חגים מתכוני חגים

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
200 גרם ביסקוויטים וניל.
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:

1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים היטב את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
5. מצפים את תבנית הפאי בנייר כסף מבחוץ.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב.
7. מעבירים למקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
5. אופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי.
3. מקשטים באחת מן ההצעות בשולי העוגה.
4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
"כאילו" מעורב ירושלמי על מצע פירה בטטה.

ל"מעורב":

חבילת כבד מוכשר וצלוי.
ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות
6 בצלים גדולים
שמן קנולה
שמן זית
מלח, פלפל לבן,
כפית שטוחה כורכום.
כפית גדושה פפריקה
1/4 כוס מים

לפירה בטטות
6 בטטות בגודל בינוני מקולפות וחתוכות לפרוסות
2 תפו"א גדולים מבושלים ומקולפים.
מלח ופלפל לבן.
שתי כפות שמן זית
כוס בצל מטוגן (יוסבר בהמשך)

להרכבה לקישוט:
בקבוק שתיה פלסטיק ריק
3-4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפיסות אלכסוניות /עלי מיקרו.

כלים:
סיר סוטאז (סיר ממולאים)

אופן ההכנה:
מכינים מעורב

1. חותכים את הבצלים לרצועות ארוכות ודקות בדיסקית הפריסה של מעבד מזון או בסכין חדה.
2. מטגנים בשמן קנולה+ שמן זית עד שהבצל שחום מאד - לפחות 25 דקות. יש לכסות את הסיר ולערבב כל מספר דקות.
רצוי לא לדלג על השלב הזה כי הוא משפיע מאד על טעם התבשיל.
3. כשהבצל שחום ומוכן מפרישים ממנו כוס ומניחים בצד.
4. מדליקים את האש שוב ומוסיפים את הפרגיות לסיר, מטגנים תוך כדי ערבוב ומוסיפים את התבלינים. ממשיכים לטגן עד שהן עשויות ושחומות.
5. מוסיפים את המים ומאדים כשתי דקות.
מוסיפים את הכבדים ומערבבים מספר דקות לספיגת טעמים.

מכינים פירה בטטה
1. מתבלים את הבטטות בשמן זית ומלח, מניחים בתבנית, מכסים ואופים בחום של 225 מעלות כ-35 דקות או עד שהבטטות רכות.
2. מצננים מעט ומועכים ביחד עם תפוחי האדמה.
3. מוסיפים את הבצל המטוגן ששמרנו בצד ואת התבלינים (שימו מעט מלח כי הבטטות כבר תובלו) ועוד קצת שמן זית.
טועמים ומתקנים תיבול.

מכינים רינג לפני החג
בעזרת סכין יפני חותכים בזהירות ממרכזו של בקבוק הפלסטיק טבעת ברוחב אחיד.
בודקים שהגובה הוא כ-3.5 ס"מ ושהקוטר הוא לפי המתאים לכם להגשה (10-12 ס"מ זה מכובד).


הרכבה והגשה:
מניחים במרכז הצלחת את הרינג, דוחסים פירה בתוך הטבעת ומרימים בתנועה אחת.
יוצקים על הפירה כף או יותר מתבשיל המעורב ביחד עם כף מן הרוטב.
מקשטים בבצל הירוק או עלי המיקרו.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ראה לי פרווה.
כי כל הארוחות בחג הולכות להיות בשריות אז לא יהיה כ"כ מתי לאכול חלבי.
אולי אני אכין גם חלבי וגם פרווה.
אין לי מתכון פרט לעוגיות חמאת בוטנים שמכילות אגוזים (שלא אוכלים בחג)
 

שני זאת אני :)

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
הייתי שמחה למתכון לעוגיות חגיגיות וקלות להכנה שיכולות להתאים לחג.
מתכון לעוגיות קלות להכנה, וטעימות במיוחד!

עוגיות בצק פריך בציפוי אגוזים

לבצק
ביצה + 2 חלמונים
4 כוסות קמח
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר חום
1 מרגרינה (אני שמה לא יותר מחצי, ומוסיפה שמן במקום)
3/4 כוס שמן

ללוש את כל מצרכי הבצק.

לציפוי
ברס אגוזים/אגוזי מלך קצוצים/כל תחליף אחר בסגנון
חלבון ביצה

ליצור בידים צורת כדור, ולפחוס מעט, ליצור גומה במרכז כל עוגיה,
להבריש את העוגיות בחלבונים, ולטבול באגוזים שנבחרו.
לאפות בחום בינוני כ-10 דקות.
להוציא מהתנור.
בעזרת כפית לשים ריבה בתוך כל גומה,
ולאפות 10 דקות נוספות.

בתאבון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
המתכון האחרון (והחביב) ברשימה:
פסטיה-מאפה של עוף ,שקדים ופירות יבשים בבצק פילו.

זהו מאפה מרוקאי מסורתי, טעים מאד ויפה במיוחד.

הגרסה שלי מבוססת על מתכון של השף יוסי שיטרית

כלים: תבנית אפייה מלבנית 20X25 או עוגולה בקוטר 24-26.
סיר ממולאים או מחבת - להכנת המלית.
סיר לבישול העוף.

רכיבים:
למלית:
1.5 ק"ג פרגיות או עוף שלם במשקל מעט גבוה יותר.
4 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקות
250 גר' משמשים מיובשים חצויים ובדוקים.
3/4 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים.
מלח ופלפל לבן
1/3 כפית קינמון טחון
1/3 כפית זנגביל יבש טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה-לא חובה.
3-4 כפות שמן לטיגון.

למאפה
4-5 עלי פילו
שמן זית להברשה.

להגשה
1/2 כוס אבקת סוכר
2 כפות קינמון.

אופן ההכנה
1. מניחים במקרר-להפשרה הדרגתית את עלי הפילו.
2. בסיר מלא במים עם מעט מלח או מרק ירקות "שולקים את העוף" עד שהוא מבושל לגמרי.
3. מצננים.
4. מרחיקים עצמות ועור וחותכים את העוף לרצועות קטנות ודקות - מעין שערות.
מכינים את שאר המלית:
5. חותכים את הבצל לרצועות דקות וכן את המשמשים.
6. מטגנים את הבצל על אש נמוכה עד שהוא רך ושחום קלות (לפחות רבע שעה).
7. מוסיפים את השקדים ומערבבים מדי כמה דקות עד שהם משחימים מעט.
8. מוסיפים לסיר את המשמשים הקצוצים ומאדים כ-10 דקות נוספות. יש לערבב מדי כמה דקות.
9. מוסיפים לסיר את העוף והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ-7 דקות נוספות. יש לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
10. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

מרכיבים את המאפה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית רגילה. מוצאים את הפילו מהמקרר ומניחים תחת מגבת לחה.
2. מברישים את תבנית האפיה בשמן זית ומרפדים בעלה בצק פילו את כולה.
הבצק אמור לחרוג משולי התבנית.
3. משמנים את העלה ומניחים מעליו עלה נוסף שגם שוליו יחרגו מהתבנית.
ניתן להניח גם עלה שלישי.
4. בשקע שנוצר מניחים את המלית בשכבה אחידה ומפזרים את הפטרוזיליה.
5. מכסים את המלית בשולי הבצק ומוסיפים עוד דף פילו מעל. מברישים גם אותו בשמן.
6. אופים במשך 20-30 דקות או עד שהמאפה שחום.
7. לפני ההגשה מפזרים בעזרת מסננת מעט אבקת סוכר וקינמון.

כמה הערות חשובות
:
1. ניתן להקפיא את המלית או לחילופין להקפיא את המאפה לפני האפיה.
מאד לא מומלץ להקפיא לאחר האפיה. הבצק יהפוך סמרטוטי.
2. במידה ובחרתם להקפיא את המלית, יש להפשיר אותה לחלוטין לפני שממלאים ולנקז נוזלים -אם נצברו.
3. ניתן בהחלט להכין מנות אישיות (בצורת שקים למשל) מדפי פילו שגזרתם לריבועים או מעלי סיגר.
4. חימום והגשה - את המאפה יש לחמם ישירות על הפלטה וללא כיסוי כדי שלא יצטברו אדים שירטיבו את הבצק.
5. אם אופן ההכנה אינו מובן מהתיאור ניתן להציץ בתמונות כאן (גם המתכון שלה שהוא שונה מעט נראה מצוין).
https://www.yonit-tzukerman.co.il/uncategorized/פסטייה-מרוקאית/
6. יש שמכינים באופן מסורתי את הפסטיה עם צימוקים לבנים.
לטעמי השילוב עם משמשים מוצלח יותר.
7. מינון התבלינים הינו המלצה בלבד. מומלץ בחום לטעום ולתקן תיבול לפי טעמכם האישי.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה