נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
השוויגר של אחותי אמריקאית שבאה לגור בארץ
כבר שנה חיפשה בכל הסופרים שמן שומשום , אמרה שאצליהם משתמשים בזה המון לתיבול דגים ועופות
עכשיו כתבה לי שמצאה באחד הסופרים
מעניין אותי אם כאלה שמשתמשות בזה
מבחינתי זה משהו רק לשפים.. :rolleyes:

שמן שומשום פעם היה כמעט בכל סופר במחלקת השמן, ליד שמן זית ושות'.
יש של בי אנד די בהכשר בד"צ.
כיום משום מה זה נעלם מהסופר, אבל בכל חנות טבע תמצאי!
יש לו טעם מאוד עשיר של שומשום,
אם את מכינה מוקפץ סיני התיבול הממש קלאסי -
קצת שמן שומשום (ממש קצת, הוא כבד)
בצל ירוק קצוץ
גי'נג'ר (זנגוויל)
ושום
אף פעם לא ניסיתי על דגים. אבל לירקות זה מקסים.

אגב, אפשר לקבל טעם מאוד דומה עם שומשום טחון.

ולגבי ההונגרים, וואי וואי......
אני חצי הונגריה.
אבקת מרק? מרגרינה? אצל סבתא שלי במטבח לא נראה לי שנכנס אי פעם.
אפילו ריבה מהחנות לעולם לא. הייתה מכינה לבד מפירות העונה (בזכותה אני יודעת לבשל ריבות).
תיבול למרק עם הרבה סלרי ופטרוזיליה.
האוכל אצלה היה פיקנטי (אירופאי, כן? מבוסס פלפל שחור ופפריקה, לא סחוג....)
וכנראה לפי מה שאתן מתארות אני מבינה שחבלי הארץ השונים בהונגריה הפיקו סגנון קולינרי שונה. אצלנו במשפחה לא סובלים את המתוק בכל דבר.
במיוחד לא בגעפילטע...
 

UU

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אני מנסה להבין, נגיד הקצפתי את המי חומוס
מה עושים עם זה?
מקשטים עוגה?
מחליפים במקום ביצים בעוגה?
למה הוא כן מחזיק מעמד?
ואיך הטעם?

הפצצתי בשאלות :D
פשוט מנסה להבין
לא ניסיתילעשות את זה, וגם לא רואה את עצמי עושה את זה בעתיד הקרוב
יש בעיה בשימוש בביצים חיות, בגלל חיידק הסלמונלה, בעיקר לנשים הרות או לקבוצות סיכון.
ויש מאכלים מביצים חיות, כמו גלידות ומוסים
אז במאכלים כאלו אפשר לנסות להקציף מי חומוס במקום ביצים
לא אמור לשמש לעוגה, כן לגלידה
ואין לי מושג מה הטעם...
 

חלזונות

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
רעיון מקסים!!
אפשר גם לשאול?
מה עושים עם כרובית?
ועוד משהו- ראיתי באיזה מתכון פפריקה מעושנת, לא מצאתי בשום מקום, אולי יש לזה שם אחר?
קנינו בדיוק בשבוע שעבר.
מתאים למנגל
אבל מהר מאד הטעם נהיה מר
כך שחייבים לאכול כשזה טרי...
 

נתנאלה

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
איזה אשכול מדהים
אני מתעניינת לגבי קייל או בעברית - כרוב על.
הבנתי שהוא ממש פצצת בריאות.
האם אפשר להשיג אותו בכשרות מהודרת? ומה לגבי בדיקה מחרקים?
מישהי ניסתה פעם?
אשמח מאד לשמוע
הזכרת לי מייל שקיבלתי פעם מ"אילמה - רפואה טבעית" של הרב יובל אשרוב. מוזכר בו גם ה קייל. מצורף למעוניינות:

האם יש לסופר פוד יתרון על אוכל בריא פשוט?
מחקר ראשון מסוגו נותן מענה מפתיע


רבים מייחסים למזון העל, המגיע אלינו מארצות רחוקות, סגולות רפואיות.
אולם האם הוא באמת בריא יותר ממזון פשוט וזול שגדל ממש כאן בישראל?


בשנים האחרונות התפתח בישראל שוק ה-"סופר פוד" או "מזון על" והפך לתעשייה משגשגת.

אמנם אין הגדרה רשמית למזונות הקרויים "מזונות על", אולם בציבור שוחרי הבריאות רווחת האמונה שמזונות אלו עשירים ברכיבי תזונה בריאים יותר ממזונות אחרים ולכן ניתן לייחס להם סגולות רפואיות ובריאותיות.

כך הציבור למד שמזון שמגיע בצורה של אבקה, כגון ספירולינה, או זרעים כגון צ'יה, עדיף מבחינה בריאותית על פני מלפפון, עגבניה ופלפל אדום.

במאמר זה נבחן את הטענה הנפוצה ש"מזון על" בריא יותר ממזון בריא פשוט.

מה יותר בריא בסלט – קייל או כרוב סגול פשוט?

לפני מספר שנים פרסם משרד החקלאות האמריקאי מחקר המדרג 300 מזונות שמכילים כמות רבה של נוגדי חמצון. החוקרים האמריקאים פיתחו מדד תזונתי שנקרא ORAC המבטא את רמת היכולת של המאכל לספוג רדיקלים חופשיים ולנטרל את נזקי החמצון.

תוצאות המחקר יפתיעו את מי שמאמין בסגולות הסופר פוד.

בעוד שהקייל מכיל 1770 יחידות נוגדי חימצון, כרוב סגול מכיל 2500... כלומר בכרוב הסגול יש תכונה עדיפה של נוגדי חימצון על פני קייל (ראוי לציין שהכרוב זול ביותר מ-50% מאשר הקייל).

מה יותר בריא להוסיף לשייק – זרעי צ'יה או אגוז פקאן?

זרעי צ'יה הנחשבים למזון על מכילים יותר מ-10 אלפי יחידות נוגדי חימצון אולם אגוז פקאן פשוט מכיל כמעט 18,000... זה אומר שהשייק הבריא שלכם יהיה לא פחות בריא יותר עם פקאן, מאשר עם זרעי צ'יה (ולמעשה הפקאן בריא יותר, ועל כך נפרט בהמשך המאמר).

פרי יער – או תרופת פלא?

גוג'י ברי הוא פרי יער בריא מאוד בעל שפע של נוגדי חימצון. אולם האם באמת הוספה של גוג'י ברי לתפריט היומי תקדם את הבריאות שלכם יותר מאכילת תותים ואוכמניות?
חברות המייבאות ומוכרות את הגוג'י ברי שמות דגש על המימד האקזוטי של הפרי, ומדגישות שמקורו במזרח אסיה, וש"הילידים" הניזונים ממנו שמחים צעירים פעילים ובריאים.
מזון שמגיע מהאדמה יותר בריא ויותר מותאם לגוף שלנו מאשר מזון שמגיע באריזה

אז מה יותר בריא?
הנה 3 כללי אצבע על פי גישת הרפואה הטבעית:

  1. מזון שמגיע מהאדמה עדיף על מזון שמגיע באריזה.
  2. מזון שמגיע בצורתו החיה והמקורית עדיף על מזון שמגיע בצורה של אבקה.
  3. מזון שאפשר לאכול בצורתו הגולמית עדיף על מזון שצריך לטחון ואפשר לצרוך אותו רק בשייק.

    (וכן, גם את זה חשוב להגיד - אותם המזונות שמגיעים מהאדמה, חיים ומקוריים, וניתן לאכלם בצורה גולמית, גם זולים יותר ונגישים להשגה לעומת המזונות הארוזים למיניהם)
האם יש דבר כזה "יותר מדי" מדבר טוב?

נקודה נוספת שחשוב להבין:
כשאדם צורך מזון מרוכז ודחוס, גם אם הדחיסות של המזון היא בחומרים שבריאים לגוף,
אותה דחיסות יוצרת עומס על מערכת העיכול וכל עודף מאותו מזון מרוכז לבסוף יצטרך לצאת מן הגוף. הרמב"ם התייחס לכך כשקבע "עדיף לאדם לאכול מעט ממזון לא בריא מאשר הרבה ממזון בריא". כל עודף או ריכוז גדול של מזון מסוים יוצר בסוף נזק מאשר תועלת.

בריאות היא דבר פשוט

גישת הרפואה הטבעית דוגלת בפשטות. אורח חיים בריא עוסק בחיבור לאדמה ולטבע.
האוכל הבריא לא צריך להגיע באריזה נוצצת והבטחות גדולות. ואורח חיים בריא לא צריך לעלות הון תועפות.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען
בריאות היא דבר פשוט

גישת הרפואה הטבעית דוגלת בפשטות. אורח חיים בריא עוסק בחיבור לאדמה ולטבע.
האוכל הבריא לא צריך להגיע באריזה נוצצת והבטחות גדולות. ואורח חיים בריא לא צריך לעלות הון תועפות.

ואוו. לגזור ולשמור.
 

hat-ts

משתמש מקצוען
א. יש חרדל דיז'ון ללא גרגירים. עד כמה שידעתי ההבדל הוא באופן ההכנה או התיבול. לא לגמרי יודעת לכן שואלת כאן.
0001384_-370-_550.jpeg

ב.גרגירים לא התכוונתי לתבלין גרגירי חרדל, אלא לחרדל גרגירים.
gska1508015_1.jpg

ויש כמובן גם את השילוב- דיז'ון גרגירים.
Musterd_Gargirim_350gr.png

וכמובן את החרדל הרגיל.

ואני אנה אני באה.
של יד מרדכי (הנ"ל) הכי טעים!!
אני שנים רק עם חרדל דיז'ון שמה אותו בעיקר ברטבים ובצניצל ודג
בעדינות אבל לא יותר מידי..
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מהמטבח הטוניסאי, תבלין בשם "כרוויה" (קימל טחון)
משתמשים גם במטבח הטריפולטאי- יחד עם פפריקה ורסק הוא תתבלין חשוב בחריימה.
אצל סבתא שלי (מרוקאית) - הקימל בצורתו השלמה מתווסף לבצק של החלות.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוד חומר גלם נוסף מהמטבח הטוינסאי שאני לא מצליחה להשיג הרבה אלו :עלי בריק
אמנם עלי סיגר מאוד דומים להם אבל אלו שנמכרים בפריפריה הדרומית הכי משובחים.
ניתן למלאות אותם בפירה תפו"א / ביצה ופטרוזליה ולטגן.
את הבריק טובלים באריסה.
לחילופין ניתן למלאות אותם בבשר או תפו"א ולגלגל ואלו בעצם הפסטלים.
יש עלי סיגר ממש טובים שיכולים לשמש לבריק.
(אנחנו קונים אצל מישהו שמכין בבית בשביל הפסטיה).
 

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
גישת הרפואה הטבעית דוגלת בפשטות. אורח חיים בריא עוסק בחיבור לאדמה ולטבע.
נכון ביותר.
הקב''ה ברא את עולמו בחן בחסד וברחמים.
בחן- כל פרי ופרי ולכל ירק יש את הצבע הסגולי שלו, כל פרי נראה שונה מהאחר, ולכל פרי טעמו שלו.
בחסד וברחמים- שהמזונות של האדם זמינים לו ואין לו צורך לכתת רגליו לארץ אחרת כדי להשיג את מה שגופו צריך.
לכל ארץ וארץ- האדמה שלה ויכולותיה המותאמים ספציפית לטבע האנשים הדרים בה
קחו למשל את האסקימואים- הם ללא שפע של פרות וירקות אבל סוגי הדגים שנמצאים בקרבתם וחיות הקוטב מספקים להם בדיוק את אבות המזון לו הם צריכים.
פירות היער- מתאימים לאנשים הגרים באזורי יערות
על פי הטבע- אין צורך לצרוך מזונות שאינם בהישג יד.
כיום- הרוב מתבסס על מסחר ושיווק אבל כדאי להבין שמה שטוב לנו באמת נמצא באזור הגאוגרפי שאנו חיים בו.
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
יש עלי סיגר ממש טובים שיכולים לשמש לבריק.
(אנחנו קונים אצל מישהו שמכין בבית בשביל הפסטיה).
אחרי המון זמן שלא מצאתי את העלים שרציתי, התחלתי להשתמש לבריק [רק אצלינו קוראים לזה בריקות?] בעלי סיגר. בעיני - זה מעולה.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אחרי המון זמן שלא מצאתי את העלים שרציתי, התחלתי להשתמש לבריק [רק אצלינו קוראים לזה בריקות?] בעלי סיגר. בעיני - זה מעולה.

גם אצלנו - בריקות
עלי סיגר את מתכונת למרובעים? זה אותו טעם אבל זה לא צורה של בריקה
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
כון ביותר.
הקב''ה ברא את עולמו בחן בחסד וברחמים.
בחן- כל פרי ופרי ולכל ירק יש את הצבע הסגולי שלו, כל פרי נראה שונה מהאחר, ולכל פרי טעמו שלו.
בחסד וברחמים- שהמזונות של האדם זמינים לו ואין לו צורך לכתת רגליו לארץ אחרת כדי להשיג את מה שגופו צריך.
לכל ארץ וארץ- האדמה שלה ויכולותיה המותאמים ספציפית לטבע האנשים הדרים בה
קחו למשל את האסקימואים- הם ללא שפע של פרות וירקות אבל סוגי הדגים שנמצאים בקרבתם וחיות הקוטב מספקים להם בדיוק את אבות המזון לו הם צריכים.
פירות היער- מתאימים לאנשים הגרים באזורי יערות
על פי הטבע- אין צורך לצרוך מזונות שאינם בהישג יד.
כיום- הרוב מתבסס על מסחר ושיווק אבל כדאי להבין שמה שטוב לנו באמת נמצא באזור הגאוגרפי שאנו חיים בו.
אני מאד מאמינה בזה ...
לא בטוח שאם ארבה באכילת פירות טרופיים עם כל העושר הויטמיני שלהם זה באמת יתאים לגופי ויספק לי ויטמינים שלא הייתי יכולה להשיג מגידול מקומי...
היום בכלל יש טרנד של "בישול מקומי" כנראה שזה לא סתם טרנד
 
נערך לאחרונה ב:

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הזכרת לי מייל שקיבלתי פעם מ"אילמה - רפואה טבעית" של הרב יובל אשרוב. מוזכר בו גם ה קייל. מצורף למעוניינות:

האם יש לסופר פוד יתרון על אוכל בריא פשוט?
מחקר ראשון מסוגו נותן מענה מפתיע


רבים מייחסים למזון העל, המגיע אלינו מארצות רחוקות, סגולות רפואיות.
אולם האם הוא באמת בריא יותר ממזון פשוט וזול שגדל ממש כאן בישראל?


בשנים האחרונות התפתח בישראל שוק ה-"סופר פוד" או "מזון על" והפך לתעשייה משגשגת.

אמנם אין הגדרה רשמית למזונות הקרויים "מזונות על", אולם בציבור שוחרי הבריאות רווחת האמונה שמזונות אלו עשירים ברכיבי תזונה בריאים יותר ממזונות אחרים ולכן ניתן לייחס להם סגולות רפואיות ובריאותיות.

כך הציבור למד שמזון שמגיע בצורה של אבקה, כגון ספירולינה, או זרעים כגון צ'יה, עדיף מבחינה בריאותית על פני מלפפון, עגבניה ופלפל אדום.

במאמר זה נבחן את הטענה הנפוצה ש"מזון על" בריא יותר ממזון בריא פשוט.

מה יותר בריא בסלט – קייל או כרוב סגול פשוט?

לפני מספר שנים פרסם משרד החקלאות האמריקאי מחקר המדרג 300 מזונות שמכילים כמות רבה של נוגדי חמצון. החוקרים האמריקאים פיתחו מדד תזונתי שנקרא ORAC המבטא את רמת היכולת של המאכל לספוג רדיקלים חופשיים ולנטרל את נזקי החמצון.

תוצאות המחקר יפתיעו את מי שמאמין בסגולות הסופר פוד.

בעוד שהקייל מכיל 1770 יחידות נוגדי חימצון, כרוב סגול מכיל 2500... כלומר בכרוב הסגול יש תכונה עדיפה של נוגדי חימצון על פני קייל (ראוי לציין שהכרוב זול ביותר מ-50% מאשר הקייל).

מה יותר בריא להוסיף לשייק – זרעי צ'יה או אגוז פקאן?

זרעי צ'יה הנחשבים למזון על מכילים יותר מ-10 אלפי יחידות נוגדי חימצון אולם אגוז פקאן פשוט מכיל כמעט 18,000... זה אומר שהשייק הבריא שלכם יהיה לא פחות בריא יותר עם פקאן, מאשר עם זרעי צ'יה (ולמעשה הפקאן בריא יותר, ועל כך נפרט בהמשך המאמר).

פרי יער – או תרופת פלא?

גוג'י ברי הוא פרי יער בריא מאוד בעל שפע של נוגדי חימצון. אולם האם באמת הוספה של גוג'י ברי לתפריט היומי תקדם את הבריאות שלכם יותר מאכילת תותים ואוכמניות?
חברות המייבאות ומוכרות את הגוג'י ברי שמות דגש על המימד האקזוטי של הפרי, ומדגישות שמקורו במזרח אסיה, וש"הילידים" הניזונים ממנו שמחים צעירים פעילים ובריאים.
מזון שמגיע מהאדמה יותר בריא ויותר מותאם לגוף שלנו מאשר מזון שמגיע באריזה

אז מה יותר בריא?
הנה 3 כללי אצבע על פי גישת הרפואה הטבעית:

  1. מזון שמגיע מהאדמה עדיף על מזון שמגיע באריזה.
  2. מזון שמגיע בצורתו החיה והמקורית עדיף על מזון שמגיע בצורה של אבקה.
  3. מזון שאפשר לאכול בצורתו הגולמית עדיף על מזון שצריך לטחון ואפשר לצרוך אותו רק בשייק.

    (וכן, גם את זה חשוב להגיד - אותם המזונות שמגיעים מהאדמה, חיים ומקוריים, וניתן לאכלם בצורה גולמית, גם זולים יותר ונגישים להשגה לעומת המזונות הארוזים למיניהם)
האם יש דבר כזה "יותר מדי" מדבר טוב?

נקודה נוספת שחשוב להבין:
כשאדם צורך מזון מרוכז ודחוס, גם אם הדחיסות של המזון היא בחומרים שבריאים לגוף,
אותה דחיסות יוצרת עומס על מערכת העיכול וכל עודף מאותו מזון מרוכז לבסוף יצטרך לצאת מן הגוף. הרמב"ם התייחס לכך כשקבע "עדיף לאדם לאכול מעט ממזון לא בריא מאשר הרבה ממזון בריא". כל עודף או ריכוז גדול של מזון מסוים יוצר בסוף נזק מאשר תועלת.

בריאות היא דבר פשוט

גישת הרפואה הטבעית דוגלת בפשטות. אורח חיים בריא עוסק בחיבור לאדמה ולטבע.
האוכל הבריא לא צריך להגיע באריזה נוצצת והבטחות גדולות. ואורח חיים בריא לא צריך לעלות הון תועפות.

מקסים! תודה.
ובאמת כל משפחת הכרוב הם "ירקות על".
ברוקולי, כרובית, כרוב אדום ולבן ועוד
מכילים כמה סוגים של נוגדי חמצון מעולים וחשובים, במיוחד הכרוב האדום.
(וכן... אנחנו שמים כרוב אדום בשייק של הבוקר)

ירקות ופירות סגולים מכל הסוגים מומלצים ביותר!
אמנם הידועים יותר הם פירות יער (חלקם זו בעיה גדולה מבחינת כשרות) אבל בהחלט גם -
סלק (חי), שזיף אדום ושחור, דובדבנים, בצל סגול, ענבי מוסקט.
ויש גם ירקות קצת יותר אקזוטיים כמו גזר סגול, בטטה סגולה, תפו"א סגול (אם מישהי יודעת איפה משיגים בארץ אשמח לשמוע! בחו"ל אפשר לקנות בסופר...)
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
גם אצלנו - בריקות
עלי סיגר את מתכונת למרובעים? זה אותו טעם אבל זה לא צורה של בריקה
לא, עגולים. יש בכל חנות כמעט.
מעניין אותי ההבדל בין בריקות לבריק. בספרי בישול אני רואה: בריק. פה גם. מעניין לפי מה זה מתחלק....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה