דיון סיר לחץ

הולי הובי

משתמש פעיל
קניתי סיר לחץ דרך משנת יוסף בפסח האחרון
בעיקר עבור בישול חומוס, שלוקח לי שעות ארוכות בסיר רגיל

הוראות ההפעלה נעלמו
אין לי מושג איך משתמשים
ואני די חוששת
(שמעתי סיפורים מפחידים בעבר
לכן עד היום נמנעתי מלקנות)

יש למישהי אפשרות להעלות את ההוראות הספציפיות לדגם זה (אלון - סולתם)
ובכלל טיפים, הארות ואזהרות?

תודה!!!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש לי כזה סיר לחץ
ממלאים בנוזלים רק עד איפה שיש סימון על הסיר מבחוץ
אסור לשים בסיר פרודוקטים ללא נוזלים
סוגרים את המכסה, מורידים את הידית
מרימים את הצ'ופצ'יק
מדליקים על אש גדולה
כשהמקלון יוצא מהחור, להוריד את הצ'ופצ'יק השחור ולהנמיך את האש
אחרי שהבישול מסתיים
להרים את הצ'ופצ'יק עד שהאדים יוצאים
רק אז אפשר לפתוח את הסיר
בהצלחה
 

הולי הובי

משתמש פעיל
יש לי כזה סיר לחץ
ממלאים בנוזלים רק עד איפה שיש סימון על הסיר מבחוץ
אסור לשים בסיר פרודוקטים ללא נוזלים
סוגרים את המכסה, מורידים את הידית
מרימים את הצ'ופצ'יק
מדליקים על אש גדולה
כשהמקלון יוצא מהחור, להוריד את הצ'ופצ'יק השחור ולהנמיך את האש
אחרי שהבישול מסתיים
להרים את הצ'ופצ'יק עד שהאדים יוצאים
רק אז אפשר לפתוח את הסיר
בהצלחה


המון תודות על ההסבר המפורט
הולכת לנסות...

יוצא לך לבשל חומוס? כמה זמן לוקח לבשל קילו?
ובכללי - איך יודעים מתי האוכל מוכן אם המכסה סגור?

מקווה שלא אצטער שנכנסתי להרפתקה הזו:)
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
המון תודות על ההסבר המפורט
הולכת לנסות...

יוצא לך לבשל חומוס? כמה זמן לוקח לבשל קילו?
ובכללי - איך יודעים מתי האוכל מוכן אם המכסה סגור?

מקווה שלא אצטער שנכנסתי להרפתקה הזו:)
לכל מאכל יש משך זמן ממוצע.
לומדים את זה עם הזמן....
מאמינה שלא תתחרטי כי זה משדרג ומקצר את השהות במטבח.
חומוס מתבשל בסביבות שעה ורבע - וחצי.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
יש לי כזה סיר לחץ
ממלאים בנוזלים רק עד איפה שיש סימון על הסיר מבחוץ
אסור לשים בסיר פרודוקטים ללא נוזלים
סוגרים את המכסה, מורידים את הידית
מרימים את הצ'ופצ'יק
מדליקים על אש גדולה
כשהמקלון יוצא מהחור, להוריד את הצ'ופצ'יק השחור ולהנמיך את האש
אחרי שהבישול מסתיים
להרים את הצ'ופצ'יק עד שהאדים יוצאים
רק אז אפשר לפתוח את הסיר
בהצלחה

עוד שאלה-
בזמן ההרתחה המכסה נותר חצי פתוח
והאדים יגרמו לו להסגר?

או שאני אמורה למשוך את הידית ממש בכח לכיוון הנגדי ובכך לסגור מראש את המכסה?
 

בבושקלה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עוד שאלה-
בזמן ההרתחה המכסה נותר חצי פתוח
והאדים יגרמו לו להסגר?

או שאני אמורה למשוך את הידית ממש בכח לכיוון הנגדי ובכך לסגור מראש את המכסה?
לא. חלילה!!
סוגרים את המכסה הרמטי! ידית של הסיר צריכה להיות מקבילה לידית של המכסה.
וכך זה מתחילת הבישול ועד אחרי שכיבית את האש והוצאת את כל האדים רק אז לפתוח בזהירות.
 

הולי הובי

משתמש פעיל
לא. חלילה!!
סוגרים את המכסה הרמטי! ידית של הסיר צריכה להיות מקבילה לידית של המכסה.
וכך זה מתחילת הבישול ועד אחרי שכיבית את האש והוצאת את כל האדים רק אז לפתוח בזהירות.

תודה על העזרה!!

כנראה שצריך למשוך את הידית ממש חזק
יש לי הרגשה שאם אמשוך היא תשבר
אשמור את המשימה הזו לבעלי

שוב תודה!
 
נערך לאחרונה ב:

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי
קניתי עכשיו גם כזה סיר לחץ, אני מבשלת חומוס מאז שהתחיל הלחץ (כשהמקלון יוצא מהחור) אני מבשלת שעה וחצי/שעה וארבעים על אש קטנה.

בהצלחה!!
יש לי הרגשה שאם אמשוך היא תשבר
מסכימה עם ההרגשה... לוקח זמן ותתרגלי;)
 

הולי הובי

משתמש פעיל
קניתי עכשיו גם כזה סיר לחץ, אני מבשלת חומוס מאז שהתחיל הלחץ (כשהמקלון יוצא מהחור) אני מבשלת שעה וחצי/שעה וארבעים על אש קטנה.

בהצלחה!!

מסכימה עם ההרגשה... לוקח זמן ותתרגלי;)

באמת בשלתי פעם אחת שעה ורבע
התרכך אבל לא יצא נימוח
בפעם הבאה אנסה כך

בסיר רגיל הייתי מבשלת 3 שעות לפחות ועדיין לא היה נימוח
 

שירן

משתמש פעיל
באמת בשלתי פעם אחת שעה ורבע
התרכך אבל לא יצא נימוח
בפעם הבאה אנסה כך

בסיר רגיל הייתי מבשלת 3 שעות לפחות ועדיין לא היה נימוח
אפשר להרתיח את החומוס עם אבקת סודה לשתיה ..הרבה פחות זמן.
מה שכן, צריך לעמוד לידו מחשש לגלישה...
והכי חשוב יוצא נימוח ממש!
 

הולי הובי

משתמש פעיל
אפשר להרתיח את החומוס עם אבקת סודה לשתיה ..הרבה פחות זמן.
מה שכן, צריך לעמוד לידו מחשש לגלישה...
והכי חשוב יוצא נימוח ממש!
מאבד את כל הערכים התזונתיים של החומוס
חבל
אפשר לבשל עוד שעה - ויצא גם נימוח מאד

עם סודה לשתיה
לפעמים הרגשתי בטעם, קיבל קצת טעם מתכתי

בשלתי גם 5 שעות ואפילו יותר
יצא רך, אך נימוח ממש - טעמתי רק אצל אלו שבשלו בסיר לחץ

נקודה חשובה שלמדתי בניסיון הראשון כשבשלתי בסיר לחץ-
לא לסגור את המכסה בהרתחה הראשונה
כי אז כשמגיע לרתיחה יוצא המון קצף מהשסתום
גם מלכלך מאד, ונראה לי אולי מסוכן שהחורים לשחרור הלחץ נסתמים

אני תוהה כמה זמן ייקח לסיר לרתוח בלי מכסה
אבל לא רואה ברירה
 

א-ת

משתמש פעיל
צילום מקצועי

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אנחנ
באמת בשלתי פעם אחת שעה ורבע
התרכך אבל לא יצא נימוח
בפעם הבאה אנסה כך

בסיר רגיל הייתי מבשלת 3 שעות לפחות ועדיין לא היה נימוח
אנחנו מבשלים שעתים ויוצא רך ומצוין.
חשוב
לא לפתוח שום דבר מיד עם סיום הבישול.
לתת מעט זמן לאדים הפנימיים לדעוך.
 

ב. ש.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
בשלתי גם 5 שעות ואפילו יותר
יצא רך, אך נימוח ממש - טעמתי רק אצל אלו שבשלו בסיר לחץ

דיברתי על סיר לחץ...
יש לי סיר לחץ - בעבר הייתי מבשלת 3 ש' בסיר לחץ - יצא מאד מאד טוב - רק בתיבול זה היה מתרסק.
אז או שמבשלים פחות זמן,
או שמתבלים בבישול

מאד משדרג את הטעם להוסיף קצת שמן לבישול - יוצא ממש מוצלח
 

- אסתר -

משתמש פעיל
וואו ממש תיזהרו פעם אמאשלי השתמשה בזה והיה לה כוויות רציניות.......
(זה היה מרק וכנראה הילדים-אנחנו כבר רצינו לאכול......)
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
קופצת על האשכול-
סיר לחץ למסירה
קבלתי לחתונה ולא השתמשתי בו אפ'פעם..

אני מירושלים
 

הולי הובי

משתמש פעיל
לא תצטערי, הוא מקצר את הזמן ממש.
זה פשוט לוקח זמן ללמוד כמה זמן לוקח לכל חומר גלם (קטניות/בשר בקר....)


דיברתי על סיר לחץ...
יש לי סיר לחץ - בעבר הייתי מבשלת 3 ש' בסיר לחץ - יצא מאד מאד טוב - רק בתיבול זה היה מתרסק.
אז או שמבשלים פחות זמן,
או שמתבלים בבישול

מאד משדרג את הטעם להוסיף קצת שמן לבישול - יוצא ממש מוצלח
[/QUOTE


בשלתי זמן ארוך יותר ויצא מצוין

אבל העובדה שצריך לבשל קודם בלי מכסה
כדי שתהיהה אפשרות לקפות את הקצף
ממש הפריעה לי
היה מאד קשה לסגור את הסיר כשהוא כבר במצב של רתיחה

ובכלל-הרתחה במכסה פתוח נמשכת זמן ארוך יותר
וכך מתארך זמן הבישול הכולל

אין דרך אחרת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה