• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

סיפור בהמשכים ניצוצות. סיפור קצר בארבעה פרקים

מה שניחשת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני ממש אשמח להארות-הערות!

פרק 1
עבר
"אתה בטוח שאתה חייב?" היא הציצה בו בחשש מבעד לאדיה של הקדרה.
מישאל השפיל את מבטו, ידיו משחקות בגדלי ציציותיו.
"סליחה אחינועם. את יודעת שאין לי ברירה".
קולו נמוך.
אחינועם נאנחה, ידיה ממששות את כרסה ופחד פנימי לופת את חזה.
"ומה איתו?" החוותה בעיניה בהפצרה. "האם-" השתתקה, לא יכלה להמשיך.
"אני מקווה שבעזרתו יתברך אזכה להיות איתך בלידה" קולו כן. "ברגע הראשון שאוכל אשלח שליח להביאך אלי" עיניו התמקדו בה, מבקשות את אמונה.
היא שתקה זמן מה, מנסה לעכל.
"טוב" אמרה לבסוף במאמץ. "אני מניחה שבאמת אין לנו ברירה" חזרה על דבריו במעט יאוש.
"נכון. אין לנו ברירה" מרים בעלה את עיניו. "תודה שאת מבינה, אחינועם" הוסיף בקושי, מפחד מהדמעות שעלו בה.
אחינועם מחתה את דמעותיה, מנסה לאזור אומץ.
"אל תדאג מישאל, אני יהיה בסדר" ניסתה לשוות ביטחון למילותיה, מעלה חיוך בלתי רצוני על בעלה.
"אני מאמין שכך".

הווה
"היכן אני?" הוא שאל בקושי. "איך הגעתי לכאן?"
"או, התעוררת?" הפתיעה אותו אישה מאחוריו, כוס חרס מעלת אדים בידה. "שמעתי שיעולים חזקים מחלוני וקול נפילה. כאשר פתחתי את הדלת ראיתיך שרוע חסר הכרה על יד המפתן" סיימה את סיפורה.
הוא הנהן בשקט. לפתע עיניו גדלו בבהלה וידיו החלו למשש סביב גופו. "השק" הוא פלט "היכן השק אשר היה עימי" קולו העיד על סף בכי.
"אל דאגה" הניחה האישה במהירות את הכוס על הקרקע. "שקך כאן. על יד מיטתך".
נישימותיו המתוחות של הילד לא נרגעו עד ששקיק הבד הבלוי היה שוב קרוב ללבו. כשהרים חזרה את עיניו שם לב לעיניה הבוחנות אותו בתבונה.
"מדי עבדים הם לבושך" ציינה, עיניה עוקבות אחר הבעתו.
הוא התכווץ. כממתין לגירוש שבוא יבוא.
"זה בסדר" מיהרה להרגיע האישה את פחדיו. "חלילה לי מלהסגירך" הוסיפה, מנסה לפייסו.
הילד משך בכתפיו באומללות, ידיו אוחזות בחוזקה בשקו.
היא העיפה בו מבט אחרון, פונה לחדר השני בעודה קוראת "שתה את חליטת הצמחים שסמוכה למיטתך, בעז"ה היא תוכל להקל על שיעולך".
גבה נעלם מבעד לפתח, מותירה אותו לבדו.
הוא החניק את שיעולו, בוחן את סביבתו במבט מדוקדק. בית פשוט למדי, מדפי עץ ריקים ברובם ממוצרי מאכל, שידה נמוכה בקצה החדר ליד כד גדול מכוסה בבד ומיטה נוספת בעלת מזרן קש. מראה המזרן העירום גרם לו לחשוש שאת כל שמיכות הבית האישה העמיסה עליו.
חליטת הצמחים המדוברת תפסה את תשומת ליבו. הוא גחן לעברה, מנסה לשמור על שיווי משקלו בזהירות.
טעמה היה טוב. חיש מהר התרוקנה הכוס, מונחת חזרה אחר הכבוד לצד רגלי המיטה.
שיעול נוסף פרץ מפיו בעודו מנסה להתיישר במיטתו. החלון הפתוח קרץ לו, מסקרן.
"הנח את ראשך על הכר הגבוה, נשימתך תוקל" קראה לפתע האישה מפתח החדר. כשראתה בבהלתו ממנה, הוסיפה "אל דאגה ילדי, הינך בידיים טובות" ופנתה אל האח.
הילד הביט אחריה, חשדו הטבעי נמוג בהדרגה.
שמץ חיוך עלה לפתע בעיניו "הרי אין הנחתום מעיד על עיסתו" פלט לפתע, מילותיו מתנגנות.
האישה חייכה מאם האח, ידיה מטיבות את העצים.
"אכן צודק אתה" הסכימה עימו "ותוכל אתה להעיד על עיסתי?" הפתיעה אותו חזרה.
הילד בחן אותה בפנים מהורהרות. "אכן, נראה שידייך טובות הן" אמר לבסוף, פולט שיעול קצר.
"מדוע רק נראה?" תהתה האישה בשעשוע, פוסעת אל עבר הכד שניצב בפינת החדר.
"האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב" ציטט לה.
הוא לא ראה את חיוכה שהתרחב, אך יכל לשמוע אותו.
"אכן תלמיד חכם קטן" נשמע קולה בחיבה "מאין לך הידע?" התעניינה.
"היה עבד מבוגר בבית אדוני, יהודי תלמיד חכם. ברגעי הפנאי המועטים שלו, הוא לימד אותי מה שיכל" ענה הילד, ידיו ממששות את הקצוות הפרומים בשמיכה.
"אכן זכית" נדה בראשה האישה בהערכה.
"אנ-" התחיל לומר, שיעול עז קוטע את דבריו.
"שה, שה" הרצינה האישה, שולפת מהשידה קערה ואיספלנית. "עליך לנוח כרגע".
הוא עצם את עיניו בצייתנות, ראשו נח חזרה על הכר.
האישה היטתה אוזנה, מאזינה לנשימותיו בדריכות. הילד קודח.
היא התקרבה אליו בלאט, קערת מים בידיה.
הבעת פניו משכה את תשומת ליבה.
"מה לך?" שאלה אותו בדאגה.
"ראשי-" ניסה לענות בריפיון, עיניו עודן עצומות ועל פניו עווית כאב.
"אוי" פלטה נשיפת צער, ידיה מטיבות את הכרית תחת ראשו. "בעזרתו יתברך יוקל לך בקרוב" מלמלה בתקווה.
ידיה הזריזות פרשו מעליו שמיכות נוספות וסחטו את האיספלנית במים, שוטחת אותה על מצחו.

השעות עברו והתקדמו.
הילד איבד את הכרתו לחילופין, מבהיל אותה כל פעם מחדש. חומו עלה והוא גנח בשנתו, נוגע בליבה.
ילד כזה יכל להיות שלה, אלמלא…

שעתיים לאחר מכן נשמעו דפיקות רועמות על הדלת. היא קפצה ממקומה, עיניה בורחות אל הדלת בדאגה. בוודאות שזה קשור בו. אין סיבה אחרת.
היא מיהרה ללבוש על עצמה מסכה מנומנת, פוסעת אל הדלת באיטיות.
"כן?" שאלה בקול צרוד את עומדים בפתח, עיניה הערניות בוחנות אותם בדקדוק.
"או מבצעים חיפושים אחר עבד צעיר שנמלט מבית אדוניו" דקלם העומד בשער.
"כך?" תהתה היא "הנכם מקימים את כל התושבים באמצעו של הלילה עבור החיפוש הזה?"
"אלו פקודות גבירתי" משך בן שיחה בכתפיו.
"ובכן, לא ראיתי דבר" היא השיבה במעט חיפזון. "השתדלו בפעמים הבאות לעורר פחות מהומה" סיימה בנזיפה חסרת רושם.
"המשך לילה טוב גברת" הניף הלה את ידו בנימוס, פונה לאחוריו.
היא סגרה את הדלת במהירות, נשענת עליה בהתנשפות. הילד אפילו לא יודע כי ניצל הרגע…
קולות ממיטתו העירו אותה ממחשבותיה.
היא התקרבה בחשש.
גופו נע בתזזיתיות, על המזרן. עיניו היו עצומות ופניו סמוקות. "אמאאא אל תלכיייי" הוא יבב מתוך הזיותיו. "לאא אמא! לאאא". קול בכיו נשמע, נשנק.
היא הביטה בו בחמלה, ידיה מיהרו להעביר על פניו את האיספלנית הרטובה, שמה תרגיע.
יפחותיו החלו שוככות, משאירות את פניו כשהיו בתחילה. סמוקות ועליהן הבעת דריכות תמידית.
הרהור לא רצוני עלה בה.
מה אישה היה אומר על הילד הזה?

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
סיפור יפה ומרתק.
מחכים לפרקים הבאים.

להביאך אלי
משהו פה לא עבר לי חלק...
מעם.
אנחנו?
בהתחלה לא אחזתי שמדובר בילד, עד שכתבת. הוא בוגר מדי לגילו...

דרך אגב, אני ממליץ לחלק לפסקאות קצרות, כדי שיהיה נוח לקריאה.

מה שניחשת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לכל מאוקססי נטפרי..
1743703570114.png
1743703587315.png
1743703622189.png
1743703641267.png
1743703654151.png

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

אני יודעת שהסיפור הבא קצת דרמטי... אבל המטרה שלו היא לאפיין דמויות ולתת ביטוי לקולה של ההיסטוריה.
היום הוא לא הגיוני; אבל אז - דבר כזה יכול להסתדר.
אשמח לשמוע את חוות דעתכם על הסיפור, ואם היחסים ההיסטוריים בין המחתרות וכו' ברור מספיק. [שישמש עבור למידה...]

חלק א
השמיים היו תכולים, בורקים ומתזזים בתכול עמוק ומרחיב נפש. אבל את נפשה שלה הם רק עינו, גורמים לה לנשוך את שפתיה ולנצור את המילים הלא מתאימות העומדות על קצה לשונה.

דלת משרד התעסוקה נסגרה מאחוריה בטריקה שהעלתה דמעות בעיניה. ממצמצת מול השמש החזקה, היא ירדה את שלושת המדרגות בכתפיים שמוטות, מושכת באפה. מנסה לעצור את הדמעות.

שהיא, רחל, תבכה? אפילו כשהודיעו לה על גירוש כל בני עירה שבפולין אל יעד לא ידוע – לא נע שריר בפניה.

"ד' זן ומפרנס לכל", קול חורק מזוקן עלה לצידה. אישה מבוגרת, תמניה למראה, הניחה יד מעודדת על כתפה. "לא קיבלו אותך, הא? רק תגידי 'פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון', צדיקה, וד' יענה לתפילות שלך".

רחל כלאה את האוויר בריאותיה במאמץ, מנסה לעצור את רגשותיה. "הם לא יקבלו אותי, לפחות לא כל עוד אני משתייכת לאצ"ל", ירקה בתסכול, נראית נואשת. "הכל בגלל הסיזון הארור. פיטרו אותי מהעבודה לפני שבועיים בגלל שאני חברת אצ"ל, ולא מוכנים לתת לי לעבוד באף מקום אחר. חושבים לשבור אותנו ככה". קולה מריר. מלא אכזבה, נבגדות.

צל חלף בעיניה של התמניה הזקנה. "לא טוב להיות באצ"ל, צדיקה, לא טוב. התורה לא מסכימה. אדמה לא שווה דם של יהודי. תעשי טובה, צדיקה, ותצאי מהאצ"ל. ככה גם תהיה לך פרנסה וגם לא תעשי עברה".

זה בדיוק מה שחסר לה. "תודה, גברת", רחל חייכה באדיבות, חשה את רגליה מעקצצות. "איך אמרת שהפסוק הזה הולך? 'פותח את ידך ומשביע לכל חי רצון'?" תמיד אמרו לה שהזיכרון שלה שובר שיאים. ניחא, אולי הוא יבוא עכשיו לידי שימוש. אם לעבודה לא מוכנים לקחת אותה.

התימניה נדה בראשה בשביעות רצון. "יש לך זיכרון טוב, צדיקה. ד' יעזור לך ויביא לך את הפרנסה שלך מהר מהר", ברכה אותה בלבביות, מחייכת וממשיכה במורד הרחוב בצעדיה המדשדשים.

רחל בהתה אחריה כמה רגעים ואחר פנתה שמאלה, לכיוון ההפוך. איך היא אמורה לשלם בסוף החודש את שכר הדירה שלה? ומאיפה יהיה לה כסף לכלכל את עצמה? אבן כבדה התיישבה על ליבה. תקופה קשה באה עליהם עכשיו, לאיש מבין חברי המחתרת אין פרנסה בשפע. היא לא יכולה ליפול לנטל על אף אחת מחברותיה. עגלות חלפו לידה ומכוניות, דוהרות על הכביש. חולפות במהירות, כל אחד ממהר ליעדו.

ורק היא מסתובבת סביב עצמה, אבודה.

למה הם עושים להם את זה? למה אנשי ההנהגה הציונית וההגנה יורדים לחייהם, משתפים פעולה עם הבריטים ורודפים אחריהם? כל כך הרבה לוחמי אצ"ל הוסגרו בשבועות האחרונים. מאות איבדו את מקור הפרנסה שלהם. ומילא אם מדובר רק בצעירים חסרי עול! משפחות שלמות נותרו עתה רעבות ללחם!

הם לא יהודים?

דמעות חדשות עלו לעיניה, מטשטשות את הבתים הדו-קומתיים שעמדו כחיילים משני צידי הרחוב. רגליה הוליכו אותה מאליהם אל החדר שהשכירה, עולה את המדרגות אל הדלת החיצונית. פותחת את הדלת וכושלת פנימה, זורקת את תיקה לקצה השני של החדרון.

שום דבר לא הולך!!

אבל אחרי עשרים דקות של בהיה בקיר, רחל מבינה שעדיף לה לצאת החוצה. אולי תתנדב שעות נוספות עבור האצ"ל, מילא אין לה עבודה או חיים אחרים. היא לא אחת שתבלה עם חברות במסיבות ובהוללות.

מעברו השני של השביל היוצא מן הדלת של החדר שלה הייתה דלת לבנה ומקולפת, וגיבוב סמרטוטים נח על יד המדרגות העקומות. רחל לא הכירה את שכניה, רק ראתה פעם אחת ילדה צעירה ורזה, כבת תשע, יוצאת מהבית כשצרחות נשיות בטונים מבהילים הודפים את הדלת מאחוריה.

היא עמדה להסתובב ולצאת אל הרחוב, כשתנועה לא צפויה מערמת הסמרטוטים לכדה את תשומת ליבה. עד כמה שהיא יודעת, סמרטוטים שייכים לעולם הדומם, ואינם אמורים לנוע מעצמם. מישהו מתחבא שם? דריכות מילאה את עורקיה. ערבי?

בצעדים זהירים היא התקרבה אל ערמת הסמרטוטים, אינה מסירה את עיניה מהגיבוב המתנועע. הערבים די שמרו על שקט לאחרונה. מי זה יכול להיות?

רק כשעמדה ממש מעל ערמת הסמרטוטים עיניה ראו את הדבר.

יותר מדויק, את הדברים. או את השתיים, כי לא נהוג לכנות אנשים כחפצים.

רחל כרעה על ברך אחת, עיניה גדולות מפליאה. "ילדה, אני יכולה לעזור לך?" שאלה בקול נמוך, שלא להפתיע את בת התשע לערך. שכנתה.

הילדה, שערותיה מדובללות ופניה מלוכלכות, הרימה עיניים כשל עכבר מבוהל. "לא, גברת", אמרה והרימה את השמיכה שעליה אל כתפיה.

מכסה את התינוק השוכב בחיקה, הבחינה רחל. מפחדת שיתגלה, שומרת עליו. למה? מדוע היא שוכבת בחוץ? התינוק נראה, מהמבט הקצר שנתנה בו לפני שהוא כוסה, כבן שבועיים. לכל היותר. איפה אמא שלו?

דוחקת כל מחשבה מראשה, היא התרכזה בפנים הצעירות והמבוהלות ובעיניים הענקיות והמבוגרות שננעצו בה. "מה אכלת לארוחת צהריים?"

הילדה בעלת עיני השקד שתקה. מעפעפת.

רחל התרוממה באחת ונכנסה הביתה בלי לומר מילה, חוזרת כעבור רגעים ספורים עם מה שייעדה להיות ארוחת הערב שלה. "מתוקה, אני רוצה שתאכלי", אמרה והניחה על הקרקע את הצלחת עם שתי פרוסות הלחם, מחצית כוס החלב ופרוסת עגבניה.

קריעה ריצדה בעיניה הגדולות של הילדה. מצד אחד ניכר היה כי היא רעבה מאוד, מצד שני היא פחדה. ידה התהדקה סביב הגוף הקטן שלצידה, יבבה קטנה בוקעת מצידו.

לבסוף, הרעב גבר על החשש. הילדה התרוממה, מכסה היטב את התינוק, והתנפלה על האוכל בלי לומר מילה. היא אכלה בשתיקה, גומרת את הפרוסות בהינד עפעף ובהינד השני – פרוסת העגבנייה נעלמה. רק בכוס החלב היא לא נגעה.

"למה את לא שותה?" קולה של רחל עדין, אכפתי. "את לא אוהבת חלב?" קשה לה להאמין. הילדה מורעבת, במצב שלה לא עושים חשבונות של טעים או לא. אוכלים הכל.

עיניה של הילדה הושפלו, ואז היא הרימה בהיסוס את התינוק המייבב ואחזה אותו בידיים לא אמונות, נוטלת את כוס החלב ומשקה בזהירות את שפתיו הזעירות. רוב המשקה הלבן ניגר משני צידי פיו, ידיה של הילדה מרעידות. "נו, תמר, תשתי", התחננה בת התשע כשדמעות עולות בעיניה. "אמא אמרה שהיא לא מביאה לך כלום עד מחר. את לא יכולה לשפוך!"
הוא שוכב במיטה. עיניו פקוחות, אישוניו פעורים. כל גופו מכוסה בזיעה.
המפלצת בעלת שלושת הראשים הייתה מעליו. היא התכופפה אליו, מזילה ריר. ציפורניה הארוכות לופתות אותו.
ליבו נקרע באימה. מושך את השמיכה הקיצית עד הצוואר. גופו הקטן רועד מפחד נורא. המפלצת יצאה מהארון, גדול סיוטיו התגשם ברגע זה.
הוא קמץ את זרועותיו הקטנות תחת השמיכה. מרגיש את הקור חודר אליו, מחורר את עצמותיו. כאילו לא דיי לו בכך שהמפלצת האיומה באה אליו. עד למיטה.
היא תופסת את ראשו בארבעת ידיה המעוקלות, מנענעת אותו בחוזקה. הוא נבהל, מסיט את מבטו מעיניה הסגולות- מסנוורות. היא פוערת את פיה בקול דמוי צחוק, ומטילה את ראשה לאחור.
הוא שותק. מהדק את שפתיו בנחישות, נושך אותן עד שנוטפת טיפת דם אדומה.
המפלצת מגלה כעת טיפה רחמנות, ותולשת חתיכת נייר מגליל הטישיו שלצד מיטתו. היא מנגבת בחוזקה את שפתיו, ומתיישבת על המיטה, מעיפה אותו על הרצפה.
הוא מצטמרר מהקור הצובט אותו בידיים אימתניות, מתעטף בשמיכה הדקה.
המפלצת בעלת שלושת הראשים וארבעת הידיים, מושכת בזרתה את השמיכה לכיוונה, וקולעת אותה לפח האשפה.
הוא מביט בה בעיניים גדולות ומפוחדות, מתאפק לא לבכות. הוא גדול, שמסתדר לבד.
היא צוחקת שוב את אותו צחוק מוזר, מרתיע. קמה מהמיטה, צועדת בכבדות אליו, ותופסת אותו בין הבוהן לזרת.
מנדנדת אותו באי עדינות בין שתי אצבעותיה, משתעשעת מהדמעות שנופלות על הרצפה האפורה.
ולאחר רגע מלא חרדה, בו הוא תלוי בין שמים לארץ, היא תופסת אותו בחוזקה, ויוצאת מהחדר.
זנבה הארוך מלווה אותם בין יללות התנים לבין קולות הצרצרים. עיניים צהובות מסתכלות עליהם ממרחק, ברתיעה ברורה.
היא תולה אותו על הגב, קורעת לו את המכנסיים. הוא שותק, שוב. לא מעז לצייץ.
הם ממשיכים בדרך הארוכה, רומסים כל יצור או פרח שעמד על הארץ. לאחר כמה שניות, זינק עליהם היצור בעל העיניים הצהובות. פוער את מלתעותיו, מוציא צווחה מזעזעת.
הוא מתקרב אל הילד הקטן, עוטף אותו ברכות מדאיגה. המפלצת בעלת שלושת הראשים מנסה להתנגד. היא חוטפת את הילד מזרועותיו של היצור, ורצה אל תוך האגם המכושף. שם, היא מניחה את הילד בתוך המים, מחכה להשפעתם של המים על הילד.
היצור בעל העיניים הצהובות קופץ, מותח בפתאומיות טיסנים ארוכים מהגב שלו. הוא עף במהירות, שולה את הילד מהמים, ועף לדרכו.
המפלצת הסגולה נשארה על האדמה הירוקה, מגדפת את סביבתה על הפרי הבשל שנפל מידה.

היצור בעל העיניים הצהובות מניח אותו על המיטה, לוקח את השמיכה מהאשפה, מנער אותה ושם על הילד הרועד.
"נקלעת לקרב שגדול מהבנתך, ילד" הוא לוחש לו. "פשוט תשכח את כל מה שהיה פה. לטובתך".
הילד רק מהנהן, ושוקע בשינה מלאת סיוטים. שוב.

האמת, לא יודעת אפילו למה כתבתי אתזה ..
אשמח לביקורת.
סיפור בהמשכים דיוואן
שנה חלפה מאז עבר אל הכפר, ובכל בוקר מחדש מברך ארי על ההחלטה הזאת.
הוא לא יגיד שהיה קל; התרבות השונה, העדר החברה התוססת ואפילו המבטים שננעצו בו כשדהר על אופניו בין השבילים. אבל מיום ליום הכל הסתדר.

הכל שווה בשביל לקום בבוקר בהיר וצלול אחד אל השקט. להביט אל האור שעולה לאיטו מעל מרחבי השדות, להאזין דומם לרוחות השורקות בחוץ, ולנשום את השלווה.

שווה לשלם מחיר של ריחוק וקצת בדידות בשביל לדעת שאתה והיקרים לך מוגנים.

קול של רגליים יחפות מכות בעפר קרע בבת אחת את השקט, דפיקות עזות ניתכות על דלת הבית.

"ארי?" ווין התעוררה בבת אחת, משפשפת עיניים. "מה זה?!"

"חכי כאן. אל תזוזי." הוא חתך. היכן הסכין שלו? בעיר היא הייתה מונחת תדיר בקרבת מקום, אבל הוא התמכר כל כך לשלווה הכפרית עד ששכח אי-אלו נהלי זהירות בסיסיים.

"תפתחו, ארי, ווין, תפתחו כבר!" זעקות הצטרפו אל המהלומות, לא פרופורציונאליות בעליל לשעה והיסטריות לגמרי. "תפתחו!"

בשני צעדים מהירים הוא היה ליד הדלת, מעיף מבט חרד אל מיטתו הקטנה של רדין. הילד ישן בשלווה, בפה פתוח מעט.

הרים את הבריח. פתח את הדלת בפתאומיות שכזו שהדמות הנמוכה שעמדה שם כמעט נפלה עליו.

"רזיאל!" הוא קרא מבוהל אל גיסו בן השתיים עשרה. "הכל בסדר, ילד?!"

"ארי, סוף סוף פתחת" רזיאל התנשף. הוא נראה על סף בכי.

"מה קרה, רז?"

הילד בלע את רוקו, מתאמץ מאד להיות גדול ובוגר ולא מפחד בכלל. "כלום" הוא נשף.

אהה, כלום.
ברור. הבנתי את זה ברגע שבו דפקת על הדלת שלי היסטרי עוד לפני הזריחה.

"ממש כלום" רזיאל נשף, מנסה להשתלט על נשימותיו חזרה, "רק שבלילה" הוא התנשם שוב, משתדל להתגבר על הפחד והזיכרונות ולנהוג כגבר, "כולנו חלמנו חלומות מפחידים וראינו כל מיני דברים, והיה חושך מפחיד כזה--" הוא מסתבך בניסיונותיו לתאר את התחושה הכבדה, המאיימת והחונקת מהלילה, אלא שארי אינו זקוק להסברים.

ליבו קופא לרגע ארוך, זרימת הדם לאיבריו נעצרת.
אתה והיקרים לך מוגנים, הדהדו בראשו מחשבותיו השלוות מהבוקר.

"רז," הוא שואל אחרי רגע ארוך. שפתיו יבשות מאד. "מי נעלם?"
שלום לכולם אני באמצע כתיבת סיפור וההייתי רוצה לקבל עליו ביקורת. הבעיה היא שאני כותבת די בקפיצות. (לפי הקריזה או ההשראה. איך שתקראו לזה.)
לכן לא אקרא לזה סיפור בהמשכים. כן אני רוצה להעלות פה מידי פעם פרקים שאשמח לקבל עליהם משוב. ואשתדל שיהיו ברצף.
מקווה שיש לכם סבלנות בשבילי >_-

פרק 20 בערך
דפיקות על הדלת. שירה שולחת מבט לשעון, הרגע דוד יצא למנחה. לא הגיוני שהוא כבר חוזר. או שהוא שכח משהו? מסובבת את המנעול שני סיבובים. פותחת.

"אוריאל?" היא מעגלת עיניים מול האח שלה שעומד בדלת עם שיער מגודל וכיפה קטנה מידי. כבר חצי שנה שלא ראתה אותו, בלי לדבר על החתונה...
"אפשר להיכנס?" הוא שואל, הכי אוריאל בעולם.
"בטח" היא זזה, מפנה לו מעבר, סוגרת דלת אחריו. "אז אתה יודע שהתחתנתי." אומרת לגב שלו.
הוא נעצר, מסתובב לאט. "סליחה" הוא לא מביט בה. "לא יכולתי לבוא." הוא ממצמץ, בוחן את הרצפה. היא מהסוג הישן, עם כתמים שאמורים להוות דוגמא.
"טוב" היא בולעת, פותחת מקפיא. מוציאה עוגת גבינה שהוא אוהב. העיניים שלו נדלקות.
"שב אח," גוררת כיסא, מוציאה צלחת. "יש עוד." מעודדת אותו לגמור.
הוא אוכל קצת, משאיר בצלחת. משחק עם הכפית. "חשבתי שאתה אוהב אותה." מציינת.
"אני אוהב" הוא ממשיך לשחק עם הכפית.
"מה קורה?" משהו עבר עליו וזה לא מסוג הדברים שהכירה.
"אני..." שוב ממצמץ. "צריך מקום להיות" הוא מסתכל מסביב, עיניו מתקבעות על הספה.
"אוריאל?" היא בהלם. מאיפה נוחת פתאום הילד הזה ומבקש לגור עם זוג שהרגע גמר את השבע ברכות שלו. "אתה יודע שזה לא מעשי, נכון."
"בטח" מתרומם, ממצמץ. "מזל טוב" הדלת במרחק שתי פסיעות.
הכתפיים שלו שמוטות מידי, הגב כפוף. מה עבר עליו? ולמה עולה בה היום ההוא?

"רגע." היא עוצרת אותו. "מה אתה בורח כזה מהר? עוד לא הכרת את הגיס שלך."
הוא מהסס.
"דוד כבר חוזר, הוא רק הלך להתפלל." היא מנסה.
"דוד?" הוא שואל.
"כך קוראים לו, נעים מאוד." הקול שלה חגיגי.
דפיקות בדלת. הידית נלחצת. "שלום" דוד.
"נעים גם לי." אוריאל מסתובב לפניו התוהות, מושיט יד ללחיצה. "אני אוריאל"
דוד מדביק לפניו חיוך. "שלום גיס, חיכינו לך בחתונה."
"מזל טוב" אוריאל מתעלם מהמשפט האחרון, מביט אל הדלת.
"כבר אתה רוצה לברוח?" קמטוטים קטנים צוחקים בזוויות פיו של דוד. שירה אוהבת אותם כל כך. "שב נדבר."

אוריאל חוזר בהכנעה. "אז מה עושה כאן האח העסוק של שירה?" דוד מנסה להיות נחמד. אוריאל ממצמץ. מסתכל על שירה "באתי לבדוק אם יש לי פה מקום."
דוד מחייך "לך, תמיד." הוא מצהיר.
אוריאל מחייך בחזרה, לא נראה שהוא שמח. "אשתך לא חושבת כמוך." הוא קם מהכיסא, מזנק לדלת.
טריקה מזעזעת את היחידה הקומפקטית שלהם.

"לא יודעת מה עבר עליו." שירה מנסה להתנצל. מספרת על הערב ההוא. על הכלום ששמעה עליו אחר כך, על החתונה שלא הגיע אליה. על איך שהגיע פתאום, ביקש לו מקום. דוד מקשיב, שותק.
"זהו. הוא לא מי שהוא היה." חותמת שירה. נאנחת. דוד מהמהם משהו, חושב. היא לא מעיזה להפריע. "זה יהיה נורא אם הוא יהיה פה?" הוא שואל בסוף.
"אממ... אנחנו זו"צ." היא מזכירה לו, מסבירה את הלא שאמרה.
"צודקת." הוא מסכים. "אבל נראה שבאמת אין לו איפה להיות." הוא מתלבט, מספר לה על הלילה ההוא שנסע עם חבר לקברי צדיקים. איך רצו לאוטובוס. החבר הספיק, הוא לא. נשאר לבד באמצע שום מקום ולא היה מי שיקבל אותו. איך קיבל על הראש מהישיבה וההורים. איך לא הסכים יותר להצטרף לטיולים מאולתרים שכאלו. פחד מהלבד שאולי ילכוד אותו.

היא צוחקת לרגע. "שיתוף בעד שיתוף?" שואלת. הוא מצטרף. הם צוחקים על כלום. "איך משיגים אותו עכשיו?" תוהה. בעלה רוצה וגם היא דואגת לאח שלה.
הוא מתרצן. "נשאל את ההורים?"
חם לה פתאום וצפוף, מדמיינת את אבא עונה לטלפון, דואג. את אמא שותקת את עצמה. "הם ידאגו." מציינת. קמה, פותחת חלון.
דמות רזה, כפופה מעט, עומדת בחניה. מלטפת את גדר המתכת.
"אוריאל" היא בטוחה. דוד נעמד לידה, מסתכל. הנשימות שלו רועדות. "אני קורא לו." היא עוצמת עיניים, מדמיינת את דוד עומד באמצע צפת בוהה באוטובוס המתרחק. לבד. היא מהנהנת. הוא כבר לא שם בשביל לראות.
זה קטע ארוך שמהווה פרק שלם, (פרק 34 למי ששואל) והייתי רוצה חוות דעת עליו.
(הקטע מדבר על דמויות חדשות, ולמרות שמוזכרים בו פה ושם דברים שקשורים לסיפור, זה לא מפריע לקריאה השוטפת)

מבנה האבן היה עצום בגודלו.
הוא מנה מספר קומות וחדרים רבים, בהם חדרים גדולים ומרווחים, חדרי ישיבות, חדרי פגישות ומשרדים.
האולם הגדול ביותר היה בקומת הכניסה. שם התכנסו הנציגים כשעמד דבר מה חשוב על הפרק, ודנו בו עד מיצוי העניין.
באותו היום עמד בהיר השיער בקצה הפרוזדור, בסמוך למדרגות, כשידיו בכיסי מקטורנו.
מישהו עלה במדרגות.
הוא הפנה לשם את מבטו. ראש שחרחר נגלה אליו, פנים שזופות. הצעיר עלה באיטיות, רגליו פוגעות במדרגות בקול רעש, באופן שגרם לבהיר השיער להעוות את פיו במורת רוח. בום. בום.
הצעיר סיים את גרם המדרגות, ועיניו נעצרו על בהיר השיער. "חיכית לי זמן רב?".
בהיר השיער משך את ידיו מן הכיסים. "המתנתי כאן עוד לפני הזמן שנקבע".
הצעיר הביט בשעונו, "לא איחרתי".
בהיר השיער חייך חיוך מלאכותי, "נכון".
"אז ניכנס עכשיו" הצעיר לא הרבה לעסוק בעניין. הוא שלף צרור מפתחות כבד מכיסו, וקרב אל דלת המתכת הקרובה. הוא נעץ את אחד מן המפתחות בחור המנעול, סובב פעמיים, ולחץ על הידית בידו השנייה.
הדלת נפתחה.
הם נכנסו פנימה, הצעיר בראש ובהיר השיער אחריו.
הצעיר התיישב על הכיסא המשרדי והמרופד מצידו האחד של השולחן, זה הסמוך לקיר, כשפניו אל מול הדלת.
בהיר השיער סגר אחריו את הדלת, ובמין זעף התיישב על הכיסא המרופד שניצב מול הצעיר. "למה קראת לי?".
עיניו של הצעיר הבהבו. "תחשוב לבד".
בהיר השיער עיקם את פיו בשנית. "אתה טיפש".
הצעיר רכן קדימה. "העניינים מתחממים".
גבתו של בהיר השיער הורמה. "כלומר?".
הצעיר נשען אחורנית, הכיסא התגלגל מעט אחורה. "הם מתחממים. בלי כלומר. אתה יודע את התפקיד שלך".
"יודע, יודע" בהיר השיער נהיה עצבני. "אבל לא הבנתי מה קרה פתאום".
הצעיר נשם עמוק. הוא העיף מבט בחלון הסגור, המסורג, ואחר החזיר את מבטו אל הגבר שמולו. "לא הכל אתה צריך להבין".
בהיר השיער נשף. "באמת משעמם לך".
הצעיר לא הגיב. אצבעותיו תפסו בעט שחור שנח על השולחן. "אתה סתם עצבני, הנרי".
בהיר השיער פלט נשיפת בוז. "מוזר. מביאים לי ילד בן עשרים וארבע".
הצעיר גיחך. "שלושים ואחת. אבל אני לא כאן סתם".
"אה, כן?" בהיר השיער קם ממקומו. הוא לא היה צריך להסיט את הכיסא אחורנית, כיוון שקודם לכן הוא לא התקדם אל השולחן. "נחמד".
הצעיר תופף קלות עם העט על השולחן. "שב".
בהיר השיער התלבט לרגע, מהוסס. אחר התיישב על הכיסא, משלב את ידיו בנוקשות. "אתה מוכן לדבר?".
הצעיר שתק רגע ארוך. "אחד הדגים התחיל לדבר".
הנרי הרפה את ידיו. "חבורת כסילים".
הצעיר הניד בראשו. "הדייגים מתוחכמים, זריזים ומוכשרים. אבל מהירות היא שם המשחק, ואם הוא ישיג אותנו-".
הנרי נע מעט. רגלו הימנית עלה על רגלו השמאלית, וכשישב כך היה נראה פתאום קליל מתמיד. "אז תפסידו במשחק".
הפעם היה תורו של הצעיר להרים גבה. "מה?".
קצות פיו של הנרי התעקלו לכדי חיוך לועג. "אתה באמת אידיוט".
עיניו של הצעיר הושפלו אל העט שאחז. "הדייגים מאיימים עליו. אבל הוא קצת פזיז".
הנרי הניח את ידו על העט השחור. "אז יש לכם דרך אחת".
הצעיר עפעף. "זה לא קשור אליי".
הנרי גיחך. "זה כן, פחדן".
הצעיר הרפה את אחיזתו מן העט. הוא משך את ידו אחורנית כאילו נכווה, ואחר הוציא מכיס מקטורנו הפנימי נייר מקופל. "בשבילך".
גבותיו של הנרי התרוממו בעניין. "מה זה?".
הצעיר חייך. "הצעת חוק".
"של?" הנרי שלח את ידו אל הנייר, על אף שאצבעותיו של הצעיר עדיין אחזו בו. הוא משך אותו אליו, פותח את הקפלים. עיניו רצו על פני השורות. "שוטים".
הצעיר לא יכול היה להתאפק כבר. "לפחות אתה מגוון".
הנרי נעץ בו עיניים כחולות, קפואות. הנייר נותר על השולחן. "אתם באמת לא מבינים".
"אז אולי תבוא ותסביר לנו" סבלנותו של הצעיר הלכה ואזלה, "במקום להתלונן?".
הנרי רכן לעבר השולחן. "זה רק מנע, קידום מזערי של התוכנית. ייקח זמן רב עד שתצליחו להעביר את החוק הזה, ובינתיים לא יקרה שום דבר. מלבד זאת, אמרת שכבר התחילו לקדם עניינים!".
"כי התחילו לקדם" הצעיר הבזיק אליו חיוך מרגיע. "לא הכל אתה יודע, הנרי".
"וזו בדיוק הבעיה" הנרי נשען מעט אחורנית, אך הותיר אחד ממרפקיו על השולחן. "כי הזמן הולך ואוזל".
הצעיר הניף יד מבטלת. "אף אחד לא יודע כלום".
"חוץ מהדג" עיניו של הנרי הבהבו באזהרה, "ואם הוא יודע מספיק, הוא יכול להצית לכם את כל המאגרים".
הצעיר גיחך. "נשתיק אותו. אל תדאג. אבל בכל רגע עלול להתעורר דג נוסף, שאנחנו לא יודעים עליו. צריך לקדם את התוכנית. נקודה. עכשיו תורך".
הנרי הנהן קלות. אצבעותיו התהדקו על הנייר שעל השולחן, מושכות אותו אליו. הוא קיפל את המסמך בחזרה, מכניס אותו אל כיסו. "סגור".
הוא התרומם בשנית, מבטו של הצעיר עוצר אותו. "חכה".
הנרי הסיט אחורנית את בלוריתו הבהירה. "רצית משהו?".
הצעיר נע מעט על מקומו. "כן. שב".
הנרי נותר לעמוד, רגלו מתופפת על הרצפה. "אין צורך".
הצעיר התלבט אם להסתפק בכך, והחליט שכן. "זה צריך להיעשות מהר".
הנרי נתן בו מבט קפוא. "שמעתי אותך".
"הכי מהר שאפשר" חרץ הצעיר, "ברור?".
הנרי הסתובב.
"היום בערב מתכנסים בוועדה" קולו של הצעיר שקט, "הטווס עומד להתלונן. גוּנְרָאד לא יהיה נוכח. תדאג שלא שמים לב לזה".
הנרי סובב את ראשו לכיוונו של הצעיר.
"שגוּנְרָאד לא נוכח, או שהטווס מתלונן?" עיניו התכולות בערו בלעג.
הצעיר מצמץ. "לשניהם. בעיקר מפני שהם תלויים האחד בשני".
הנרי הרכין את ראשו. "הבנתי. רק תמסור את זה..." הוא שלף מכיס מכנסיו פתק מהוה, "לנִיאַרְדִי".

אשמח לביקורת.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה