חגים ספינג' אשכנזי

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הכל מתחיל ונגמר בהתפחה, תתפיחו יותר פעמים תקבלי ספינג' אורירי יותר.
מצרכים:
חצי קילו קמח
1/4 כוס סוכר
כף שמרים
מעט מלח
2 כוסות מים חמימים
כף אלכוהל וודקה, ברנדי, עראק

לשים הכל ביחד וללוש, לכסות את הקערה בניילון נצמד ומעל מגבת ולהתפיח 3/4 שעה
אפשר להתפיח כך עד 3 פעמים שיתקבל בצק אורירי בטיגון.

מחממים שמן עמוק בסיר/מחבת
יוצרים ביד רטובה עיגול/טבעת ומטגנים 2 צדדים

מוציאים לנייר סופג וכשטיפה מתקרר טובלים בסוכר מכל הצדדים
מגישים מיד לשולחן חם.

4a36b999-59ee-42f1-be08-b27758690ac0.jpeg
ANI (2).jpeg
ANI (3).jpeg
מטוגן (1).jpeg
מטוגן (4).jpeg
 

daf120161

משתמש פעיל
כל הכבוד לסימה האשכנזיה על הספינג'ים המוצלחים ועל השיתוף!
כמרוקאית אוטנטית - אבל עצלנית ...סליחה אין לי את הפנאי שהיה לסבתות שלנו...
ממליצה להכין במיקסר אני מכינה ק"ג שלם ובאמת יוצאת כמות גדולה (מידי) ומעייף לטגן כ"כ הרבה
לא יודעת איך המיקסר שלי יגיב ל1/2 ק"ג (קנווד מייג'ור)
אנסה ב"נ בהזדמנות
בכל אופן הממש מקל לערבל בזרוע K כי הוא מכניס אויר לבצק
מערבלים עם הפסקות להתפחה כפי שכתבה : פעמיים ,שלש
יש גבול להתפחה - הבצק מאבד אויר אחרי כמה שעות (אפשר לשמטר במקרר).
הבצק רטוב ודביק ודורש אימון עד להצלחה
בידיים רטובות אוספים גוש ותוך העברה למחבת יוצרים חור באמצע עם שני האגודלים
להגיש עם דבש או סוכר
מקווה שעזרתי
פנינה
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אני עושה את אותו מתכון אך מרוב רכותו של הבצק לא מנסה לעשות סופגניות עם חור אלא מרימה בכף גדולה משומנת (טובלת את הכף בסיר השמן החם) גושי בצק ויוצא עננים חלומיים לאו דווקא בצורות האותנטיות של הספינג' עם החור

מה שכן הבצק הזה בגלל דלילותו תופח מהר מאד וגם מחמיץ מהר.אז אי אפשר לשומרו
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה