חיים דוביד
משתמש סופר מקצוען
כמובן זה לא נועד למי שלא רוצה דברים חמים בבוקראם כך, נשארת השאלה כמה ישקיעו אנשים עבור רוטב דגים חמים בשבת בבוקר ובסעודה שלישית.
בכל מקרה, הבאתי כמובן את השיקולים שלי בלבד.
למרות שגם הוא יכול להפיק כמה תועליות מהפלטה.
1. חימום חלות, בלי חשש שישרפו
2. חימום מים לתינוק אם שכחו לפני שבת. [כמובן מים רתוחים וכו'....]
3. יש תועלת עצומה, שאני מתפלא שלא שמו לב אליה עד עכשיו כאן:
לאוסרים הגסה כשהסיר על האש, אי אפשר להוציא ולהחזיר לפלטה, אלא אם כן עשו זאת בצורה מיוחדת שמתירה החזרה, וזה גורם שאם נאלצים להוריד סיר מהאש, הוא מתקרר.
מי שמחזיק את הפלטה הזו, יכול להוריד מהפלטה הרותחת, ולהניח על הפלטה הזו, והיא ממשיכה להתחמם או לפחות לשמור על חום סביר, וודאי שלא מתקררת במהירות הקיימת, ואפשר להגיס בה ולהוציא ממנה כמה שרוצים.
תחשבו על סיר מרק שהוסר מהאש, ויש כאלו שרוצים מנה שניה, חמה גם כן. הפלטה הזו היא ממש פתרון טוב.