דרוש מתכון #*סושי*#

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אשמח לשמוע ולהחכים בנושא!
 

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
איך מכינים?מה שמים בפנים?
מטגנים?אופים?
 

12 Shira

משתמש מקצוען
דבר ראשון החומרים להם תזדקקי:
אצות נורי
אורז מיוחד לסושי
חומץ לסושי
מחצלת לגלגול סושי
למילוי:
דג סלומון/ טונה טרי
רצועות גזר דקות
רצועות מלפפון דקות
חתיכות אבוקדו
וכו' כייד הדמיון...

סושי בסיסי מכיל את הדברים הנ"ל והוא לא מטוגן. יש סושי יותר מיוחד שמטוגן מבחוץ אחרי הגלגול.

ברעיון, מכינים את האורז סושי לפי המתכון שעל החבילה, נותנים לו להתקרר ואז מוסיפים חומץ של סושי(כמויות על האריזה) ואז אחרי שהוא קר שמים על המחצלת אצה ומעליה שמים שכבה של אורז ולאורך את המילוי הרצוי ומתחלים בגלגול בעזרת המחצלת.
לסיום מוציאים מהמחצלת וחותכים בעזרת סכין לעיגולים.
זה הבסיסי.
כמו שכתבתי קודם, יש סושי יותר מיוחד שהוא מטוגן לאחר הגלגול או סושי ללא אצה או סושי הפוך(שהאצה בפנים והאורז מבחוץ).

מאוד כיף להכין בבית אבל דורש זמן, במיוחד כדי לתת לאורז להתקרר וכו'....

בתאבון!!
מומלץ להגיש עם רוטב סויה...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אשמח לשמוע ולהחכים בנושא!
נושא רחב יריעה עד מאד.
אני ממליצה לנסות להשיג את גליון טעימות מפורים האחרון. דבורה סורוצקין פרסמה שם מדריך מרתק ומקיף ביותר.
 

A B

משתמש מקצוען
לאצות נורי יש בעיה כשרותית מאד גדולה שמרבית האנשים לא מודעים אליה.
ברוב האצות- גם האלו עם ההכשר יש בהם סרטנים ועוד כל מיני דברים שחיים בים.
לכן, חובה לבדוק אותם מתחת לאור ישיר.
ובגלל, שלרוב החרדים אין שמץ של מושג איך נראים הסרטנים האלו, זה בעיה מאד גדולה לקנות ולעשות את זה בבית.
 

ימד

משתמש מקצוען
לאצות נורי יש בעיה כשרותית מאד גדולה שמרבית האנשים לא מודעים אליה.
ברוב האצות- גם האלו עם ההכשר יש בהם סרטנים ועוד כל מיני דברים שחיים בים.
לכן, חובה לבדוק אותם מתחת לאור ישיר.
ובגלל, שלרוב החרדים אין שמץ של מושג איך נראים הסרטנים האלו, זה בעיה מאד גדולה לקנות ולעשות את זה בבית.
יש אצות נורי בהכשר חוג חתם סופר
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לאצות נורי יש בעיה כשרותית מאד גדולה שמרבית האנשים לא מודעים אליה.
ברוב האצות- גם האלו עם ההכשר יש בהם סרטנים ועוד כל מיני דברים שחיים בים.
לכן, חובה לבדוק אותם מתחת לאור ישיר.
ובגלל, שלרוב החרדים אין שמץ של מושג איך נראים הסרטנים האלו, זה בעיה מאד גדולה לקנות ולעשות את זה בבית.
בהחלט.
קראתי כתבה שלמה על האצות הנ"ל מנקודת מבטו של משגיח והבעייתיות גדולה מאד מאד.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בשתי ההכשרים האלו מצאתי "אוצרות" באצות.
לא סתם הכשרים כמו העדה החרדית ולנדאו לא נותנים לזה הכשר
זה נשמע מופרך לחלוטין שהרב רובין מאשר מזון שמכיל בעלי חיים.. אולי כתוב על האריזה שיש לבדוק?
 
נערך לאחרונה ב:

רבקי בינעט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
זה נשמע מופרך לחלוטין שהרב רובין מאשר מזון שמכיל תולעים. אולי כתוב על האריזה שיש לבדוק?
אני אתקשר לברר אצל הרב רובין,בטוחה שהוא לא נותן הכשר באויר.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם אני התרגשתי מהאצות נורי של רובין ורצתי לקנות אותן, ובינתיים בעלי שמע על הבעייתיות ואני ממתינה שיברר מה עושים ואם מותר להשתמש.

אגב, עם אורז רגיל לא ילך?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש הרבה סוגים של סושי שלא דורשי ם אצות בכלל.
אז מי שמעוניינת בסושי לא אמורה להתעכב בשל היעדר אצות.
רק תבדוקנה מי הסועדים כי לנשים הרות, מבוגרים, תינוקות ומוחלשי חיסון לא מומלץ להגיש סושי עם דג נא ויש להפריד קרשי חיתוך.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אגב, עם אורז רגיל לא ילך?
הסיבה שמשתמשים באורז מיוחד היא שהוא מפריש יותר עמילן, וממילא יותר דביקי ומתאים למטרה.
שמעתי פעם שאפשר לנסות להכין מאורז רגיל עם כמות גדולה יותר של מים, אבל לא ניסיתי ולא מאמינה בזה כל כך.
בכל מקרה, זה יכול להתאים למיטיבי לכת ומנוסים בהכנה רגילה.
אם זו פעם ראשונה שלך בהכנת סושי - לא הייתי ממליצה לנסות ישר.
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
ליד המדף בו עמדו אצות הנורי, עמד גם אורז לסושי.

מחירו היה מספר שקלים לא מבוטל יותר מאורז רגיל.

על הפרינציפ לא קניתי.

מנסה שוב את מזלי: אורז ריזוטו ילך? בארנצ'יני שאני מכינה ממנו יש דביקיות לא רעה בכלל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ליד המדף בו עמדו אצות הנורי, עמד גם אורז לסושי.

מחירו היה מספר שקלים לא מבוטל יותר מאורז רגיל.

על הפרינציפ לא קניתי.

מנסה שוב את מזלי: אורז ריזוטו ילך? בארנצ'יני שאני מכינה ממנו יש דביקיות לא רעה בכלל.
ריזוטו אמור לצאת במרקם דייסתי אך נגיס.
אורז לסושי אמור לצאת אחד אחד למרות תכולת העמילן הגבוהה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה