חגים סימנים-איך הם נכנסים בתוך הארוחה???

יחשבאף

משתמש מקצוען
כל שנה מחדש אני מסתבכת עם זה.
מאוד אוהבת להכין הרבה סימנים כדי לתת לילדים את החוויה.
מצד שני, אחר כך מגיעים לסעודה ואף אחד לא רוצה לאכול את הסעודה...
מעניין אותי לדעת מה אתן עושות?
האם משלבים את הסימנים תוך כדי הסעודה?
או שמכינים סעודה מאוד מאוד מינימלית???
ומה מכינים כשמשלבים?
אשמח לשמוע מה עושים אצלכם.
 

אבקת אפיה

משתמש מקצוען
אצל ההורים שלי כמעט כל הסימנים משולבים בסעודה
חוץ מתפוח בדבש ותמרים
אצל חמותי אוכלים הכל לפני הסעודה ויש לציין שלילדים זה מאד קשה כי גם ככה הם לא אוהבים כמעט כלום ואין להם סבלנות לחכות...
 

diklonet

משתמש מקצוען
אני מכינה מרק כמעט מכל הסימנים
הוא תמיד נגמר ורוצים עוד
אח''כ דג ובשר בלי סלטים אולי אחד או שתיים
 

נועה ב

משתמש מקצוען
הסימנים הם הם עיקר סעודה והטקס (ללא סלטים רק אולי טחינה וחריף) כולל דגים 'שנפרה ונרבה כדגים'
ואח"כ אני מגישה מרק עוף וזהו
ומי שלא אוהב את הסימנים- כנראה לא יודע להכין:)
השנה הודעתי לאמא שלי שהפעם אכין לבד ושלא תשלח לי כי הילדים ביקשו 'כמויות'....
 

גריז

משתמש פעיל
הקציצות יכולות להיות בתוך הסעודה,
אצלינו מכינים גם פשטידה מאחד הסימנים כרתי או סילקא,
גרעיני הרימון וגזר בתוך סלט...
ועוד כיד היצירתיות והדמיון...
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
עושים "טקס": חלה בדבש, תמר, רימון, תפוח בדבש.
ואז-סלט סלק, דגים +(ראש דג-תלוי אם יש כבש). (עם עוד איזה סלט)
מרק-עם גזר, לוף, וכרתי+דלעת.
עוף, בשר/בשר ראש,אורז, רוביה,
אם רוצים להשקיע-מאפינס דלעת/ קציצות סימנים. במקום המרק.
שכחתי משהו?
ככה הסעודה מתנהלת בערך כרגיל,
חוץ מהתמר, רימון, ותפוח בדבש, שאוכלים בהתחלה, ולא מדי ממלא.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לא יודעת, לא אוכלים את זה. (גם מצד אמא שלי לא אוכלים את זה, ובשאר הדברים הם ממש לא כמונו...)
לא בגלל אגוז.
ההורים שלי הונגרים ולא אוכלים טחינה כי זה עם חומץ. טחינה גולמית - כן. רק מתובלת עם חומץ/ מיץ לימון לא.
אצל הורי אמי אכלו סלק (סילקא), ואבא שלי נחרד עד העצם מהרעיון (הונגרים הכי שאפשר). זה מתובל בחומץ. איך אוכלים את זה בר"ה?
 

David shtern

כותרת - הטופ שבעימוד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עימוד ספרים
אצלינו נוטלים ידים אוכלים חלה רגיל כמו כל שבת.
(בלילה השני אוכלים רימון לפני נטילת ידים)
לאחמ"כ חלה בדבש והסימנים (קציצות כרתי ועלי סלק).
לאחמ"כ מגישים את הדגים וראש הדג.
במנה העיקרית (ליד הבשר) מביאים צימעס (גזר מתוק).
ולאחמ"כ (לצד הקומפוט) מגישים תפוח בדבש.
 

Sara Rivka

משתמש מקצוען
לא בגלל אגוז.
ההורים שלי הונגרים ולא אוכלים טחינה כי זה עם חומץ. טחינה גולמית - כן. רק מתובלת עם חומץ/ מיץ לימון לא.
אצל הורי אמי אכלו סלק (סילקא), ואבא שלי נחרד עד העצם מהרעיון (הונגרים הכי שאפשר). זה מתובל בחומץ. איך אוכלים את זה בר"ה?
בררתי את העניין, ולא אוכלים את זה בר"ה ובערב יו"כ כי זה מרבה ליחה...
 

יונלה

משתמש מקצוען
אצלנו זה טקס אחרי נט"י.
אוכלים חלה ואח"כ כל אחד מקבל צלחת עם הסימנים. אומרים את כל היה"ר וממשיכים בסעודה כרגיל...
וכמובן שמי שלא רוצה לאכול לא צריך...
גם אצלינו זה כך,
לסעודה אני לא מתקשקשת יותר מידי,
בסעודת היום מגיעים רעבים ואז אוכלים יותר, בלי עין הרע...
 

מיכל פרוג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
גם אצלינו יש טקס שלם אחרי נטילת ידיים
ואוכלים כמה שרוצים אני לא מגבילה
ובאמת לא מכינה בגלל זה הרבה אוכל אח"כ, כי הם אוהבים ואוכלים הרבה.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כל שנה מחדש אני מסתבכת עם זה.
מאוד אוהבת להכין הרבה סימנים כדי לתת לילדים את החוויה.
מצד שני, אחר כך מגיעים לסעודה ואף אחד לא רוצה לאכול את הסעודה...
מעניין אותי לדעת מה אתן עושות?
האם משלבים את הסימנים תוך כדי הסעודה?
או שמכינים סעודה מאוד מאוד מינימלית???
ומה מכינים כשמשלבים?
אשמח לשמוע מה עושים אצלכם.
כבר כמה שנים שאני משלבת את הסימנים כחלק מהסעודה עצמה
מאוד מוצלח! כל הארוחה סובבת סביב ה"יהי רצון" וזה גם טעים :)
אני משנה כל שנה תפריט, לפי העניין
התכנון הראשוני לשנה זו:

לחמניות בצורת רימון

סלט תפוח עץ פרוס, תמרים, מנגו, סלרי (חסה, בצל סגול, גפרורי גזר) (ביום ב' - רימון)

רוטב: דבש, שמן שקדים, סוכר חום, מלח
או רוטב וינגרט - דבש (הקמפוס הקולינארי): 5 כפות שמן זית, 4 כפות תרכיז תפוזים, 2 כפות דבש, 1 כף חרדל, 1 כף חומץ, שן שום כתוש, מלח ופלפל

ליל א: דג שלם ממולא בעגבניות מיובשות וירק
ליל ב: סלמון עם פטרוזיליה ורימונים
(לא בטוח שאכין את הדגים, אולי אסתפק במאפה פילו)

מאפה פילו במילוי סלמון, דלעת ובטטה

מנה שניה:
בורקס מבצק שקם ממולא בעלי סלק
קציצות בשר עם כרתי (כרישה)
רוביא טריה ברוטב עגבניות בשרי ואורז

עוגת גזר
 
נערך לאחרונה ב:

כירבולית1

משתמש חדש
אצלנו אמא שלי עושה הרבה סימנים אבל היא מכינה אותם ממש קטנים ככה שלא מפוצצים
ואז סעודה פשוטה ביותר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה