ממרח זיתים
רכיבים:
2 כוסות זיתים מגולענים -רצוי אלו הקנויים במשקל.
1 שן שום טרי.
כפית טימין מיובש
שמן זית.
אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים למעבד מזון (רצוי לקערה הקטנה),למעט שמן הזית ומרסקים בסכין במשך כ-10 שניות.
עוצרים , מנקים את השולים וממשיכים לטחון ,תוך כדי מזלפים שמן זית בזרם דק- שוב עד לקבלת מרקם הרצוי לכם.
-שומרים במקרר בקופסא נקיה ומקפידים להכניס רק כפית נקיה.
סלט בצל
רכיבים:
1 בצל גדול -רצוי סגול
1 כפית טימין
מלח ופלפל גרוס.
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לרצועות דקיקות- כמו שערות בצל. (אפשר במעבד מזון בדיסקית הפריסה).
מתבלים לפי טעמכם.
-ניתן להוסיף עגבניות שרי חתוכות.
-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.
סלט פטריות ועגבניות שרי.
רכיבים:
10 פטריות טריות פרוסות.
10 עגבניות שרי בשלות חתוכות לרבעים.
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1/4 כוס צנוברים קלויים-לבחירה
שמן (קנולה או זית אבל לא מזן סורי) , מיץ לימון, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים לפי טעמכם.
-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.
- ניתן להמיר את הבצל הירוק בבזיליקום ולהוסיף 1/2 שן שום קצוצה ולקבל סלט שונה אך טעים ביותר.
סלט חסה, סלרי ותפוחים
רכיבים:
עלים מחצי חבילת חסה שטופים ,בדוקים ומיובשים.
1/2 תפוח (גרני סמית) חתוך לפרוסות דקות.
2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לפרוסות דקות.
חופן חמוציות.
אופציונלי- חופן שקדים פרוסים וקלויים.
לתיבול: שמן, מיץ לימון, סילאן, מלח.
אופן ההכנה:
קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות , מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים לפי טעמכם.
מומלץ לתבל בסמוך להגשה.
רכיבים:
2 כוסות זיתים מגולענים -רצוי אלו הקנויים במשקל.
1 שן שום טרי.
כפית טימין מיובש
שמן זית.
אופן ההכנה:
מכניסים את הרכיבים למעבד מזון (רצוי לקערה הקטנה),למעט שמן הזית ומרסקים בסכין במשך כ-10 שניות.
עוצרים , מנקים את השולים וממשיכים לטחון ,תוך כדי מזלפים שמן זית בזרם דק- שוב עד לקבלת מרקם הרצוי לכם.
-שומרים במקרר בקופסא נקיה ומקפידים להכניס רק כפית נקיה.
סלט בצל
רכיבים:
1 בצל גדול -רצוי סגול
1 כפית טימין
מלח ופלפל גרוס.
שמן זית
אופן ההכנה:
חותכים את הבצל לרצועות דקיקות- כמו שערות בצל. (אפשר במעבד מזון בדיסקית הפריסה).
מתבלים לפי טעמכם.
-ניתן להוסיף עגבניות שרי חתוכות.
-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.
סלט פטריות ועגבניות שרי.
רכיבים:
10 פטריות טריות פרוסות.
10 עגבניות שרי בשלות חתוכות לרבעים.
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
1/4 כוס צנוברים קלויים-לבחירה
שמן (קנולה או זית אבל לא מזן סורי) , מיץ לימון, מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ומתבלים לפי טעמכם.
-לא מומלץ לשמור סלט זה בקירור אלא להכין טרי לאותה הארוחה.
- ניתן להמיר את הבצל הירוק בבזיליקום ולהוסיף 1/2 שן שום קצוצה ולקבל סלט שונה אך טעים ביותר.
סלט חסה, סלרי ותפוחים
רכיבים:
עלים מחצי חבילת חסה שטופים ,בדוקים ומיובשים.
1/2 תפוח (גרני סמית) חתוך לפרוסות דקות.
2 גבעולי סלרי ללא העלים חתוכים לפרוסות דקות.
חופן חמוציות.
אופציונלי- חופן שקדים פרוסים וקלויים.
לתיבול: שמן, מיץ לימון, סילאן, מלח.
אופן ההכנה:
קורעים את עלי החסה לפיסות קטנות , מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים לפי טעמכם.
מומלץ לתבל בסמוך להגשה.
נערך לאחרונה ב: