דגים סלמון שלם לסעודת פורים, קל הכנה בלבד!!!!

  • פותח הנושא ADHD
  • פורסם בתאריך

ADHD

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אני רוצה להכין לסעודת פורים דג סלומון גדול שלם, אבל קל להכין.
רק לא להוציא, להכניס, לזלף, להוציא שוב, להכניס שוב.
בצורה פשוטה ומהירה.
אם למישהו יש מתכון,
אשמח מאד מאד לקבלו.
יישר כח!
 

אמיליה

משתמש מקצוען
כוס יין לבן
תפוז סחוט, חצי לימון סחוט
לפזר מסביב שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות עבות- בערך 4 שיניים
לפזר מעל - מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס
ולתנור ל20 דקות
טעם עדין מאד
 

ויטמין

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
כוס יין לבן
תפוז סחוט, חצי לימון סחוט
לפזר מעל - מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס
ולתנור ל20 דקות
טעם עדין מאד
זה בדיוק מה שרציתי לכתוב ! מתכון מופלא

יין לבן- יבש
מלח גס, פלפל שחור גרוס ואפשר גם קצת עשבי תיבול.
 

ADHD

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כוס יין לבן
תפוז סחוט, חצי לימון סחוט
לפזר מסביב שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות עבות- בערך 4 שיניים
לפזר מעל - מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס
ולתנור ל20 דקות
טעם עדין מאד
להשאיר את זה עם העור?
לגלגל את הדג בתוך כל החומרים האלה?
לאפות מגולה בתוך התנור?
על כמה מעלות??
 

אמיליה

משתמש מקצוען
אם את משאירה את העור- תקשקשי אותו קודם. מכירה את הפעולה? הופכים את הדג כשהעור כלפי מעלה, לוקחים סכים מטבח רגילה ומגרדים את הקשקשים לכיוון ההפוך שלהם. מלכלך מאד אבל עדיף שהקשקשים ימלאו את המטבח ולא את הצלחת
אם את רוצה להוריד לגמרי את העור- פטנט שבעלי גילה בשבוע האחרון-כשהדג קפוא לגמרי, לשפוך על העור מים רותחים והופפפ- לתלוש את העור בקלי קלות!!
אני הולכת לעשות על זה פטנט רשום :)

אחת משתי הפעולות הללו - חובה. או קשקוש או תלישת העור

אמרת שאת רוצה דג שלם, נכון? פשוט להניח שלם בתבנית, לשפוך את החומרים, לחמם תנור על 180 מעלות ולאפות 20 דקות עם כיסוי נייר כסף
אני אישית מוסיפה קצת אורגנו או עשבי תיבול... אבל זה תוספת לפי הטעם
לפעמים גם מפזרת רצועות עגבניות ובצל בצדדים כשמתחשק לי ירקות
 

sth

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
כוס יין לבן
תפוז סחוט, חצי לימון סחוט
לפזר מסביב שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות עבות- בערך 4 שיניים
לפזר מעל - מלח גס, מעט פלפל שחור גרוס
ולתנור ל20 דקות
טעם עדין מאד
איך זה עם פרוסות פילה? גם הולך?
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
להפשיר את הדג
לקשקש מעליו רוטב טריאקי
שום גבישי, גריל דג, מלח וטיפה שמן
לאפות 30 דקות בחם גבוה
ולהגיש

אפשר אח"כ לקשט איך שרוצים

יוצא מעדן!
 

ADHD

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש גם מתכון שמגיגים את הדג אחר כל קר??
ראיתי לפעמים שככה מגישים באולמות וזה מאד טעים ומיוחד.
מישהו יודע??
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
יש משהו שלא הבנתי לגבי סלמון שלם: האם יש דרך להכין סלמון שלם, בלי אינספור עצמות קטנות, שהורסות את כל ההנאה?
נכון, זה יפה, נכון, זה טעים, אבל זה לא הגיוני. הכנתי דג שלם, ו...הוא נשאר כמעט שלם...
 

אורית חזן

משתמש סופר מקצוען
יש גם מתכון שמגיגים את הדג אחר כל קר??
ראיתי לפעמים שככה מגישים באולמות וזה מאד טעים ומיוחד.
מישהו יודע??
העלתי כאן שבוע שעבר דג שבעלי הכין.

מורידים את העור, ממליחים כשעתיים.
מכניס לתנור אחרי תיבול של מלח, פלפל שחור ושמן.
בבטן הדג מכניסים נייר כסף כדי שהדג יקבל צורה יפה ונפח.
חום התנור יהיה 220, כעשר דקות. להוריד ל180 עוד חמש דקות.
לראות שמספיק אפוי ולהוציא.
לקרר ולקשט.
מוגש קר.

קישור לתמונה:
 
נערך לאחרונה ב:

להקליד

משתמש פעיל
תודה על הרעיון ועל המתכון

@sth בקשר פרוסות - פעם ראיתי שעושים את זה עם דג שלם שחתוך לסימני פרוסות כאלה
לא חתוך לגמרי אבל מוכן יפה לחלק למנות

@ריקי שחור בענין העצמות - האם דג שלם יותר מלא עצמות מאשר פרוסות הסלמון הרגילות
כי הפרוסות (לא פילה) שקונים קפוא בחנויות יוצאות טוב בבישול רגיל (כמובן לא לילדים בלי השגחה)
אולי זה תלוי בגודל של הדג

דבר נוסף - האם יש למישהי רעיון לקישוט של הדג השלם
אלו ששולחים משלוח מנות של דג שלם מביאים אותו מקושט יפה
האם יש לכם רעיונות לקישוט של הדג

ועוד דבר - כשעושים דג שלם גם הראש של הדג מוכן לאכילה
האם באמת אפשר לאכול אותו בלי בעיה של תולעים
(כי את בשר הדג אני יודעת שצריך לנקות טוב ולשפשף מבפנים ומבחוץ בגלל הבעיה הזו)

תודה רבה
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פעם ההורים שלי קיבלו משלוח דג שלם והוא היה מטורף
זה היה פילה שלם שחתוך עד לעור, אבל העור עדיין שלם ומחבר את כל הפרוסות
והוא היה מונח על 2 חצילים גדולים שהיו עטופים בנייר כסף, והעור של הדג היה מונח על החציל עצמו
זה היה נראה סלמון שלם רק שלא הבנו איך זה שהוא בלי עצמות, עד שהדג נגמר ואז גילנו את התרמית ;)
הוא היה מוגש על המון סוגי עלי כמו רוקט, בייבי וכו' והרבה ירקות מפוזרים סביב
היה נראה מדהים וטעיםםםםם!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
פעם ההורים שלי קיבלו משלוח דג שלם והוא היה מטורף
זה היה פילה שלם שחתוך עד לעור, אבל העור עדיין שלם ומחבר את כל הפרוסות
והוא היה מונח על 2 חצילים גדולים שהיו עטופים בנייר כסף, והעור של הדג היה מונח על החציל עצמו
זה היה נראה סלמון שלם רק שלא הבנו איך זה שהוא בלי עצמות, עד שהדג נגמר ואז גילנו את התרמית ;)
הוא היה מוגש על המון סוגי עלי כמו רוקט, בייבי וכו' והרבה ירקות מפוזרים סביב
היה נראה מדהים וטעיםםםםם!
איך עשו את הראש והזנב?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
פעם ההורים שלי קיבלו משלוח דג שלם והוא היה מטורף
זה היה פילה שלם שחתוך עד לעור, אבל העור עדיין שלם ומחבר את כל הפרוסות
והוא היה מונח על 2 חצילים גדולים שהיו עטופים בנייר כסף, והעור של הדג היה מונח על החציל עצמו
זה היה נראה סלמון שלם רק שלא הבנו איך זה שהוא בלי עצמות, עד שהדג נגמר ואז גילנו את התרמית ;)
הוא היה מוגש על המון סוגי עלי כמו רוקט, בייבי וכו' והרבה ירקות מפוזרים סביב
היה נראה מדהים וטעיםםםםם!


איך עשו את הראש והזנב?
לא היה ראש וזנב...
היה פילה גדול ומקושט

מצאתי תמונה, זה צולם אחרי שניקרו ממנו :D
אבל זה היה באמת גדול ומרשים!

סלמון.JPG
 

ארישוק

משתמש מקצוען
אם את משאירה את העור- תקשקשי אותו קודם. מכירה את הפעולה? הופכים את הדג כשהעור כלפי מעלה, לוקחים סכים מטבח רגילה ומגרדים את הקשקשים לכיוון ההפוך שלהם. מלכלך מאד אבל עדיף שהקשקשים ימלאו את המטבח ולא את הצלחת
אם את רוצה להוריד לגמרי את העור- פטנט שבעלי גילה בשבוע האחרון-כשהדג קפוא לגמרי, לשפוך על העור מים רותחים והופפפ- לתלוש את העור בקלי קלות!!
אני הולכת לעשות על זה פטנט רשום :)

אחת משתי הפעולות הללו - חובה. או קשקוש או תלישת העור

אמרת שאת רוצה דג שלם, נכון? פשוט להניח שלם בתבנית, לשפוך את החומרים, לחמם תנור על 180 מעלות ולאפות 20 דקות עם כיסוי נייר כסף
אני אישית מוסיפה קצת אורגנו או עשבי תיבול... אבל זה תוספת לפי הטעם
לפעמים גם מפזרת רצועות עגבניות ובצל בצדדים כשמתחשק לי ירקות
לקלף את העור כשהדג קפוא או מופשר?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

בר כוכבא

משתמש מקצוען
כמה שיני שום כתוש
כוס רוטב סויה
כוס סוכר חום
לערבב היטב ולשפוך על הדג.
לאפות 20 דקות מכוסה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה