מרק שעועית צהובה

בתישראל

משתמש פעיל
אם את מתכוונת למרק חלבי בסגנון הונגרי (רק זה מה שאני מכירה, אבל זה הרבה יותר מתאים לקיץ)
אז יש הרבה מתכונים ברשת, לדוגמא:

חומרים למרק:
750 גר` - 1 ק"ג שעועית צהובה טריה
3 שמנת חמוצה (להתחיל אם 2 ולהוסיף אם צריך)
מלח
שמיר קצוץ או עירית קצוצה
אופן הכנה:
שופכים את השעועית בקערת מים גדולה שוטפים היטב ומסננים. מנקים סיבים ועוקצים, שוברים ביד או חותכים בסכין, כל שעועית ל 3 חלקים
שמים בסיר , מכסים במים ומבשלים עד לריכוך השעועית.( כמה זמן? תלוי בטריות של השעועית ) 20-30 דקות בסיר מכוסה חלקית על אש נמוכה, לקראת סוף הבישול ממליחים וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מקררים לחמימות נעימה למגע. (אם חם מדי, תצא לנו גבינה קוטג`.)
בקערה נפרדת שמים 2 (מתוך 3 ) שמנת חמוצה, ומערבבים פנימה כוס מנוזלי המרק החמים, להשוואת טמפרטורה.
לוקחים עם מצקת, עוד מהמרק החמים, ומערבבים וכך ממשיכים עד לקבלת מרק קרמי משהו,
* אם רוצים להוסיף סמיכות מוסיפים עוד שמנת וההפך ( הכי טוב להתחיל עם פחות ולהוסיף אם צריך) ואם רוצים לדלל מוסיפים ממרק הבישול..(לא חייבים להשתמש בכל הנוזלים).
בכף מחוררת, מוסיפים למרק + השמנת, את השעועית המבושלת שבסיר, מערבבים וטועמים. אם צריך מוסיפים מלח. מקררים לחלוטין, שומרים מכוסה במקרר עד הגשה.
לפני הגשה מערבבים את המרק ומגישים קר.
מכינים על השולחן שתי צלוחיות עם שמיר קצוץ ועירית קצוצה. מפזרים לבחירתכם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה