סלטים טובים לשבת -חלק ב'

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ממרח זיתים
רכיבים:

2 כוסות זיתים מגולענים -רצוי אלו הקנויים במשקל.
1 שן שום טרי.
כפית טימין מיובש
שמן זית.
אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים למעבד מזון (רצוי לקערה הקטנה),למעט שמן הזית ומרסקים בסכין במשך כ-10 שניות.
עוצרים , מנקים את השולים וממשיכים לטחון ,תוך כדי מזלפים שמן זית בזרם דק- שוב עד לקבלת מרקם הרצוי לכם.

-שומרים במקרר בקופסא נקיה ומקפידים להכניס רק כפית נקיה.

סלט בצל
רכיבים:

1 בצל גדול -רצוי סגול
1 כפית טימין
מלח ופלפל גרוס.
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לרצועות דקיקות- כמו שערות בצל. (אפשר במעבד מזון בדיסקית הפריסה).
מתבלים לפי טעמכם.

-ניתן להוסיף עגבניות שרי חתוכות.
-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.

סלט פטריות ועגבניות שרי.
רכיבים:

10 פטריות טריות פרוסות.
10 עגבניות שרי בשלות חתוכות לרבעים.
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1/4 כוס צנוברים קלויים-לבחירה
שמן (קנולה או זית אבל לא מזן סורי) , מיץ לימון, מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים לפי טעמכם.

-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.
- ניתן להמיר את הבצל הירוק בבזיליקום ולהוסיף 1/2 שן שום קצוצה ולקבל סלט שונה אך טעים ביותר.

סלט חסה, סלרי ותפוחים
רכיבים:

עלים מחצי חבילת חסה שטופים ,בדוקים ומיובשים.
1/2 תפוח (גרני סמית) חתוך לפרוסות דקות.
2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לפרוסות דקות.
חופן חמוציות.
אופציונלי- חופן שקדים פרוסים וקלויים.
לתיבול: שמן, מיץ לימון, סילאן, מלח.

אופן ההכנה:
קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות , מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים לפי טעמכם.
מומלץ לתבל בסמוך להגשה.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה