סלטים לשבת

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מחפשת מתכונים של שני סלטים מלפפון עם בצל ופלפלים בתחמיץ, אם אפשר עם מינון מדויק.
 

שונמית

משתמש פעיל
מלפפון עם בצל:
על כל 3 מלפפונים בצל אחד קטן (אנחנו אוהבים סגול) פרוס דק דק לחצאי טבעות
2 כפות לימון
כף גדושה סוכר
כפית שטוחה מלח
2 שינים גדולות שום כתושות
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מלפפונים
פלפל דום קצוץ
בצל קצוץ לטבעות

1/3 כוס חומץ להוסיף על זה מים חמים עד חצי כוס, ומים קרים עד 3/4 כוס
להוסיף כף סוכר כפית מלח ופלפל שחור חפי הטעם
2 כפות שמן
לערבב.

את התערובת אפשר להכפיל לפי הכמות.
 

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש עוד??
מחפשת תחמיץ טוב לפלפלים - אולי יש לך?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
פלפלים בתחמיץ:

מרתיחים 2 כוסות מים + חצי כוס חומץ + 2 כפות סוכר + 2 כפיות מלח (מחוקות) + 3 גרגירי פלפל אנגלי + עלה דפנה.
(פלפל אנגלי ועלה דפנה לא חובה, בפסח אני עושה בלי, אבל מוסיף טעם)
לאחר ההרתחה מכניסים את הפילפלים חתוכים לרצועות
(אין לי כמות לפלפלים, רק לפי העין שיהיה מתאים לכמות הנוזלים, ואם חסר נוזלים מוסיפים עוד באותו יחס)
ומבשלים עד לריכוך.
לאחר שמכבים את האש מכניסים לסיר שום קצוץ – כמה שיותר
ונותנים לזה לשהות עד לקרור.
מאכסנים במקרר – זה מחזיק מעמד שבועות.
 

מ גולד

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
סלט פלפלים מעדןןןןןןןן-
חותכים פלפל אדום לרצועות, אני חותכת די הרבה (נגיד -7-8 פלפלים) כי זה מאד מצטמק ולא יוצאת כמות גדולה...
שמים בסיר עם הרבה מים, מוסיפים שיני שום שלמות, בערך 10-15 שיניים,
מוסיפים בערך כוס חומץ, קצת מלח, קצת סוכר, קצת פלפל שחור, וטיפונת פפריקה,
ונותנים לזה להתבשל הרבה זמן, לפחות עד שכל המים נגמרים,
רצועות הפלפל אמורות להיות מאוד רכות,
וזה סלט מעדן שנגמר כבר בסעודה הראשונה, וגם אני אוהבת את הריח בבית שמתפשט בזמן הבישול...

 

השמח בחלקו

משתמש מקצוען
פלפלים אפויים בתחמיץ עדין
ממלאים תבנית אינגליש ברצועות פלפל אדום כתום צהוב
מתבלים במלח פלפל שמן
מוסיפים שלש שומים כתושים או חתוכים
אופים בתנור כחצי שעה 40 דקות
כשהפלפלים העליונים מעט משחירים בקצוות יש להוציא מהתנור
מוסיפים כף חומץ ומלח לפי הטעם ומעט סוכר
(אפשר יותר חומץ עם אוהבים יותר חמוץ)
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
לי יש סלט פלפל קלוי עם שומשום בתנור, ברוטב חמוץ מתוק.
אם זה מעניין אותך, תגידי!
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
מתכון שקיבלתי במעדנייה מוכרת בירושלים:
פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות, עם טיפ שמן ומעט מלח.
לאפות עד שהקצוות משחירים טיפה.
להוציא, לזרות שומשום מעל, להכניס לעוד 5 דקות.
בינתיים להכין את הרוטב:
8 כפות שמן(קצת פחות)
8 כפות חומץ
1 כף דבש
6 כפות סוכר(אני שמה פחות)
מעט מלח.
לערבב ולשפוך על הפלפלים עם השומשום.
להשאיר בתנור כבוי(חם) למשך 5 דקות.
להוציא, לקרר ולהנות.
בתיאבון!
 

קפוצון

משתמש מקצוען
פלפלים קלויים בתחמיץ

לקלות פלפלים שלמים בתנור עד שהם מקבלים כוויות
להוציא ולהכניס לקרור בשקית מרשרשת סגורה
כשמתקרר לקלף את קליפת ה"נילון" מהפלפלים
לקרוע לפרוסות
2-3 שיני שום פרוסות או כתושות
כף רוטב צ'ילי

לתחמיץ:
1/3 כוס (חד פעמי) חומץ
2/3 כוס מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור


 

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י פדואלה;n4961179:
מתכון שקיבלתי במעדנייה מוכרת בירושלים:
פלפלים בכל הצבעים, חתוכים לרצועות, עם טיפ שמן ומעט מלח.
לאפות עד שהקצוות משחירים טיפה.
להוציא, לזרות שומשום מעל, להכניס לעוד 5 דקות.
בינתיים להכין את הרוטב:
8 כפות שמן(קצת פחות)
8 כפות חומץ
1 כף דבש
6 כפות סוכר(אני שמה פחות)
מעט מלח.
לערבב ולשפוך על הפלפלים עם השומשום.
להשאיר בתנור כבוי(חם) למשך 5 דקות.
להוציא, לקרר ולהנות.
בתיאבון!

כמה פלפלים?
כמה זמן אפיה וכמה מעלות? בתבנית אפיה או בתבנית אלומיניום?
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ישראלית;n4962364:
כמה פלפלים?
כמה זמן אפיה וכמה מעלות? בתבנית אפיה או בתבנית אלומיניום?

ואווו----
בזה איו לי דיוקים.
כמות פלפלים - אני ממלאת תבנית חד"פ ענקית עד שלא רואים אותה...(עם נייר אפיה כמובן)
אפיה - מתחילה עם חום גבוה ועוברת אח"כ לבינוני.

מקווה שהועלתי.
אני כמו הסבתות הפולניות בדברים האלה, לפי העין...;)
 

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני רוצה לנסות את המתכון על כמות קטנה, השאלה היא אם הרוטב לא יהיה מדי הרבה?
בערך כמה זמן אפיה?
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י ישראלית;n4962388:
אני רוצה לנסות את המתכון על כמות קטנה, השאלה היא אם הרוטב לא יהיה מדי הרבה?
בערך כמה זמן אפיה?

אני אתן הערכה של 10 דק' על גבוה, עוד 15 על בינוני.
בפעם הראשונה - תנסי לעקוב כל 10 דקות, ותתקעי מזלג לבדיקת רכות הפלפלים, וכן את צבע הפלפלים בפינות אם השחיר קצת.
ורוטב אף פעם לא מיותר, הם פשוט יותר ישוטו בו.
ואת יכולה גם לסנן אותו במידה ואת רואה שזה מוגזם.
תצליחי!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה