עוגות/עוגיות מתכון לעוגת מוס

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
הי,
אני מחפשת בדחיפות מתכון לעוגת מוס פרווה למנה אחרונה חגיגית לשבת.
כל המתכונים שמצאתי הם חלביים ואי אפשר להמיר לפרווה.
רצוי שלא יהיה מרגרינה..
יש למישהי מתכון - ואם אפשר להעלות תמונה יחד עם המתכון....
תודה רבה!!!
 

אום

משתמש מקצוען
עוגת מוס שוקולד פקאן - תבנית עגולה 23 ס''מ יוצא מאד גבוה, אפשר גם גדולה יותר.
(כוס חד פעמי שתיה קרה)

רכיבים:
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
200 (300) גר' שוקולד מריר (לא צמקאו!!)
1/3 כוס שמן
כפית קפה איכותי מומס במעט מים חמים
2 כפות משקה אלכוהולי כלשהו (וודקה, ברנדי, ליקר קפה)
ריצ'
3 כפות מייפל
100 גר' פקאן סיני שבור + 50 גר' שלמים לקישוט


לבסיס ולמוס-
קצף:
להקציף 6 חלבונים + חצי כוס סוכר


שוקולד:
לחמם (לא להרתיח) בסיר 1/3 כוס שמן, להסיר מהאש, להטביע לסיר 200 גר' שוקולד (אוהדי שוקולד- אני שמה 300 גר') להמתין דקה ולערבב
להמיס כפית קפה איכותי במעט מים חמים ולהוסיף לשוקולד הנמס
להוסיף 2 כפות משקה אלכוהולי.
לטרוף חלמונים ולהוסיף לתערובת.


לאחד עם הקצף.

להעביר שליש מהכמות לתבנית עגולה ולאפות ב180 מעלות רק עד התייצבות
לקרר ולשטוח את שאר המוס מעל.
להקפיא כשעה.

לשכבה עליונה:
להקציף 1 ריצ' , 3 כפות מייפל, 80-100 גר' פקאן סיני שבור.

לשטוח מעל המוס ולקשט למעלה בפקאן סיני שלם או שבור.

בהצלחה ושבת שלום!
(לא, אין לי תמונה)
 
נערך לאחרונה ב:

אפור ורוד

משתמש מקצוען
אני עשיתי את המוס שוקולד מהאתר של מתכונים ב10 דקות.
החלפתי את החמאה/מרגרינה שצריך לבסיס הביסקוויטים בשמן קוקוס. יצא מעולה.

כלום עבודה, כלום מרכיבים ויוצא שווה שווה. אה, וגם כמעט בלי כלים לשטוף בסוף;)
אבל, זה לא משהו מאוד מרשים ומרהיב.. פשוט וטעים:) אפשר לקשט מלמעלה ואז זה יהיה וואו;)
 

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת מוס שוקולד פקאן - תבנית עגולה 23 ס''מ יוצא מאד גבוה, אפשר גם גדולה יותר.
(כוס חד פעמי שתיה קרה)

רכיבים:
6 ביצים
1/2 כוס סוכר
200 (300) גר' שוקולד מריר (לא צמקאו!!)
1/3 כוס שמן
כפית קפה איכותי מומס במעט מים חמים
2 כפות משקה אלכוהולי כלשהו (וודקה, ברנדי, ליקר קפה)
ריצ'
3 כפות מייפל
100 גר' פקאן סיני שבור + 50 גר' שלמים לקישוט


לבסיס ולמוס-
קצף:
להקציף 6 חלבונים + חצי כוס סוכר


שוקולד:
לחמם (לא להרתיח) בסיר 1/3 כוס שמן, להסיר מהאש, להטביע לסיר 200 גר' שוקולד (אוהדי שוקולד- אני שמה 300 גר') להמתין דקה ולערבב
להמיס כפית קפה איכותי במעט מים חמים ולהוסיף לשוקולד הנמס
להוסיף 2 כפות משקה אלכוהולי.
לטרוף חלמונים ולהוסיף לתערובת.


לאחד עם הקצף.

להעביר שליש מהכמות לתבנית עגולה ולאפות ב180 מעלות רק עד התייצבות
לקרר ולשטוח את שאר המוס מעל.
להקפיא כשעה.

לשכבה עליונה:
להקציף 1 ריצ' , 3 כפות מייפל, 80-100 גר' פקאן סיני שבור.

לשטוח מעל המוס ולקשט למעלה בפקאן סיני שלם או שבור.

בהצלחה ושבת שלום!
(לא, אין לי תמונה)


הכנתי לשבת! יצא מושלם!!
שמתי קצת יותר מייפל בקצפת וקצת יותק קפה במוס.
 

גפיל תפיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עשיתי את המוס שוקולד מהאתר של מתכונים ב10 דקות.
החלפתי את החמאה/מרגרינה שצריך לבסיס הביסקוויטים בשמן קוקוס. יצא מעולה.

כלום עבודה, כלום מרכיבים ויוצא שווה שווה. אה, וגם כמעט בלי כלים לשטוף בסוף;)
אבל, זה לא משהו מאוד מרשים ומרהיב.. פשוט וטעים:) אפשר לקשט מלמעלה ואז זה יהיה וואו;)
תודה! ראיתי את המתכון הזה כשחיפשתי, אבל זה לא יותר מידי שוקולד?
 

אפור ורוד

משתמש מקצוען
תודה! ראיתי את המתכון הזה כשחיפשתי, אבל זה לא יותר מידי שוקולד?
עניין של טעם..
אני חושבת שאפשר לשחק עם הכמויות של השוקולד לפי הטעם או לשים מלמעלה ציפוי אחר במקום הגנאש שוקולד, שישבור קצת את השוקולדיות..
 

דג

משתמש פעיל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  4  פעמים

לוח מודעות

למעלה