בא לכם משהו טעים בצ'יק ?
יש אורחים בדרך ?
זה המתכון בשבילכם!
הכל בכלי אחד, לא צריך להקציף חמאה ועניינים. המסה, ערבוב קל, גלגול ולתנור ואפילו בתנור זה ל-8 דק' בלבד......
אם תשתמשו בכוסות חד"פ, תלכלכו רק סיר ומטרפה.
המתכון הפעם הוא בעקבות המון ניסוי/טעיה/תהיה אישיים שלי. בסוף יצא משהו הראוי להתכבד בו.
הערה חשובה: שימו לב להמיס את חמאה בסיר גודל שיתאים לערבוב של כלללל התערובת. ככה לא תצטרכו ללכלך גם קערה.
רכיבים ל-35 עוגיות:
130 גר' שוקולד מריר (חפיסה + כמה קוביות).
100 גר' חמאה/נטורינה.
1 ביצה L.
2 כוסות קמח.
1/2 - 3/4 כוס אבקת סוכר (תלוי באחוז מוצקי הקקאו בשוקולד שלכם).
1 שקיק א. אפיה.
2 קורט מלח.
אופן ההכנה:
0. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד על אש קטנה לתערובת חלקה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החומרים באמצעות ערבוב מהיר במטרפה בסדר הבא: אבקת סוכר, ביצה, מלח, א. אפיה וקמח.
כשהערבוב מתחיל להכאיב את הידיים וזה כבר נהיה במרקם בצקי, אתם מוזמנים לעבור לערבוב בכף היד רק עד לאחידות התערובת.
3. לוקחים מהתערובת כדורים בגודל של קצת פחות מאגוז מלך, מגלגלים ומניחים על התבנית המרופדת. לא צריך מרווחים גדולים.
בתבנית תנור סטנדרטית יוצא 4 שורות של 5 כדורים האחת. העוגיות תופחות לגובה ולא מתפשטות לצדדים המון כמו הרבה עוגיות אחרות עם חמאה....
4. אופים 8 דק'. העוגיות נסדקות מעט ועדיין רכות. לא להתפתות להשאיר אותן עוד דקה. מצננים על נייר האפיה ושומרים בקופסא אטומה.
סה טו.
יש אורחים בדרך ?
זה המתכון בשבילכם!
הכל בכלי אחד, לא צריך להקציף חמאה ועניינים. המסה, ערבוב קל, גלגול ולתנור ואפילו בתנור זה ל-8 דק' בלבד......
אם תשתמשו בכוסות חד"פ, תלכלכו רק סיר ומטרפה.
המתכון הפעם הוא בעקבות המון ניסוי/טעיה/תהיה אישיים שלי. בסוף יצא משהו הראוי להתכבד בו.
הערה חשובה: שימו לב להמיס את חמאה בסיר גודל שיתאים לערבוב של כלללל התערובת. ככה לא תצטרכו ללכלך גם קערה.
רכיבים ל-35 עוגיות:
130 גר' שוקולד מריר (חפיסה + כמה קוביות).
100 גר' חמאה/נטורינה.
1 ביצה L.
2 כוסות קמח.
1/2 - 3/4 כוס אבקת סוכר (תלוי באחוז מוצקי הקקאו בשוקולד שלכם).
1 שקיק א. אפיה.
2 קורט מלח.
אופן ההכנה:
0. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.
1. בסיר בינוני ממיסים חמאה ושוקולד על אש קטנה לתערובת חלקה.
2. מסירים מהאש ומוסיפים את שאר החומרים באמצעות ערבוב מהיר במטרפה בסדר הבא: אבקת סוכר, ביצה, מלח, א. אפיה וקמח.
כשהערבוב מתחיל להכאיב את הידיים וזה כבר נהיה במרקם בצקי, אתם מוזמנים לעבור לערבוב בכף היד רק עד לאחידות התערובת.
3. לוקחים מהתערובת כדורים בגודל של קצת פחות מאגוז מלך, מגלגלים ומניחים על התבנית המרופדת. לא צריך מרווחים גדולים.
בתבנית תנור סטנדרטית יוצא 4 שורות של 5 כדורים האחת. העוגיות תופחות לגובה ולא מתפשטות לצדדים המון כמו הרבה עוגיות אחרות עם חמאה....
4. אופים 8 דק'. העוגיות נסדקות מעט ועדיין רכות. לא להתפתות להשאיר אותן עוד דקה. מצננים על נייר האפיה ושומרים בקופסא אטומה.
סה טו.