דיון סוד השעועית הירוקה על הפלטה

nicky

משתמש מקצוען
אולי מישהי פיצחה כבר את הסוד הנעלם הזה???
לא חשוב מה אני עושה, כמה אני מנסה לגרום לשעועית הירוקה להישאר קשה ופציחה, כשהיא יורדת מהפלטה אני מקבלת שעועית רכה ו״תולעית״ :confused:

יש לי מתכון מושלם לשעועית ירוקה ! עם ממש קצת נוזלים לטעם ולא הייתי רוצה לוותר עליהם כי הם עושים את המתכון. אבל זה מעט מאד נוזלים, לא מאד רטוב.
ומה לא ניסיתי- להפשיר את השעועית לפני ההכנה. לא להפשיר את השעועית לפני ההכנה.לבשל דקה לפני ולהוריד מהאש. לא לבשל בכלל ולשים על הפלטה את השעועית הקפואה.
כלום לא מצליח לי :mad:

אולי יש פה איזו קוסמת שגילתה את הסוד?? תאירי את עיני ונזכיר את שמך לברכה בכל סעודת שבת שניה בערך :)
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
אולי יש פה איזו קוסמת שגילתה את הסוד??
אני חולטת את השעועית ושמה אותה עם קצת תבלינים על הפלטה בקומה שניה
שעועית ירוקה היא ירק מלא נוזלים והם מתאדים בחום
רק אם את מבשלת אותה ממש ברוטב אדום סמיך - יש סיכוי (לא גדול) שהיא תשאר לך AS IS
מה שכן, אני בכלל לא מחממת שעועית ירוקה
אני שמה בתבנית פיירקס של איקאה, סוגרת את התבנית, עוטפת אותה במגבת כדי שהנוזלים יישארו, ושמה ליד הפלטה עד ההגשה.
 

שקדי

משתמש מקצוען
אולי מישהי פיצחה כבר את הסוד הנעלם הזה???
לא חשוב מה אני עושה, כמה אני מנסה לגרום לשעועית הירוקה להישאר קשה ופציחה, כשהיא יורדת מהפלטה אני מקבלת שעועית רכה ו״תולעית״ :confused:

יש לי מתכון מושלם לשעועית ירוקה ! עם ממש קצת נוזלים לטעם ולא הייתי רוצה לוותר עליהם כי הם עושים את המתכון. אבל זה מעט מאד נוזלים, לא מאד רטוב.
ומה לא ניסיתי- להפשיר את השעועית לפני ההכנה. לא להפשיר את השעועית לפני ההכנה.לבשל דקה לפני ולהוריד מהאש. לא לבשל בכלל ולשים על הפלטה את השעועית הקפואה.
כלום לא מצליח לי :mad:

אולי יש פה איזו קוסמת שגילתה את הסוד?? תאירי את עיני ונזכיר את שמך לברכה בכל סעודת שבת שניה בערך :)
ניסית לא לכסות לגמרי?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא לבשל
לחלוט למשך דקה או 2 במים רותחים
אחר כך להעביר למי קרח ולסנן.
זאת צורת הכנה מאוד מקובלת.
אפשר לשפוך אחר כך רוטב שום כתוש שמן זית מיץ לימון מלח פלפל גרוס.
להגיש בטמפרטורת החדר

השיטה הזאת טובה בשעועית קפואה, ומעולה בשעועית טריה (בעונה).
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
כמה שפחות לבשל
וכמה שפחות לחמם
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שוטפת בתוך מסננת במי ברז, מתבלת (גם שלי עם טיפה נוזלים)
תבנית פיירקס קומה שניה על הפלטה, לא מכוסה.
ושמה רק כשבעלי חוזר, ככה זה מתחמם במידה הרצויה עד שאוכלים את זה.
 

nicky

משתמש מקצוען
בכיף!

שעועית ירוקה-
1/2 שקית שעועית ירוקה שלמה
3 כפות שמן (עדיף שמן שומשום, אפשר גם זית/קנולה)
1שן שום כתושה (אני שמה יותר...3 שיניים בערך)
3 כפות רוטב סויה
2 כפות יין לבן יבש/חצי יבש
1 כפית אבקת מרק (לא חובה)
מלח
פלפל
מעט סוכר
8 כפות שומשום קלוי

הכנה-
להפשיר את השעועית כ- 5 דקות במיקרוגל (לדלג על השלב הזה אם מיועד לחימום;))

לטגן בסיר שום כמה שניות, להוסיף את השעועית המופשרת ולערבב כ5 דקות.
לתבל בסויה, יין, תבלינים
לערבב עוד 3 דקות.

בהגשה לפזר שומשום קלוי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה