מאפים מתכון ללחם מהיר הכנה שמערבבים בכף

לואיזה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לא נראה לי שמדובר בלחם מחיטה (אלא אם כן הכוונה לבצק נוזלי להכנת פיתות דקות במחבת או משהו בסגנון). יתכן שאת מתכוונת ללחם טחינה שמערבבים טחינה עם ביצים?
 

nicky

משתמש מקצוען
בס''ד

שלום, היה פעם מתכון פה,
יש למשהי?
אולי התכוונת לזה?
באמת מוצלח
 

מיכל חגירה

צלמת מקצועית!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אנחנו מכינים את זה מידי פעם, הוא באמת מהיר וקליל!
מה שכן, לאוהבי הקריספי זה קצת פחות מתאים כי התחתית יוצאת מאוד רכה, לא פריכה.
אז פשוט אני מורידה את זה לתחתית התנור בסוף האפיה, שישחים לי קצת...
אני גם מכינה מזה פיצה! (אפשר גם במקום המים לשים חלב ואז זה מזונות).
אצלי זה תמיד מתחסל... בכל וריאציה.
תהני!
 

זהבה ו-3 הדובים

משתמש פעיל
אולי התכוונת לזה?
באמת מוצלח
בדיוק!
לא נראה לי שמדובר בלחם מחיטה (אלא אם כן הכוונה לבצק נוזלי להכנת פיתות דקות במחבת או משהו בסגנון). יתכן שאת מתכוונת ללחם טחינה שמערבבים טחינה עם ביצים?
לא
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לחם כפרי ללא לישה/ תום פרנץ

כלים: קערה וכף לערבוב והתפחה, סיר עם מכסה בקוטר 20 ס"מ שניתן לאפות בו בתנור, נייר אפיה.

רכיבים:

250 גרם קמח

1 כף שמרים

1 כף סוכר

3/4 כף מלח

200 מ"ל מים חמימים:

קמח לקימוח הלחם.

אופן ההכנה:

מערבבים מים, שמרים וסוכר ומניחים לתסיסה של כמה דקות.

מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב. מתקבל בצק דביק מאוד. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לשעתיים.

לאחר ההתפחה ניתן לשמור את הבצק במקרר עד 12 שעות.

מחממים תנור ל-230 מעלות, ומכניסים לתוכו את הסיר.

מקמחים היטב את משטח העבודה (אני מקמחת נייר אפיה), מעבירים את הבצק למשטח המקומח, מקמחים מכל הכיוונים

ויוצרים צורה של כדור, מעבירים לנייר אפייה נקי ומכניסים לתוך הסיר החם, חותכים שוליים מיותרים.

אופים מכוסה כ-40 דקות, עד שהלחם מזהיב מעט, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-10 דקות עד להזהבה יפה ש הלחם.

מצננים ופורסים.

הכתיבה ארכה לי יותר זמן מההכנה של הלחם :)

בהצלחה.
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש גם את זה (מאתר בריאלי):

לחם כוסמין מהיר בלי שמרים
רכיבים לתבנית אינגליש קייק גדולה

240 גרם (1 כוס) חלב סויה
20 גרם (2 כפות) חומץ תפוחים
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
10 גרם (1 כף) אבקת אפייה
5 גרם (1 כפית) מלח
20 גרם (2 כפות) שמן זית
10 גרם (1 כף) סוכר קנים
שדרוגים: בין 1/4-1/2 כוס גרעינים שאתם אוהבים
גרעינים חמניה/ גרעיני דלעת/ שומשום/ פשתן/ זרעי צ'יה/ אגוזי מלך קצוצים/ שקדים קצוצים
לקישוט: שיבולת שועל שלמה

אופן הכנה:
  1. מחממים תנור ל–185-190 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  2. מערבבים בקערה קטנה חלב סויה וחומץ ומניחים בצד לכמה דקות. המרקם של החלב יסמיך ויהפוך לגושי וזה ישפר את המרקם של הלחם.
  3. בקערה גדולה מניחים 2 כוסות קמח כוסמין מלא ואבקת אפייה ומערבבים בעזרת מטרפה.
  4. מוסיפים סוכר ומלח ומאחדים.
  5. מוסיפים שמן זית, חלב וחומץ (זה שעמד בצד) וגרעינים שבחרתם ומערבבים בעזרת כף עד שנוצר גוש בצק. אני ממליצה לסיים בלישה עם הידיים עד לבצק אחיד ודביק.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מזכירה שהבצק דביק וזה בסדר. בעזרת ידיים מעט משומנות משטחים את הבצק לאורך כל התבנית. התערובת לא צריכה להיות חלקה זה מסתדר באפייה.
  7. מברישים במעט שמן את החלק העליון של הבצק ומפזרים שיבולת שועל שלמה.
  8. אופים כ-34-45 דקות בתנור שחומם מראש. או עד שהחלק העליון מתקשה, אפשר ממש "לדפוק" על החלק העליון ולראות שהוא התקשה.
טיפ טיפה טיפים:
  • לא מומלץ להחליף את החלב בחלב צמחי אחר.
  • ניתן להחליף את החומץ התפוחים בלימון או חומץ רגיל.
  • במקום חלב וחומץ ניתן להשתמש ביוגורט או רוויון.
  • ניתן להחליף את הסוכר בכל סוכר גבישי או נוזלי אחר. מייפל, סילאן, דבש, סוכר קוקוס וכו'.
  • ניתן להקפיא את הלחם.
  • שומרים את הלחם באריזה אטומה לחלוטין כ – 5-6 ימים בטמפרטורת החדר.
  • אפשר להחליף בקמח מלא.
  • רוצים להכין כאלו לחמניות? אין בעיה, הוסיפו מעט קמח וגלגלו את הבצק לכדורים בגודל שאתם רוצים. רק זכרו שהמרקם של הלחם עם הקשה הדומיננטי נשאר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה