגשתי היום ידידה.
היא שאלה אותי אם אפשר להכין עוגת גבינה ביסקוויטים עם שמנת חמוצה במקום שמנת מתוקה.
האמת שלא ידעתי מה לענות לה, מכיוון שאני לא אוהבת לומר כן או לא כשמדובר במשהו שלא ניסיתי באופן אישי.
"יודעת מה", אמרתי לה, "אנסה היום להכין כזו עוגה, נראה איך ילך, אעדכן אותך".

בסופו של דבר, התשובה היא כן, אפשר!

היא לא כאן הידידה אז היא תקבל עדכון במייל, אבל על הדרך תהנו גם אתם.

IMG_9028_1024x682.jpg

בתמונה לא משהו כי פרסתי מוקדם מדי....חוסר הסבלנות שלי תמיד בעוכריי....
לו הייתי מחכה עוד קצת, היו השכבות הרבה יותר יפים וברורים, אבל לא נורא


מתכון לתבנית A4.
אפשר להכין חצי כמות ל-2 תבניות אינגליש קצרות.

1.5 קילו גבינה לבנה 5%
18 כפות פודינג וניל, או 3 חבילות קטנות.
2 שמנת חמוצה [באחוזי שומן מעל 15%]
100 גרם אבקת סוכר

ביסקוויטים- כדאי ב-2 צבעים
חלב לטבילת הביסקוויטים

שוקולד משובח

מכינים את קרם הגבינה:
מערבבים בקערה גדולה, בעזרת מטרפה את כל הרכיבים לקרם אחיד.

מתחילים להרכיב את העוגה:
טובלים ביסקוויטים בהירים בחלב ומסדרים בתבנית בצפיפות.
מורחים שליש מהקרם על הביסקוויטים הבהירים.

טובלים ביסקוויטים כהים בחלב ומסדרים מעל לקרם בצפיפות.
מורחים שליש נוסף של קרם מעל לביסקוויטים הכהים.

טובלים ביסקוויטים בהירים בחלב ומסדרים בצפיפות מעל לקרם.
מסיימים בשכבת קרם אחרונה.

לקישוט:
קוצצים גס 200 גרם שוקולד משובח מכל סוג. אני השתמשתי בטבלה של אצבעות פסק זמן שוקולד לבן עם וופל במילוי קרם אגוזי לוז.

אפשר גם לזלף גנאש לפני הקישוט בשוקולד [נשאר לי ממשהו אחר :) ]

מקפיאים את העוגה להתייצבות.
מוציאים מההקפאה כשעתיים לפני ההגשה ומעבירים למקרר.
פורסים בסמוך להגשה.
בדיוק כמו אחותה הגדולה, זו:

היום נולדה אחות במטבח, גוונים אחרים, מעורבת כהה ובהיר, בטעמים של קפה במקום חלווה.
יפה באמת, פוטוגנית, טעימה, נפרסת בקלות, מניבה כמות גדולה במינימום עבודה.
שווה.
באמת.

קבלו אותה
ושיהיה במזל טוב!

IMG_9520_682x1024.jpg45

יש בעוגה הרבה שוקולד.
אבל- היא מניבה כמות גדולה.
והיא כזו שלא מכינים לסתם שבת, אבל לחגים....!!!


תבנית חד פעמית ענקית

80 ביסקויטים מרובעים. 40 כהים ו-40 בהירים אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]

למילוי:
500 גרם מטבעות שוקולד לבן פרווה
1 ריצ' קטן
200 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
2 כפות אבקת קפה נמס

לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם מטבעות שוקולד לבן
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו

לקישוט:
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
טיפה שמן

הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים את רכיבי המילוי להמסה מלאה תוך כדי ערבוב. מתקבל קרם שוקולד בגוון עמוק של קפה כהה
לאחר שנמס, מסירים מהאש. מומלץ להעביר טחינה בבלנדר מוט לאחר ההסרה מהאש.

מרכיבים את העוגה
טובלים 20 ביסקויטים כהים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.

מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.

מסדרים שכבת ביסקויטים בהירים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.

מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים, הפעם כהים, טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]

מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה, בהירים [טבולים בקפה]

מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה

לקישוט:
ממיסים מטבעות שוקולד קפוצ'ינו עם חצי כפית שמן ומזלפים פסים.
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות או מלבנים תלוי בגודל החיתוך
בדיוק כמו אחותה הגדולה, זו:

היום נולדה אחות במטבח, גוונים אחרים, מעורבת כהה ובהיר, בטעמים של קפה במקום חלווה.
יפה באמת, פוטוגנית, טעימה, נפרסת בקלות, מניבה כמות גדולה במינימום עבודה.
שווה.
באמת.

קבלו אותה
ושיהיה במזל טוב!

IMG_9520_682x1024.jpg

יש בעוגה הרבה שוקולד.
אבל- היא מניבה כמות גדולה.
והיא כזו שלא מכינים לסתם שבת, אבל לחגים....ובייחוד לסוכות שבה מארחים בסוכה ויש ענין בברכת "ליישב"!!!


תבנית חד פעמית ענקית

80 ביסקויטים מרובעים. 40 כהים ו-40 בהירים אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]

למילוי:
500 גרם מטבעות שוקולד לבן פרווה
1 ריצ' קטן
200 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
2 כפות אבקת קפה נמס

לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם מטבעות שוקולד לבן
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו

לקישוט:
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
טיפה שמן

הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים את רכיבי המילוי להמסה מלאה תוך כדי ערבוב. מתקבל קרם שוקולד בגוון עמוק של קפה כהה
לאחר שנמס, מסירים מהאש. מומלץ להעביר טחינה בבלנדר מוט לאחר ההסרה מהאש.

מרכיבים את העוגה
טובלים 20 ביסקויטים כהים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.

מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.

מסדרים שכבת ביסקויטים בהירים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.

מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים, הפעם כהים, טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]

מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה, בהירים [טבולים בקפה]

מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה

לקישוט:
ממיסים מטבעות שוקולד קפוצ'ינו עם חצי כפית שמן ומזלפים פסים.
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות או מלבנים תלוי בגודל החיתוך

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה