עוגות/עוגיות עוגיות שוקולד צ'יקצ'קיות בכלי אחד !

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בא לכם משהו טעים בצ'יק ?
יש אורחים בדרך ?
זה המתכון בשבילכם!
הכל בכלי אחד, לא צריך להקציף חמאה ועניינים. המסה, ערבוב קל, גלגול ולתנור ואפילו בתנור זה ל-8 דק' בלבד......
אם תשתמשו בכוסות חד"פ, תלכלכו רק סיר ומטרפה.

המתכון הפעם הוא בעקבות המון ניסוי/טעיה/תהיה אישיים שלי. בסוף יצא משהו הראוי להתכבד בו.

הערה חשובה: שימו לב להמיס את חמאה בסיר גודל שיתאים לערבוב של כלללל התערובת. ככה לא תצטרכו ללכלך גם קערה.

רכיבים ל-35 עוגיות:
130 גר' שוקולד מריר (חפיסה + כמה קוביות).
100 גר' חמאה/נטורינה.
1 ביצה L.
2 כוסות קמח.
1/2 - 3/4 כוס אבקת סוכר (תלוי באחוז מוצקי הקקאו בשוקולד שלכם).
1 שקיק א. אפיה.
2 קורט מלח.

אופן ההכנה:
0. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד על אש קטנה לתערובת חלקה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החומרים באמצעות ערבוב מהיר במטרפה בסדר הבא: אבקת סוכר, ביצה, מלח, א. אפיה וקמח.
כשהערבוב מתחיל להכאיב את הידיים וזה כבר נהיה במרקם בצקי, אתם מוזמנים לעבור לערבוב בכף היד רק עד לאחידות התערובת.
3. לוקחים מהתערובת כדורים בגודל של קצת פחות מאגוז מלך, מגלגלים ומניחים על התבנית המרופדת. לא צריך מרווחים גדולים.
בתבנית תנור סטנדרטית יוצא 4 שורות של 5 כדורים האחת. העוגיות תופחות לגובה ולא מתפשטות לצדדים המון כמו הרבה עוגיות אחרות עם חמאה....
4. אופים 8 דק'. העוגיות נסדקות מעט ועדיין רכות. לא להתפתות להשאיר אותן עוד דקה. מצננים על נייר האפיה ושומרים בקופסא אטומה.
סה טו.
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
וואו ממש בא לי להכין
עכשיו כבר מאוחר,
אשמח שתתייגי אותי במוצאי החג או ביום שלישי שאכין
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
איפה נרשמים לאירוח ׳אצליכם-המורחבת׳ - בשביל החגים הבאים?
#אני_רק_שאלה
מה השאלה ?
אצל שירה

אבל שתהיי בעניין,
לא יכולה להבטיח במעמד ההרשמה גם קבוצת תמיכה לשומרי משקל לאחרי החגים :cautious:
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הכנתי לשבת, זה בדיוק סוג העוגיות שאני אוהבת.
לא מלכלכות את הידים ואת הקערה כמעט (איזה קערה? הכל באותו סיר) ולא מתישות את החיים.
תודה רבה!!
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הכנתי לשבת, זה בדיוק סוג העוגיות שאני אוהבת.
לא מלכלכות את הידים ואת הקערה כמעט (איזה קערה? הכל באותו סיר) ולא מתישות את החיים.
תודה רבה!!
תודה רבה @sparrow bird העוגיות יצאו מעדן.
הכנתי אותן ליום הולדת מחר, נס שהכפלתי כמויות ומקווה שישאר משהו...

תודה גם ל @תמנונה על היעוץ און ליין מהנסיון :)
ותודה ל @shira bira שבגללה הבנתי שיש כאן מתכון שמומלץ לנסות ;)
איזה כיף!
היה שווה את המלא ניסיונות נפל עם עוגיות דלילות מידי/אפויות מידי/עם סוכר רגיל(לא משהו)
קיצר הבנתן את הרעיון...
 

hilasg

משתמש פעיל
תמ
בא לכם משהו טעים בצ'יק ?
יש אורחים בדרך ?
זה המתכון בשבילכם!
הכל בכלי אחד, לא צריך להקציף חמאה ועניינים. המסה, ערבוב קל, גלגול ולתנור ואפילו בתנור זה ל-8 דק' בלבד......
אם תשתמשו בכוסות חד"פ, תלכלכו רק סיר ומטרפה.

המתכון הפעם הוא בעקבות המון ניסוי/טעיה/תהיה אישיים שלי. בסוף יצא משהו הראוי להתכבד בו.

הערה חשובה: שימו לב להמיס את חמאה בסיר גודל שיתאים לערבוב של כלללל התערובת. ככה לא תצטרכו ללכלך גם קערה.

רכיבים ל-35 עוגיות:
130 גר' שוקולד מריר (חפיסה + כמה קוביות).
100 גר' חמאה/נטורינה.
1 ביצה L.
2 כוסות קמח.
1/2 - 3/4 כוס אבקת סוכר (תלוי באחוז מוצקי הקקאו בשוקולד שלכם).
1 שקיק א. אפיה.
2 קורט מלח.

אופן ההכנה:
0. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד על אש קטנה לתערובת חלקה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החומרים באמצעות ערבוב מהיר במטרפה בסדר הבא: אבקת סוכר, ביצה, מלח, א. אפיה וקמח.
כשהערבוב מתחיל להכאיב את הידיים וזה כבר נהיה במרקם בצקי, אתם מוזמנים לעבור לערבוב בכף היד רק עד לאחידות התערובת.
3. לוקחים מהתערובת כדורים בגודל של קצת פחות מאגוז מלך, מגלגלים ומניחים על התבנית המרופדת. לא צריך מרווחים גדולים.
בתבנית תנור סטנדרטית יוצא 4 שורות של 5 כדורים האחת. העוגיות תופחות לגובה ולא מתפשטות לצדדים המון כמו הרבה עוגיות אחרות עם חמאה....
4. אופים 8 דק'. העוגיות נסדקות מעט ועדיין רכות. לא להתפתות להשאיר אותן עוד דקה. מצננים על נייר האפיה ושומרים בקופסא אטומה
תמונה יש?
 

שולינקו

משתמש פעיל
@Parus major
תודה על המתכון הקל ועל התוצאה המושלמת
ממש יאמי
תודה למי שהקפיצה את האשכול
ושאלה לי העיסה יצאה לי שומנית מאד האם ככה צריך להיות או שהייתי צריכה להוסיף קמח/פחות נטורינה
 

saryk

משתמש מקצוען
אני מבינה שאין פה סיכוי להמיר לשמן במקום מרגרינה/חמאה ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  25  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה