עוגת יומולדת לאחיינית :)

שיר ה

משתמש פעיל
*מכמות זו של הבצק יוצאת עוגה די קטנה, בערך גודל של A4. אני הכפלתי החומרים ב 1.5

מתכון:

לבצק פריך שקדים:
180 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
(מולבנים)
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
1 ביצה
גרידת לימון מלימון בינוני
(אני לא משתמשת מטעמי כשרות. סחטתי מעט מיץ לימון)
קורט מלח

לקרם:
250 גרם גבינת שמנת טבעית
(במתכון היה כתוב גבינת מסקרפונה, אני לא משתמשת)
2 כפות סוכר (שמתי יותר, תטעמו ותחליטו)
כפית תמצית וניל (כנ"ל)
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, מלח, אבקת סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים גרידת לימון וביצה ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה.
(ניתן להכין את הבצק גם ביד)

בשלב זה ניתן להדפיס אות/ספרה/צורה שאותה אנו רוצים להכין, ולגזור אותה.
או פשוט להשתמש ב'שבלונה' כלשהי שיש לנו. במקרה שלי מגש עגול וצלוחית קטנה לחור במרכז :)

לאחר קירור מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפיה לעלה דק (ניתן לקמח מעט למניעת הידבקות), מניחים את ההדפס/שבלונה על הבצק וחותכים בסכין חד מסביב.
אופים כ15 דקות עד להזהבה יפה. כל תנור שונה ברמת החום שלו, תעקבו אחרי האפיה ושימו לב להוציא בזמן, שלא ישחים יותר מדי.
נוציא ונחכה לצינון מוחלט

** טיפ שלי **
לקרר את הבצק לאחר הרידוד כדי שהחיתוך יתבצע בצורה חלקה ומדוייקת
*וגם* לפני האפיה, כדי שישמור על צורתו ולא ימס /יתפשט מהר מדי בתנור
פשוט להחליק את נייר האפיה על משטח קשיח, ולהכניס למקרר/מקפיא לכמה דקות
בזמן העבודה שלנו איתו הבצק מתחמם ומתרכך. אם נקרר אותו הוא יתייצב בחזרה.

הקרם:
מכניסים למיקסר עם מקצף בלון את גבינת השמנת ומקציפים מעט לריכוך. מוסיפים סוכר ותמצית וניל.
מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים להקציף לקרם יציב.
מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק. מזלפים נשיקות על גבי אחת הספרות, מרימים(בזהירות!) ספרה נוספת ומניחים מעל, מזלפים מעליה את שאר הקרם. מסדרים מלמעלה פירות/ ממתקים/ פרחים כיד הדמיון ושומרים בקירור.

הערות:
* אם אין לך שקדים טחונים אפשר להכין גם בצק פריך רגיל
* אין גבינת שמנת? אפשר להחליף בעוד שמנת מתוקה, להקציף עם כארבע כפות פודינג וניל וכף סוכר, עד שמתקבל קרם יציב. שימו לב להקציף את הקרם כך שיהיה יציב במיוחד, אך הזהרו מהקצפת יתר.

בהצלחה :)
 
נערך לאחרונה ב:

שרה מגן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית

rivkic

App.Up.Go! -פיתוח תוכנות / אתרים מורכבים / קורסים
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
D I G I T A L
איזה יופי!
ממש אהבתי,
אסטטי ומגרה
 

רוקי

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
תודה. והכל מפורט בצורה כ"כ מיוחדת. אם עד עכשיו כשראיתי כאלו עוגות הייתי לוקחת צעד אחורה...;)
עכשיו ממש מתחשק לי לנסות...
 

BRACHY

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ואוו איזה עוגה מושקעת!!
אהבתי מאד

תודה על השיתוף.
 

נ.ה

משתמש חדש
אני מחפשת את הכיתוב של אשת חיל-שניתן להדפיס אותו על דף אכיל.
למי שיש אשמח
 

רות נזרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
היי גם אני הכנתי את העוגה ליום הולדת של אחיין תודה ל @שיר ה
מתכון מעולה !! D38A7283 (1).jpg
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
גיריתן אותי לנסות..
יש גרסה פרווה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה