עוגיות לילדים

אבש

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י סטודיו נועה;1341128:
הייתם סקפטים זוכרים? לפחות תגידו תודה :)

היום תלכו על בצק 2 צבעים (קקאו) לא תאמינו איזה יצירות ילדים יכולים לעשות מחום ולבן..
תודה :)

צלצול בפרוג הוא כאות תודה, לא?
בכל אופן, עדיף גם לכתוב במפורש...
 

שירים במעלות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שירים במעלו;1340310:
גם אנחנו עושים... תודה על הרעיון,
נעדכן בתוצאות :)

כתבתי תודה בפירוש :D אני תמיד עושה עם שמן, היית סקפטית לגבי הילדים...
והנה התמונות:
 

קבצים מצורפים

  • 1.png
    KB 216.5 · צפיות: 180
  • 2.png
    KB 221.2 · צפיות: 123
  • 3.png
    KB 222.1 · צפיות: 118

אסנת לוי

משתמש צעיר
נכתב ע"י שירים במעלו;1341166:
כתבתי תודה בפירוש :D אני תמיד עושה עם שמן, היית סקפטית לגבי הילדים...
והנה התמונות:

כל הכבוד לכם!על היוזמה והסבלנות..
איך הטעם/המרקם של העוגיות?קריספיות,או מרקם יותר רך ויבש??
תודה.
 

שירים במעלות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה שבטוח - טעימות.
והתעסוקה הייתה נפלאה.

המרקם - כמו בצק פריך, תלוי כמה זמן את משאירה בתנור. (אני אוהבת שזה יוצא רך יחסית ולא ממש יבש)
 

אסנת לוי

משתמש צעיר
נכתב ע"י שירים במעלו;1341172:
מה שבטוח - טעימות.
והתעסוקה הייתה נפלאה.

המרקם - כמו בצק פריך, תלוי כמה זמן את משאירה בתנור. (אני אוהבת שזה יוצא רך יחסית ולא ממש יבש)
זה יכול להתאים גם לעוגיות שממלאים בתוך ריבה??
 

שירים במעלות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
והנה המתכון לבר בצק:
5 כוסות קמח לבן
כוס מלח
צבע מאכל לפי הצורך
6 כפות שמן צמחי
4 כוסות מים רותחים

לערבב, ללוש ולכסות כאשר מתקרר.
זוהי כמות גדולה וניתן בקלות להכין רק חצי. על מנת שהבצק ישמר רך לתקופה ארוכה ככל האפשר, רצוי לשמור אותו במקרר.

תהנו!!
 

שירים במעלות

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י אסנת לוי;1341173:
זה יכול להתאים גם לעוגיות שממלאים בתוך ריבה??

הנה מתכון מדהים שמתאים למילוי עם ריבה:
לבצק
1 כוס שמן
1/2 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
3-4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2-2/3 כוס מיץ תפוזים

למלית
2 כוסות ריבה
1/2 כוס קוקוס

הוראות הכנה
ללוש את כל החומרים,
להניח במקרר שעה לפחות
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לרדד כל כדור
למרוח את הריבה ולפזר את הקוקוס
ולחלקו ל-16 חלקים
ולהמשיך כמו רוגלך
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה
לחכות שיתקרר או לא....
ו........ לאכול
 

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
עשיתם לי חשק.
הכנתי גם אתמול.
אבל בלי צורות וקורצנים.
כי הילדה שלי אנינת טעם... ואוכלת רק עוגיות שוקוצ'יפס או ממולאות בשוקולד או עתירות שוקלד מגורר...
כדי לחפות על זה שאין התעסקות עם הבצק, היא הכניסה את כל החומרים ממש לבד, בחשה ומדדה את הכמות הנדרשת לעוגיה בכף.
וזה כמובן עם שמן, ובד"כ אפילו קמח מלא.
 

אסנת לוי

משתמש צעיר
נכתב ע"י שירים במעלו;1341178:
הנה מתכון מדהים שמתאים למילוי עם ריבה:
לבצק
1 כוס שמן
1/2 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
3-4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2-2/3 כוס מיץ תפוזים

למלית
2 כוסות ריבה
1/2 כוס קוקוס

הוראות הכנה
ללוש את כל החומרים,
להניח במקרר שעה לפחות
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לרדד כל כדור
למרוח את הריבה ולפזר את הקוקוס
ולחלקו ל-16 חלקים
ולהמשיך כמו רוגלך
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה
לחכות שיתקרר או לא....
ו........ לאכול

אני מתכוונת לעוגיות עם החור באמצע שבין שני החלקים יש ריבה,כמו העוגיות חיוכים...
זה מתאים??
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י שירים במעלו;1341178:
הנה מתכון מדהים שמתאים למילוי עם ריבה:
לבצק
1 כוס שמן
1/2 ק"ג קמח
1 שקית אבקת אפיה
3-4 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2-2/3 כוס מיץ תפוזים

למלית
2 כוסות ריבה
1/2 כוס קוקוס

הוראות הכנה
ללוש את כל החומרים,
להניח במקרר שעה לפחות
לחלק את הבצק ל-3 כדורים
לרדד כל כדור
למרוח את הריבה ולפזר את הקוקוס
ולחלקו ל-16 חלקים
ולהמשיך כמו רוגלך
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה
לחכות שיתקרר או לא....
ו........ לאכול

למה הבצק יצא לי קשה ולא גמיש?
כשאני מנסה לרדד הוא פשוט נשבר....
 

בתש

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י מגה;1358434:
למה הבצק יצא לי קשה ולא גמיש?
כשאני מנסה לרדד הוא פשוט נשבר....

אולי לא היה מכוסה בנילון?
יש לי 2 מתכונים מעולים אם תרצי לעוגיות שאפשר לעשות מהם כל צורה שרוצים והילדים מאד נהנים להתעסק עם הבצק, יוצא מאד טעים.
 

מגה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י בתש;1358442:
אולי לא היה מכוסה בנילון?
יש לי 2 מתכונים מעולים אם תרצי לעוגיות שאפשר לעשות מהם כל צורה שרוצים והילדים מאד נהנים להתעסק עם הבצק, יוצא מאד טעים.


אשמח מאוד, תודה!
אבל אני דיברתי על המתכון עם הריבה, לא היה כתוב שצריך לכסות עם ניילון, והבצק יצא לי מאוד קשה, וממש לא ניתן להכין ממנו עוגיות. (חבל הלך לפח...)
 

einkamoni

משתמש מקצוען
מתכון מעולה לעוגיות ריבה (ממגזין טעימות אלול תשס"ט)
בצק:
300 גרם קמח
200 גרם מרגרינה
100 גרם אבקת סוכר
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל
גרידה מקליפת לימון אחת

אופן ההכנה:
מעבדים בפולסים קצרים קמח מרגרינה ואבקת סוכר לתערובת פירורית, מוסיפים גרידת לימון חלמון ותמצית וניל, ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
מרדדים על משטח מקומח קלות (אני מעדיפה על משטח משומן)וקורצים פרחים מכל הבצק, במחצית מהפרחים יוצרים חור במרכז.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה, אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות, בין 10-15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע ומזהיבות קלות. מצננים.
מניחים במרכז כל עוגיה כפי ריבה וסוגרים עם העוגיות המחוררות. מפדרים באבקת סוכר.
 

yosher2005

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון של גיסתי לעוגיות ללא מרגרינה, למי שמתעניין:

2 ביצים
3/4 סוכר לבן
3/4 סוכר חום

מערבבים היטב

מוסיפים

3/4 כוס שמן
כפית וניל

מערבבים, בהתחלה הבלילה נראת קצת מוזר, אבל תמשיכי לערבב, בסוף זה מתאחד.

מוסיפים
שתיים וחצי כוסות קמח
3/4 כפית א. אפייה
3/4 כפית סודה לשתייה
כפית מלח
מערבבים ורק בסוף מוסיפים שוקולד (עדיף שוקולד מריר , גם יותר טעים וגם יותר זול) חתוך לאורך ןלרוחב.

להקפיא את הבצק שעה ואח''כ ליצור כדורים קטנים בידיים( באפייה הם משתטחים)

להכניס לתנור שחומם מראש 10 דק' , ולאפות 10 דק' בחום 180 מעלות.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה